Minkälainen sänky?

Sängyn metsästäjä

Tällä hetkellä käytössä on 4v vanha Ikean 180cm Malm sängynrunko patja, joka päästää ärsyttäviä ääniä kääntyessä ja romahtelee todella usein... Aina kun paino kohdistuu reunalle, niin puolet sälepohjan lautoista romahtaa pois kehyksestä. Tämä on todella ärsyttävää, varsinkin öisin.

Olen miettinyt jonkin aikaa uuden sängyn hankkimista, ellei tätä nykyistä sänkyä voi jotenkin korjata. Voiko esim. ruuvien kiristäminen ym. auttaa noihin kahteen ongelmaan?

Minkälainen sänky kannattaisi ostaa seuraavaksi? Jenkkisänky, divaanisänky, runkopatjasänky? Sänkynrunko olisi myös kiva, kun ne näyttävät yleensä kauniilta, mutta pelottaa, että ne hajoavat taas siitä sälepohjasta.
Mistä sänkyjä kannattaa ostaa? Toi Ikean Malm sänkyrunko oli niin huono, etten tiedä uskallanko mennä sinne ostamaan toista sänkyä. Olisiko joku Jysk, Asko, Sotka, Isku hyvä?
Hinta-laatu askarruttaa myös kovasti. Minkä hintaisia sänkyjä yleensä kannattaa ostaa? Tätä Ikean sänkyä ostin silloin, kun muutin omaan asuntooni, eikä ollut tarpeeksi varaa hyvään sänkyyn. Taisi maksaa alle 170e patjoineen, kun oli alennusta. Uuteen sänkyyn voisin sijoittaa 400-600e, tai hieman kalliimpaankin, kuhan ei ylitä siihen 1000e.

11

5389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hensä

      Ostettiin just Nyvoll ikeasänky pari kuukautta sitten. Toivottavasti kestää paremmin kuin sinulla. Näytti aika heppoiselta ne kiskot ja kiinnitykset joiden varassa sälepohjat makaa, mutta ei ne pohjat tästä ainakaan tipahtamaan pääse, on sopivan levyiset. Välillä sänky natisee epäilyttävästi mutta toivottavasti se on normaalia puun "elämistä".

      Sänkyostoksilla huomasimme että keskihintaisia sänkyjä ei juuri ole. On halpoja parinsadan-kolmensadan ikeasänkyjä ja muissa liikkeissä sitten yli 1000 euron meneviä. Kävimme Iskussa, Askossa, Sotkassa, Finnlandia kalustetalossa, Jyskissä (missä olikin muistaakseni vai runkopatjoja) ja Kodin Anttilassa. Unikulmaan erehdyimme ja siellä ei olisi riittänyt 6000 euron budjetti edes pelkkään sängyn runkoon. Vepsäläisellä emme edes käyneet, tiesimme että olisi ollut liian kallis. Toki olimme ostamassa 180cm leveää parisänkyä, jos itselläsi hakusessa kapeampi sänky niin hintakin pienempi.

      Mihin budjetin pitää riittää? Uusitko patjankin vai vain sängyn rungon? Jo yksin 90 cm leveä joustinpatja sijauspatjoineen maksaa 300-400 euroa. 300e Ikeassa, 400e Askossa.

      Meillä sänky maksoi 200e ja patjat 700e.

      • hensä

        Sori, sanoithan sä tossa että 180 cm sänky sulla kyseessä.

        Ettei sulla oo siinä väärän kokoiset sälepohjat kun tolla lailla tippuilee? Kun niitä oli ikeassa 80 cm leveitä ja 90 cm leveitä? Aika yllättävän huonoa suunnittelua ikealta jos pääsee oikeankokoinen sälepohja tolla lailla tipahtamaan pois :o

        Runkopatjasängyllä pääsee halvimmalla, mutta sängyn runko molemmille omat patjat on paras nukkumarauhan takia. Ei heilu patja alla toisen liikkeistä eikä valu toisen tekemään kuoppaan. Toinen saa pyöriä ihan miten haluaa ja itse saa nukkua rauhassa. Jos on yhteinen patja, kuten isossa runkopatjasängyssä, niin toisen liikkeet herättää jatkuvasti.


    • Sängyn metsästäjä

      Täällä siis Ikean Malm 180cm runko 2 x 90cm sälepohjat. Tämä romahtelu alkoi vasta vuosi sitten. En ole siis varma voiko olla siitä, et ruuvit ovat löystyneet niin se runko on mennyt hieman leveämmäksi. Kun laitan molemmat sälepohjat ihan reunaan kiinni, niin siihen keskiosaan jää n. 1-2cm väli. Veikkaan, että nukkuessa/sängystä noustessa se patjan liikkuminen saa niitä sälepohjia siirtymään hieman ja kun se paino keskittyy just siihen reunalle, niin osa lautoista romahtavat alas. Väliaikaisena ratkaisuna laitoin siihen rungon ja sälepohjien väliin pitkän pahvin, joka vähentää sitä romahtelua.

      Isoin este uuden sängyn hankkimisesta on varmaan tämä nykyinen suhde. Nykyisen kanssa seurustellut jo 3 vuotta ja on ollut puhetta, että saatetaan muuttaa yhteen muutaman vuoden aikana. Eli sinänsä kiva, jos tätä sänkyä saisi jotenkin pelastettuun ennen yhteen muuttamista, koska tolla toisella on laadukas sänky, niin voitais käyttää sitä.

      Olen kyllä miettinyt, voiko liian pehmeä patja aihuttaa tota romahtelua. Esim, jos olen polvillaan sängyn reunassa niin polvet oikein uppoavat alas ja silloin se sälepohja romahtaa todella herkästi. Patjan ostin Ikeasta sen rungon kanssa, kun oli vanhan malliston alemyynti. Maksoi muistaakseni 50-70% alen jälkeen alle 100e. Sen kanssa ostin myös jonkun keskihintaisen Ikea sijauspatjan.

    • Köyhä nukkuja

      Mikä pakko on ostaa Ikeasta paskaa kun jokaisessa huonekaluliikkeessä on kunnon tavaraa. Rahat vaan Kampratille ja ongelmat itselle , vai onko pakko köyhäillä?

      • hensä

        Jos sun mielestä järkevä rahankäyttö on köyhäilyä niin se on sitten sun mielipide. Itse en sitä jaa. Tulee kusetettu olo jos maksaa muutamasta kiskosta, ruuvista ja lankun pätkästä 4000-6000 euroa. Siksi ostimme sängyn Ikeasta, siellä myyvät tavarat sellaiseen hintaan ettei ihmistä suoranaisesti vi'tuta tehdä kauppaa.

        Jos olisimme ostaneet sänkymme muusta liikkeestä meillä olisi ollut ihan vastaava nukkumisalusta (emme ole himosisustajia joten sänky kuin sänky) mutta kauppiaalla olisi ollut taskussaan hohoteltavana 3000-5000 euroa meidän taskuistamme imettyjä voittoja. Ilmasta emme maksa. Emme siis maksa siitä että voimme ajatella olevamme jotenkin parempia ihmisiä kun ostamme kalliilla saman tavaran minkä voi saada järkevään hintaan. Ymmärrän jos joku haluaa maksaa kotimaisesta työstä ja ostaa sen takia huonekalunsa kalliimmalla, mutta jos toinen ruokakauppa myy intialaisia viinirypäleitä 32 e/kg ja toinen portugalissa kasvatettuja viinirypäleitä 4 e/kg kummasta ostat? Jos tiedät että käypä hinta rypäleistä on 4 e eikä todellakaan 32 e. Ulkomailla valmistettu sänky Ikeasta tai ulkomailla valmistettu sänky Iskusta - eroa ei ole kuin hinnassa.


      • Sängyn metsästäjä

        Ehkä joidenkin mielestä tämä on kamalaa köyhäilyä, mutta omasta mielestäni on kannattavaa säästellä hieman ensimmäisen omistusasunnon kalusteiden ostossa. En näe mitään syytä ostaa heti ensimmäiseen asuntoon todella laadukkaita kalusteita, jos ei ole täysin varma minkälaisesta sisustuksesta ym tykkää.
        Ainakin voin sanoa suoraan, että olen ylpeä itsestäni, kun omistan oman asunnon näin nuorena. Ei hävetä ollenkaan sanoa, ettei asunnossa ole yhtään super kalliita kalusteita mm vepsäläiseltä.


      • indecorian sängyt
        Sängyn metsästäjä kirjoitti:

        Ehkä joidenkin mielestä tämä on kamalaa köyhäilyä, mutta omasta mielestäni on kannattavaa säästellä hieman ensimmäisen omistusasunnon kalusteiden ostossa. En näe mitään syytä ostaa heti ensimmäiseen asuntoon todella laadukkaita kalusteita, jos ei ole täysin varma minkälaisesta sisustuksesta ym tykkää.
        Ainakin voin sanoa suoraan, että olen ylpeä itsestäni, kun omistan oman asunnon näin nuorena. Ei hävetä ollenkaan sanoa, ettei asunnossa ole yhtään super kalliita kalusteita mm vepsäläiseltä.

        InDecoriassa on ihan hyviä keskihintaisia sänkyjä.


      • halpoja huonekaluja

        Eivät kalliit laatuhuonekalutkaan kestä hyvinä vuotta kauempaa. Kissat raapivat ihan naarmuille kaikki sänkyrungot, lasipöydät (esim. puoli vuotta sitten ostettu aika kallis 500€ laadukas lasipöytä on jo ihan pilalla, eivät sellaisetkaan kestä kissan kynsiä), sohvat, yms. raapimapuista huolimatta. Muutaman vuoden päästä huonekalu on jo todella epäsiistissä kunnossa vaikka olisi uutena ollut miten kallis.

        Sängystäkään ei huvita maksaa 1000€ vuodessa, vaan mieluummin ostelee jotain ikean halpoja huonekaluja, ei harmita niin paljon kun sen vie viimeistään muutaman vuoden päästä kaatopaikalle.


      • hyisoikoon
        indecorian sängyt kirjoitti:

        InDecoriassa on ihan hyviä keskihintaisia sänkyjä.

        Indecoriasta saa vaan paskaa romua kunnon tekohymyn kanssa.
        Myyjät nuolee hanurii siihen asti kun rahat on saatu ja sen jälkeen niitä ei kiinnosta enää mikään. pysykää kaukana siitä liikkeestä. T . kolme kuukautta ilman sänkyä ja tulee muka kohta.


    • Nukun huonosti

      Ei ne kalliitkaan sängyt aina hyviä ole. Erehdyin ostamaan Unikulman moottorisängyn myyjän opastuksella.
      Se on liian kova ja minulle sopimaton. Joskus halvempi on parempi.

    • Eazyasshell

      Ratkaisu: sälepohja pussilakanan sisälle ja takas paikalleen. Ei narise enään kun kitka häviää (puu vasten puuta).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1935
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1868
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1413
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe