Kaipaan kokemuksia koiranpennun ottamisesta talvella!

Kääpiöpinserikö?

Kovasti tässä mietitään koiranpennun ottamista talvella. Pentu tulisi taloon vuoden vaihteen tietämillä eli juuri vuoden kylmin aika olisi edessä. Miten pennun saa opetettua sisäsiistiksi pakkasilla ja miten sen sosiaalistaminen onnistuu jos ei tarkene paljon ulkona olla?

3

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En suosittele... Kuullut aivan liian monesta pennusta joka sitten alkanut vihata ulkoilua koska ensikokemukset on epämiellyttävästä kylmästä, sisäsiisteyden saa unohtaa saavuttavansa ennen lämpimien säiden tuloa. Minun molemmat kääpiöpinserini ovat tulleet kesäaikaan ja voin kertoa että miljoona kertaa helpompaa ihan kaikkea ajatellen.

    • kääpiöprinsessan om.

      Varaudu ainakin pitämään pikkuisesi lämpimänä. Toppahaalaria, neuletta, tossut. Kun koira oppii niihin jo pienenä, se lähtee ulkoilemaankin mieluummin puettuna kuin kylmissään räntäsateessa.

      Pikkuisen voi opettaa tekemään pissat ihan siihen lähimpään mahdolliseen paikkaan. Näin se oppii myös tekemään tarpeensa käskystä, josta on paljon hyötyä esim. matkoille lähtiessä tai kiireessä. Voit kantaa sen sylissä hyvään kohtaan ja kun pissa tulee, niin sanoa samalla "pissa, pissa", niin se oppii yhdistämään pissaamisen ja sitä tarkotittavan sanan. Kehuja päälle.

      Kääpiöpinseri on erittäin kylmänarka rotu ja joudut vaatettamaan sitä läpi koko sen elämän. Mutta helteillä on kyllä kivaa kun se ei niistä kärsi.

    • Kesätaitalvi

      Meillä kääpiöpinseri, viime talvena luovutusikäisenä otettiin. Oppi täysin sisäsiistiksi 3kk, ja mitään ongelmia en osaa tässä talvipennussa keksiä :) Yksilöitä tietenkin ovat. Uskon kuitenkin, että oma asenne ratkaisee!
      Melkein jätettiin sisältä lehdet ym. "pissa-alustat" pois, paitsi yöllä. Aina ruuan, leikin, heräämisen jälkeen mentiin ulos. Kun ei oppinut lehden päälle menemään, niin melko nopeesti tajusi idean pyytää pihalle. Yöllä herättiin myös kerran. Niin kun edelläkin mainittiin niin se "pissa" -sanan toistaminen ja kehuminen oikealla hetkellä tuntui auttavan paljon.
      Pihalla tuntui viihtyvän jonkin aikaa myös talvella, tietenkin pennun ehdoilla. Kun sitte rokotukset sai niin käytiin välillä kävelytiellä tutustumassa normi-elämään että oppi autoihin, ihmisiin ja vastaantuleviin koiriin.
      Pidin kivana sitä, että koira oli sitte kesällä sen ikäinen, että voitiin opetella liikkumista kunnolla, hihnakäyttäytymistä ja vapaana olemista ym. kun ei kylmä ollut.
      Onnea teille :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe