Ruuvipaalu pyörii tyhjää

tth78

Terve,

Keskustelupalstoja kun lukee niin suurimmalla osalla tuntuu olevan vain positiivisia kokemuksia ruuvipaaluista. Minä törmäsin kuitenkin seuraavanlaiseen haasteeseen: pihalla on joskus kymmenen vuotta sitten laitettu tuoretta multaa noin 30 senttiä, ja nyt kun aloin tekemään talon päätyyn terassia, niin osa ruvipaaluista ei suostunut uppoamaan maahan muuta kuin tuon tuoreemman maa-aineksen osalta.

Siinä vaiheessa kun ruuvi saavuttaa vanhan kovan saven, niin tämä vain murtuu ja ruuvi jää pyörimään lopulta kovan saven päälle vaikka kuinka olisi painona päällä samalla kun kiertää paalua. Eli tekee sellaisen hienon kiillotetun pinnan vain tuohon saveen. Olen ihan ohjeiden mukaan hakannut kangella kunnon alkureikää ja noihin kohtiin mitkä ei suóstuneet menemään olen myös hakannut tuota kovaa savea rikki ja kastellut sitä jotta siitä tulisi hieman pehmeäpää/sitkeämpää. Tällä tavalla olen lopulta saanut kaksi paalua lähtemään, mutta edelleen kolme kappaletta pyörii tyhjää (menee yleensä pienen pätkän ja sitten taas jää pyörimään).

Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia ja ehkä neunoja miten paalut saisi uppoamaan? Ruuvin terotuskaan timanttilaikalla ei tunnu vaikuttavan mitään, eikä kyseessä ole vastassa olevat kivetkään.

44

10380

  Vastaukset

  • Savi on niin kovaa, ettet saa ruuvipaalua siihen vaikka kuinka pyörittelet. Jos saat painoa paalulle, niin silloin hiljalleen kaivautuu, mutta muuten ei tue mitään.

   Onko tontille koskaan tehty pohjatutkimusta? Jos maaperä on pelkää savea muutaman metrin matkalla, niin ruuvipaaluperustus ei toimi. Kun pääset kovan pinnan läpi , niin paalu uppoaa pehmeään saveen melkein työntämällä. Ruuvipaalu toimii kantavassa maalajissa. Kaiva savi pois kantavaan kerrokseen, jos kerros ei ole syvällä. Onko maalaji muuten savea vai hietaa/hiesua?

   Melkein ottaisin mehumaijan kuopaisemaan pari kertaa, jotta näkisi miten syvällä kantava kerros löytyy. Voisi myös ajatella tehtävän kelluvan perustuksen, jos terassille ei tule mitään lasituksia tms.

  • Kovaan maalajiin ruuvipaalua ei saa kuin koneellisesti. Savi on todennäköisesti pehmeämpää syvemmällä, jolloin paalu lähtee vetämään. Ongelma on siis päästä pintaa suvemmälle eli lapio ja kanki käyttöön.

   • Ettei vaan olisi käytössä Kiinalaisvalmisteista halpaversiota, jossa materiaali antaa periksi ja muuttaa ruuvin kulmaa. Halpapaalussa kärki on myös suora tappi, eikä se ole kartion mallinen.
    Koneella tätä paalua ei tule vääntää, laippa rikkoontuu varmasti ja runkokin voi mennä rusetille, sekä pultin reikä soikeaksi.
    Ruuvipaalun voi vääntää savimaahan routarajan alapuolelle, kantavaa savea on myös olemassa . Terassin kuormitus on myös yleisesti olematon ja kunnon paaluja valmistetaan Suomessa useammalla laipan leveydellä tarpeen mukaan.
    Miksi Suomalainen ostaa Kiinalaista roskaa jostain marketista halvalla, kun siitä ei saa kuin ongelmia itselleen ?


   • Varmasti on perääkin vaikka nimimerkillä suomalaisen tuotteen jälleenmyyjä onkin kirjoitettu :)


  • Onko aloittaja kertonut ostaneensa kiiinalaista p...a? Ei varmaankaan ole tarpeen spekuloida ja varmuuden vuoski mollata asiallista keskustelun aloittajaa. Tuo viimeinen lause on tarpeeton muuten asiallisessa ja ehkä hyödyllisessäkin kommentissa.

   • Joku maahantuoja vain on maksanut väärän hinnan paaluistansa ja meinaa tavara jäädä käsiin. Kyllä paalut tulee kiinasta ja on täyttä rautaa ja vaikka kuinka olisit vastaan niin hinta ratkaisee. Tämäkään keksintö ei ole kotimainen..


  • Onko Puuilon myymät ruuvipaalut tuota kiiinalaista p...a?
   Hinta olisi ainakin houkutteleva.

  • Ruuvipaalua voi käyttää aidan, postilaatikon ja huvimajan perustamiseen. Ja eikö rakennsvalvonta jo joka paikassa vaadi kunnon suunnitelmia talon perustyamisen osalta. Täytyyhän jonkun mitoittaa niiden ruuvipaalujen kantavuus ja ja laskea mahdolliset painumat.

   Kun joku on kysellyt ruuvipaaluista, niin olen kehoittanut niitä välttämään. Jää vahingot pienemmiksi.

  • Kova kuivakuorikerros kestää verannasta syntyneet kuormat ilman paalujakin. täysin asiatonta touhua nuo ruuvipaalut.

   Hyvä routasuojaus vain ja pintavesien poistoputkisto niin ei muuta kuin rakentamaan.

  • Puuilo Raision paalut näyttäisi olevan kotimaisia. Hyvin toimivat meidän pihan savipatjassa. Yhdessä oli siipi huonoon kulmaan hitsattu, mutta vaihtoivat mukisematta.

   • Kyllä ovat Kiinalaista paskaa, pohjanmaalaiselta maahantuojalta. Syytä välttää, laippa ja runko hyvinkin pehmeää materiaalia. Galvanonniksi kutsuttu irtoaa liuskina jo väännettäessä ja laippa vääntyy helposti ylöspäin, jolloin pyörii tyhjää. Kiveen jos ottaa kiinni irtoaa helposti koko laippa.
    Koneella ei kannata yrittääkään vääntää.


  • Itse, kun oli paalulle hankala paikka johon ei oikein meinannut upota, laitoin kuormaliinan lenkiksi siitä reiästä läpi ja roikuin siinä omalla 100kg painollani ja kaverit pyörittivät paalua kangella. Pienen ähräämisen jälkeen alkoivat uppoamaan.

  • Puuilon paalut ovat Kiinalaisia ja CE merkintäkin puuttuu ja laatu sen mukainen.
   Suomessa ei CE merkitsemättömiä paaluja saa myydä edes halvalla, vie ne heti takaisin.
   Edellä joku ihmetteli miksi ostaa Kiinalaista roskaa, se on aivan totta.

   • Suomessa ei onnistu ruuvipaalun CE hyväksyntä..


  • Minäkin laitoin ruuvipaalut.Myyrä kävi maan alla tarkistamassa oliko Ce merkintää.Myös kriitikko Seppo Sepon Seppo kaivautui saveen ja kävi tarkistamassa onko merkintää.Ei löytänyt.Oli ollut liika pimeää.Ilmoitti että yhdessä oli huono kierre.Käski laittaa saveen uuden irtokierteen.Saa kuulemma rautakaupasta jos siellä jaksaa ootella myyjää ilman eväitä.45 min kesti kun myyjä ilmestyi.Oli kuulemma samassa kaupassa filmattu aikanaan se Speden rautakauppa filmi.30 min kesti kun haeskeli irtokierrettä.Viimein löysi.Piti olla oikea kierre.Eipä se sopinut sanoi asentaja.Taas kutsuin paikalle Seppo Sepon Sepon.Olisi pitänyt olla Tiibetiläisessä munkkiluostarissa keksitty trapetsikierre.Kehitystyössä oli ollut itse Dalai Lama.Nyt on kierre tilauksessa.Tiputtavat paketin lentokoneesta suoraan tontille Se on tosi palvelua.Lupasivat vielä lahjaksi itkuvirsikirjan jonka on tehnyt joku Maarit Suomesta.

