Geneettista itsetutkiskelua

Kunnon mies?

Jokin aika sitten oli lehdessä juttua että pohjoissuomessa, Oulun klinikallako se oli, joka vastasi koko pohjoisuomen keinohedelmöityksestä, oli pulaa luovuttajista, siittiöistä. Tanskasta asti olivat jo tilaamassa.

Olin alun alkaen kirjoittamassa jotain tälläistä sinkut palstalle, mutta ehkä tänne osuu paremmin. Tai sitten ei. Itse olen lapseton (mies) ja kävi tosiaan ajatus olisinko minä sopiva luovuttaja. Vähän niinkuin elinluovutustestamenttimielessä, vaikka tiedän että siitiöiden luovuttaminen voisi tuoda sen "18v päästä joku tulee ovelle kyselemään kuka hänen biologinen isänsä on" yllätyksen? Tosin parin kymmenen vuoden päästä olisin edelleen elossa ja valmis siihen vastaamaan jos näin kävisi.

No itsetutkiskeluun, lähinnä terveysnäkökulmasta:
~30-40 ikävuoden puoleenväliin mennessä tilanne tämä:
- normaalipainoinen, liikunnallinen
- keskiverto pituus (tai tilastokeskiarvoa hieman pidempi varmaan)
- ei fysiologisia oireita tai rajoitteita elämässä
- en ole kaljuuntunut (ehkä lievä hiusrajan kohoaminen jos tarkemmin katsoo, mitä nyt näkee kaikilla yli 30v miehillä enemmän tai vähemmän)
- ei silmälaseja
- suvussa yleisimpiä suomalaisia sairauksia (anonymiteetin takia jätän nämä erittelemättä), mutta itselläni eikä perheenjäsenillä ei näitä sairauksia.
- hyvin tavallisen suomalaisen näköinen, tosin lievästi komea ennemmin kuin kirveellä veistetty (naisetkin ovat joskus lähestyneet).
- ei riippuvuuksia (kahvi, tupakka, alkoholi, joita tosin kaikkia suvusta löytyy)
- ei mitään lääkitystä ikinä ollut
- muutama tavallinen allergia (lievä, joten tiedä paranisiko siedätyshoidolla), mutta ei mitään merkitystä normaalielämässä, eikä mitään lääkitystä.
- perusterve aina ollut

Käytösmallit elämässä:
- matemaattisesti/päättelykyvyltä pätevä
- normaali kuvataiteellinen (perus tuhertelumotoriikka/hahmotuskyky)
- kielellisesti ehkä vähemmän, mutta puhun nykyään hyvin muitakin kieliä kuin suomea
- musiikillisesti vähemmän (en opetellut instrumenttejä ikinä soittamaan tai laulamaan. Kaikkea voi oppia mutta ei kai synnynnäistä taipumusta)
- joskus hajamielinen / pohdiskeleva / itsenäinen / laiska (kuka ei olisi?)
- mielikuvituksellinen
- sosiaalinen / ystävällinen / pidetty
- en ollut koulukiusaaja, enkä kiusattu
- humalassa(kaan) en muutu agressiiviseksi ("argressiivisia" urheilulajejakin uskallanut kokeilla, mutta en uhkarohkea/päätön/harkitsematon ikinä)

Tosin käytösmallit eivät ehkä niinkään periydy vaan muokkautuvat lapsuuden olosuhteiden mukaan. Toki geneettiset valmiudet voivat vaikuttaa.

Tämä oli enemmän itsepohdiskelua siitiöiden-luovuttamisen, sinkkuuden ja sinkkupalstalla esiintyvän "kunnon mies" käsitteen ympärillä. Voi varmaan joillekkin näkyä itsekehuskeluna (hyviä puoliani tuossa suoranaisesti yritin korostaa) tai epäeettisenä perimä-markkinointi/shoppailuna (en tiedä mistä edes puhun, enkä ole juuri just ihan nyt tänään luovuttamassa, enkä tiedä kuinka sokkona noita luovutuksia tehdään tai mitä ylipäätään niissä kysytään tai kuinka paljon voi/pitää antaa "esiperintöä" kertomalla geneettisestä perimistään. Parinmuodustuksen biologinen perusidea nyt ainakin on geneettisten ominaisuuksien "tarkastelu", joten varmaan lapsettomatkin haluavat jotain tietää).

Toki toivon edelleen että löydän sen vaimokokelaan vielä, ja saan itse myös lapsia. Jotenkin se elämä vaan vienyt erisuuntiin viime vuosina, sattumia elämä kaikilla täynnä ja sinkkuna ollaan. Toisaalta kumpikaan ei pois sulje toista. Toki luovuttajana en olisi millään tavalla osallinen lapsen elämässä, tietäisi edes lapsen olemassa olosta, tai tietäisi hänen oikeista vanhemmistaan mitään, oli nyt sitten keitä oli mikä lie perhemuoto ikinä, joten luovuttaminen sinänsä ei omaa "lapsettomuutta" mitenkään muuttaisi. Lähinnä "hyväntekeväisyyttä"?

Jotenkin tunnen syyllisyyttä että tämä viesti loukkaa jotain ihmisiä jollain tavalla, en kyllä tiedä miten, mutta en ole tätä palstaa käynyt läpi enkä tiedä mitä lapsettomat näistä asioista ajattelevat tai kirjoittelevat. Haen varmaan itselleni hyväksyntää "kunnon miehenä", sinkkuna, ja toivoa oman perheen perustamishaaveilleni, jotka hieman vesittyneet viime aikoina. Tosin sinkkuja on suomessa jo niin hirveästi että se ei ole geeneistä kiinni tuo asia. Mutta anteeksi jo etukäteen, tosin tämä on suomi24 joten äkkiäkös tämäkin hautautuu muihin viesteihin. Tälläisiä mietteitä tänään.

0

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

        Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
        Tv-sarjat
        130
        5075
      2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        32
        3197
      3. Haluan jutella kanssasi Nainen

        Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
        Ikävä
        16
        1837
      4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

        Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
        Seinäjoki
        22
        1790
      5. Onko mies niin,

        että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
        Tunteet
        19
        1655
      6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

        Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
        Ikävä
        71
        1511
      7. Tietysti jokainen ansaitsee

        Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
        Ikävä
        11
        1315
      8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

        Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        11
        1276
      9. Miksi näin?

        Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
        Maailman menoa
        19
        1267
      10. Haluisin suudella ja huokailla

        ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
        Ikävä
        16
        1257
      Aihe