Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Huomautteleva vuokraisäntäni

apuja2

Hei!! Elikkä ongelmani koskee vuokranantajaani. Olen asunut nyt uudessa kodissani 1,5kk, ja vuokranantajani soittelee lähes viikoittain ja huomauttelee asioista. Tähän asuntoon missä asun, oli todella tarkka syyni, olen opiskelija, samalla työssä käyvä ja luottotiedot on puhtaat sain asunnon koska entiset vuokraisäntäni suosittelivat. Pariskunta joka tämän siis vuokrasi, kävi läpi kaikki tietoni ja soitti tosiaan edellisille vuokranantajilleni. Ymmärrän siis tämän hyvin, onhan nykyään kaikenlaista vuokralaista liikenteessä. Sain sitten tämän asunnon ja olin onneni kukkuloilla!
Sitten se alkoi, asun maatasossa, tässä on pikku piha joka on laudoitettu, ensiksi tuli soitto, että kukkaruukut pitää siirtää pois laudoitetulta alueelta, ettei ne mädännytä lautoja. Tämän jälkeen soitettiin ja kysyttiin olenko nauloilla asentanut ikkunassani roikkuvat lasipallot. (En, ne on siimalla verhonnipsuissa kiinni), tämän jälkeen soitettiin ja huomautettiin, että he vuokrasivat tämän vain minulle, ei tarjotettu oleskeluun ( kahtena päivänä tästä 1,5kk minulla käynyt ystäviä kahvilla). Apua, on alkanut kovasti ahdistamaan, kyttäävätkö ne joka viikko "takapihallani", ja vaikka kuinka siivosti asun (en siis uskalla laittaa tauluja ym), niin nyt pelkään vuokravakuuni puolesta, 3kk, että en koskaan näe rahoja. Kirjallinen tarkastus kyllä tehtiin siitäkin.
Huoh, tämä asunto ei tunnu kodilta ja olen ajatellut muuttamista pois, kyseessä siis toistaiseksivoimassa oleva sopimus onneksi. Vai uskallanko vuokraisännälleni jotenkin kauniisti asiasta sanoa?

15

675

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskaltaisin sanoa

      Jonkinlainen ratkaisu pitäisi saada. Koska olet asunnon vuokrannut, se on hallinnassasi ja saat käyttää sitä asumiseen, ystäviesi kahvittamiseen ja kaikkeen mikä ei vahingoita asuntoa. Vuokranantajasi tuntuvat olevan neuroottisen tarkkoja omaisuudestaan mutta tuo menee jo aika pitkälle että koko ajan huomautellaan. Se ei todellakaan ole normaalia. Sinulla on tasan kaksi vaihtoehtoa: sanot heille että olet asunnon vuokrannut, asut siististi mutta et aio sietää kyttäämistä tai sitten muutat pois. Joihinkin ei nimittäin puhe auta, sairaita mitä sairaita.

    • ööga lasissa

      Vuokranantajalla saattaa olla aiempia huonoja kokemuksia, se ei ole tavatonta (kokemusta on, olen vuokranantaja). Tai sitten heillä ei ole ollenkaan asiasta kokemuksia, ja luulevat että voivat holhota vuokralaista.

      Vuokrasopimuksessa asunnon hallinta siirtyy vuokralaiselle, joka vastaa siitä yleisen vuokralaisehtojen mukaisesti, vaikka niitä ei olisi sopimukseen kirjoitettu. Ongelmia varten on kehitetty osittain myös vuokravakuus. Kerro vuokraajalle, että hänellä on pari kertaa vuodessa oikeus tarkastaa asunto käymällä siellä ennalta sovittuina aikoina yhdessä sinun kanssasi. Jos tilanne ei muutu, vuokranantajan säännöllisestä huomauttelusta ja seuraamisesta kannattaa ottaa yhteyttä vuokralaisten etujärjestöön, joka neuvoo lisää.

    • apuja2

      Kiitos vastauksista! Ymmärrän myös vuokranantajaa, ja huolen siitä että onhan asunto hänen omaisuuttaan. Vaikuttivat kuitenkin kokeneilta vuokraajilta, ja asunnossa ennekin vuokralaisia ollut ja heidän puheistaan sillon ymmärsin että hyvin on mennyt, koska kovasti kuitenkin kehuivat myös edellisiä vuokralaisiaan.
      Katson mihin tilanne siis kehkeytyy, ja seuraavan kerran jos soittavat aijon asiallisesti mainita tästä tilanteesta. Ja jos ei muutu, niin muutan pois. Harmittaa kovasti kun muutin juuri tänne opiskelemaan, ja olin toivonut että opiskeluaikana ei tarvitsisi muutella, mutta kuitenkin koti se on mulle vaikka vuokralla olisinkin, niin haluan myös sen kodiksi tuntea.

    • ...

      Joo, totta kai huomautat ja muuta sitten pois, katsele jo toiveikkaasti uusia kämppiä netistä vaikka. Vuokrarahat kuuluvat vain asiallisille vuokranantajille. Kun lähdet pian, ei voida uskottavasti pimittää takuuvuokriakaan, kun kulumista ei voida väittää tapahtuneen.

    • apuja2

      Heips!! Asia eteni nyt aika riitaisaksi, vaikka niin kauniisti kun kykenin, asiasta siis mainitsin! Onnekseni tulikin soitto, että pääsen opiskelija-asuntoon, nätti sekin ja hyvässä kunnossa, ja vuokrakin halpeni! Huh onni onnettomuudessa siis. Nyt on tämä asunto irtisanottu, jännittää miten vuokratakuuni kanssa käy, mutta se menköön omalla painollaan, mitään en ole tehnyt ettenkö rahojani pois saisi. Taisivat siis ottaa nokkiinsa tästä asiasta, koska heti mainitsivat, etteivät suosittele meikäläistä kenellekkään, ettei tämmönen ramppaaminen vetele. Kun avaimet palautan, nii kyllä huokasen helpotuksesta ja pääsen laittamaan uutta kotiani, jossa ei tarvitse asua ihan varpaillaan.

      Kiitti vastauksista, ja syksyjä kaikille!!

      • Lycka till!

        Hyvää jatkoa sinulle vaan! Toivottavasti sinulle koittaa pian mahdollisuus harkita ihan oman ostamista, jos niin haluat. Sinunlaisellesi soisi hyvän asunnon, hyvät naapurit ja mahdolliset vuokranantajatkin! ;-)


      • ...

        Hyvä! Säästit itsesi jatkuvalta stressiltä, tosi älykäs ratkaisu. Pistä joku viranomaistaho (Kuluttajaliitto tai muu) kovistelemaan, jos takuuvuokria ei ala kuulua. Arvelinkin, etteivät tuon tyyppiset ihmiset pysty muuttamaan tyyliään, joten sitä ei kannata ruveta odottelemaan. Parempaa jatkoa!


      • ... kirjoitti:

        Hyvä! Säästit itsesi jatkuvalta stressiltä, tosi älykäs ratkaisu. Pistä joku viranomaistaho (Kuluttajaliitto tai muu) kovistelemaan, jos takuuvuokria ei ala kuulua. Arvelinkin, etteivät tuon tyyppiset ihmiset pysty muuttamaan tyyliään, joten sitä ei kannata ruveta odottelemaan. Parempaa jatkoa!

        Kyllä niiden on syytä uskoa ihan puhetta, mikäli kirjoittajan tarina on tosi.
        Vuokralaisten kannattaisikin kysyä edellisiltä vuokralaisilta että millainen tämä vuokranantaja on?

        Itse nostan vuokraa aina kun mahdollista, mutta en nyt sentää mikään kyttääjä ole.


    • Moisille pöllöille

      Tuollaisille vuokranantajille pitäisi oikeuden määrätä vuokraamiskielto.

    • vuokratäti

      Meillä vuokralainen joka saneli vaadin kirkasvalolampun, jääkaapin, lieden. valvontakamerat olisi pitänyt ottaa pois. sauna-osato 7-23 omassa käytössä. Että kyllä vuokralaisissakin löytyy. Ja vuokrasimme opiskelijalle vain huoneen. Mutta enää en vuokraa kenellekään.Tämä vuokralainen on uskovainen, minunkin olisi pitänyt liittyä kirkkoon. olisikohan pitänyt maksaa vuokralaiselle että asuu meillä?

      • Mitäs laki sanoo valvontakameroista toisen kodissa?


      • isännän oma koti
        laupias60 kirjoitti:

        Mitäs laki sanoo valvontakameroista toisen kodissa?

        Oli näköjään alivuokralainen


      • entä sitten?
        isännän oma koti kirjoitti:

        Oli näköjään alivuokralainen

        Mitäpä sitten? Alivuokralaistako saa kuvailla niin paljon kun lystää? Silläkö ei ole kotirauhan suojaa?


      • isännän oma koti
        entä sitten? kirjoitti:

        Mitäpä sitten? Alivuokralaistako saa kuvailla niin paljon kun lystää? Silläkö ei ole kotirauhan suojaa?

        Uskoisin, että takuvaarmasti on. Nimittäin siinä vuokraamassaan huoneessa. Loppuosassa lukaalista ei.


    • Turisti ja juomari

      Kotirauhasta säädetään perustuslaissa (731/1999) 10 §:ssä. Se on turvattu ja taattu oikeus jokaiselle Suomessa asuvalle henkilölle. Ihmisillä on oikeus olla ja elää rauhassa kenenkään häiritsemättä siinä piirissä, joka katsotaan hänen sen hetkiseksi kodikseen. Kotirauhan suojaamia paikkoja ovat kaikki oikeusjärjestyksessä hyväksytyllä tavalla asumiseen tarkoitetut tilat. Myös vuokra-asunto on vuokraajan koti, jota suojataan kotirauhaa koskevilla säännöksillä.

      Kotirauhan rikkominen voi tapahtua paitsi fyysisesti tunkeutumalla kotiin myös etäviestimellä - kuten puhelimella. Kotirauhan rikkominen on rikos, josta säädetään rikoslaissa.

      Kannattaisi ottaa asia puheeksi vuokranantajan kanssa. Hänellä ei ole oikeutta seurata tai määräillä vuokralaisen elämää vuokra-asunnossa. Toiminnan jatkuessa asiassa on tehtävä rikosilmoitus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe