Bichon frisé

Bichon frisé

Eli, olemme ajatelleet ottaa Bichon frisen & olemme hankkimassa sitä ensimmäiseksi koiraksemme, joten nyt haluaisin kaikenlaisia kokemuksia kyseisestä rodusta. Minulla on myös lainassa kirjastosta Bichon frisé kirja, jonka muutama päivä sitten aloitin, ja edelleen olen kiinnostunut :)

14

307

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aina paikan päälle
    • Bichon Frisen omista

      Katso Suomen Bichon Frisen ry:n sivuilta sieltä löytyy tietoa ja kasvattajat.

    • biisonirotta

      Meillä on nyt 10-vuotias bichoni. Aina ollut oman arvonsa tunteva ja leikkisä koira joka ei pelkää mitään... luulee olevansa isompi kun on. Aivan ihana

      • jokuuhh

        Meillä on kasi 9.v ja 5.v ihania


      • jokuuhh

        Meillä on kasi 9.v ja 5.v ihania


    • karmeaotus

      Biisoni on kiva koira jos tykkää räksyttävästä karvapallosta. En ottais ikinä moista, naapurissa on kaksi sellaista ja kahdella sukulaisellakin joten kokemusta on niistä.

      • koiran omistaja

        Se on suurimmaksi osaksi kasvatuskysymys, minkälainen räksyttäjä koirasta tulee ;)


    • koiruli22222

      Täytyy liittyä keskusteluun, sillä omistan 8-vuotiaan bichon tyttösen. Minulla bichon frise oli myös ihka ensimmäinen koira, ja mielestäni huippu valinta ekaksi koiraksi. Perusluonteeltaan karvapallot ovat leikkisiä, ja tosi ihmisrakkaita. Meidän koira ainakin seuraa joka paikkaan ja tulee aina viereen rapsuteltavaksi. Jos olet ajatellut harrastaa koiran kanssa jotain ovat bichonit myös siihen huippuvalinta. Itse harrastelen tokoa bichon friseni kanssa. Ainut asia mikä meidän karvapallossa ehkä toisinaan ärsyttää on juuri tuo haukkuminen ovikellon soidessa, vaikkei suinkaan suhtaudu vieraisiin aggressiivisesti. Suosittelen rotua koko sydämestäni!

    • raijuli

      tosi ihana koira .tosin haukkuminen ärsyttää jos haukkuu vieraille

    • bic4

      Meillä on bichon frise, joka ei hauku juuri ollenkaan! Ei siis läheskään joka päivä, vaikka asumme kaupungissa, ovikello soi, näkee muita koira ym. Haukkuherkkyyteen voi vaikuttaa paljon pentuajan kasvatuksella. On aivan ihana koira, turkinhoito ainoa työläs juttu, mutta muutoin helppo koira kasvattaa

    • Taru84

      Ihana koira! Bichon frise oli meidänkin ensimmäinen koira. Todella leikkisä ja sosiaalinen. Rakastaa hellimistä ja silittelyä. Meidän koira ei kyllä juurikaan hauku. Jos kuulee jonkun kovan äänen niin sitten saattaa haukahtaa, mutta ei todellakaan ole mikään räksyttäjä. Turkin hoito vaatii välillä hermoja!

    • bichonit<3

      Aivan ihana! Rakastaa vieraita, Kaipaa hellyyttä, erittäin leikkisä! sopii ekaks koiraks tosi hyvin (jos vaan jaksaa paneutua turkin hoitoon) muuten TÄYDELLINEN.
      Meillä ei hauku juuri ikinä pari kertaa ehkä on ja muutenkin aivan ihana!!

    • Ankrieli

      Meillä on viisivuotias uros ja melkein 8 kk vanha tyttö. Molemmat ovat kotona hyvin rauhallisia. Isomman kanssa ollaan oltu useasti hotellissakin ja se on ollut ihan tyytyväisenä yhdessä huoneessa, kunhan on puruluu purtavana. Nuorempikin pääaasiassa makoilee ja katselee ympärilleen. Juoksuhepulitkin kestää vaan pari minuuttia ja sitten taas rauhoittuu. Uros on kova rähisemään toisille uroksille eikä pelkää isojakaan koiria. Se on myös ollut ampumassa raketteja kanssamme, joten on hyvin peloton kaikin puolin. Nuorempi on arempi, ampaisee ensin karkuun ja sitten tulee takaisin tarkistamaan, olisiko kuitenkin jännä asia. Bichon frise ei halua miellyttää omistajaansa, joten koulutttaminen ja totteleminenkin tapahtuu namipalojen avulla. Jääräpäitäkin ovat mutta erittäin ihmisrakkaita. Välillä jäädään kävelyllä odottamaan takaa tulevaa ihmistä, että voitaisiin moikata.
      Turkki on helppohoitoinen, jos sen pitää ihan lyhyenä. Minä leikkaan itse ihan tavallisilla saksilla. Koirat mieluummin antavat saksia kuin kammata, joten se sujuu ihan hyvin. Pestä pitäisi kerran kuussa, mutta minä pesen shampoolla pari kertaa vuodessa ja tassut vedellä lähes päivittäin ulkoilun jälkeen. '
      Kiva rotu tämä on, kunhan pitää kuria. Haluaisivat mielellään sen viimeisen sanan. Uros on välillä vääntänyt kättä johtajuudesta mieheni kanssa, nuoremman elkeistä ei vielä tiedä kun ei ole uhmaikää ollut.

    • Ei ikinä bichonia

      Kilttejä ja oppivaisia ovat, jos niin haluavat. Bichon on periaatteessa koko perheen koira, mutta ottaa yhden ihmisen "omakseen". Muista viis, kunhan se "oma" ihminen on läsnä. Lenkille ei lähde ilman omistajaa. Ei ole haukkuherkkä. Omapäinen persoona, turkinhoito melko työlästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      331
      2846
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2130
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      914
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe