Prossun kellotus

Ei aivan käsi

Vois vaikka kellottaa prossua. Prossuna toimii: Intel Core 2 Duo E6750 2.66 GHz.

Peleihin haetaan sitä pientä boostia. Näytönohjain on ok.

Minun tietämykseni on se että ensin nostetaan jonkun ohjelman jotain liukuria hitusen, sitten vaikkapa hieman lisää ja jossain vaiheessa nostetaan toista liukuria ihan vähäsen ja sitten vaikka ensimmäistä luikuria vielä hitusen..

Kärsivällisyyteni ei kestä lukea ja ymmärtää 500 sivuisia ohjeita kellottelijoilta, joten jos jollain olisi perus ohjeita miten toimia..

Mikä ohjelma ja mikä "liukuri ja mihin asentoon"

32

2826

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei aivan käsi

      Selvennystä: Voltteihin minun ei tarvitse koskea, lueskelin saman prossun kellotuksista ja luulisin haluavani nykyisestä 2.66GHz johonkin 3.00GHz paikkeille. Joten, mites tämä onnistuu?

    • 0+0+0+0

      Ei tuohon kannata mitään ohjelmia käyttää. Mene tekemään säädöt BIOSiin. Ei myöskään ole mahdollista antaa suoria lukuarvoja muutettavaksi, koska jokainen prosessori on yksilö ja kaikki on kokeiltava erikseen.

      Ylikellotitpa BIOSin tai jonkin ohjelman kautta, samat säännöt pätevät: nosta FSB-väylän nopeutta ja sitten testaa asetukset jollain rasitustestiohjelmalla. Tarkkaile lämpötiloja. Jos homma toimii, nosta väylänopeutta lisää. Sitten kun kone ei pääse windowsiin asti tai rasitustesti kaatuu / kone jumiutuu, nosta myös prosessoriydinten jännitettä. Älä kuitenkaan liikaa, koska se voi vahingoittaa prosessoria pysyvästi. Lisäksi erityisesti tässä vaiheessa on tärkeä seurata lämpötiloja, koska jännitteen nostolla on niihin huomattava vaikutus.

      Lisäksi pitää huomioida se, että FSB-taajuuden nosto vaikuttaa myös muisteihin, joten muistien taajuuskerrointa pitää todennäköisesti myös muuttaa. En muista, piti noilla prossuilla lukita PCI-e väylät 100MHz nopeudelle. Jos pitää, niin tee se heti ensimmäisenä. Muuttunut taajuus voi sekoittaa mm. kiintolevyt.

      Saattaa noita olla muitakin huomionarvoisia seikkoja, mutta en ole koskaan ylikellottanut noita vanhoja Intelin prossuja.

      Rasitustestaukseen käytä vaikkapa LinX suurimmalla muistimäärällä tai prime95 small FFT -asetuksella. Lämpötiloja ja jännitteitä voit seurata esim. Cpu-z, HWmonitor ym ohjelmilla testin aikana.

      • 0+0+0+0

        LinX on varmaan parempi "pikatestaukseen" kuin prime95, eli ajele aina asetuksia testatessasi LinXiä vaikkapa 20 kierrosta suurimmalla muistimäärällä. Jos homma toimii, nosta FSB lisää. Lopuksi sitten, kun olet löytnyt sopivat asetukset, tee primen blend-asetuksella usean tunnin testi. Jos menee läpi, homma valmis. Jos kaatuu, nosta lisää jännitettä tai laske FSB-taajuutta.


    • Kaikkea kokeiltu

      Jostain syystä en pääse biosiin, olen yrittänyt hurjan monta kertaa. p5e emolevynä. Joten se siitä biossista kellottamisesta. Olisiko vinkata jotain ohjelmaa?

      • Del + f2

        Koneeseen virrat ja näpyttelet del ja f2 -näppäimiä, eiköhän se jompikumpi noista ole tuossa emolevyssä.


    • pcmuseo

      Jos emo on tuo:
      http://www.asus.com/Motherboards/P5E/

      Manuaalissa sivulla 4-9 käsketään painaa "Del" nappia POSTin aikana.

      "luulisin haluavani nykyisestä 2.66GHz johonkin 3.00GHz paikkeille"
      Samaisen manuaalin 4-18
      3.00/2.66*333MHz=375MHz ext. frq.

      n.13% ylikellotus.
      Huom.
      "Lisäksi pitää huomioida se, että FSB-taajuuden nosto vaikuttaa myös muisteihin, joten muistien taajuuskerrointa pitää todennäköisesti myös muuttaa. En muista, piti noilla prossuilla lukita PCI-e väylät 100MHz nopeudelle. Jos pitää, niin tee se heti ensimmäisenä. Muuttunut taajuus voi sekoittaa mm. kiintolevyt.
      "
      Piirisarjan kellot.
      Yleensä jos kaikki on kunnossa n. 8-10% menee "kivuttomasti".

      t:p

    • Tästäkö se lähtee

      Mitähän mun päässä on liikkunut... Press DEL to enter setup lukee selvästi ja olen hinkannut ESC nappia... Hohhoijaa...

      Kitos teille että olette auttamassa.

      Nyt kun päästiin BIOSiin niin saisinko ohjeita jotka lapsikin ymmärtäisi ettei mene mitään vikaan. Kuvia voin BIOSista laittaa jos tarve vaatii.

      Meinaan että kun ohjeistitte että ainakin muisteille piti tehdä jotain niin ohjeita kaivataan siihenkin.

      Laitetaan ihmeessä koneen tiedot kun alkuun päästiin:

      p5e
      e6750
      4GB DDR2 Ram (4x1)
      GTX 460 2GB
      350W FSP poweri (toivottavasti ei rajoita touhuja)

      • 0hm0

        Sillä ei ole väliä mitä sinun päässäsi on liikkunut. Oleellisempaa on se, että mitä aloittajan päässä liikkuu.


      • OhmO säätää
        0hm0 kirjoitti:

        Sillä ei ole väliä mitä sinun päässäsi on liikkunut. Oleellisempaa on se, että mitä aloittajan päässä liikkuu.

        Mitähän sun päässäs liikkuu, toi oli mun, eli aloittajan viesti..

        Ei kiitos pilata tätä keskustelua kun niin hyvin pyyhkii.


    • Tämä on kivaa

      Noniin. BIOSista säädin 333 tilalle 375 ja nyt prossu toimii 3.00GHZ. Näin näyttää työpöydän Core Temp pienoisohjelma. Oma Tietokonetta kun klikkaa hiiren oikealla ja valitsee Ominaisuudet niin siellä prossun vauhdiksi näkyy 2.66GHz, pitäisikö tuollakin näkyä 3.00GHz vai ei? Windowsin järjestelmäluokitus pisteet nousivat, ennen prossun pisteet olivat 6.2 samoin muistien pisteet olivat 6.2. Nyt prossun pisteet on 6.4 ja muistien pisteet ovat 6.5 vaikka en säätänyt mitään muuta kuin edellä mainitun. Tarkoittaako tämä sitä että tietokone itse teki muisteille sen jonkin tempun mitä ohjeistitte minua tekemään heti alkuun vai mitä tuo tarkoittaa että myös muistien pisteet nousivat? Prossun lämmöt nousivat vain pari hassua astetta, alle 40 astetta on kun ei ole rasituksessa, rasitusta en ole vielä testannut.

    • 0+0+0+0

      Kun nostat FSB:tä, se vaikuttaa myös muisteihin. Sekä muistien että prosessorin kellotaajuus johdetaan FSB:stä tiettyjen kertoimien avulla. Esimerkiksi sinun tapauksessasi prosessorin kellotaajuus on 8 x FSB, eli kun nostat FSB:tä yhdellä, prosessorin ytimien kellotaajuus nousee 8MHz. En tiedä, minkä nopeuksiset muistit koneessasi on, mutta niille löytyy (tai pitäisi löytyä) säädettävä kerroin BIOSista (DDR/DRAM/Memory multiplier tai jokin vastaava asetus).

      Niin kauan kun kaikki toimii, siihen ei tarvitse koskea. Nopeammista muisteista saa aavistuksen verran lisää nopeutta. Jos olet nostanut FSB:tä enemmän, muistien taajuus voi nousta niin korkeaksi, ettievät ne enää toimi oikein. Tällöin kannattaa laskea muistien kerrointa pykälän alaspäin ja katsoa, toimiiko prosessori vielä oikein kyseisellä FSB-arvolla.

      Kannattaa muuten ehdottomasti testata prosessorin toiminta ja lämpötila rasituksessa. Vaikka pääsit kunnialla työpöydälle ja nettiinkin, voi olla, että jokin vähän suurempi rasitus joko kaataa koneen tai lämmittää prosessoria niin paljon, ettei sen jäähdytys saa sitä pysymään tarpeeksi viileänä.

      • Core clock

        Miten suomen paras kellottaja voi myydä koneen joka ei toimi suomalaisessa normaalissa perheen kodissa..? sitte laskettiin kelloa joka on mun mielestä aika surkeeta et maksaa jostain ja ei saakkaan sitä mistä on maksanut. Ja nykyäänkin kun on napin painalluksella 4.2Ghz mahdollista niin eihän siinä ole mitään järkeä. Huoneen lämpötila on normaalia kuumempi koska kone lämmittää sen.


      • hjkfsd hjkfsd
        Core clock kirjoitti:

        Miten suomen paras kellottaja voi myydä koneen joka ei toimi suomalaisessa normaalissa perheen kodissa..? sitte laskettiin kelloa joka on mun mielestä aika surkeeta et maksaa jostain ja ei saakkaan sitä mistä on maksanut. Ja nykyäänkin kun on napin painalluksella 4.2Ghz mahdollista niin eihän siinä ole mitään järkeä. Huoneen lämpötila on normaalia kuumempi koska kone lämmittää sen.

        En nyt oikein tajua, mitä selität. Kuka on suomen paras kellottaja? Jos olet ostanut liikkeestä valmiiksi ylikellotetun koneen, eikä se toimi kuten pitää, ota yhteyttä liikkeeseen.

        "Ja nykyäänkin kun on napin painalluksella 4.2Ghz mahdollista niin eihän siinä ole mitään järkeä."

        Nuo emolevyvalmistajien markkinoimat "paina nappia" -kellotukset ovat todella karkeita suorituksia, koska emolevyvalmistajan täytyy pitää huoli asetusten toimimisesta heikommillakin prosessoriyksilöillä. Toisinsanoen jännitteet vedetään varmuuden vuoksi reiluhkosti yläkanttiin, josta seuraa vain turhaa hukkalämpöä ja äänekkäämpi kone. Itse tekemällä ja tuunaamalla asetukset juuri sopiviksi omalle laitteistolleen päästään aina parempaan lopputulokseen. Se tosin vaatii vähän viitseliäisyyttä ja perehtymistä.

        "Huoneen lämpötila on normaalia kuumempi koska kone lämmittää sen."

        Ylikellotetut komponentit tuottavat enemmän lämpöä, kyllä. Ero normaalitilanteeseen on kuitenkin aika pieni jos puhutaan "peruskellotuksista" (10-20%). Tämäkin vain silloin, kun prosessoria rasitetaan kunnolla, levossa ja kevyessä käytössä eroa ei ole (ainakaan moderneilla prosessoreilla). En tiedä, miten pienessä kopissa datailet, jos tuosta jotain ongelmia koituu...


    • Asia selvä

      "Jos olet nostanut FSB:tä enemmän, muistien taajuus voi nousta niin korkeaksi, ettievät ne enää toimi oikein. Tällöin kannattaa laskea muistien kerrointa pykälän alaspäin ja katsoa, toimiiko prosessori vielä oikein kyseisellä FSB-arvolla."

      Kiitos tästä, nyt ymmärsin jotakin.

      Lämmöt ja vakauden testaan.

      Millä nimikkeellä ja millä välilehdellä BIOSissa sijaitsee prosessorin tuulettimen säädöt? Jos laittaisin sen maximille.

      Onko muuten 3dmark 11 käypä testi ohjelma vai kokeilenko noita mitä olette ehdoittaneet?

    • 0+0+0+0

      Älä laita ainakaan vielä maksimille sitä prossutuularia. Se ei välttämättä ole tarpeen. Jos kyseessä on prossun mukana tullut halpajäähdytin, se ei todellakaan ole hiljainen maksimikierroksilla. Lisäksi minun ymmärtääkseni emolevysi osaa säätää automaattisesti sen nopeutta prosessorin lämpötilan mukaan. Jos haluat kuitenkin säätää tuulettim(i)en asetuksia, BIOSissa on välilehti/valikko sitä varten. Saattaa olla power tai monitoring-asetusten alla.

      Voit ajella 3d-markkeja, mutta ne on tarkoitettu lähinnä näytönohjaimen testaamiseen. On niissä prossutestejäkin, mutta eivät pärjää siinä käytössä varsinaisille vakauden testaamiseen tarkoitetuille prosessoritesteille. LinX on hyvä, suht nopea testi asetusten testaamiseen: http://www.softpedia.com/get/System/Benchmarks/LinX-benchmark.shtml

      Pura paketti valitsemaasi kansioon ja käynnistä LinX.exe. Klikkaa memory-alasvetovalikon vieressä olevaa All-nappia ja valitse valikosta 20 kierroksen testi (Run 20 times). Sitten vaan klikkaat start, ja ohjelma ottaa prossustasi tehot irti. Kannattaa katsoa Windowsin task managerista, että ohjelma tosiaan rasittaa kaikki prosessorin ytimiä. Jos näin ei ole, pitää käydä tekemässä muutoksia LinXin asetusvalikossa. Muista tarkkailla lämpötiloja!

      Jos LinX lopettaa laskennan virheeseen, tai koneesi kaatuu / jumiutuu, laske FSB:tä tai nosta prosessorin jännitettä aavistuksen verran. Kaatuminen voi johtua myös muisteista, eli niiden kertoimen laskeminen voi myös korjata ongelman.

      Sitten vaan vuorotellen muutat asetuksia / testaat LinXillä, kunnes olet saanut mielestäsi tarpeeksi tehoja irti ja kone toimii. Lopullinen testaus sitten Prime95:llä: http://www.mersenne.org/freesoft/

      Et tarvitse tunnuksia. Lataat käyttöjärjestelmällesi sopivan version ohjelmasta, purat zipin johonkin kansioon ja käynnistät prime95.exen. Vastaa ohjelman aloituksessa esittämään kysymykseen "Just stress testing". Seuraavassa valikossa pyydetään testin tyyppiä:

      http://i.imgur.com/zug0A87.png

      Small FFT ja in-place large FFT ovat lähinnä vain prosessorin ja sen välimuistin testaukseen sekä maksimi virrankulutuksen ja lämpökuorman testausta varten. Käytännössä LinX ajaa saman asian. Blend-testi on kokonaisvaltaisempi, joten käytä sitä. Mielellään jätä kone jauhamaan tuota blendiä ainakin 8 tunnin ajaksi. Jos kone siitä selviää, voit olla melko varma, että laitteisto toimii vakaasti.

      • 0+0+0+0

        Vielä lisää primestä:

        Testinvalintaikkunassa pidä huoli siitä, että lukuarvo "Number of torture test threads to run" on sama kuin prosessorisi ytimien lukumäärä.

        Lisäksi on fiksua mennä ennen testiä Advanced-valikkoon ja ruksata sieltä kohdat "SUM(INPUTS) error checking" ja "Round off checking".

        Pääset takaisin valitsemaan ajettavaa testiä valikosta Options/Torture test.

        Primeen pätee sama kuin LinXiin: jos ohjelma lopettaa testin virheen takia ja koneesi kaatuu / jumiutuu testin aikana, joko prosessori tai muistit tekevät tenän. Asia korjaantuu joko laskemalla muistien kerrointa tai FSB:tä, tai nostamalla joko prosessoriydinten tai muistien jännitettä.


    • Kiitos vielä kerran

      Perhana kun annat hyviä ohjeita, luulen jopa ymmärtäväni, kiitos sulle! Kokeilemaan, palaillaan.

    • Potkua ropeliin

      http://aijaa.com/l5A5M7

      Siinä on kuva POWER välilehdeltä, mikähän noista säädöistä laittaisi prossun tuulettimen täysille? Saako tuolta kotelon 2 muutakin tuuletinta pyörimään kovempaa?

    • Kuva lämmöistä

      http://aijaa.com/OFo1jb

      Siinä vielä kuva prossun lämmöistä kun LinX oli vetänyn 20 kertaisen testin.

      Lämmöt tuolloin siis 81 astetta.

      Onko liikaa?

      Itse en tiedä lämmöistä yhtikäs mitään, missä kulkee raja ja kuinka kauan prossua kannattaisi noilla lämmöillä kuormittaa ennen kuin kosahtaa..

      Jos saisi vähän selvennystä.

      • Unohtui jotain

        Ainiin, noi lämmöt tuli kun nostin vielä hitusen, nyt clock on 3.20GHz.


      • anti-vapunen
        Unohtui jotain kirjoitti:

        Ainiin, noi lämmöt tuli kun nostin vielä hitusen, nyt clock on 3.20GHz.

        Taisit unohtaa jotain muutakin.


    • 0+0+0+0

      Prossun tuularin taitaa saada täysille disabloimalla tuon CPU Q-fan controlin. Tai sitten vaihtamalla CPU fan profilen asetusta. En ole varma, katso mitä sieltä löytyy ja kokeile. Kotelontuulettimet säätyvät Chassis Q-fan profilella, varmaan nuo Chassis fan ratio ja Chassis target tempereture vaikuttavat myös jotenkin.

      En osaa sanoa maksimilämpötilaa, enkä löytänyt kovin hyvin tietoakaan. Kaikenlaisia lukuja välillä 70-100 astetta. Lisäksi tällaisia juttuja:

      http://www.overclock.net/t/1089010/quick-question-max-safe-temp-for-e6750

      joiden mukaan lämpötilan seurantasofta pitäisi kalibroida. Kaipa nuo tarvittavat tiedot löytää ahkeralla googlailulla.

      Korkea lämpötila / jännite laskee komponentin elinikää. En usko, että sinulla välttämättä on mitään hätää, koska normaalikäytössä noin korkeisiin lämpötiloihin päästään vain harvoin, jos koskaan. Joka tapauksessa suosittelen tutkimaan asiaa ja miettimään, kuinka paljon riskiä on valmis ottamaan. Omalla vastuulla tapahtuvaa säätämistähän tämä on. Enemmällä säätämisellä se prossun mukana tullut vakiocooleri käy myös aika äkkiä pieneksi.

      • Kiitos näistä

        Ok, kokeilen noita jos sais prossun tuulettimeen vauhtia.

        Tällä prossulla ei niin ole väliä vaikka hajoaisikin, ostan uudempaa inteliä jos hajoaa.

        Voiko prossun hajoaminen tällä tavalla viedä muitakin komponentteja mukanaan? Vaikka ei sillä niin väliä.. Uusia saa kaupasta.


    • 0+0+0+0

      En usko, että prossun hajoaminen rikkoo muita komponentteja. Kuuluu mielestäni erittäin epätodennäköisten tapahtumien sarjaan. Huono virtalähde on aika pitkälti ainoa osa koneessa, joka voi hajotessaan rikkoa muutakin. Liian suuren rasituksen alla laukeava emolevyn virransyöttö voi mahdollisesti viedä myös prossun hautaan, mutta ei sinulla ainakaan pitäisi olla siitä vaaraa, sen verran miedot kellotukset ilman jännitenostoja.

    • Voltteihin käsiksi?

      Vähän auttoi tuo kellotus 3.2GHz asti ilman jännitteiden/volttien nostamista.

      Ei kuitenkaan tarpeeksi, millä nimellä BIOSissa löytyy oikea asetus volttien nostolle, siellä oli muutama niitä. Kuinka paljon sitä kannattaa nostaa? En lähde nostamaan ennen ohjeita.

      Aluksi siis nostin CPU Frequency 400 eli 3.20GHz ja yli 425 ei anna nostaa joten taitaa olla aika nostaa voltteja jonka jälkeen taas lisää CPU Frequencyä. Vai kannattaisiko kokeilla muistien säätöä? Miten se tapahtuisi, siis jos kannattaisi. Vai kokeillaanko ensin voltteja? Millä nimellä muistien säädöt löytyisi?

    • 0+0+0+0

      http://www.youtube.com/watch?v=ApbQuRgNP_c

      Videolla näkyy noita juttuja joita haluat tietää ja juttuja, joita en itse muistanut sanoa:

      -Prosessorin kerroin (CPU ratio) - sitä ei vain taida pystyä nostamaan sinun prosessorillasi
      -C1E-virransäästötilan disablointi saattaa auttaa
      -Lukitse PCI-e väylät 100MHz jos et ole sitä tehnyt. Jotkut käyttävät 101MHz kuten myös tyyppi videolla. Isoja muutoksia ei kannata tehdä, koska voi sekoittaa koneen
      -Muistinjakajan/kertoimen vaihtaminen
      -Prosessorin jännitteen muuttaminen (CPU voltage, voi olla eri nimellä eri emolevyillä)
      -CPU PLL voltage ja FSB termination voltage voivat olla avuksi, kun FSB:tä on nostettu paljon
      -Muistien jännitteen asettaminen - nosto voi auttaa, jos et saa enää pienempää kerrointa/jakajaa ja FSB:n nosto kasvattaa muistien taajuutta yli vakionopeuden
      -NB voltage: en muista, mitä hyötyä tuosta on, mutta videon kaveri tekee sen
      -LLC (Load-Line Calibration) auttaa pitämään prosessorille menevän jännitteen asetetuissa lukemissa, kun prosessoria kuormitetaan. Saattaa olla useita eri asetuksia, pitää testata niiden vaikutukset
      -CPU ja PCI-e spread spectrumien disablointi

      Kaikkia noita säätöjä ei välttämättä löydy emolevysi BIOSista, halvimmissa emoissa ei ole juurikaan panostettu säädeltävyyteen. On varmasti vielä muitakin asioita, jotka auttaisivat, mutta en osaa niistä sen enempää sanoa. Kuten sanoin, en ole koskaan kellottanut noita Intelin vanhoja Core-prossuja, joten jutuissani voi olla mutua mukana.

      En varmaan itse nostaisi prossun jännitettä yli 1,45V. Jännitteen nosto lisäksi vaikuttaa huomattavasti prosessorin lämpötilaan, joten noilla volteilla ja vakiojäähyllä voi prossun lämpörajat jo tulla vastaan. Muistaakseni noissa prossuissa oli jo ominaisuutena se, että kun ne kuumuvat liikaa, ne laskevat automaattisesti nopeuttaan (=throttlaus). Kun lämpötilaraja tulee eteen, et saa enempää nopeutta irti prossusta, kun se tipauttaa itse itsensä lönköttelyvauhtiin estääkseen kuoleman palovammoihin.

      Kannattaa yleensäkin pitää testejä ajaessa auki jokin softa, joka näyttää prossuun taajuudet, jolloin voi huomata nuo throttlaukset. Kannattaa myös seurata cpu-z:lla tai muulla vastaavalla, miten prossun jännite käyttäytyy levon ja täysrasituksen välillä. Säädä LLC:tä niin, että jännite pysyy kaikissa tilanteissa mahdollisimman samana. Mieluummin niin päin, että jännite nousee aavistuksen rasituksessa, kuin että se tippuu. Liian matala jännite -> prossu ei ehdi reagoimaan liian nopeisiin signaaleihin -> kone kaatuu.

      Jos et saa nostettua prossun kellotaajuutta enempää, vaikka olet nostanut sen jännitettä ja pitänyt huolen siitä, etteivät muistit haraa vastaan, voi kyse olla yksinkertaisesti emolevystä. Heikkolaatuisemmalla emolevyllä FSB:tä ei voi nostaa mielimäärin, ja sen rajat tulevat vastaan jossain kohtaa. Näin oli ainakin niillä AMD-vehkeillä, joita viimeeksi ylikellotin. CPU PLL ja FSB termination voltage voivat käsittääkseni auttaa tässä (mutu).

      Teoriassa myös emolevyn virransyöttö voi muodostua pullonkaulaksi, mutta en usko sen koskevan sinua. Nykyistä omaa konettani virittäessä sain prossun throttlaamaan sen takia, että n. 45% ylikellotetulla prosessorilla (2,8GHz -> 4,1GHz) muutin yhtä emolevyn virransyöttöä rasittavaa asetusta, ja emolevy tipautti kellot alas prossua kuormitettaessa estääkseen hajoamisen.

    • Kumpi voltti vipu

      Mulla on BIOSissa 2 mahdollista voltti säätöä, kumpihan se näistä on

      VCORE Voltage

      CPU PLL Voltage

      Ei uskalla kokeilla mitään mitä tuolla videolla touhutaan ennen kuin saan apua että kumpi se noista on, nääs volttien nosto.

      • Löytyipäs

        http://www.masterslair.com/vcore-vtt-dram-pll-pch-voltages-explained-core-i7-i5-i3

        Vastaus löytyi tuolta.


    • Se oli siinä

      Kellotteluni on valmis. Kokeilin leikkiä volttien ja muiden kanssa, tulos oli ettei kone meinannut käynnistyä edes BIOSiin. Tyydyin 420 x 8 eli 3.40GHz ilman voltti säätöjä joilla Windows 7 järjestelmäluokitus pisteet nousivat esim prosessorin pisteet 6.2 - 6.6 ja muistit 6.2 - 7.0. Huomenna 8 tunnin vakaus testi, eiköhän se läpi mene. Lämmötkin 40 astetta, ei paha. Prossun tuuletin ei muuten ollut vakio. Kiitos sinulle joka paljon avustit! Oli kiva leikkiä mutta hupi loppui siihen kun luulin ettei kone enää käynnisty =)

    • 0+0+0+0

      Eipä kestä. Onhan tuossa jo ~27% ylikellotus. Sen pitäisi olla ihan näkyvä asia, jos pelaamasi peli on kovasti prosessoritehosta riippuvainen ja suorituskyvyn pullonkaula on ollut prossussa.

      Ja todellakin tällä tavalla on kiva leikkiä, varsinkin kun näin on mahdollista saada ihan oikeaa hyötyäkin. Olen aina ylikellottanut ja viritellyt kaikin tavoin omat koneeni, ja tulen tekemään niin jatkossakin, jos vain mahdollista. Mielenkiintoista ja opettavaista.

    • tietäjä

      Ei siinä prossun voltin nostossa mitään kunhan sen pitää 0.888-1440v nin se on ainakin intellin omalla tuulettimella ja sitä vcore asetusta kannattaa nostaa grafiikka pelissä vaikuttaa pikkasen nöytön ohjaimien pitäis käydä aika kylmänä ite pistin sitä puoleen väliin lämpötila oli vaan 70 ja koneiden pitäis 95 asteella kestää ainakin 5 vuotta oma on 5 vuotta ollu ylikellotettuna nyt sitä ei voi enää pitää ylikellotettuna kyllä se normaallilla toimii mutta sitku alko ylikellottaa nii ruutu meni siniseks ja siin luki error varmaan joku laitteisto vähä vahingoittunu ettei enää kestä oon joskus kellotellu smartdoctorilla ja turbo v evolla smartdoctorilla vok nostaa vaikka kaikki tappiin ja turbo v evolla ei kannata ku vähä nostaa

      • pcmuseo

        Tainnut emolta konkat kuivua.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe