Veikkausliigan urheilullinen anti

ozzous

Kävin viikko sitten ensimmäistä kertaa elämässäni katsomassa veikkausliiga ottelun, se oli inter - vps joka päättyi kotijoukkueen tappioon 1-2. En oikeastaan seuraa kotimaista jalkapalloa, kaverini seuraksi menin. Maajoukkuepelit katson, sekä tottakai em ja mm -kisat. Muutama suomen maajoukkueen karsintapelikin on tullut käytyä katsomassa olympiastadionilla. Ja yhden englannin valioliigapelin (chelsea - man.utd) olen nähnyt paikan päällä lontoossa, oli muuten huikeaa katsottavaa tuo ottelu, ei unohdu koskaan, se taso, se tunnelma.

Tämä inter-vps peli ei tarjonnut minkäänlaisia urheiluelämyksiä itsessäni. Peli oli vain hieman tasokkaampaa, kuin joku firmojen välinen futisturnaus. Yhtä antoisaa jos olisi ollut katsomassa miesten keihäänheittoa, jossa kärkipää heittää lähelle 50 metriä, ja huonoimmat jää 35 metriin. Tai pituushyppyä, jossa kärki hyppää 5 metriä, ja häntäpää jää 3,5 metriin. Tosin ottelu oli tuloksellisesti jännittävä, mutta urheilullinen anti jäi vähäiseksi. Pari ok haltuunottoa havaitsin, loput pallot sitten kimmahtelivat minne sattuu, ja tuli hätäpotkuja, huonoja syöttöjä, väsynyttä juoksemista, epäonnistuneita potkuja, tyhmiä ratkaisuja, huonoa pelisilmää. Lisäksi pelin tempo oli aivan karmean puuduttavaa katsottavaa. Sellainen peliälykkyys oli aivan mattimeikäläisen tasolla, ei mitään huippuoivalluksia.

Englannissa sai haukkoa koko ajan henkeään, niin oivaltavia ratkaisuja, ja täydellisiä kosketuksia palloon tuli koko ajan. Peli oli nopeatempoista, mutta silti harvalla tuli kiire.

En ihmettele yhtään, miksi jalkapallo ei vedä Suomessa katsojia. Taso on vain niin huono, ettei sellaista huvita katsoa. Paitsi on joka joukkueella ne perusfanit, jotka jaksaa mennä pelistä toiseen, mutta määrä on pieni.

Jääkiekon liigan taso on sitten lähempänä ns maailman tasoa, eikä siinä katsoja isoa eroa huomaa, kansallisiin peleihin, nhl on tietysti oma lukunsa. Mutta jääkiekko on taas siinä mielessä huono vertailukuva, koska ns maailman taso on hyvin kapealla sektorilla, koska lajia ei harrasteta tosissaan kovin monessa maassa. Jääkiekon viihdearvo on kuitenkin suurempi kuin kotimaisen jalkapallon, huippusuorituksia tulee enemmän, katsottavaa on enemmän. Tosin nykyinen sm-liiga on mennyt huonommaksi, eikä sekään jaksa enää kiinnostaa. Jääkiekon maailman tasosta voi sanoa sen verran, että se on jalkapallon, koripallon, yms maailmanlajien alapuolella reilusti urheilullisessa mielessä. Mitä enemmän lajia harrastetaan, sitä parempi on sen taso. Jääkiekon taso ei mielestäni ole maailman mittakaavassa kovin kummoinen, siksi Suomi pärjää siinä.

Kaikkea hyvää silti veikkausliigalle. Toivottavasti suunta on ylöspäin. Jalkapallo on lajina hieno, ja pidän siitä.

8

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poHa

      Haista sää paska!

    • Huippimikähuippu

      Kyllähän aloittaja oli niin oikeassa, kuin voi olla! Hienoa että on jokin toinenkin (joka oikeasti ymmärtää lajista) käynyt katsomassa sen yhden pelin;) Mä kävin 2015 katsomassa yhden matsin ja aivan sen vuoksi kun oli ratkaisun makua... Oikeastaan sillä ei ole Suomessa väliä kuka voittaa tai tippuu divariin!? Taso on Grölannin kanssa samaa, joten mitalit vois jakaa keväällä ja vaikka harrastaa jotain muuta.. rahan tuhlausta voisin sanoa.

    • Pihapelejä

      Ihan sama katsooko Suomen maajoukkueen potkupalloa vai firmojen puulaaki pelejä ei tasossa paljon eroa paisi maajoukkueen potkupalloilijat ovat kovempia itkemään tuomioista! Jumalauta mitä itkemistä noilta kermaperseiltä ja tissiposkilta kun oikeutetusti hävisi Islannille,hirveä paniikki taas lopussa ja sitten alkoi pillaaminen, surkeaa ja hävettävää räpeltämistä!

    • Ruikkoo

      Taas kerran se pallo meni Suomen maalia kohden kuin vanha pinnaton polkupyörän vanne... Vaikka keskialueelta joku laittaa sen pyörimään, niin siinä kaikki luutii ja lopuksi se on maalissa;) Ja sitte se tuomari per....e... Häviämisen kulttuuri on vahvaa ja paapominen ykkösluokkaa.

    • ketäkiinnostaahei

      suomen potkupallo surkeus on pelaajien korvien välissä,kun niitä harvoja pelaajia ei voi vaihtaa niin vaihdellaan valmentajaa , on aivan sama kuka valmentaa kun suomen taso on muihin verrattuna surkea katsottavaa,ei koskaan suomi tule pelaamaan arvokisoissa vaikka jotkut niin "asiantuntijat" väittävät,parempi pysyäkin vain kliffaa hei harrastus tasolla

    • Suomalaiset

      Potkupalloijat ovat onnettomia pelaajia. Meneekö pelaajien focus uusien hiuspantojen sovitteluun, tai muuhun vastaavaan. Ei suomalaisista pelaajista ole kansainvälisiin otteluihin.

      • seurannut

        Kyllä sieltä Afrikasta ja muualta tulee riitävästi paikkaamaan Suomen futiksen tason
        säilymisen ennallaan. 1990-luvulla pelaajat joukkueet olivat teknisesti ja taktillisesti
        viisaampia ja parempia.


    • 123zxcb

      No joo, suomalaiset nyt ovat yleisesti täysin kusipäistä sakkia uusimman empatiatutkimuksenkin mukaan, jossa Suomi lähes hännänhuippu. Joten ei kai niiltä voi odottaa minkään muuan asian arvostusta (esim. yhteisöllisyys tai yhteenkuuluvuus), kuin tason arvostusta. Suomalaiset eivät yksinkertaisesti ymmärrä monia sellaisia asioita urheilussa, joita jo ruotsissa ymmärretään (esim. yhteisöllisyys tai yhteenkuuluvuus). Ne ymmärretään, mikäli niitä arvostetaan ja niitä korostetaan eli niistä puhutaan. Siksi suomalaisille jää ainoiksi ymmärrettäväksi asioiksi urheilussa a) voiton tunne ja b)pelin taso. Suomalaisille ei myöskään merkitse käsite "oma seura" juuri yhtään mitään. Ainoita viitteitä tästä on Helsingin Ifk:n kohdalla sekä jalkapallossa, että jääkiekossa.

      Voittajiin suomalaiset yhtyvät ja ovat kovia selkään taputtelijoita. Häviäjiä suomalaiset vihaavat sydämestään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5770
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3657
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      224
      1875
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1762
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      94
      1212
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1167
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      284
      939
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      937
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      74
      877
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      848
    Aihe