   • Teit turhaa työtä CE vaatimuksenmukaisuus todiste löytyy myyntifirman kotisivuilta.
    Sepelissäkin sama juttu, joka kiven merkitseminen mahdotonta.


  • Nämä oli tehty Valamon luostarissa.Mitään muuta todistetta ei tullut kun Biblia. Siihen olivat luottaneet. Sieltä löytyy sinullekin tietoa.Näin kehuivat.

   • Silloin eivät olleet asiat kunnossa, eikä varmasti myöskään laatu.
    CE hyväksyntä eli valmistajan todistus on asiakirja , josta selviää miten ja mikä luokituslaitos on laadunvalvonnan suorittanut.
    Perustuksissa ei pidä ainakaan ottaa riskejä laadun kanssa.
    Se on totta että markkinoilla on tuotteita, joiden myyjillä ei välttämättä ole edes kotisivuja tai yleensäkään tietoa missä valmistettu, mistä materiaalista jne...


  • Onko kellään kokemuksia koneella (kaivurilla, Avantilla) laitetuista ruuvipaaluista? Onkohan minkä hintaista? Tehdäänkö se metrihinnalla vai miten?

  • Käviin tarkastamassa Agostinin mökin.Hyvin pysyi pystyssä kun oli siellä kansanedustajien kinkerit heitä oli 150 koolla.Myös viisaidenmiesten edustaja Juhana oli tullut ulos kaapista puhumaan.Kriitikko Seppo Sepon Seppo suoritti mittauksia mökin alla kuinka ne kestää kuormitusta taipumatta.Papereita oli tullut rekkakuorma niistä paaluista.Monenlaista meriselitystä ja ce merkintää löytyi.Juhanakin niitä yritti tutkia mutta ne meni yli hilseen niin totesi.Monenlaista paperinpyörittäjää katseli papereita.Viimein kriitikko ryömi mökin alta pois ja totesi.Ensimmäiset näkemäni paalut mitkä oli vahvistettu maalaamalla 2 kertaan.

  • Voihan sitä vitsiä vääntää kaikesta viranomaistoiminnasta, totuus on kuitenkin ettei CE merkitsemättömiä tuotteita saa käyttää.

  • Kaikkea saa tehdä kun ei jää kiinni.

   • VAROITUS!!!!
    Ul******market myy tarjouksella 15€ kelvottomia kiinalaisia paaluja joissa on olematon noin 10mm leveä kierre.
    Nettisivuilla eri paalun kuvat!


   • 15E kirjoitti:

    VAROITUS!!!!
    Ul******market myy tarjouksella 15€ kelvottomia kiinalaisia paaluja joissa on olematon noin 10mm leveä kierre.
    Nettisivuilla eri paalun kuvat!

    Ovat juuri tuota huonolaatuista halpaa Kiinalaista roskaa, joilla pilataan vain kunnollisten tuotteiden mainetta.
    Kannattaa ennen ostoa vaatia jo ce papereita nähtäväksi, ellei löydy älä osta.
    Pohjanmaalla on myös joku Kiinalaisten ruuvipaalujen välittäjä, joka kirkkain silmin väittää paalujaan Suomalaisiksi, varokaa !


   • Juuri katselin pohjanmaalaisen välittäjän tarjontaa ja oli näemmä lainannut tuotekuvatkin kotimaisen tehtaan paaluista..


  • Perustussuunnittelua 25 vuotta tehneenä sanoisin että tässä keskustelussa on asiaa.
   Aloitus on asiaa ja sitten mennäänkin taas ilmaisen palstan paskanjauhannaksi: Miksi asiallisesta asiasta ei voi keskustella asiallisesti? Miksi pitää vittuilla ja esittää pelkkiä mielipiteitä "kiinalaisesta paskasta" vaikka tosiasiassa kukaan ei tiedä millaiset paalut aloittaja on maahansa veivannut. Me savimaille suunnittelevat emme uskoneet ruuvipaalujen ominaisuuksiin 10 vuoteen. Sittenpä tuli kerran katsottua valmistajan kuormitustaulukoita ja niinpä ollaan piirrelty ruuvipaaluperustuksia pääasiassa terasseihin ja hyvin ovat lasit kestäneet.
   Pohjatutkimuksia (eli kairauksia) tehneenä voin vakuuttaa että vaikka ostaisit dalai laaman siunaamia ja Xanadussa tai Eedenissä valmistettuja ruuveja, ne eivät tunkeudu kovaan kuivakuorisaveen ilman lujaa kuormitusta. Paskan jauhanta voi nyt päättyä. Harmittaa katsella kuinka ääliöt vääntävät asiat vinoon niin ettei elviskään voi enää luottaa vastauksiin.

   • Mistähän noita valmstajan kuoritustaulokoita saa


   • siis kuormitustaulokoita?


  • Lisäisin edelliseen. Savi kantaa kyllä. Parhaillaan kirjoittelen tätä 3-kerroksisen ja savelle rakennetun kotini työhuoneessa. Nimimerkki N.Erkki antaa asiantuntemuksellaan pohjatutkimuslausuntoja edes tietämättä missä päin maata kohde sijaitsee. Kuivakuori saattaa olla kehittynyt ja voipi olla eteläsuomalsilla savikoilla jopa 10 metrin vahvuinen. Mehumaijoijen kuopista ei taavetti tavallinen näe kantavan ja pehmeän saven eroa vaikka ottaisi mukaan sekstantin. Siinä pitää olla tietoa ja tehtävä muutakin kuin polttaa löpöä kaivurissa. Ruuvipaalun erinomaisuus perustustapana PERUSTUU juuri siihen ettei tarvita mehumaijoja ja helvetinmoista sotkemista valmiissa pihoissa. Nimim. 4 7 tuolla esittää "kunnollista" perustamistapaa, eli kaivaa routalevyt ja tehdä normiperustus! Juuri tästä ruuvipaaluilla päästään eroon. Olen itse aikonut rakentaa pihavaraston ja kasvihuoneen ja eksyin tälle sivustolle katsellessani paalujen hintoja. Paaluihin päädyin syystä että vaja ja kasvihuone tulee täytemaan päälle joka routii varmasti jos siihen pannaan pömpeli peitoksi pakkaskautena.
   En todellakaan aio ajattaa kaivinkonetta valmiiseen pihaan ja odottaa vuotta että nurmikko taas kestää ja vihannoi. Tiedätkö 4 7 kuinka leveälle alueelle ja minkä verran on kylmän rakennuksen routasuojaus ulotettava? Jotta voisit olla varma että pömpelisi ei kääntyile roudan vuoksi, on sen alla oltava 15 cm styroksia ja 1,5 metrin leveydeltä joka suuntaan. 3x3 metrin kopille tarvitaan siis 108 m2 5 cm paksuista RR styroksia! Lisäksi salaojat. Kannattaako? Ei. Mikäli tekisin pömpelini kantavan kuivakuorisaven päälle, en miettisi paaluja vaan kaivaisin nurkista savea pois 20 cm, saman verran soraa tilalle ja siihen harkko.
   Jos puutarhavajan käyttö ei ole ympärivuotista ja vesi ei johdu kopin alle, se ei vinoile keväisin. Jos vinoilee, tunkkia alle ja soraa harkon alle tai sitten soraa pois. Eto koppia ei tarvitse perustaa kuin väestönsuojaa.

   • Jos mehumaijalla muutamia kertoja kaapaisee, eikä kuivakuiri mene rikki, niin silloin se kantaa helposti kevyen rakennelman massan. Miksi tutkimus pitäisi ulottaa syvemmälle. Ongelmahan perustan liikkumisen tai kantavuuden kanssa tulee vain, jos pehmyt maa löytyy pinnasta.
    Jos maa on niin kovaa, ettei ruuvipaalu sinne painu ja kuivakuori on paksu, niin ei ole mitään järkeä pyöritellä siihen paaluja. Kantavuutta on muutoinkin ihan riittävästi kevyelle rakennelmalle.


  • Jos ruuvipaalu pyörii tyhjää tarvitaan painoa päälle ja sellainen paalu joka sen kestää.
   Kiinalaisesta laippa vääntyy suppilovahveroksi ja ei enää haukkaa maahan.
   Ruuvipaalu on laaja käsite, laipan leveys voi olla jopa 400 mm ja niitäkin voi olla useita. Varttakin voi olla neljää viittä paksuutta, tarvittavan lujuuden mukaan. CE merkintä tulee olla rakennusluvan alaisissa töissä, mutta se on myös hyvä laadun takuu.
   Kiinalaiset agrikaatit sun muut ovat oma lukunsa ja niitä ei kannata sotkea eurooppalaisiin laatutuotteisiin. Yleensä Kiinalaisen ostaja tekee samalla ensimmäisen ja viimeisen kauppansa. Tuskin saat Kiinalaista generaattoriakaan edes käymään, kun narukin katkeaa ensimmäisellä vedolla. Paalut voi luokitella samaan kastiin !

   • Empä taida ruuveja kiertää. Taidan sittenkin turvautua vanhaan ja koettuun, sillä kuiva ja käsittelemätön savi kantaa varmasti.


  • Viime kesänä pyöritin siniseen saveen kotimaisia 170 cm pitkiä ruuvipaaluja terassin alle. Hyvin menivät mutta voimaa tarvittiin pyörittämiseen. Ei ole terassi liikkunut mihinkään talven aikana. Tästä lähtien perustan kaikki piharakennukset ruuvipaaluilla.

  • Savesta... Erään tontin alla savea noin 15 metriä. Ensimmäiset 2 metriä ns kaivettavaa savea, sen jälkeen kovaa savea mihin kaivinkone ei pysty. Maaperätutkimuspora tulkitsi tämän kovan saven kallioksi, minkä vuoksi maaperätutkimuksessa mainittiin että kallio on 2 metrin syvyydellä. Maalämpöporauksessa selvisi asian laita. Poraus kovan saven läpi oli hidasta. Jossain reilun 5 metrin jälkeen pora alkoi mennä kuin sulaan voihin noin 10 metrin matkan, kunnes se törmäsi oikeaan kallioon.

   Eräs tuntemani geologi sanoi, että tämänkaltainen maaperä on varsin yleinen Suomessa. Kova savi hämää monesti, ja sitä luulee kallioksi, kun se on niin kovaa. Muutaman metrin paksuinen kova savikerros ikään kuin kelluu pehmeän liejun päällä. Ja sitä pehmeää liejua voi olla esim 10 metrin verran sen alla. Tämänkaltaisen kuoren päällä kelluu moni talo. Mikäli kova savikerros jostain syystä pettäisi, löytyisi talo jostain 15 metrin syvyydestä maan alta. Tällaista tuskin koskaan lienee tapahtunut, mutta teoriassa se on mahdollista, esim pohjaveden äkillisen muutoksen johdosta.

   Että turvallista mat-kaa vaan..

  • Mitä sitten tehdään kun paalut törmää kiveen 60cm päässä?

   • Kivi pois tai paalu toiseen paikkaan.


  • Yritinpä ensin kierrellä omat vinkuintiasta kotoisin olevat ruuvit kovaan saveen. Ei mennyt vaikka emäntä istui pultin päällä. Niinpä vuokrasin Avantin. Jo meni. Ei mitään vaikeuksia, mutta etupyörät oli ilmassa eli paine oli satoja kiloja.
   Joo kyllä, pultinreikä meni soikeaksi, mutta mitä sitten? Hyvä tuli ja kyllä kantaa.
   Helppoa kuin heinän teko, eikä tontti ole tornaadon jäljiltä.

  • Minä tiedän miksi pyörii tyhjää mutta en viitsi paljastaa valmistajan salaisuuksi. Tosin kannattaa tarkistaa mistä ja mitä ostaa. Minä valmistan alihankkijana Pohjanmaalaiselle ruuvipaalumyyjälle hänen myymiään paaluja. Nyt niitä saattaa olla useampi Pohjanmaalla mutta löysin vain yhden ennen tähän jouduttuani. Tiedän tasan tarkkaan kuka on mollikirjoituksien takana. Firma joka myy sekä että ja ehkäpä kiinalaisia kotimaisenakin! Metallimiehenä näen hitsauksista mistä on kysymys. Ultimate:n paaluista lukkuunottamatta väitän että kukaan ei väännä käsinpyörittämällä edes kiinalainen laippa irti. Ottakaa huomioon että käsin- ja koneasennettavan kierrelaipan paksuus on eri. Kone on 5 mm siksi että kestäis nimenomaan koneenkäyttöä. 4 mm riittää käsinasennettaville kun lisäksi leikkaa maanperää helpommin. Eikö rakennustyömaalla on vatsaava rakennusmestari mikäli rakenne vaatii. Hän päättää mitä saa ja voi käyttää. Ei ruuvipaalun valmistaja/myyjä tarvitse sitä pelkää.
   CE-merkintää ei ole kellään!!! koska ei ole luotu normeja. Syy tähän on että se on nimellistuote rakennusalalle. Firmoja joka väittää että on, liioittelee. Heillä on CE-merkitty valmistus, mitä nähdeksäni on suht koht samaa kuin joku ISO-9XXX systeemi ja jos käyttävät joku merkki/tarra on se harhaanjohtavaa. Tutkikaa tätä nyt itse ennenkuin alatte kirjoittaa lisää paskaa.
   Kun paalu jää pitkäksi voi katkaista kulmahiomakoneella, kantaahan se paalu kuiteskin. Kiinalaisissa on sinkki n. 3-kertainen kotimaista, valitettavasti. Maailmalla on takuulla enemmän teräsrakenteita Kiinasta kuin Ruukilta ja edelleen on maailma pystyssä.
   En viitsi aloittaa puolustamaan paalujen päällä rakentamisen. Voisin sanoa vain että käyttäkää koneellinen asennus jos on mahdollista ja laatu vaatii. Mitään ei ole halvempaa kuin rakentaminen ruuvipaalujen päällä. Joku torvi puhuu kosteusvaurioista. Herra jumala, nehän alkoi kun ruvettiin valaamaan perustat.

  • Ultimarketin 165cm:n paalujen päällä lepää Lumonin lasiterassini jo viidettä vuotta eikä ole liikkunut paikaltaan minnekään. Helpoin perustus ikinä. Yksi paalu teki tenän kun tuli kiviä vastaan, piti kaivaa monttua senverran että sai kivet pois. Tontilla kovaa savea useita metrejä.
   Luulen että paalujen laatu kyllä ko. firmassa huononi pian ostokseni jälkeen, ainakin ulkonäkö muuttui ja hinta halpeni huomattavasti.

  • Tuo Kiinalaisten CE merkki monasti samanoloinen kuin oikea CE-merkki, muttei sama ja tarkoittaa China Export ;)

  • Hei kaikki,

   Rakensin 15v sitten Jyväskylään piharakennuksen kierrepaalujen päälle. Savista maata kun oli, niin sain tarjouksen betoniperustuksesta 7500€. Päädyin kaikesta epäilyksistä huolimatta kierrepaaluperustukseen, joka tuli maksamaan 2500€. Tuossa hinnassa oli mukana koneellinen pyöritys. 2,2 metrisiä paaluja pyöriteltiin muutama tunti ja ei kun rakentamaan. Vaikka hulluksi ratkaisuksi kutsuttiin ja epäilijöitä riitti, niin rakennus nousi pystyyn. Ja seisoo edelleen suorassa kuin tinasotilas. Tuolle maaperälle paras ratkaisu. Suunnittelen toista isompaa piharakennusta ja kierrepaalujen päälle, kuinkas muutenkaan. Nopea, edullinen ja paras ratkaisu.

  • Kiinnostaa mutta tällä kertaa laiturin vakauttajiksi, kokemuksia?
   Valitettavasti kovikovaa savea on noin 100 m päästä joten ehkä myös järvessa ko laiturin tuentarve paikoilla

  • Ihminen joka ruuvaa paalua kuivakuorikerroksen läpi ja kysymyksessä veranta saa syödä diapamia lopun elämäänsä.

   Ei ymmärrä rakentamisen perustuksesta yhtikäs mitään.

   Seuraavaksi varmasti kalliokäjillä olevat paalut ulkovessan perustukseen, ettei veski vain painu kiinaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia taas Stefun kanssa. Bailaamassa

   Stefu pisti kuvia ig storyyn. Juhlat jatkuuuuu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   1759