vuokranantaja

kaiken kestaa

Elikkäs homman nimi on se,että vuokrasin omakotitalon reilu kaksi vuotta sitten.Asiat sujui alussa ihan ok... Mutta kerran vuokranantaja soitti,ja kyseli josko hän,ja hänen puoliso voisivat piipahtaa joku viikko... Ja en tiedä mitä,teille tulee mieleen sanasta piipahtaminen.. Minusta se on sellainen käyminen kylässä,, ehkäpä nopeastikkin.!

Kyseinen pariskunnan nainen ajoi pihaan,ja rupesin katselemaan ikkunasta,että kukas hän on,koska en ollut koskaan nähnyt häntä.Menin pihalle,ja nainen kysyi,että onko timo saapunut... Minä olin vähä ihmeisäni,että eipä ole.. pitikös hänen tulla?Joo hän oli kuulemma soittanut naiselle olevansa puolentunnin sisällä perillä!Siis minun vuokraamassa asunnossani!Timohan saapui vähä ajan päästä,ja alkoivat kantaa tavaraa sisälle,niin silloin tajusin tämän olevan hänen piipahtamista.!!Pistin kamat samantien kassiin,ja lähdin kaverin luokse yöks..Hän siis piipahti koko viikonlopun!!

Ja tämän jälkeen vuokranantaja on useasti tullut ilman lupaa talon pihapiiriin,käynyt noukkimassa marjat pensaista,ym.. Mutta tuon marja homman ymmärrän,koska ei ole sopimusta,että ne kuuuluu asunnon vuokraan ym...Kului vuokrasopimus loppuun,ja tehtiin uusi 2 vuoden sopimus,joka päättyy 1,5 vuoden päästä..

Kerran hän jätti koiransa koiratarhaan,ja ilmoitti hakevansa illalla pois.. Minä suostui siihen,koska kertoi käyvänsä sukulaisissa pikaisesti.Matkalla hänellä olikin jo mieli muuttunut niin,että koirat olivatkin minun hoteissa 3 yötä.. Vaikka en edes sanonut ottavani niitä..!Kehtasi jopa ehdotella,jospa minä ottaisin toisen koirista asumaan sinne tarhaan.Sanoin,etten pysty työni takia ottamaan,ja toiseksi en ole mikään koirahoitola.

Näitä yhden yön käyntejä alkaa olla ihan riittävästi.Milloin mikin syy jäädä yöksi,ja joskus ei edes kysy asiasta mitään!!! Tulee sisälle,ja talon pihapiiriin niinkuin jonnekkin helevetin esson baariin!!Olen asiasta maininnut hänelle,hänen käytöksestään,ja tulemisista,ym.. Ja jos joku epäilee vuokran maksua,niin olin tuossa vähä aikaa sitten maksanut hänelle ihan normi vuokraa melkein 4kk.ta etukäteen.Joka kerta,kun hän soittaa,niin milloin on pankki töpeksinyt hänen rahat,ym.. ja osaan jo kysyä puhelun alussa,että kuinka paljon tarviit rahaa,,

Tälläisistä pienistä asioista,kuten hänen tuloista ilman sopimusta/lupaa,Yöksi jäämisistä/siä.... lämpimän veden puuttumisista"koska on lämminvesivaraajassa sähkökatko! joka on sinänsä ookoo,mutta viisaan täytyy sähkö olla,kun kahvinkeitin,ja kodin kaikki muut sähkölaitteet toimii..Jatkuvan vuokra ennakon ruinaamisista saa minun mieleni melkolailla hermoromahduksen partaalle..

Olisin kiitollinen,jos joku ihan lain opillinen tai lain oppinut osaisi valottaa,millasta korvausta,tai menettelyä kannattasi tässä tilanteessa tehdä!Ttiedän itsekkin,että parasta olisi laittaa tavarat kassiin,ja lopettaa sopimus,mutta työni puolesta olen sidottuna tähän paikkaa.Lähempää töitäni ei oikein löydy asuntoja,mitkä sopivat tai sopisivat minulle!

Kiitos,ja anteeksi!

Ps:Sähköt palasivat lämminvesivaraajaan melkein vuoden sisällä katkosta alkaen...

8

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika pehmo

      Mitä ihmettä vuokrasopimuksessa lukee. Olet aika pehmoinen, jos hyysäät ventovierasta ja hoidat vielä koiriakin.

      • Höpö Löpö

        Olen samaa mieltä, nyt sinun pitää ottaa itseäsi niskasta kiinni:
        - mitään ennakoita ei tietenkään makseta
        - asunnossa ei tietenkään asu ketään muita kuin sinä - ei Timo eikä muita. Tarvittaessa poliisi antaa virka-apua Timojen poistamiseen.
        - jos lämmintä vettä ei tule vuoteen, niin miksi ihmeessä uusit vuokrasopimuksen? Vuoden katkos lämpimässä vedessä oikeuttaa jo vuokranalentamiseen.
        - jos koiria jää tarhaan, niin niistä et ole velvollinen huolehtimaan. Yhteyttä vain eläinsuojeluun, niin hakevat pois.


    • vuokranantaja94949

      Kohdallesi on sattunut huono vuokranantaja. Mielestäni et ole velvollinen maksamaan vuokraa ennakolta jos ei tästä ole mainintaa vuokrasopimuksessa.
      Myöskään vuokranantaja ei saa tulla vuokraamaasi asuntoon kuin omaan kotia.
      Käynnit pitää olla perusteltuja kuten huoneiston kunnon valvomista varten ja käynnit ennalta sovittuja aikana joka sopii kummallekin osapuolelle.
      Jos haluat tehdä asian selväksi vuokranantajalle, ota kopio lakitekstistä joka on alla linkitettynä ja näytä vuokranantajallesi.

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950481#L2P22

      Huoneiston kunnon valvomista varten tehty käynti ei ole mikään yövierailu.

    • Sinuna muuttaisin

      Kannattais varmaan muuttaa jonnekin muualle.... asut tasan sen aikaa, kuin mitä sulla on niitä "vuokraennakkoja" maksettuna ja sitten pois.

    • Kivaa!

      Kyllä, pois vain, niin elämä kirkastuu. Jotkut eivät osaa pitää rajoja oikeissa kohdissa. Ehkä hän luuli hankkivansa itselleen uusia tuttavia, jotka eivät voi kieltäytyä kunniasta. Ja ilmaista apuakin on tietysti aina saatavilla, kun "vuokranantajan kanssa pitää pysyä hyvissä väleissä, hys hys".

      • Ehkä sitäkin,

        että toisilla on tarve kovasti todistaa, että kyse on sentään heidän omaisuudestaan, ja vuokralainen on heidän armoillaan, kun ei ole omistusasuntoa. En tiedä tämän henkilön motiiveista, mutta fiksu tietysti ymmärtäisi sanomattakin.


    • Kumma isäntä

      Vuokranantaja toimii asiattomasti. Asunto on sinun kotisi ja hänelle pelkkä sijoitus. Ainakin näin ajattelen omista vuokra-asunnoistani. Tapaan vuokralaisiani mielelläni (he ovat mukavia ihmisiä), mutta käyn heidän luonaan vain jos minut on nimenomaisesti kutsuttu. Eihän minulla ole oikeutta mennä kenenkään muunkaan kotiin ilman kutsua.

      • mukavaa vuokralla

        Minä olen kerran vuokrannut yksityiseltä omakotitalon, tosin pienen. Pihapiirissä oli toinen talo, jossa asui omistajan sisko. Ei onneksi hirveän paljon tämä omistaja käynyt, mutta jonkin kerran kävi. Sitä en muista oliko asiaa vai muutenko vain. En kuitenkaan kovin pahoillani ollut. Muutin siitä kyllä aika nopeasti sitten pois, talossa oli nimittäin sähköpatterilämmitys. Tuli kamalat sähkölaskut, ei ollut edes yösähköä. Sen jälkeen en kyllä asuntoa ole yksityiseltä vuokrannut. Olen asunut yleishyödyllisten vuokranantajien vuokra-asunnoissa, esim. VVO, Avara, Suomen vuokrakodit, vakuutusyhtiöiden vuokra-asunnoissa. Olen jo eläkeläinen, joten on kertynyt näitä vuokra-asunnoissa asumisia. Olin 4 lapsen yksinhuoltaja (mies löysi toisen), joten ei säästöjäkään kertynyt, että olisi voinut ostaa oman. Enkä kyllä olisi halunnutkaan. Minusta on mukavampia asua vuokralla, voi lähteä kuukauden irtisanomisella milloin huvittaa. Jos olisi oma asunto, täytyisi saada asunto myytyä. Koskaan ei tiedä millaiset naapurit saa. Jos on kurja asua,senkun vain häipyy. Joskus niitä sattuu!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      298
      6569
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      147
      5020
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      330
      2172
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      95
      1573
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      8
      1512
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1215
    7. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      181
      1138
    8. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      949
    9. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      47
      867
    10. 46
      823
    Aihe