7,5kk ja yhtäkkiset huonot yöt, hampaat vai mitkä?

Tell2

Meillä nukuttiin vielä viikko sitten tosi hyvin, herättiin yksi tai kaksi kertaa syömään rintaa ja that's it. Mutta nyt on vime yöt olleet tosi levottomia, vauva heräilee usein ja itkee, ei rauhoitu kuin rinnalle mutta saattaa alkaa itkeä myös heti syönnin jälkeen eli ei varmasti ole nälkä kyseessä.

Hampaita ei vielä ole yhtään mutta niitä olen kuitenkin alkanut epäillä. Kuitenkaan yleisimpiä oireita ei ole, eli

- vauva ei kuolaa
- suussa ei tunnu mitään hampaita
- ei ole lämpöä
- ei ole huonompi ruokahalu
- ei ole ärtynyt, paitsi öisin
- ei lisääntynyttä puremisen tarvetta

Päikkärit ovat kyllä venähtäneet pidemmiksi, mutta olen pistänyt kylmän raikkaan ilman piikkiin. Nukkuu siis ulkona vaunuissa.

Osaisko joku veikata mistä on kyse? Aletaan miehen kanssa olla tosi töttöröö, kun vauva herää välillä tunninkin välein. Nukkuu pinnasängyssä parisängyn vieressä.

14

4316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hampaat123

      Hampaat voi olla. Kerranku teillä ei vielä yhtään ole niin luulisin niiden nyt tulevan.
      Tuosta kuolaamisesta. Meilläkään ei olla koskaan kuolattu ollenkaan joten se ei kerro mitään. Lämpöä ei normaalisti nouse.
      Ruokahalu ollu hyvä, mut esim. tuttipullo alkaa aina tökkiä hampaiden tullessa.

      Tuossa iässä meillä oli jo 6 hammasta ja yleensä tuossa iässä tulee ekat jos ei viel oo tullut.

      Onko vauva oppinut mitään uusia taitoja? mm. ryömiminen, konttaaminen?? Uudet taidot tekevät usein myös yöt levottomiksi. Meillä ainakin kun opittiin ryömii niin sitä tehtiin sitten öisin sängyssä.

    • dffgg

      Mä myös veikkaisin uusien taitojen kehittymistä ja hokaamista.

      Meillä tytöllä alkoi myös 7 kk iässä levottomat yöt. Sitä ennen nukkui kuin tukki. Ja uusista taidoistahan se johtui. Kun oppi kävelemään,yöt rauhoittu ja nyt nukkuu 12 h yössä putkeen

    • Tell2

      Ei juuri uusia taitoja, ei ryömi vielä eikä istu, harjoittelee konttaamisasentoa, mutta aika alkutekijöissä vielä ja harjoitellut jo yli viikon ainakin. Edelleen tosi itkuista öisin ja joudun syöttämään 3x yhden sijaan. Aiheuttaako uusien taitojen oppiminen tosiaan tuota lohdutonta itkuakin, eikä pelkästään levottomuutta? Minusta vauvalla on paha olla öisin, rauhoittuu hetkeksi syliin, mutta jos lasken takaisin pinniseen, alkaa taas huuto. Nukahtaa uudestaan ainoastaan jos syötän ja nukahtaa rinnalle ja maltan odottaa että syvemmässä unessä ennen kuin siirrän omaan sänkyyn. Eli itse täytyy valvoa lähes tunti joka syötön yhteydessä....

      Kannattaisikohan kokeilla antaa särkylääkettä illalla, jos kyse on kipeistä ikenistä? Tai jotain puuduttavaa geeliä? Särkylääkkeen kohdalla olen kyllä miettinyt, että eikö niiden teho lopu jo parin tunnin päästä ottamisesta? Vauva yleensä näinä öinä herää parin tunnin jälkeen siitä kun olen laittanut sänkyyn (normaalisti herää n. 6 tunnin päästä).

      • ...

        Vieppä lääkäriin, että katsovat vaikka aluksi korvat. Älä anna varmuuden vuoksi särkylääkettä.


