Chihuahuan sopivuus lapsiperheeseen

Napsuhamsuliini1

Miten chihuahua sopii mielestänne lapsiperheeseen? Olemme harkinneet rotua jo pidemmän aikaa. Lapseni ovat 8 ja 10 vuotiaita. 10 v. tyttöni ottaisi päivisin hoitovastuun ennen kun palaan töistä sisältäen mm. ulkoilutuksen. Meillä on hamsteri joten voiko chihua ja hamsteria pitää samassa huoneessa vai onko parempi pitää erillään toisistaan?

3

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • chihutar72

      Lapsiperheeseen ei yleensä suositella chihuahuaa, koska lapset eivät välttämättä ymmärrä chihun olevan aika hauras. Mutta sehän on tietysti kiinni myös lasten iästä ja siitä, kuinka hyvin kasvatatte lapset ottamaan chihun vastaan. Pitää opettaa se, että koiran kanssa ei leikitä rajusti. Lapsesi ovat jo sen verran isoja, että voivat ehkä tämän oppiakin. Taaperoikäisten kanssahan se on pahinta.

      Minä sinuna en pitäisi chihua ja hamsteria samassa huoneessa, voi hamsteri pian olla hamsterien taivaassa.

      10-vuotiaalta lapselta voi tosiaankin odottaa OSAvastuun kantamista eläimestä, mutta lopullinen vastuu on aina aikuisen. Entä jos lapsesi kyllästyy ulkoiluttamaan koiraa, tai ei muista, tai ei viitsi? Lapset koirainnostuksessaan lupaavat maat ja taivaat, mutta äkkiä unohtavat, ja koira jää perheenäidin vastuulle. Oletko tällaisessa tapauksessa valmis järjestämään ja hoitamaan asiat itse?

      Chihut ovat aika vilkkaita ja aktiivisia koiria, vaikka pieniä ovatkin. Ne tarvitsevat aktiviteettia ja stimilointia. Jotkut kääpiökoirien omistajat ovat myös kertoneet siisteyskasvatuksen olleen vaikeampaa kuin isoilla koirilla. Oletko valmis siihen, että joudut mahdollisesti luopumaan matoista kotonasi pariksi kuukaudeksi? ;) Pieni koira ei osaa eikä pysty pidättämään pissua, vaan ihan varmasti tulee vahinkoja. Niiden korjaaminen voi olla hermoille käypää, kun on kodin muut hommat siinä päällä. Kannattaa siis harkita tarkkaan omia voimavarojaan.

      Onnea matkaan, mitä sitten päätätkin!

      • chihutar72

        Lisään vielä, että jos itse olisin vastaavassa tilanteessa kuin sinä, niin en ehkä ottaisi chihua, vaan paremminkin lapsiperheeseen sopivan, vaikkapa cockerspanielin. Labradorinnoutajat ovat nekin kivoja perhekoiria. Chihu kiintyy usein aika voimakkaasti YHTEEN ihmiseen taloudessa. Meillä tämä ihminen olen minä. Chihu tahtoo olla sylissä, sylikoirahan se onkin, ja nauttii siitä, kun saa pötkötellä rauhassa vakaassa sylissä. Lapset kuitenkin tahtovat useammin leikkikaveria kuin sylikoiraa.


      • Napsuhamsuliini1
        chihutar72 kirjoitti:

        Lisään vielä, että jos itse olisin vastaavassa tilanteessa kuin sinä, niin en ehkä ottaisi chihua, vaan paremminkin lapsiperheeseen sopivan, vaikkapa cockerspanielin. Labradorinnoutajat ovat nekin kivoja perhekoiria. Chihu kiintyy usein aika voimakkaasti YHTEEN ihmiseen taloudessa. Meillä tämä ihminen olen minä. Chihu tahtoo olla sylissä, sylikoirahan se onkin, ja nauttii siitä, kun saa pötkötellä rauhassa vakaassa sylissä. Lapset kuitenkin tahtovat useammin leikkikaveria kuin sylikoiraa.

        Kiitos vastauksista :) Kyllä vielä mietityttää se että pystyykö tyttäreni hoitamaan ja lenkittämään kerta/päivä. Itse en pysty järjestämään töitäni siten että pääsisin välillä käymään kotona. Koira joutuisi olemaan max. 6 tuntia yksin päivässä joka minusta ei ole liian pitkä aika. Kokemusta minulla on länsiylämaanterrieristä, tämä yksilö sairasteli paljon joten se nurjempikin puoli koiranhoidossa on tullut nähtyä. Itselleni olisi mieluinen juuri chihuahua koska on sylissä viihtyvä koira ja seurallinen. Yritämme ensin tutustua rotuun siten että otamme mielellämme chihuahuan hoitoon. Hoidokin yritämme saada kaverini tuttavan kennelistä tosin siellä on nyt chihujen kasvatus tauolla. Mutta jos tätä viestiä lukee Tampereella tai lähikunnissa asusteleva niin mielellämme antaisimme lyhytaikaisen max. 2 vkoa hoitopaikan. Minulle voi lähettää viestiä vaikka tähän viestiketjuun :) Annan sitten tarkemmat yhteydenottotiedot jos hoitopaikan tarvitsijoita ilmenee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe