Maito ei maistu - liikaa kiinteitä? 8kk

Tellus

Olen miettinyt sitä, että voiko vauvalle antaa liikaa kiinteitä, jos hän ei jaksa sen jälkeen juoda rintamaitoa? Annan ehkä desin aterialla ja välillä jälkkäriksi hedelmäsosetta, jota menisi vaikka kuinka paljon, rakastaa hedelmiä! Mutta tämän satsin jälkeen ei ymmärretävästi paljon maito maistu, eli annanko liikaa kiinteitä? Aamulla imetän ensimmäiseksi, yöllä syödään kerran kaksi rintamaitoa ja iltamaito menee myös hyvin. Mutta kiinteiden jälkeen huonosti? Voiko maitoa saada liian vähän kiinteiden ohella? Korviketta ei syödä ollenkaan.

5

433

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ....................

   Anna maitoa ennen kiinteää ruokaa tai sitten ruuan jälkeen noin 1 tunnin päästä. Näin meillä tehtiin ja pullosta meni maitoa päivässä noin 7-8 dl.
   Toki olen nyt huono sanomaan kun meillä annettiin korviketta ja teillä taas rintamaitoa. :) Rinnoissakun ei ole ml mittaria :)

   Mutta tuon ikäinen tarvii vähintään sen 5-6 dl maitoa päivässä ja taas 10 kk ikäiselle minimissään 4 dl jotta kalkin määrä on taattu.

   • Lapsi säätelee

    Ei rinnassa tarvitsekaan olla millilitramittaria, koska lapsi osaa itse säädellä tarvitsemansa maidon määrää. Muutama imetyskerta päivässä riittää yleensä turvaamaan tuon ikäisen maidonsaannin. Jos haluaa imetyskertoja lisätä, niin sitten kannattaa tehdä, kuten neuvoit, eli tarjoaa maidon ennen ruokaa.


  • Tellus

   Ok, kiitos neuvoista! Mikä mahtaa muuten olla haarukka sen suhteen, että paljon vauva juo yhdellä kerralla maitoa rinnasta? Mietin vaan että tuleeko tuo 5-6 desiä täyteen tälllä juomisella... Annoin aiemmin ensin rintaa ja sitten kiinteitä mutta silloin ei sitten mennyt kiinteitä lusikallista paria enempää. Ehkä luotan siihen että nää muutamat kunnon imetyskerrat riittää turvaamaan riittävän maidonsaannin. Kyllähän kolme kertaa vuorokaudessa ainakin juodaan kunnolla (illalla, yöllä ja aamulla).

   • Lapsi säätelee

    Ei niitä kiinteitä tuossa iässä vielä tarvitsekaan mennä isoja määriä, pääasia on, että lapsi kasvaa. Voit ihan hyvin vaihtaa vaikka yhdellä aterialla maidon ja kiinteiden paikkaa. Tuossa vaiheessa olisi ehkä kuitenkin vielä sellaiset viitisen imetyskertaa vuorokaudessa hyvä olla, ihan senkin takia, että maidontuotanto pysyy riittävällä tasolla.


   • ....................

    No vauvan ensimmäinen vuosihan on kiinteiden maistelua. Kasvu kertoo hyvästä ravinteesta. Onko teillä ollut jo 8 kk neuvola. Sieltä kannattaa asiasta kysyä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   24
   3173
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   2786
  3. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   20
   2349
  4. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   164
   2009
  5. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   27
   1496
  6. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   276
   1468
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1297
  8. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   65
   972
  9. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   56
   848
  10. Ihan sekaisin susta taas

   Miksi piti näin rakastua, jos en sua (miestä) koskaan voi saada?
   Ikävä
   83
   803
  Aihe