Häkämyrkytys

Häkämies

Vuosi sitten jouduin yksin asuessani kokemaan vakavan häkämyrkytyksen. Vessahätä herätti viime tipassa, mutta se herääminen oli yhtä karmeutta, kun pyörryin vähäksi aikaa ja erilaiset tajuttomuutta lähentelevät kohtaukset jatkuivat hurjaksi nousseen pulssin muodossa yms. Menin niin heikkoon kuntoon, etten saanut kännykkää auki apua soittaakseni. Konttaamalla ja ajoittain ryömimällä piti liikkua.

Kuvittelin siitä iltapäivällä selvittyäni, että homma on tällä ohi, mutta kun illan tullen nukkumisesta ei tullutkaan mitään, sillä vaakatasossa alkoi taas pyörryttää.

Näitä oireita on jatkunut vuoden, tosin lieventyneenä. Suurissa väkikokouksissa, jolloin hengitysilman laatu huononee, alkaa yhä huimata. Samoin uunilämmitteisissä huoneissa huimaa, vaikka pellit olisivat auki.

Taitaa jäädä loppuiäksi joitakin ajoittain ilmeneviä huimausoireita. Onko jollakin vastaavia kokemuksia?

4

7798

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mark431

      Kannattaa lääkärille mennä, jos noin pitkään jatkunut.

    • Pellilläleikkijä

      Häkä on petollinen kaasu kun sitä ei havaitse. Itsekin olen alkanut epäillä itselläni lievää häkämyrkytystä ja jonkin verran on huimannut viime päivinä, toki se voi johtua myös aloitetusta kirkasvaloihoidoista kaamoksen keskellä. Erityisesti takkaa sytyttäessä äsken huomasin, ikääkuin keho/verenkierto muistaisi ns, edellisen häkän. Siksi aloitin tiedon haun täältä netistä.

      Poltan paljon takkaa ja me "pellillä leikkijät" haetaan sitä rajaa milloin pelti kannattaa panna kiinni, jotta puillä lämmittämisen vaiva ei katoa harakoille liian myöhäisen kiinnilaittamisen johdosta. Lisäksi olen huomannut että takka varaa paremmin mitä aikaisemmin pellin uskaltaa sulkea. Tuhkan sekaan jää usein kekäleitä joita ei heti huomaan. Päivällä tulee joskus kokeiltua onnea ja laitettua pelti liian aikaisin kiinni, mutta onneksi häkävaroitin uunilukun päällä alkaa soida jolloin avaan pellin ja tuuletan takkahuonetta. Matalapainekin joskus vaikuttaa takan vetoon ja häkän poistumiseen. Illalla en uskalla takkaa polttaa ettei yöllä käy kalpaten kuten kuvailit. Ruotsissa pellissä on pakolliset reijät jotta häkä pääsee poistumaan, saksassa uudet takat on direktiivien mukaisesti erittäin tiiviitä hiekkaspäästöjen osalta.

      Ennenaikaan kun autot kävivät häkäpöntöillä niin kuljettajilla oli samanlaisia oireita. Amerikkalaisessa tv ohjelmassa oli mies joka sai erikoisia kohtauksia usein öisin, syyksi osoittautui useita vuosi sitten maanjäristyksen yhteydessä maaperästä vapautumisen kautta saatu erittäin vakava häkämyrkytys. Suosittelen lääkäritutkimuksia ja aihepiiriin perehtymistä oma-aloitteisesti, varmasti löytyy vastaavia kokemuksia.

      • Häkämies

        Häkämyrkytyksestäni on nyt kulunut lähes puolitoista vuotta.

        Tämän vuoden helmikuun alussa aloin syödä raakaa sipulia päivittäin. Olen tehnyt näin ennekin muiden terveysongelmieni lääkitykseksi. Sen jälkeen, kun aloitin sipulin syömisen, häkämyrkytyksestä lähtien vaivanneet huimausoireet katosivat lähes kokonaan. Nykyään en juuri oireile edes uunilämmityksen aikanakaan, vaikka aiemmin tämä juuri laukaisi pahimmat huimausoireet.

        Syön raakaa sipulia noin puolikkaan kananmunan kokoisesta mukulasta aamuaterian yhteydessä. Siitä saattaa olla apua muillekin häkämyrkytyksen jälkeisistä huimausoireista kärsiville.


    • Lääketieteenkandidaatti

      Kuulostaa siltä että kyseessä ollut jotain muuta vaivaa kuin häkämyrkytys. Sipulilla et jälkioireita pois saa se on varma. Kyseenalaiseksi myös jää eloonjäämisesi, mikäli oireesi tosiaan ovat olleet kuvailemasi mukaiset. Tajunnan menettävä henkilö ei hengitä itse tarpeeksi, ja häkämyrkytyksen happivajeen antaessa pontta seurauksena on tajuttomuuden syveneminen kuolemaan asti hapenpuutteesta johtuen. Et olisi enää herännyt tuossa tilanteessa. Häkä myöskin puoliintuu huoneilmalla erittäin hitaasti, ja mikäli huoneilmassa on häkää ollut, ei häkä ole päässyt poistumaan kehostasi vaan päin vastoin kertynyt yhä enemmän ja enemmän. Koska kuitenkin olet jäänyt eloon, uskoisin kohtauksesi taustalla olevan jotain muuta kuin häkämyrkytys. Varaathan ajan lääkärille selvittelyjä varten, kuulostaa vakavalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe