Ruokahuijaus

Yllättynyt

Ohjeissa sanotaan, että kantavalle nartulle tulisi alkaa syöttää penturuokaa tiineyden viimeisellä kolmanneksella. Perusteina kai se, että ruoassa on enemmän energiaa ja muutenkin erityisesti pennun kasvulle tärkeitä aineksia.
Tänään kävin sitten katselemassa penturuokia. Muutama pussi marketista löytyi mainoksilla 'kaikki mitä pentusi tarvitsee'. Myös mainostettiin lisättyä kalsiumia sekä D-vitamiinia (eikös se ole kantavalle vaarallista, jos saa liikaa?) luuston ja turkin hyvinvointiin. Sitten sisältöä hehkutetaan seuraavasti 'sisältää kanaa ja riisiä'. Missään ei lue määrää. Lopulta jostain kulmasta löytyi kuitenkin pienellä präntättynä '10 prosenttia lihaan verrattavia aineita, 4 prosenttia kanaa'. Ei terve.. Olisin siis vaihtanut nykyisen aikuisen koiran 30% lihaa sisältävän ruoan tähän moskaan? Onneksi sitten löytyi nykyisestä ruokamerkistä pentuversio, se sisälsi 35% lihaa sekä 20% rasvaa. Määrät ilmoitettu pussin etupuolella.
Pointtina oli se, että voivatko nämä neljän prosentin kanaruoat tarjota pennulle kaiken, mitä se tarvitsee? Eikö mainonta ole harhaanjohtava? Muistaakseni joskus vuosia sitten käytettiin jotain noista huonommista merkeistä, mutta silloin en tajunnutkaan tuoteselosteita lukea.
Millä kriteereillä valitsette ruoan koiralle? Mitä aineksia ym. tulee löytyä?

8

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äläusko

      Halvimmissa ruuissa ei ole nimeksikään lihaa eikä rasvaa. Ylipäätään nappulaan on vaikeaa saada riittävästi näitä aineita, kun eivät säily. Laadukas nappula ja LISÄKSI oikeaa lihaa ja rasvaa ruokakuppiin niin hyvä tulee. Ravintoaineiden imeytyvyys tuoreesta ruuasta on ihan toista luokkaa kuin nappuloiden laboratoriossa tuotetusta mössöstä.

    • threeam

      Se on markkinointia. Firmat kirjoittavat pussiin mitä tahansa että saavat tuotteensa myytyä. Viisaat ihmiset jättävät ostamatta.

    • En ole

      Koskaan ymmärtänyt nartun ruokkimista penturuualla yleensäkään ja penturuokana voidaan muutenkin markkinoida melkein mitä sotkua hyvänsä, aina pitäisi katsoa mitä ostaa!
      Nyt on ensimmäistä kertaa käytössä hauhaun penturuoka, 6kg pussukka 13€ mikä on minusta hyvinkin kohtuullinen. Emä on syönyt ja syö yhä saman valmistajan "extra energiaa"

    • molossi ei rek

      Kyllähän noita teollisia mainostetaan jo siihen malliin,että nauru melkein pääsee.On roturuokaa,on safkaa,ja on luonnollista, on millä tulee lisää vuosia ym.vaikka mitä...Että jos harhaanjohtavasta puhutaan,niin menee jo siitäkin pitemmälle,välillä vitsin puolelle...

      Millä kriteereillä?
      Sillä,että olisi niinpaljon kuin mahdollista sitä ihteänsä.Että tietää mitä syöttää,mahdollisimman tarkkaan.Eikä maksa turhia,lisäaineista sun muusta.Ja sen lisäksi on maistuvaakin :D.Käy vielä kaikkiin elämänvaiheisiin,eikä tarvi ihmetellä,mitä missäkin pussissa lukee.
      Siksi kotiruoka.

    • tiikeri_lilja

      "Lihaa ja eläinperäisoä tuotteita (väh. 4% kanaa)" tähän tyyliin niissä taitaa lukea. Tämähän ei suoranaisesti tarkoita sitä, että ruoassa olisi vain 4% lihaa :-) tarina ei kerro määrää, mutta se ei ole ominaista ainoastaan halvoille kuivamuonille. Esim. Royal Canin ei ilmoita ruokiensa lihapitoisuuksia, vaan vetoaa reseptien salaisuuteen.

    • Eipä tuossa mitään

      huijata. Ruoka todennäköisesti sisältää todellakin kaiken mitä pentu tarvitsee.

      Lue myöskin muut aineet, kuin vain kana pitoisuus.

      • 4-100 hyväkö

        Joo, samalla periaatteella, kun ostat lihapiirakan ja siellä on riisiä ja yksi pieni lihakokkare sisällä.
        Katsoin tosiaan myös rasvan, proteiinin ja vitamiiniluettelon. Ei vakuuttanut. Olisi myös ihan kiva, että sitä kanaa olisi enemmän kuin 4 sadasta pallerosta, jos se pitää siihen pussin eteenkin ihan merkitä.


      • 104

        Se sisältää juuri semmoisia aineksia joita pentu EI tarvitse. Suosittelen ottamaan asioista selvää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2723
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2070
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1817
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1696
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 95
      1625
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe