SSD-levyn edut pelikoneessa

Rudolffi

Onko tuosta SSD-levystä hyötyä pelikoneessa muussa vaiheessa kuin koneen käynnistyksessä ja mahdollisesti joissain kesken pelin tapahtuvissa kenttien vaihdoissa? Pelaako nuo nykyiset parhaat pelit pelitailanteessa yhtä hyvin tavan kovolla kuin tuolla kalliilla SSD-levyllä.

En niin hirveästi tiedä noista koneista, mutta muistan omasta koneestani sen, että WIn7 käyttis "testasi" oman koneeni ja sen heikoin lenkki oli kovalevy. Näin oli vaikka prossu oli vanha E8400 ja näyttis HD 6850.

Nyt olisi uusi kone hankinassa, mutta nuo pelikoneet on sen verran kalliita, että meinaa nuukuus iskeä päälle.

4

1748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rudolffi

      On se aika hassua ettei asialliseen kysymykseen saa yhtään vastausta. Kaikki kaikkitietävät taitaa heilua tuolla autoilun puolella.

      Ostinpa koneen SSD-kovolla kun täältä ei tietoa herunut.

    • hfsdjk hsdjkf

      Se, ettet saanut vastausta, johtuu siitä, että tämä kovalevyt-palsta on melko kuollut. Harva jaksaa edes käydä katsomassa tätä, kun niin harvoin tulee viestejä. Epärealistista odottaa, että saisi vastauksen vuorokauden sisällä.

      Ja kuten jo itsekin sanoit, SSD-levy ei peleissä vaikuta juuri mihinkään muuhun kuin latausaikoihin. Jos peli lataa jatkuvasti pelaamisen aikana sisältä levyltä, SSD saattaa eliminoida siitä johtuvat pienet pätkimiset, jos niitä edes on.

      SSD kannattaa kuitenkin olla, koneen käynnistyminen ja yleinen toiminta on rivakampaa, kun käyttöjärjestelmä ja ohjelmat on asennettu SSD:lle.

    • sassdfsfd

      Ei ole suorituskykyyn vaikutusta, mutta kuten jo itsekin totesit niin latausaikoihin on. Joissakin nettipeleissä peleissä tällä on "suorituskykyyn" vaikutusta siinä mielessä, että saat hieman etua niihin pelaajiin nähden, joilla on vaan perinteinen kovalevy. Tämäkin riippuu tietysti paljon pelistä mitä etua siitä saa.. monessa pelissä kierros alkaa tauolla jolloin hitaimmatkin ehtivät mukaan.

      Arvostan itse kyllä pieniä latausaikoja ihan noin muutenkin. Enemmän aikaa pelaamiseen ja vähemmän odotteluun

      • .......

        Kyllä yksinpelissäkin ärsyttää lataustauot varsinkin toimintapeleissä jos kuolee usein ja pitää aina odotella 5 minuutin lataustaukoja.
        Mekaanisella HDD:lla pelatessa pitää ainakin vaikeustaso säätää riittävän helpoksi, ettei käy niin että on aina 3 minuuttia pelaamista ja 5 minuuttia lataustaukoa (vrt. ssd:n 20 sekuntia).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3467
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      156
      2099
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      204
      1791
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      135
      1699
    5. 80
      1165
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      273
      1045
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      130
      999
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      929
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      895
    Aihe