Autoa vuokraamassa?

japijykylästä

Jos olet vuokraamassa pakettiautoa, mahdollisimman halvalla tietysti, tässä vaiheessa ota mahdollinen kenkä pois jalasta ja astu naulaan. Ihan varmuuden vuoksi.

Ensinnäkin, vuokrattavien ajoneuvojen kunto kuvastaa täysin niitä käyttäviä asiakkaita. Esimerkiksi minä en henkilökohtaisesti hyödy mitenkään siitä että yrityksemme ajoneuvossa saattaa olla jotain vialla, jota emme ole ehtineet korjata. Joudumme itsekin käyttämään tätä kalustoa jatkuvasti, ja tarkoituksemme olisi myös säilyttää niissä jonkilainen jälleenmyynti-/käyttöarvo.
Auton huonosta kunnosta kuin kertyy aina ainoastaan kuluja. Myöskin peltivaurioiden korjaus vie aina oman aikansa, ja jos ne eivät suoraan vaikuta auton tekniseen käyttäytymiseen, korjautetaan niitä sitten auto kerrallaan. Autoista ei myöskään ole mitään mallikappaleita vuokraamossamme, eli jos haluat nähdä haluamasi auton etukäteen, kannattaa siitä näkemisestä sopia myös etukäteen. Se kun saattaa olla jossain siinä omassa roolissaan: vuokrakäytössä.

2

68

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • japijykylästä

      Jatkoa alustukseen.

      Ensimmäinen esimerkki.
      Aluksi pistetään vaimo soittamaan kaksi päivää ennen kuun vaihdetta pakettiauton perään. Isoin pitää saada, b-ajokortti löytyy, ja muutenkin ohjastetaan sieltä puhelun vierestä. Koko viikonlopuksi tarvitaan rajattomilla kilometreillä kun muutetaan tuohon viereiseen taloon, ja mielellään heti. Mitään se ei saa maksaa, ja varsinaisesti ei ymmärretä että hintaa nostaa suurempi kilometrimäärä.
      Luvataan palata asiaan kun pitää nyt sitten tehdä soittokierros että saako jostain halvemmalla. Seuraavaksi soitetaan itse hermot riekaleina päivää ennen muuttoa uusiksi, ja ollaan ihan varmoja että ollaan sellainen varaus kyllä jo tehty. Seuraava ongelma tuleekin sitten jo siinä vaiheessa kun tarvittaisiin kuljettajan henkilötietoja kirjattavaksi ylös, sehän kun nyt sitten on ainakin laitonta, jos ei muuta!?
      No jollain ihme tuurilla se yksi keskikokoinen pakettiauto saadaan kalenterista löytymään, ja varatuksikin asti, Ja helvetti vie, ihan täyteen, normaaliin listahintaan!
      Auto tullaan hakemaan jotenkin poikkeuksellisen paljon väärään aikaan. Soitetaan klo 7:16 että ollaan jo oven takana odottamassa, että koska sen auton saa? Sovittu nouto-aikahan oli 09:00, ja auto on 8:30 asti aikaisemmalla supermuuttajalla. No sitten kaiken puolin ja toisin soittelun jälkeen saadaan pihaan ja seuraavalle.
      Auto onkin yllättäen aikaisemman jäljiltä poikkeuksellisen siistissä kunnossa, mutta ei se mitään: Jokaisellahan on oikeus, ja siis jokaisen pitää saada mussuttaa siellä autossa sipsejä ja pähkinöitä, ja kaataa kaikki vitun energiajuomat, limsat ja kahvit lattioille ja penkeille. Ja kyllähän niissä autoissa voi pari röökiä vetää jos avaa ikkunan, ja oho nyt palo toi penkkikin. No mutta ainahan voi palauttaessa todeta "se oli jo sellainen."
      Isoin pakettiautohan pitää aina saada, mutta nyt saatiinkin vain se keskikokoinen paku. B-korttia kummempaa ajolupaahan ei ole, ja ainahan autoon saa vetää juuri niin monta sataa tuhatta kiloa kamaa sisään kun sinne mahtuu! Sitten ajetaan se paku sinne porttikongin kattoon kiinni ja vatkataan sitä sieltä hädissään pois sillä lailla että on kaikki ikkunat ja peilit palasina, ja kyljet sisässä, ja sitten puhkeaa jo rengaskin. Soitetaan tiepalvelu vaihtamaan sitä rengasta ja muistetaan vähän väliä ruikuttaa puhelimitse vuokraamoon siitä että kuka sen sitten maksaa?
      Oho nyt tuli poliisikin paikalle ja sakottaa ylikuormasta. Sitten tullaan palauttamaan autoa takaisin tunti vuokra-ajan päättymisen jälkeen ja ja ei olla ollenkaan huomattu että sen on aivan paskana joka nurkasta. Sehän oli sellainen.
      Tankkausta ei tietenkään suoritettu, tai ei ainakaan missään 50 kilometrin säteellä kun ei se vajaus ihan vielä näy mittarissa. Sitten ei ymmärretä kun sanotaan että sopimusehdoissa nimen omaan mainitaan ettei vuokraamo korvaa asiakkaan itse aiheuttamia kuluja, kuten tiepalvelua, ja kehdataan vielä veloittaa siitä hajonneesta renkaastakin. Yhyy-yhyy.

      Seuraavana onkin vuorossa sitten näiden peltivaurioiden tarkastus. Ollaan yleensä aika tietoisia autojen kunnosta, niitä kun tuossa päivittäin tulee nähtyä. Mutta joka kerta "ne oli siinä jo", "se oli tuollainen." Katsotaan jopa asiakkaan omasta kännykkäkamerakuvasta ettei tuo kylki ollutkaan tuollainen.
      Sitten kurkataan sinne sisälle. Kolmatta litraa jotain tahmeeta nestettä kaikissa ovitaskuissa ja lattialla, röökintumpit tuhkiksessa, ja kilo sipsien ja pähkinöiden sekaista paskaa kaikilla pinnoilla.
      Mahdollisesti juuri ennen näitä kahta asiakasta auto on täysin siivottu sisältä, mutta hei; "se oli tuollanen". Naama toki kiiltää vieläkin siitä vitun rasvasta mitä on myös siellä lattialla.
      Jossain välissä autosta on keritty myös viemään: parkkikiekko, lumiharja, tunkki, ja nokkakärrytkin jäi johonkin rappukäytävään. Miksei ollut navigaattoria vuokrattavana?

      No sitten seuraa tämä vahinkojen korvaus, kyljet ja katto yhteensä 1500e, peilit 300 euroa kappale, takaikkuna 180e. Tällä kertaa kävi tuuri, pääset tuolla sopimuksessa mainitulla 1000 euron omavastuulla.
      Tämän lisäksi röökinpoltosta sopimuksessa mainittu 350e, siivous tällä kertaa ainoastaan 50e, ja rengas oli viimeistä kesää alla eli siitä satanen. Ainiin tankkaus 9 litraa/ noin 13,5e plus tankkauslisä 5e. Se tiepalvelu ja sakkohan jäi automaattisesti asiakkaalle. Pitikö autosta kadonneesta irtaimistostakin jotain maksaa? Ja mikä se jälkeenpäin veloitettava parkkisakko oli? Puhelinnumerohan on jo vaihdettu.

      • japijykylästä

        Toinen esimerkki.
        Auton vuokraus, tällä kertaa kuljettajan kera. Puhelimessa käydään asia läpi että kuljettajan rooli on ainoastaan kuljettaa autoa. Kuljettajan ei tarvitse edes astua ulos autosta. Muuttajalla on omat kantajat sieltä hissittömän talon seitsemännestä kerroksesta, ja ihan pari "tavaraa" vain. Kuljettaja on kuusi minuuttia etuajassa sovitussa osoitteessa, jossa odottaa kyseinen asiakas jo pihalla.
        Missä ne kantajat mahtaa olla? Asiakas muistaa että on sovittu että kuljettaja on se muuttomies tässä. Ilmoitus parinkympin lisähinnasta ei tietenkään tyydytä. Pari tavaraa koostuu kuudesta jätesäkillisestä vaatteita, satavuotta vanhasta satakiloisesta lipastosta, pesukoneesta, sohvasta, sängystä, mikrosta, sohvapöydästä, 59-tuumaisesta pyöreästä kuvaputkitelkkarista, kirjahyllysta, kolmesta isosta matosta, 11 muuttolaatikollisesta kirjoja, keittiön pöytä ja tuolit kuudelle, epämääräisiä pikkukoreja ja laatikoita täytettynä astioilla, pienillä kilisevillä purkeilla, pienemmillä laatikoilla, lampuilla, ja toki tavaroille joita ei vielä ole pakattukaan! Parvekkeellakin on siellä lumen seassa kaikki jäätyneet kukkaruukut ja mitälie..?
        Asiakkaalle tuli kuumetta nyt juuri, mutta ei se mitään, äkkiäkös nämä tästä yksin 144 rappua suuntaansa.
        42 kertaa rappuja edestakaisin kävelleenä, eli 12 096 rapun jälkeen muistetaan että siellä kerrosta ylempänä on vielä se vinttikin. No auto on jo täynnä eli se pitää käydä nyt tyhjentämässä.
        "Tämähän oli sovittu että se on 30 euroa tunti?"

        Vuokrasit kuljettajan AUTOVUOKRAAMOSTA kuljettamaan autoa, johon mahdutat omaisuutesi.
        Tulisikohan se tyttö sieltä ELOKUVAVUOKRAAMOSTA asentamaan tämän minun kotiteatterin?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      482
      3485
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3411
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      140
      2986
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2282
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2150
    6. 211
      1562
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1271
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      91
      1270
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1090
    Aihe