      • nämä tarkista

        Voit käydä tosiaan lääkärissä tsekkaamassa, ettei olisi korvissa mitään. Jos ne ovat puhtaat, niin tulipa vain mieleen, että oletteko lähiaikoina aloittaneet mitään uutta ruoka-ainetta? Voisi olla nimittäin kyse myös uuden ruoka-aineen aiheuttamista vatsavaivoista tai vauva voi olla jopa allerginen.


    • ...............

      Kokeile painaa korvanipukoita sisään kevyesti. Jos reagoi itkulla niin korva kipeä. Kokeile antaa yhtenä iltana särkylääkettä jos auttaa on joku kipu, todennäköisesti hampaat sillä makuuasento on myös hampaiden tulon aikaan yleensä epämiellyttävä.
      Jos särkylääkkeestä ei ole mitään hyötyä, voi olla vain levottomia öitä tai eroahdistusta.

      Tsemppiä!

    • Tell2

      Kiitos vastauksista. Maitoallergiaa ja kananmunaa on epäilty ja maidon olen palauttanut omaan ruokavaliooni n. 2 viikkoa sitten, siitä ei ole tullut mitään oireita, jos ei nämä yöt sitten olisi ongelma. Mutta ei tunnu todennäköiseltä, koska alunperin oireet oli nimenomaan suolisto-oireita. Ei kai ruoka-aineallergia voi sentään ilmetä pelkkänä yöitkuna?JOs ei ole mitään iho-oireita, tai suolisto-oireita ja päivisin vielä hyväntuulinenkin?

      Kaura on aloitettu uutena pari päivää sitten, olen antanut ainoastaan aamupuurossa. Siitäkään ei mitään näkyviä oireita. JOtenkin tuntuisi luontevalta ajatella, että jos on allergiaa, se näkyisi muodossa tai toisessa päivisinkin.

      Kokeilen kotikonstia korviin ja jos ei tästä helpota vien lääkäriin. Jos on hampaat tuloillaan onko aina punaiset ja turvonneet ikenet juuri ennen puhkeamista? Meillä on ikenet ihan normaalin näköiset.

      • .................

        Luulis et oireilis päivisinkin allergioista ihan kuin öisinkin.
        Noista ikenistä: Joillain ne punoittaa, mutta esim, meillä ne muuttui vain sellaisiksi aika vaaleiksi ja mitään turvotusta en koskaan havainnut. Hampaat vain kuin ilmestyi tyhjästä ja silloin meillä oli vain yöitkua ja päivisin ehkä hieman levottomampaa menoa.
        Alahampaat meille tuli kivuttomasti mutta ylähampaat tuli sit kunnolla kiukulla ja tosiaan ylähampaat tuli kaikki 4 vielä kahden viikon sisällä.

        Oletko nyt ihan varma ettei oo ns. eroahdistusta.
        Meillä on ollut ja tullut kausittaisena. Alkoi n. 8 kk iässä ensimmäinen kausi joka kesti kuukauden. Päiväunille nukahti aina hienosti ja päivisin oli kaikki hyvin, mutta kun yö tuli ja oli aika mennä nukkumaan alkoi itkut ja huudot ja kiukuttelut. Tänä aikana myös öisin herättiin useammin. Loppui kuin seinään 9 kk ikäisenä ja taas nukuttiin niin hienosti kunnes nyt 10 kk uusi kausi alkoi 3 päivää sitten. Ei halua olla erossa äidistään niin pitkään aikaan. Rutiinit kun vauvalle kertovat että on aika mennä yöunille, siten myös tajuaa milloin alottaa vastustelu.


    • Tell2

      Moikka

      VAstaan nyt samantien kun edelleen tässä koneella....

      Eroahdistus ei musta vaikuta todennäköiseltä, koska vauva nukahtaa omaan pinnikseensä ihan samaan malliin kuin ennenkin, eli syötän ja lasken omaan sänkyyn ja jää sinne hereilä kohtuu tyytyväisenä. Usein nukahtaa itsekseen 10 minuutin kuluessa, joskus alkaa kitinä ja käyn paijailemassa, minkä jälkeen nukahtaa.

      Yöitku alkaa tyypillisesti muutaman tunnin päästä nukahtamisesta. Siis herää ja alkaa itkeä ja on tällöin myös tosi levoton pinniksessä. Nukkuu usein mahallaan ja yöllä itkiessään heiluttelee päätään puolelta toiselle ja jos ei suojaa kädellä niin kolaroi pinniksen pinnoihin. Siis ikään kuin vaappuu siellä holtittomasti. Ei myöskään rauhoitu jos ottaa vaan syliin ja heijaa tai kantelee vaan ainaostaan rinnalle. Jos olisi eroahdistus, eikö se tulisi heti nukkumaan mentäessä ja eikö syliiinnosto yöllä rauhottaisi?

      Olen tässä googlaillut noita allergiaoireita ja vaikuttaa että joskus on pelkkä yöitku oireena. Olen siis ollut maidottomalla 4kk (oli suolioireita aika tavalla) ja maito palautettu pari viikkoa sitten ruokavalioon. Suolioireita ei ole ollut ollenkaan mutta nää yöitkut nyt vaivaa kyllä koko perhettä...

      • sannakkk

        Kaverin tytöllä vilja-allergia oirehti ainoastaan yö itkuina.. Kun siirtyivät viljattomaan niin tytön yöitkut loppuivat, parissa kuukaudessa tuli taitoja valtavasti lisää ja kasvuspurtti. Nyt kokeilivat äskettäin viljojen lisäämistä ja yöitkut palasivat. Muuta päälle päin näkyvää oiretta ei näkynyt tälläkään kertaa.

        Ihan hyvin voi olla kysymys tuosta maidosta.. Se on onneksi helppo testata. Siirryt siis takaisin maidottomalle. :)


      • mä veikkaisin

        ihan vaan hampaita,täällä ainakin ne ovat vaivanneet todella paljon.Tissimaidon syöminen auttaa hammaskipuun,näin ainakin luin joskus jostain..
        Toisaalta näitä kausia tulee ja menee eikä aina tiedä mistä mikin johtuu ja johtuuko vain ikäkauteen liittyvistä jutuista.Harva vauva kuitenkin nukkua posottaa täysiä unia ilman kitinöitä laitokselta taaperoon asti.


      • ....................

        Kiitos kun selvensit tarkemmksi tyuota teidän yötä.. Joo ei ole eroeahdistusta. sain vain jotenkin käsityksen aloituksesta että nukahtaminen vaikeaa.

        Siis meillä on eroahdistusta ja iltaisin kun tartteis mennä nukkumaan alkaa pieni kiemurrella sylissä jo kun kävelee pinnikselle ja jos alkaa laskemaan sänkyyn niin alkaa puolessa välissä huuto ja vauva käpertyy kaikin voimin kiinni äitiin tai isiin.
        Päiväunille tätä ei tee vain iltaisin. Tähän auttaa meillä et vauva takaisin olohuoneen puolelle lötköttämään kainaloon. Ollaan vaan ja puolentunnin päästä uudelleen yrittämään, kun on tarpeeksi väsynyt jää jo mielellään nukkumaan ilman huutoa. Kirjoitin nyt muuten vain jos joskus teillä tulee käymään näin.

        Mutta siis vaikuttaa tosiaan allergisilta oireilta!


    • zdfbvfvcxd

      Sen verran sanon noista uusista taidoista,ettei meilläkään mitään näkyvää taitoa vielä ollut kehittynyt kun yöt alkoivat levottomiksi muodostua. Vauva kehitteli liikkeelle lähtöä (ei siis liikkunut).

      Kun asia oli opittu ja liikkeelle lähdetty niin yöt rauhottuivat.

      Eiväthän vauvat oireile vasta hampaiden jälkeenkään vaan ennen hampaita

    • Tell2

      Moikka vielä

      Ajattelin nyt tulla päivittämään iloiset kuulumiset! Eilen en käyttänyt mitään maitotuotteita enkä myöskään antanut lapselle kaurapuuroa ja yö meni unelmasti! Kerran herättiin syömään (ei edes itkua) ja muuten nukuttiin inahtamatta klo 20-7. Eli veikkaan että kyllä hän johonkin ruokaan reagoi, sillä hampaitakaan ei edelleenkään näy. Kiitos vertaistuesta! Toivotaan, että matka jatkuu mukavasti taas jonkun aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe