Ruuvipaalu pyörii tyhjää

tth78

Terve,

Keskustelupalstoja kun lukee niin suurimmalla osalla tuntuu olevan vain positiivisia kokemuksia ruuvipaaluista. Minä törmäsin kuitenkin seuraavanlaiseen haasteeseen: pihalla on joskus kymmenen vuotta sitten laitettu tuoretta multaa noin 30 senttiä, ja nyt kun aloin tekemään talon päätyyn terassia, niin osa ruvipaaluista ei suostunut uppoamaan maahan muuta kuin tuon tuoreemman maa-aineksen osalta.

Siinä vaiheessa kun ruuvi saavuttaa vanhan kovan saven, niin tämä vain murtuu ja ruuvi jää pyörimään lopulta kovan saven päälle vaikka kuinka olisi painona päällä samalla kun kiertää paalua. Eli tekee sellaisen hienon kiillotetun pinnan vain tuohon saveen. Olen ihan ohjeiden mukaan hakannut kangella kunnon alkureikää ja noihin kohtiin mitkä ei suóstuneet menemään olen myös hakannut tuota kovaa savea rikki ja kastellut sitä jotta siitä tulisi hieman pehmeäpää/sitkeämpää. Tällä tavalla olen lopulta saanut kaksi paalua lähtemään, mutta edelleen kolme kappaletta pyörii tyhjää (menee yleensä pienen pätkän ja sitten taas jää pyörimään).

Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia ja ehkä neunoja miten paalut saisi uppoamaan? Ruuvin terotuskaan timanttilaikalla ei tunnu vaikuttavan mitään, eikä kyseessä ole vastassa olevat kivetkään.

48

26671

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • N.Erkki

      Savi on niin kovaa, ettet saa ruuvipaalua siihen vaikka kuinka pyörittelet. Jos saat painoa paalulle, niin silloin hiljalleen kaivautuu, mutta muuten ei tue mitään.

      Onko tontille koskaan tehty pohjatutkimusta? Jos maaperä on pelkää savea muutaman metrin matkalla, niin ruuvipaaluperustus ei toimi. Kun pääset kovan pinnan läpi , niin paalu uppoaa pehmeään saveen melkein työntämällä. Ruuvipaalu toimii kantavassa maalajissa. Kaiva savi pois kantavaan kerrokseen, jos kerros ei ole syvällä. Onko maalaji muuten savea vai hietaa/hiesua?

      Melkein ottaisin mehumaijan kuopaisemaan pari kertaa, jotta näkisi miten syvällä kantava kerros löytyy. Voisi myös ajatella tehtävän kelluvan perustuksen, jos terassille ei tule mitään lasituksia tms.

    • kankikukkonen

      Kovaan maalajiin ruuvipaalua ei saa kuin koneellisesti. Savi on todennäköisesti pehmeämpää syvemmällä, jolloin paalu lähtee vetämään. Ongelma on siis päästä pintaa suvemmälle eli lapio ja kanki käyttöön.

      • Suomen ruuvi

        Ettei vaan olisi käytössä Kiinalaisvalmisteista halpaversiota, jossa materiaali antaa periksi ja muuttaa ruuvin kulmaa. Halpapaalussa kärki on myös suora tappi, eikä se ole kartion mallinen.
        Koneella tätä paalua ei tule vääntää, laippa rikkoontuu varmasti ja runkokin voi mennä rusetille, sekä pultin reikä soikeaksi.
        Ruuvipaalun voi vääntää savimaahan routarajan alapuolelle, kantavaa savea on myös olemassa . Terassin kuormitus on myös yleisesti olematon ja kunnon paaluja valmistetaan Suomessa useammalla laipan leveydellä tarpeen mukaan.
        Miksi Suomalainen ostaa Kiinalaista roskaa jostain marketista halvalla, kun siitä ei saa kuin ongelmia itselleen ?


      • näihänseon

        Varmasti on perääkin vaikka nimimerkillä suomalaisen tuotteen jälleenmyyjä onkin kirjoitettu :)


    • sasdasf

      Onko aloittaja kertonut ostaneensa kiiinalaista p...a? Ei varmaankaan ole tarpeen spekuloida ja varmuuden vuoski mollata asiallista keskustelun aloittajaa. Tuo viimeinen lause on tarpeeton muuten asiallisessa ja ehkä hyödyllisessäkin kommentissa.

      • Tiedetään

        Joku maahantuoja vain on maksanut väärän hinnan paaluistansa ja meinaa tavara jäädä käsiin. Kyllä paalut tulee kiinasta ja on täyttä rautaa ja vaikka kuinka olisit vastaan niin hinta ratkaisee. Tämäkään keksintö ei ole kotimainen..


      • Anonyymi
        Tiedetään kirjoitti:

        Joku maahantuoja vain on maksanut väärän hinnan paaluistansa ja meinaa tavara jäädä käsiin. Kyllä paalut tulee kiinasta ja on täyttä rautaa ja vaikka kuinka olisit vastaan niin hinta ratkaisee. Tämäkään keksintö ei ole kotimainen..

        Ruuvipaalu on kylläkin suomalainen keksintö


    • kim4

      Onko Puuilon myymät ruuvipaalut tuota kiiinalaista p...a?
      Hinta olisi ainakin houkutteleva.

    • vanh.ins.

      Ruuvipaalua voi käyttää aidan, postilaatikon ja huvimajan perustamiseen. Ja eikö rakennsvalvonta jo joka paikassa vaadi kunnon suunnitelmia talon perustyamisen osalta. Täytyyhän jonkun mitoittaa niiden ruuvipaalujen kantavuus ja ja laskea mahdolliset painumat.

      Kun joku on kysellyt ruuvipaaluista, niin olen kehoittanut niitä välttämään. Jää vahingot pienemmiksi.

      • Anonyymi

        Voe helvata kun ollaan niin insinöörejä. Ja eppäleväisiä.


    • 4+7

      Kova kuivakuorikerros kestää verannasta syntyneet kuormat ilman paalujakin. täysin asiatonta touhua nuo ruuvipaalut.

      Hyvä routasuojaus vain ja pintavesien poistoputkisto niin ei muuta kuin rakentamaan.

      • Anonyymi

        Nämä on taas näitä rakentajien ohjeistajia.
        "Kaiva vaan kaivurilla 1,5 metriä syvä kuoppa, laitat vaan sinne pohjalle puolen metrin salaojasoran, siihen vaan laitat päälle routaeristeet ja niiden ympärille vaan laitat salaojaputket ja tarkastustkaivot ja siihen vaan päälle soraa ja siitä vaan vedät salaojavedet kunnan harmaavesikaivoon ja EI MUUTA KUIN RAKENTAMAAN!"


      • Anonyymi

        Nyt on oikeat neuvot.
        Savi kyllä kantaa, mutta jos kaivat sen pois voi tulla pilleri vastaan. Pohjanmaalla vanhaa merenpohjaa.


    • savimaan isäntä

      Puuilo Raision paalut näyttäisi olevan kotimaisia. Hyvin toimivat meidän pihan savipatjassa. Yhdessä oli siipi huonoon kulmaan hitsattu, mutta vaihtoivat mukisematta.

      • Konemies H:ki

        Kyllä ovat Kiinalaista paskaa, pohjanmaalaiselta maahantuojalta. Syytä välttää, laippa ja runko hyvinkin pehmeää materiaalia. Galvanonniksi kutsuttu irtoaa liuskina jo väännettäessä ja laippa vääntyy helposti ylöspäin, jolloin pyörii tyhjää. Kiveen jos ottaa kiinni irtoaa helposti koko laippa.
        Koneella ei kannata yrittääkään vääntää.


    • k243958

      Itse, kun oli paalulle hankala paikka johon ei oikein meinannut upota, laitoin kuormaliinan lenkiksi siitä reiästä läpi ja roikuin siinä omalla 100kg painollani ja kaverit pyörittivät paalua kangella. Pienen ähräämisen jälkeen alkoivat uppoamaan.

    • Palauttaja Tampere

      Puuilon paalut ovat Kiinalaisia ja CE merkintäkin puuttuu ja laatu sen mukainen.
      Suomessa ei CE merkitsemättömiä paaluja saa myydä edes halvalla, vie ne heti takaisin.
      Edellä joku ihmetteli miksi ostaa Kiinalaista roskaa, se on aivan totta.

      • TOS1

        Suomessa ei onnistu ruuvipaalun CE hyväksyntä..


    • Agostini

      Minäkin laitoin ruuvipaalut.Myyrä kävi maan alla tarkistamassa oliko Ce merkintää.Myös kriitikko Seppo Sepon Seppo kaivautui saveen ja kävi tarkistamassa onko merkintää.Ei löytänyt.Oli ollut liika pimeää.Ilmoitti että yhdessä oli huono kierre.Käski laittaa saveen uuden irtokierteen.Saa kuulemma rautakaupasta jos siellä jaksaa ootella myyjää ilman eväitä.45 min kesti kun myyjä ilmestyi.Oli kuulemma samassa kaupassa filmattu aikanaan se Speden rautakauppa filmi.30 min kesti kun haeskeli irtokierrettä.Viimein löysi.Piti olla oikea kierre.Eipä se sopinut sanoi asentaja.Taas kutsuin paikalle Seppo Sepon Sepon.Olisi pitänyt olla Tiibetiläisessä munkkiluostarissa keksitty trapetsikierre.Kehitystyössä oli ollut itse Dalai Lama.Nyt on kierre tilauksessa.Tiputtavat paketin lentokoneesta suoraan tontille Se on tosi palvelua.Lupasivat vielä lahjaksi itkuvirsikirjan jonka on tehnyt joku Maarit Suomesta.

      • Tietoa sinullekin

        Teit turhaa työtä CE vaatimuksenmukaisuus todiste löytyy myyntifirman kotisivuilta.
        Sepelissäkin sama juttu, joka kiven merkitseminen mahdotonta.


    • Agostini

      Nämä oli tehty Valamon luostarissa.Mitään muuta todistetta ei tullut kun Biblia. Siihen olivat luottaneet. Sieltä löytyy sinullekin tietoa.Näin kehuivat.

      • Rakennusalalla 36 v.

        Silloin eivät olleet asiat kunnossa, eikä varmasti myöskään laatu.
        CE hyväksyntä eli valmistajan todistus on asiakirja , josta selviää miten ja mikä luokituslaitos on laadunvalvonnan suorittanut.
        Perustuksissa ei pidä ainakaan ottaa riskejä laadun kanssa.
        Se on totta että markkinoilla on tuotteita, joiden myyjillä ei välttämättä ole edes kotisivuja tai yleensäkään tietoa missä valmistettu, mistä materiaalista jne...


    • Ruuvipaalut

      Onko kellään kokemuksia koneella (kaivurilla, Avantilla) laitetuista ruuvipaaluista? Onkohan minkä hintaista? Tehdäänkö se metrihinnalla vai miten?

    • Rakennusalalla 90v

      Käviin tarkastamassa Agostinin mökin.Hyvin pysyi pystyssä kun oli siellä kansanedustajien kinkerit heitä oli 150 koolla.Myös viisaidenmiesten edustaja Juhana oli tullut ulos kaapista puhumaan.Kriitikko Seppo Sepon Seppo suoritti mittauksia mökin alla kuinka ne kestää kuormitusta taipumatta.Papereita oli tullut rekkakuorma niistä paaluista.Monenlaista meriselitystä ja ce merkintää löytyi.Juhanakin niitä yritti tutkia mutta ne meni yli hilseen niin totesi.Monenlaista paperinpyörittäjää katseli papereita.Viimein kriitikko ryömi mökin alta pois ja totesi.Ensimmäiset näkemäni paalut mitkä oli vahvistettu maalaamalla 2 kertaan.

    • CE merkintä

      Voihan sitä vitsiä vääntää kaikesta viranomaistoiminnasta, totuus on kuitenkin ettei CE merkitsemättömiä tuotteita saa käyttää.

    • Mutzibur

      Kaikkea saa tehdä kun ei jää kiinni.

      • 15E

        VAROITUS!!!!
        Ul******market myy tarjouksella 15€ kelvottomia kiinalaisia paaluja joissa on olematon noin 10mm leveä kierre.
        Nettisivuilla eri paalun kuvat!


      • Maine kiirii
        15E kirjoitti:

        VAROITUS!!!!
        Ul******market myy tarjouksella 15€ kelvottomia kiinalaisia paaluja joissa on olematon noin 10mm leveä kierre.
        Nettisivuilla eri paalun kuvat!

        Ovat juuri tuota huonolaatuista halpaa Kiinalaista roskaa, joilla pilataan vain kunnollisten tuotteiden mainetta.
        Kannattaa ennen ostoa vaatia jo ce papereita nähtäväksi, ellei löydy älä osta.
        Pohjanmaalla on myös joku Kiinalaisten ruuvipaalujen välittäjä, joka kirkkain silmin väittää paalujaan Suomalaisiksi, varokaa !


      • kotimaistatietenki

        Juuri katselin pohjanmaalaisen välittäjän tarjontaa ja oli näemmä lainannut tuotekuvatkin kotimaisen tehtaan paaluista..


    • Cairausmies

      Perustussuunnittelua 25 vuotta tehneenä sanoisin että tässä keskustelussa on asiaa.
      Aloitus on asiaa ja sitten mennäänkin taas ilmaisen palstan paskanjauhannaksi: Miksi asiallisesta asiasta ei voi keskustella asiallisesti? Miksi pitää vittuilla ja esittää pelkkiä mielipiteitä "kiinalaisesta paskasta" vaikka tosiasiassa kukaan ei tiedä millaiset paalut aloittaja on maahansa veivannut. Me savimaille suunnittelevat emme uskoneet ruuvipaalujen ominaisuuksiin 10 vuoteen. Sittenpä tuli kerran katsottua valmistajan kuormitustaulukoita ja niinpä ollaan piirrelty ruuvipaaluperustuksia pääasiassa terasseihin ja hyvin ovat lasit kestäneet.
      Pohjatutkimuksia (eli kairauksia) tehneenä voin vakuuttaa että vaikka ostaisit dalai laaman siunaamia ja Xanadussa tai Eedenissä valmistettuja ruuveja, ne eivät tunkeudu kovaan kuivakuorisaveen ilman lujaa kuormitusta. Paskan jauhanta voi nyt päättyä. Harmittaa katsella kuinka ääliöt vääntävät asiat vinoon niin ettei elviskään voi enää luottaa vastauksiin.

      • maaj

        Mistähän noita valmstajan kuoritustaulokoita saa


      • maaj

        siis kuormitustaulokoita?


    • Cairausmies

      Lisäisin edelliseen. Savi kantaa kyllä. Parhaillaan kirjoittelen tätä 3-kerroksisen ja savelle rakennetun kotini työhuoneessa. Nimimerkki N.Erkki antaa asiantuntemuksellaan pohjatutkimuslausuntoja edes tietämättä missä päin maata kohde sijaitsee. Kuivakuori saattaa olla kehittynyt ja voipi olla eteläsuomalsilla savikoilla jopa 10 metrin vahvuinen. Mehumaijoijen kuopista ei taavetti tavallinen näe kantavan ja pehmeän saven eroa vaikka ottaisi mukaan sekstantin. Siinä pitää olla tietoa ja tehtävä muutakin kuin polttaa löpöä kaivurissa. Ruuvipaalun erinomaisuus perustustapana PERUSTUU juuri siihen ettei tarvita mehumaijoja ja helvetinmoista sotkemista valmiissa pihoissa. Nimim. 4 7 tuolla esittää "kunnollista" perustamistapaa, eli kaivaa routalevyt ja tehdä normiperustus! Juuri tästä ruuvipaaluilla päästään eroon. Olen itse aikonut rakentaa pihavaraston ja kasvihuoneen ja eksyin tälle sivustolle katsellessani paalujen hintoja. Paaluihin päädyin syystä että vaja ja kasvihuone tulee täytemaan päälle joka routii varmasti jos siihen pannaan pömpeli peitoksi pakkaskautena.
      En todellakaan aio ajattaa kaivinkonetta valmiiseen pihaan ja odottaa vuotta että nurmikko taas kestää ja vihannoi. Tiedätkö 4 7 kuinka leveälle alueelle ja minkä verran on kylmän rakennuksen routasuojaus ulotettava? Jotta voisit olla varma että pömpelisi ei kääntyile roudan vuoksi, on sen alla oltava 15 cm styroksia ja 1,5 metrin leveydeltä joka suuntaan. 3x3 metrin kopille tarvitaan siis 108 m2 5 cm paksuista RR styroksia! Lisäksi salaojat. Kannattaako? Ei. Mikäli tekisin pömpelini kantavan kuivakuorisaven päälle, en miettisi paaluja vaan kaivaisin nurkista savea pois 20 cm, saman verran soraa tilalle ja siihen harkko.
      Jos puutarhavajan käyttö ei ole ympärivuotista ja vesi ei johdu kopin alle, se ei vinoile keväisin. Jos vinoilee, tunkkia alle ja soraa harkon alle tai sitten soraa pois. Eto koppia ei tarvitse perustaa kuin väestönsuojaa.

      • perustelija

        Jos mehumaijalla muutamia kertoja kaapaisee, eikä kuivakuiri mene rikki, niin silloin se kantaa helposti kevyen rakennelman massan. Miksi tutkimus pitäisi ulottaa syvemmälle. Ongelmahan perustan liikkumisen tai kantavuuden kanssa tulee vain, jos pehmyt maa löytyy pinnasta.
        Jos maa on niin kovaa, ettei ruuvipaalu sinne painu ja kuivakuori on paksu, niin ei ole mitään järkeä pyöritellä siihen paaluja. Kantavuutta on muutoinkin ihan riittävästi kevyelle rakennelmalle.


    • Paalujavääntänyt

      Jos ruuvipaalu pyörii tyhjää tarvitaan painoa päälle ja sellainen paalu joka sen kestää.
      Kiinalaisesta laippa vääntyy suppilovahveroksi ja ei enää haukkaa maahan.
      Ruuvipaalu on laaja käsite, laipan leveys voi olla jopa 400 mm ja niitäkin voi olla useita. Varttakin voi olla neljää viittä paksuutta, tarvittavan lujuuden mukaan. CE merkintä tulee olla rakennusluvan alaisissa töissä, mutta se on myös hyvä laadun takuu.
      Kiinalaiset agrikaatit sun muut ovat oma lukunsa ja niitä ei kannata sotkea eurooppalaisiin laatutuotteisiin. Yleensä Kiinalaisen ostaja tekee samalla ensimmäisen ja viimeisen kauppansa. Tuskin saat Kiinalaista generaattoriakaan edes käymään, kun narukin katkeaa ensimmäisellä vedolla. Paalut voi luokitella samaan kastiin !

      • ollielo

        Empä taida ruuveja kiertää. Taidan sittenkin turvautua vanhaan ja koettuun, sillä kuiva ja käsittelemätön savi kantaa varmasti.


    • Kotitarvesahuri

      Viime kesänä pyöritin siniseen saveen kotimaisia 170 cm pitkiä ruuvipaaluja terassin alle. Hyvin menivät mutta voimaa tarvittiin pyörittämiseen. Ei ole terassi liikkunut mihinkään talven aikana. Tästä lähtien perustan kaikki piharakennukset ruuvipaaluilla.

    • matkalainen2

      Savesta... Erään tontin alla savea noin 15 metriä. Ensimmäiset 2 metriä ns kaivettavaa savea, sen jälkeen kovaa savea mihin kaivinkone ei pysty. Maaperätutkimuspora tulkitsi tämän kovan saven kallioksi, minkä vuoksi maaperätutkimuksessa mainittiin että kallio on 2 metrin syvyydellä. Maalämpöporauksessa selvisi asian laita. Poraus kovan saven läpi oli hidasta. Jossain reilun 5 metrin jälkeen pora alkoi mennä kuin sulaan voihin noin 10 metrin matkan, kunnes se törmäsi oikeaan kallioon.

      Eräs tuntemani geologi sanoi, että tämänkaltainen maaperä on varsin yleinen Suomessa. Kova savi hämää monesti, ja sitä luulee kallioksi, kun se on niin kovaa. Muutaman metrin paksuinen kova savikerros ikään kuin kelluu pehmeän liejun päällä. Ja sitä pehmeää liejua voi olla esim 10 metrin verran sen alla. Tämänkaltaisen kuoren päällä kelluu moni talo. Mikäli kova savikerros jostain syystä pettäisi, löytyisi talo jostain 15 metrin syvyydestä maan alta. Tällaista tuskin koskaan lienee tapahtunut, mutta teoriassa se on mahdollista, esim pohjaveden äkillisen muutoksen johdosta.

      Että turvallista mat-kaa vaan..

    • kivitutka

      Mitä sitten tehdään kun paalut törmää kiveen 60cm päässä?

      • Anonyymi

        Kivi pois tai paalu toiseen paikkaan.


    • Kaikenlaisia

      Yritinpä ensin kierrellä omat vinkuintiasta kotoisin olevat ruuvit kovaan saveen. Ei mennyt vaikka emäntä istui pultin päällä. Niinpä vuokrasin Avantin. Jo meni. Ei mitään vaikeuksia, mutta etupyörät oli ilmassa eli paine oli satoja kiloja.
      Joo kyllä, pultinreikä meni soikeaksi, mutta mitä sitten? Hyvä tuli ja kyllä kantaa.
      Helppoa kuin heinän teko, eikä tontti ole tornaadon jäljiltä.

    • OlenSuomesta

      Minä tiedän miksi pyörii tyhjää mutta en viitsi paljastaa valmistajan salaisuuksi. Tosin kannattaa tarkistaa mistä ja mitä ostaa. Minä valmistan alihankkijana Pohjanmaalaiselle ruuvipaalumyyjälle hänen myymiään paaluja. Nyt niitä saattaa olla useampi Pohjanmaalla mutta löysin vain yhden ennen tähän jouduttuani. Tiedän tasan tarkkaan kuka on mollikirjoituksien takana. Firma joka myy sekä että ja ehkäpä kiinalaisia kotimaisenakin! Metallimiehenä näen hitsauksista mistä on kysymys. Ultimate:n paaluista lukkuunottamatta väitän että kukaan ei väännä käsinpyörittämällä edes kiinalainen laippa irti. Ottakaa huomioon että käsin- ja koneasennettavan kierrelaipan paksuus on eri. Kone on 5 mm siksi että kestäis nimenomaan koneenkäyttöä. 4 mm riittää käsinasennettaville kun lisäksi leikkaa maanperää helpommin. Eikö rakennustyömaalla on vatsaava rakennusmestari mikäli rakenne vaatii. Hän päättää mitä saa ja voi käyttää. Ei ruuvipaalun valmistaja/myyjä tarvitse sitä pelkää.
      CE-merkintää ei ole kellään!!! koska ei ole luotu normeja. Syy tähän on että se on nimellistuote rakennusalalle. Firmoja joka väittää että on, liioittelee. Heillä on CE-merkitty valmistus, mitä nähdeksäni on suht koht samaa kuin joku ISO-9XXX systeemi ja jos käyttävät joku merkki/tarra on se harhaanjohtavaa. Tutkikaa tätä nyt itse ennenkuin alatte kirjoittaa lisää paskaa.
      Kun paalu jää pitkäksi voi katkaista kulmahiomakoneella, kantaahan se paalu kuiteskin. Kiinalaisissa on sinkki n. 3-kertainen kotimaista, valitettavasti. Maailmalla on takuulla enemmän teräsrakenteita Kiinasta kuin Ruukilta ja edelleen on maailma pystyssä.
      En viitsi aloittaa puolustamaan paalujen päällä rakentamisen. Voisin sanoa vain että käyttäkää koneellinen asennus jos on mahdollista ja laatu vaatii. Mitään ei ole halvempaa kuin rakentaminen ruuvipaalujen päällä. Joku torvi puhuu kosteusvaurioista. Herra jumala, nehän alkoi kun ruvettiin valaamaan perustat.

    • Paalunvääntäjä

      Ultimarketin 165cm:n paalujen päällä lepää Lumonin lasiterassini jo viidettä vuotta eikä ole liikkunut paikaltaan minnekään. Helpoin perustus ikinä. Yksi paalu teki tenän kun tuli kiviä vastaan, piti kaivaa monttua senverran että sai kivet pois. Tontilla kovaa savea useita metrejä.
      Luulen että paalujen laatu kyllä ko. firmassa huononi pian ostokseni jälkeen, ainakin ulkonäkö muuttui ja hinta halpeni huomattavasti.

    • JooTee

      Tuo Kiinalaisten CE merkki monasti samanoloinen kuin oikea CE-merkki, muttei sama ja tarkoittaa China Export ;)

    • Tinasotilas

      Hei kaikki,

      Rakensin 15v sitten Jyväskylään piharakennuksen kierrepaalujen päälle. Savista maata kun oli, niin sain tarjouksen betoniperustuksesta 7500€. Päädyin kaikesta epäilyksistä huolimatta kierrepaaluperustukseen, joka tuli maksamaan 2500€. Tuossa hinnassa oli mukana koneellinen pyöritys. 2,2 metrisiä paaluja pyöriteltiin muutama tunti ja ei kun rakentamaan. Vaikka hulluksi ratkaisuksi kutsuttiin ja epäilijöitä riitti, niin rakennus nousi pystyyn. Ja seisoo edelleen suorassa kuin tinasotilas. Tuolle maaperälle paras ratkaisu. Suunnittelen toista isompaa piharakennusta ja kierrepaalujen päälle, kuinkas muutenkaan. Nopea, edullinen ja paras ratkaisu.

    • Anonyymi

      Kiinnostaa mutta tällä kertaa laiturin vakauttajiksi, kokemuksia?
      Valitettavasti kovikovaa savea on noin 100 m päästä joten ehkä myös järvessa ko laiturin tuentarve paikoilla

    • Anonyymi

      Ihminen joka ruuvaa paalua kuivakuorikerroksen läpi ja kysymyksessä veranta saa syödä diapamia lopun elämäänsä.

      Ei ymmärrä rakentamisen perustuksesta yhtikäs mitään.

      Seuraavaksi varmasti kalliokäjillä olevat paalut ulkovessan perustukseen, ettei veski vain painu kiinaan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe