Kokemuksia kuntayhtymä Kaksineuvoisen lastensuojelusta?

kiitos jakamisesta

Kuntayhtymä Kaksineuvoisesta on kuulunut paljon huolestuttavia uutisia viimeaikoina mm. laittomia huostaanottoja, sijaishuollon valvonnan ja perheen jälleenyhdistämisen laiminlyöntejä, valheellisia epäilyjä vanhempia vastaan, vääriä perhetyön merkintöjä yms.

Kertokaa kokemuksenne Kaksineuvoisen kuntayhtymän lastensuojelusta ja perhetyöstä. Myös positiivista palautetta saa antaa, jos sellaista on.

22

1531

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • painajaisia näen

      Jos ei ole mitään ongelmia,niin Kauhavan lastensuojelussa niitä kyllä keksitään.
      Pysykää kaukana Kauhavasta ja varsinkin Kauhavan "lastensuojelusta"

    • kokemusta on

      Tekivät meistä tutkintapyynnön poliisille,ihan valheiden perusteella.
      Ei ollut kiva istua kuulustelussa ja vastata valheisiin.
      Syyttämättä jättämis päätös tuli 18 kuukauden kuluttua.

      Meni usko koko laitokseen.
      Anteeksipyyntöä on kai turha odotellakkaan.

      • huosta varmuuden vuo

        Otettiinko lapset huostaan tutkinnan ajaksi`? Kun on huostaanotettu ja vanhemmat syyttömäksi todettu, niin lapsia ei palauteta kun ovat jo tottuneet uuteen sijaiskotiin ja onnistuneesti vieraannutettu omista vanhemmista.


      • Kummallista,,,
        huosta varmuuden vuo kirjoitti:

        Otettiinko lapset huostaan tutkinnan ajaksi`? Kun on huostaanotettu ja vanhemmat syyttömäksi todettu, niin lapsia ei palauteta kun ovat jo tottuneet uuteen sijaiskotiin ja onnistuneesti vieraannutettu omista vanhemmista.

        Onneksi ei,mutta jälkensä se jätti.On turvaton olo.

        Se on kyllä kummallista miten lapset voidaan viedä minuutissa ja sijoittaa aivan vieraille ihmisille,kun taas lasten palauttaminen vanhemmilleen näyttää vievän vuosia.


    • Kaksisuuntainen?
    • erhetyö

      Olen kuullut, että lastensuojelun perhetyöntekijät tekevät vääriä kirjauksia, jotta saadaan huostaanoton tarve ja huosta aikaan.
      Kannattaa pistää nauhoitus päälle kun pt tulee, että väärät merkinnät on mahdollista oikaista myöhemmin. Jos niitä ylipäätään saa koskaan luettavakseen.

      • hohhoijjaaaa

        Pitää todellakin paikkansa!!!


      • kuka korjaa...

        Ei ne niitä vääriä merkintöjä oikaise. Jopa korkein oikeus uskoi, ettei lakimies ole erästä lausuntoa sanonut, vaikka se on hallinto-oikeuden äänitteellä. Kaupungin lakimies saa valehdella, vanhempia ei uskota vaikka puhuvat totta. Eikä ko tarkista asiaa, vaan uskoo viranomaisia....


    • Eikä ainakaan Kauhav

      Suomessa yksikään sosiaalityöntekijä ei ole tiettävästi joutunut korvausvastuuseen tekemästään laittomasta tai turhasta huostasta tai pyytänyt anteeksi lapsille ja perheille tuottamiaan kärsimyksiä. Päinvastoin, omaa ja kollegan selustaa suojellaan vaikka perustuslaki ja asiakaslapset uhraamalla.

    • ÄitiKauhavalta

      On todella kokemusta.... Valheita, vehkeilyä ja vanhempien nurkkaan ajoa. Kaksineuvoisessa sosiaalityöntekijä on perheen pomo ja tietää kaiken paremmin, kuin perhe itse. Vanhempaa ei edes kuunnella. Elämäni on kuin huonosta elokuvasta. Ihmisoikeudet nollassa.... Lapsen peruskunto romahdutettu.

    • Musta tuntuu

      Unohdit uhkailun.
      Kun luin heidän kirjauksensa perheestämme,mietin et kenen perheestä nää paperit kertoo,niin väärin ymmärretty,heidän musta tuntuu-juttuja täynnä.
      Kauhea kokemus.

      • Tästäkö on kysymys?

        "Lastensuojelukerroin on lakkautettava.

        Jotkut kunnat saavat valtiolta jopa 2-3 kertaisina takaisin sen rahamäärän mitä ne sijoittavat huostaanottoihin. Tämä on moraalisesti todella väärin. Lastensuojelukerroin edistää aiheettomia ja laittomia huostaanottoja, sillä mitä enemmän huostaanottoja tehdään, niin sitä enemmän kunta saa valtiolta rahaa. "


    • nurmipen

      Ihmisten täytyy ehdottomasti puhua avoimesti kaikista niistä asioista, joissa kokevat tulleensa väärinkohdelluiksi, ja mielellään julkisesti jos muu ei auta. Älkää koskaan häpeilkö sitä, että olette joutuneet lastensuojelun kynsiin! Vääryyksiä ei koskaan saada loppumaan, ellei asioita tuo esiin. Lukekaa lastensuojelulakia esim.netistä. Ja VAATIKAA että lakia noudatetaan!

    • On huoli

      Minulla on huoli Kauhavan sosiaalityöntekijöistä.On varmasti rankkaa olla koko ajan huolissaan ihan kaikesta.Siitä että perheissä on joko liian siistiä tai liian sotkuista,sopivaa siivoustasoa ei löydy kenenkään perheestä.
      Huolenaiheita kun on niiiin paljon ja ihan joka asiasta, sielläkin missä tavallinen kansalainen näkee vain normaalin perhe-elämän.

      • Pompoteltu

        Samaa mieltä. Huoli on tunne, ei mikään tieteellinen termi, kuten tantat sitä käyttävät. On täysin kohtuutonta sysätä vastuu sosiaaliohjaajien mielenterveysongelmien hoitamisesta maallikoille (lastensuojelun "asiakkaiden" vanhemmille).


    • Kauhava kangertelee.

      Mielipidekirjoitus kauhavan kangertelevasta lastensuojelusta.

      • Missä mättää?

        Edellisestä Ilkkalehden jutusta Kauhavan lastensuojelusta jäi linkki pois.

        http://www.ilkka.fi/mielipide/yleisöltä/kauhavan-kangertelevasta-lastensuojelusta-1.1228472
        --------------


    • Lastensuojelua?

      Sana kaksineuvoinen herättää määrätynlaisia ajatuksia Pridestä, jota käytetään sijaisvanhempien valmentamiseen ja kouluttamiseen. filosofiasta ja ideologiasta löytyy tietoa Wikipediassa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pride
      -----------

    • Pompoteltu

      En usko, että kellään on hyviä kokemuksia lastensuojelusta.

      Jos joku haluaa harmia toiselle esim huonojen naapurisuhteiden tai vaan ärsyttävän naaman takia, voi tehdä lastensuojeluilmoituksen. Siellä lapsia tekemään erehtyneet saavat todistella syyttömyyttään ilmoituksessa kerrottuihin asioihin. Jos tanttaa ei onnistu vakuuttamaan, niin sitten pääsee ls:n asiakkaaksi ja "vapaaehtoisten tukitoimien" piiriin. Vanhempien kaikkia lastenhoitotaitoja kyseenalaistetaan, vaikka olisi 10 vuotta kasvattanut lapsensa mallikkaasti. Tukitoimiin on suostuttava lasten huostaanoton uhalla.

      Esim. jos vanhempaa epäillään ls-ilmoituksessa vaikka liiallisesta alkoholinkäytöstä, niin jonkinlaisiin hoitoihin tai vähintään kontrolliin (käytävä testeissä) on alistuttava, vaikka mitään oikeaa syytä epäillä asiaa ei olisikaan. Siten tantat saavat kirjattua ls:n rikosrekisteriin (asiakasrekisteriin), että tukitoimia on tehty ja asiaan puututtu.

      Ei tässä systeemissä ole mitään järkeä. Olisi tietysti tärkeä saada se 0,1% todellisista avuntarvitsijoista avun piiriin, mutta loppu 99,9% joutuu kärsimään ja nöyrtymään ihan turhan vuoksi. Ketään se ei mitenkään auta, että kaikkea tekemistä omien lasten kanssa aletaan lähtökohtaisesti epäillä vääräksi.

      Uskon, että koko touhun tarkoituksena on viranomaiskollegojen (lääkärien, hoitajien ym) suojelu mahdollisilta seuraamuksilta, jos he sattuvat jonkin virheen tekemään, kuten Helsingissä pari vuotta sitten kävi. Olisihan se aivan kauhea juttu, jos joku viranomainen joskus joutuisi vastuuseen teoistaan. Nyt ongelmat voi ulkoistaa lastensuojeluun, ja niin myös nykyään innokkaasti tehdään.

    • näinhänsemenee

      Joo hyvät siskot ja veikat hyötyvät ilmiannoista

    • Pompoteltu
    • Kokemusta-on

      Joo on kokemuksia ja ne eivät ole tietenkään hyviä. Tantoilla on kova tahto ja tarve etsiä (ja keksiä) syytetyistä vanhemmista kaikenlaisia vikoja, mitään hyviä puolia lastensuojelun uhreissa ei luonnollisesti olekaan. Pitäiskö meidänkin alkaa etsiä kaikkea lokaa tantoista? Kyllä heistäkin varmaan jotain löytyy, vaikka ovatkin omasta mielestään täydellisiä.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1505
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1302
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1237
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1215
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1126
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1086
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe