saumuritietäjät huhuu :)

saumurin_

Elikkäs toiveena saada elämän ensimmäinen saumuri. Ajattelin tilata sen karnaluksilta, puolet halvemmalla. Mutta nyt olen päätymässä joko Berninan 700d malliin tai JUKI mo654de. Molempia olen liikkeessä kotosuomessa kokeillut ja hyvältä molemmat vaikuttaa. Ja minun tarpeisiini varmasti hyviltä. Mutta kumpi valita? Kokemuksia kaivataan!!

12

5492

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mee viroon lääkäriin

      Meinaatko että kehtasit liikkeessä täällä käydä kokeilemassa ja sitten ulkomailta tilaat. Toivottavasti paskan saat.

      • Anonyymi
        UUSI

        Ostin juuri Jukan 735 den Tallinnasta, Karnaluks. Hintaero suomalaiseen oli 200€. Tuotiin kotiovelle langoitettuna, koeajettuna. Hyvin pelaa,


    • Ompelufani

      Ei kannata välittää tuosta roskapostista! Jokainen ihminen päättää itse mihin rahansa laittaa, ja mistä mitäkin ostaa!
      Mutta nyt asiaan: Minulla on 35 v kokemus saumureista.En suosittele Bernina 700 mallia, siksi, että Bernina 800 DL mallissa on vahvempi moottori ja siepparin muunnin, eli sillä voit ommella monipuolisemmin.Itse ostin tuon mallin 3 v sitten Karnaluksista ja olen ommellut ammattimaisesti. eli todella paljon.Vein sen eilen ensimmäistä kertaa huoltoon, Liikeessä kysyttiin mitä vikaa siinä on? Sanoin ettei siinä ole mitään vikaa, mutta koska olen ommellut niin valtavan paljon ja ajattelin sen siksi tuoda ja samalla vaihtaa uudet leikkuu terät.Hän sanoi, ettei ylimmäisessä ole vikaa, mutta alaterä on hieman kulunut:Olin hämmästänyt!

      Eli kone on ollut todella mahtava.Jukista en osaa sanoa, mutta Bernina 800 malli on myös todella helppokäyttöinen.Suosittelen!Kannattaa myös ostaa saumurilangat sieltä, koska nekin on 2 euroa/ 4500 metrin rullat kpl.Ompelulangat 0.74 euroa/ 1000 m.

    • ap___

      Valitettavaa on, että suomessa koneiden hinnat ovat niin korkealla. Muuten kyllä suosisin kotimaisia liikkeitä. Mutta jos puolet halvemmalla saan tilattua, niin kyllä sillon tilaan. Näin vain on.

      Mutta kiitos fiksusta vastauksesta "ompelufanille". Laitoin Karnaluksille mailia koneista. Juki 654 on Bernina 800:n sisarmalli. Joten ehkä sitten päädynkin Jukiin. Nimittäin niillä on parinsadan hintaero myös virosta. Uskon kyllä, että bernina 700 olisi riittänyt minun käyttööni ja hyvää jälkeä olisi tullut, mutta jos vähän paremman saa pienellä hintaerolla,niin tottaikait se parempi kannattaa :)

      Kannattaako muuten saumuriin tilata erilaisia paininjalkoja mukaan? Tarvitsenko mitää muita kuin "tavallisen"? Lankoja kyllä meinasin samalla tilata. Halvempia nekin siellä.

      Kokemuksia otetaan vielä ilolla vastaan :)

      • Anonyymi
        UUSI

        Ompelen paljon ja minulla on aina ollut vain 1 paininjalka. Ennen oli Jushvarnan Huskyluck, sitä myymässä pois, ja nyt ostin Juki 735 de. Hieno saumuri.


    • Ompelufani

      Ensiksi: Kyllä tuo Juki merkki on hyvä, itselläni oli 80 -luvulla Jukin teolllisuus saumuri.
      Toiseksi: En usko että kannattaa heti muita paininjalkoja tilata, ja niitähän voi tilata sitten jälkeenpäin kun alkaa ommella monipuolisemmin.Se siinä onkin hyvä, että Karnaluksista saa aina mitä tarvitsee.Jollei varastossa olisi, he tilaavat .Ja vielä vinkki: Kannattaa saumurilankojen lisäksi ostaa myös niitä tavallisia ompelulankoja 1000 metrin rullia, koska tulet tarvitsemaan niitäkin ja samassa paketissa samaan hintaan:)Hauskoja hetkiä saumurin parissa!

    • Tuija88

      Mielestäni Berninan koneet ovat ylimainostettuja ja liian kalliita, jopa Karnaluksissa on nostettu hintaa 100:lla eurolla viime vuodesta.Jukin saumuri on Berninan sisarmalli ja laadukas saumuri ja sitäpaitsi 200 euroa berninaa halvempi eli vain 354 euroa.Teit hyvän ostoksen ja olisi kiva jos laittaisit palautetta kun olet ommellut jonkin aikaa:)

    • Leen

      Jomainen tekee omat valintansa. Kauaskatsova huomaa, että jos tilaamme ulkomailta koneen, niin kotimaassa palvelu loppuu kannattamattomuuden takia ja silloinhan se tulee omaan nilkkaan, kun ei ole enää kuka huoltaa.
      Minä ostan suomalaiselta ja suosittelen toisillekkin.
      Se on oikeaa isänmaallisuutta.

    • Saumurikenkkuilee

      Oletko ollut tyytyväinen saumuriisi?

    • nuorvanaha

      Miekii kahtelin rehevipalstalla kaaniita naisia, vuan en suata uskua, miten palijo voipi valokuva valehella, yli puolet isompi, ja helevetisti vanahempi kun kuvassa, kysyin räystäänpudotuksista, tarjosin sokuria, jotta vieläkö sullaa suusa?! mistä liänöö nokkiintunna, otti rollaattorinsa,ja läks..tuas yksiksee..

    • Onnenompelija

      Ihmettelen miksi saumurit maksavat Suomessa niin paljon enemmän kuin Eestissä.
      Kuitenkin meillä Suomessa esim. Kädentaitomessuilla on myyjällä heti varaa alentaa hintaa jopa 200€. Tätä maiden välistä hintaeroa en ymmärrä.
      Voiko joku sen selittää mistä hintaerot johtuvat.
      Minä korjaan ja ompelen vaatteeni köyhyydestä johtuen ja ostan koneeni sieltä mistä ne halvemmalla saan.

    • Kotiompelija

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      424
      2962
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2286
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      349
      1996
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1903
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1757
    6. 158
      1212
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1207
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      96
      1144
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1052
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      927
    Aihe