Turun Vuokra-Asunnot Oy:ltä

Asuntorasitus

ei asuntoa kannata vuokrata. En ole kankeampaa palvelua juurikaan missään ole kohdannut. Tässä selitys kahden vuoden epäkohdista.

1) Muuttaessani talossa oli putkiremontti käynnissä. Kysyessäni välittäjältä kuinka kauan sen vielä pitäisi kestää oli vastaus kuukauden verran. Se kyllä jatkui sen kuukauden mutta sen lisäksi vielä kolme lisää. Yötyöläisenä ei ollut kovinkaan mukavaa herätä jokainen arkipäivä kahdeksalta porakoneen ääneen.

2)Asuessani asunnossa vaihtui omistaja. Tätä vaihtoa edelsi tietysti asunto näytöt. Olimme sopineet välittäjän kanssa että he saavat näyttää asuntoa melkein koska tahansa kunhan vaan varmistavat minulta ensin että se sopii. No olin sitten nukkumassa työyön jälkeen kun havahduin siihen että luulin kuulleeni ovikellon äänen. Katsoin kelloa joka näytti tällä hetkellä hieman yli kymmentä. Kovinkaan kauan ei kuitenkaan tarvinnut miettiä olikos ovikello oikeasti soinut koska melkein heti ovi avautuukin. Siellä välittäjä olikin valmis näyttämään asuntoa mahdollisille ostajille. Ei ollut sitten muistettu edes ilmoittaa tulosta ja ei edes anteeksipyyntöä tällaisesta toiminnasta saanut. Hieman pisti kismittämään.

3) Melkein kahden vuoden jälkeen oli onneksi vihdoin aika muuttaa pois. Ilmoitin siis hyvissä ajoin, noin puolitoista kuukautta ennen muuttoa että olen muuttamassa pois. Seuraavalla viikolla he sitten soittivat minulle ja kysyivät milloinkas pääsen näyttämään asuntoa. Ilmoitin heille etten pariin seuraavaan viikkoon pääsisi itse paikalle sillä olen reissussa. Tämä sai aikaan sen että välittäjä alkoi laukomaan yhtä syytöstä toisen perään lakipakotteista ja jos jostakin. Vastasin sitten siihen että he saavat minun puolesta ihan vapaasti itse käydä omalla avaimellaan asuntoa näyttämässä kunhan vaan ilmoittavat minulle etukäteen milloin ovat menossa. Silloin välittäjä vaan jatkoi että ei heillä mitään avainta ole ja että minun kyllä pitäisi olla kotona jos kerran olen muuttamassa pois ja mitä kaikkea he sitten keksivätkin siihen sanoa. Vastasin taas että kannattaisi etsiä sitä avainta koska minulla oli mainio syy epäillä että heillä kuitenkin oli oma kopio siitä (koska todistettavasti olivat sillä ilmoittamatta tulleet sisälle). Närkästyneenä he sitten vastasivat että yrittävät tämän avaimen löytää. Sainkin sitten seuraavana päivänä soiton että avain oli löytynyt ja että he menisivät asuntoa mitä pikimmiten näyttämään ja vastasin että siitä vaan.

4) Koska minulla oli jo uusi asunto valmiina niin että pystyin sinne muuttamaan jo pari viikkoa ennen itse vuokrasuhteen päättymistä olin yhteydessä välittäjään kysyäkseni josko se onnistuu että muuttaisin täysin asunnosta pois se saisin sitten osan kuukauden vuokrasta hyvitettyä. Siihen tuli vastaukseksi ettei sellainen missään nimessä tule onnistumaan, jolloin vaan totesin että ei siinä mitään vuokra on jo maksettu ja kaikki sen puolin ihan OK mutta jos he haluavat saada avaimet aikaisemmin niin tietävät että asunto on kuitenkin tyhjillään ja että jonkinlainen järjestely on minun puolestani sopisi. He sitten ottavat yhteyttä minuun muutto viikolla siitä josko saisivat avaimet aikaisemmin koska seuraava asukas haluaisi muuttaa viikonlopun aikana sisälle. Vastasin siihen että kyllähän se sopii jos vaikka siitä sitten korvattaisiin se yhden viikon vuokra kun käytännössä sen verran aikaisemmin joutuisin siis avaimet luovuttamaan. Tähän tuli taas jyrkkä ei ja vielä maininta siitä että kyllä hieman pitäisi yhteispelin sujua ja hieman pitäisi antaa myöten.

5) Sitten tuli viimeinen pisara kun piti saada vuokra vakuus takaisin. Ensin odotin viikon että he ottaisivat yhteyttä taikka maksaisivat takaisin. Sitten otinkin jo yhteyttä ja sain tietää että eihän he sitä voi maksaa koska a) Heillä ole minun tilinumeroa b) oli kuulemma vielä jotain saatavia maksamatta. Ilmoitin sitten että a) eikös heidän tulisi ihan heidänkin puolesta ottaa yhteyttä jos heillä ei tarvittavaa tilinumeroa ole ja b) ilmoittaa minulle jos kerran jotain on maksamatta jotta sen voisin maksaa. Siihen he ilmoittivat ettei ole heidän asiansa pitää huolta kaikkien ihmisten vakuuksista. Se löi minut kyllä jo ällikällä. Saimme kuitenkin sovittua että he lähettävät laskut minulle ja laittavat sen vakuuden minulle maksuun. Kesti sitten viikko ilman että mitään tapahtui joten olin taas yhteydessä jolloin minulle vaan sanottiin että asiaa hoidetaan. Meni taas viikko eikä mitään tapahtunut jotenka olin taas yhteydessä jolloin sain tiedon että ei se vielä ole mennyt mutta heti seuraava päivänä olisi hoidettu. Sitten melkein kuukauden päivät muuton jälkeen olin saanut vakuuden takaisin ja siinä kesti vain ja ainoastaan siitä syystä ettei heitä ollut oikein kiinnostanut.

Siispä näiden tapahtumien takia en enää koskaan ajo käyttää Turun Vuokra-Asunnot Oy:n palveluita taikka suositella niitä kenellekään, päinvastoin varoitan ketään käyttämästä niitä taikka saman katon alla olevaa Kiinteistövälitys M. Tocklinia.

13

5425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 77788888899999999999

      Mä luulen että nuo jutut johtuvat ainakin osin myös siitä, kun vuokratasot Turussa ovat sen verran alhaisia että nämä vuokralla pitämiset eivät kannata juuri mitään, tappiota vaan tulee heti jos asunto tyhjillään on tai muuta takapakkia vähänkin tulee.

    • ei näin

      Itselläni kävi vuokratakuurahan kanssa siten, että eivät palauttaneet sitä kolmeen viikkoon. Tilinumero ja muut tiedot olivat laitettu paperille avainten luovutuksen yhteydessä eikä asunnon kunnossa ollut mitään moitittavaa. Soittelin kolmen viikon päätä rahojeni perään ja sain vastauksen, että asia käsitellään ja puhelinnumeroni otettiin ylös. Mitään vastausta ei kuulunut ja soitin uudelleen rahojeni perään. Nyt on jo yli kolme viikkoa ettei takuuvuokraani ole näkynyt. Turun vuokra-asunnoista vaan ilmoitettiin, että kaksi pankkipäivää ja rahat ovat tilillä. Ilmoitin myös, että on aiheetonta pitää rahojani siellä ja kaksi viikkoa on aivan maksimi aika. Sellaista aikaa ei kuulemma heidän mukaansa ole! Ajattelin ottaa yhteyttä kuluttajasuojaan ja ilmoittaa asiasta. Turun vuokra-asunnot pitävät siis rahoja itsellään ja kerryttävät korkoa toisten rahoista! Älkää käyttäkö kyseistä firmaa. Asiat eivät siellä pyöri oikealla tavalla ja takuuvuokriaan on turhaa odotella takaisin hetkeen!!!!!

      • Anonyymi

        "Turun vuokra-asunnot pitävät siis rahoja itsellään ja kerryttävät korkoa toisten rahoista!

        Mikäli he nyt olisivat saaneet tehtyä pankin kanssa unelma diilin, niin vuotuinen korko olisi noin 0,5 %. Tämä tarkoittaa esimerkiksi 1.000 € vuokravakuudelle 5 € vuosi korkotuottoa, tai 9,6 senttiä viilkotuottoa. Eli ei sillä nyt hirveästi voi kikkailemalla voittoa tehdä, ellei nyt sitten pidätä sitä vakuutta vaikka 250.000 vuotta, silloin se tuottaisi 1.250.000 euroa, toki edellyttäen nollainflaatiota.

        Korkointoilu kannattaa siis unohta, korolla ei tänä päivänä ole väliä.


    • toivoelää66

      Minulla on vähän samantapaisia kokemuksia yksityiseltä taholta. Näytöt ja putkiremontit ovat erittäin ärsyttäviä. Toivoo vain, että jostain löytäisi vielä pysyvän omistajan ja hyvän asunnon.

    • ensuosittele

      Samaa mieltä.

      Palvelu on ollut erittäin törkeää ja syyllistävää, en siis todellakaan suosittele tätä firmaa.

      Lähinnä minua on ärsyttänyt välittäjän/välittäjien asenne. Puhun nyt ainakin välittäjästä, jonka kanssa olen ollut eniten tekemisissä, en itse Tocklineista. Kuitenkin, joka ainoa kerta, kun olen ollut yhteydessä puhelimitse kyseisseen firmaan, on palvelu ollut epäystävällistä. Ajattelin jo että heillä olisi jotain henkilökohtaista minua vastaan, mutta nyt kun luin muidenkin kokemuksia kyseisestä firmasta, voin vain todeta, että toiminta on erittäin epäammattimaista.

    • eitätä

      itselläni myös samankaltaisia kokemuksia, kovin epäystävällistä palvelua saanut, vakuusrahoja odottelen tässä kolmatta viikkoa. en suosittele...

    • Anonyymi

      Minulla kans pelkästään negatiivisia kokemuksia kyseisestä vuokrafirmasta. Firma ei ole nykyajassa, sillä sähköpostitse asiointi ja dokumenttien skannaus ei onnistu, kaikesta pitää tulla paikan päälle vaikka olisi muuttamassa satojen kilometrien päästä ja viikolla olisi töitä. Takuuvuokran takaisin saamisessa menee kohtuuton aika ja vuokrafirman jokainen työntekijä lupasi eri asioita ja ilmoittaa asioiden olevan eri tavalla. Itse firmassakaan eivät siis kaikki ole samalla sivulla siitä, miten asioiden kuuluisi mennä ja vuokralaisena joutuu jatkuvasti miettimään voiko saamaansa tietoon luottaa. Palvelu on töykeää ja joustamatonta ja tieto ei kulje. Vuokralaisella ei ole mitään oikeuksia taikka arvoa ja kohtelu on ala-arvoista. En suosittele missään tapauksessa firmaa.

    • Anonyymi

      Samoja kokemuksia täälläkin. Asuimme kolmen muun ihmisen kanssa nelistään opiskeluaikoina, ja ongelmia alkoi tulla, kun yksi kämppiksistä muutti pois. Sanottiin, että muidenkin on muutettava pois asunnosta tämän takia. Eli olivat potkimassa meitä kaikkia pois asunnosta, vaikka olimme valmiita maksamaan täyden vuokran, vaikka emme olisi heti löytäneetkään uutta kämppistä.

      Lopulta saimme uuden asukkaan etsittyä, ja meiltä perittiin tässä vaiheessa ylimääräinen takuuvuokra (?). Lisäksi "toimistomaksua" perittiin useampi sata euroa ilman mitään järkevää perustetta. Oltiin silloin nuoria ja ilman muita vaihtoehtoja, joten maksoimme kiltisti naurettavia summia heille.

      Palvelu oli aina ala-arvoista, kun soitimme toimistolle. Työntekijät ovat epäystävällisiä, mielistelevät vain vuokranantajia ja pompottelevat vuokralaisia miten lystäävät. Asiakirjojen allekirjoittaminen piti aina hoitaa paikan päällä, skannaaminen ja mailitse lähettäminen ei onnistunut ennen vuotta 2019. Myös laskut tehtiin käsin kynällä ja paperilla.

      En ymmärrä, miten kyseinen pulju on pysynyt noinkin kauan pystyssä.

      • Anonyymi

        Olen kans sen firman kauttaa ottanut asunnot viime vuonna, sopimus määräaikainen 30.11.2020 saakka, milloin pystyn sit irtisanoa ja miten toimii, koska en halua edelleen asua, vaan sen verran että saisi takuurahat takaisin, jos on edes mahdollista. Osaako joku auttaa?


    • Anonyymi

      Kuukausi avainten luovutuspäivästä sain takuurahat tilille, ei ollut moitittavaa. Siivosin jääkaapin ja hellan taustat, pesin ikkunat ja lattiat imuroin ja pyyhin lähtöpäivänä.
      Muutoinkin kaikki siellä sujui hyvin.

      • Anonyymi

        Ehkäpä epäystävällisin ja aikaansa jäljessä olevin "firma" mihin itse koskaan törmännyt, välittäjät ylimielisiä ja uhkailevat milloin milläkin, näyttöpäivät poismuuttaesssa tulee "etsä sattuis olee kotona just tänään ni näytettäis vähä sitä asuntoa". Aikanaan takuuvuokria sai odotella ja toimistolle yhteyttä ottaessa ei kukaan ottanut asiasta mitään vastuuta. En suosittele kenellekkään asioimista kyseisen "firman" kanssa.


    • Anonyymi

      En todellakaan suosittele. Takuuvuokraa olen odotellut nyt kuukauden ja sinä aikana kolmesti ollut yhteydessä toimistoon. Sähköposteihin ei ole vastattu ja puhelimessakin luvattiin maksun tapahtuvan viikon sisällä. Piti mennä toimistolle asti uhkailemaan viivästyskorolla ja johan alkoi tapahtumaan.

    • Anonyymi

      Aikanaan kokemuksen puutteesta johtuen käytin tuota välitysliikettä muutaman vuoden. Ensimmäinen kokemus oli suht tyydyttävä, seuraavista jokainen edellistä huonompi. Viimeinen katkaisi välinpitämättömyydessään ja kuukausien vuokratulomenetyksissä kamelin selän. Vaihdoin ammattimaisesti toimivaan, asiakkaan omaisuutta ajattelevaan toimistoon. Asiat hoituvat nopeasti ja tehokkaasti, eikä tarvitse kuunnella omistajan jaarituksia perheenjäsentensä urheilusuorituksista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3530
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2942
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2830
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2718
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      22
      2624
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2425
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      2034
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1857
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      42
      1763
    10. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      161
      1694
    Aihe