Maito ei maistu - liikaa kiinteitä? 8kk

Tellus

Olen miettinyt sitä, että voiko vauvalle antaa liikaa kiinteitä, jos hän ei jaksa sen jälkeen juoda rintamaitoa? Annan ehkä desin aterialla ja välillä jälkkäriksi hedelmäsosetta, jota menisi vaikka kuinka paljon, rakastaa hedelmiä! Mutta tämän satsin jälkeen ei ymmärretävästi paljon maito maistu, eli annanko liikaa kiinteitä? Aamulla imetän ensimmäiseksi, yöllä syödään kerran kaksi rintamaitoa ja iltamaito menee myös hyvin. Mutta kiinteiden jälkeen huonosti? Voiko maitoa saada liian vähän kiinteiden ohella? Korviketta ei syödä ollenkaan.

5

402

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....................

      Anna maitoa ennen kiinteää ruokaa tai sitten ruuan jälkeen noin 1 tunnin päästä. Näin meillä tehtiin ja pullosta meni maitoa päivässä noin 7-8 dl.
      Toki olen nyt huono sanomaan kun meillä annettiin korviketta ja teillä taas rintamaitoa. :) Rinnoissakun ei ole ml mittaria :)

      Mutta tuon ikäinen tarvii vähintään sen 5-6 dl maitoa päivässä ja taas 10 kk ikäiselle minimissään 4 dl jotta kalkin määrä on taattu.

      • Lapsi säätelee

        Ei rinnassa tarvitsekaan olla millilitramittaria, koska lapsi osaa itse säädellä tarvitsemansa maidon määrää. Muutama imetyskerta päivässä riittää yleensä turvaamaan tuon ikäisen maidonsaannin. Jos haluaa imetyskertoja lisätä, niin sitten kannattaa tehdä, kuten neuvoit, eli tarjoaa maidon ennen ruokaa.


    • Tellus

      Ok, kiitos neuvoista! Mikä mahtaa muuten olla haarukka sen suhteen, että paljon vauva juo yhdellä kerralla maitoa rinnasta? Mietin vaan että tuleeko tuo 5-6 desiä täyteen tälllä juomisella... Annoin aiemmin ensin rintaa ja sitten kiinteitä mutta silloin ei sitten mennyt kiinteitä lusikallista paria enempää. Ehkä luotan siihen että nää muutamat kunnon imetyskerrat riittää turvaamaan riittävän maidonsaannin. Kyllähän kolme kertaa vuorokaudessa ainakin juodaan kunnolla (illalla, yöllä ja aamulla).

      • Lapsi säätelee

        Ei niitä kiinteitä tuossa iässä vielä tarvitsekaan mennä isoja määriä, pääasia on, että lapsi kasvaa. Voit ihan hyvin vaihtaa vaikka yhdellä aterialla maidon ja kiinteiden paikkaa. Tuossa vaiheessa olisi ehkä kuitenkin vielä sellaiset viitisen imetyskertaa vuorokaudessa hyvä olla, ihan senkin takia, että maidontuotanto pysyy riittävällä tasolla.


      • ....................

        No vauvan ensimmäinen vuosihan on kiinteiden maistelua. Kasvu kertoo hyvästä ravinteesta. Onko teillä ollut jo 8 kk neuvola. Sieltä kannattaa asiasta kysyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1476
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1215
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1194
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1074
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe