Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mielenterveys ja lääkis

9+11

Voiko mielenterveyden ongelmat olla esteenä lääkikseen pääsylle. Tuskin ovat esteenä opiskelupaikan saannille.. mutta entäs sitten kun työtä lähdetään hakemaan. Tarkistetaanko taustoja niin, että nuoruuden masennuksella tai esim ahdistuneisuushäiriöllä olisi vaikutusta työnsaantiin??

11

2740

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tarkisteta

      mutta useat työnantajat vaativat lääkäriltä todistuksen terveydentilasta ennen kuin ottavat töihin. Siihen miten työnantaja suhtautuu mihinkäkin terveystietoon niin on työnantajan asia.

    • tststst

      Kukaan ei varmaan estä opintojasi jos satut jotenkin pääsykokeet läpäisemään. Jos et ole suoranaisesti vaaraksi muille tai vaaranna potilasturvallisuutta, voit periaatteessa saada ne lisurin paperit. Perinteisesti lääkiksessä mielenterveys on tabu ja melkoinen ennakkoluulojen aihe. Lääketieteen opiskelija ei saa sairastaa.

      Vuosikausia sitten sairastettu masennus/ahdistus, joka on aikanaan asianmukaisesti hoidettu ja myöhemmin todettu hoidontarpeen päättyneen, on tuskin ongelma työnsaannissa.

    • 44564

      Totta, ei vuosia takaperin kärsitystä masennuksesta ole varmasti mitään haittaa myöhemmässä työnhaussa. Ei muuta kuin lääkikseen! Tsemppiä!

    • lihlji

      entä kannattaako psykiatriksi aikoa tai pystyykö sitä työtä tekemään jos on jotain mielenterveysongelmia tai jos on tosi herkkä ihminen

      • DI + LL

        En välttämättä suosittelisi koska se on henkisesti rankka ala.
        Toisaalta mistä tietää mikä on tilanteesi perustutkinnon suorittamisen jälkeen.
        Jos ei ole tarvetta psykiatrisille hoitojaksoille opiskelun aikana ja muutenkin asiat ovat kunnossa niin miksei sitä voi siihen suuntaan mennä.
        Lääkäritkin ovat vain ihmisiä joten työn lisäksi muut asiat voivat kuormittaa liikaa ja johtaa uupumisen lisäksi sairastumiseen.
        Sen takia on tärkeää löytää sellainen ala mikä kiinnostaa ja jota jaksaa tehdä.
        Jos on alla vuosikausien psykiatrinen sairastaminen niin todennäköisesti psykiatrin työtä ei kannata havitella.
        Vastaavasti päihdeongelmaiselle ei voi suositella päihdelääkärin työtä.
        Valvira kyllä seuraa työkykyä ja rajoittaa oikeuksia jos työkyky on uhattuna.


      • lääkisläinen

        Täysin subjektiivinen mielipide:
        Aikuis/lasten/nuorten psykiatria: ehkä, riippuen psyykkisestä kunnostasi; Oikeuspsykiatria: en ehkä suosittelisi, ala on käsittääkseni raskas ns. "terveillekin"


    • 1818

      Psykiatriks voi erikoistua vasta kuusivuotisen perustutkinnon suoriittanut lääketiteen lisensiaatti, joten vasta lääkikseen hakevan tarvitse vielä pohtia, riittävätkö rahkeet psykiatriksi.

      Perustutkintoa suorittaessa tutustut moniin erilaisiin erikoisalloihin, ja monelle hahmottuu vasta pikkuhiljaa peruskoulutuksen aikana tai työkokemuksen kautta, mikä erikoisala kiinnostaa ja tuntuu omalta.

    • Proviisori

      Kyllä siellä on monia yksinäisiä luusereita joiden viimeinen mahdollisuus näyttää maailmalle ja vanhemmille että hänestä on jotain. Itsellekkin aikanaan myönnätte että raha ja valta oli ne syyt eikä mikään auttamisen halu, joopajoo. Keskenään tulette sitten hyvin toimeen. Ei kai nyt ne ihan terveimmät vesat sairaita halua alkaa hoiteleen ja leikkeleen.

      Jäi itsellä lääkis yhteen yritykseen aikanaan kun sairaanhoitoporukka on niin omanlaisensa.

      • Voi tuota

        kateuden ja katkeruuden määrää....


    • abua

      Pärjääkö lääksisessä herkkä ihminen? Olen _hyvin_ herkkä, eli itken ja stressaannun helposti, mutta tällä hetkellä lääketiede aihealueena vaan vaikuttaa kaikkein mielenkiintoisimmalta. "Karaistuuko" opiskelujen aikana esim. kohtaamaan hyvin sairaita ihmisiä, vai vaatisiko heidän kanssaan pärjääminen jo valmiiksi vahvaa mieltä?

      • Tuo nyt

        riippuu ihan täysin siitä kuinka herkkä olet. Jos jo ajatus veren näkemisestä, kuolevan potilaan kohtaamisesta tai sisäelinten käsittelystä lamaannuttaa sinut ihan totaalisesti niin ehkä siilloin olet liian herkkä.

        Tosin kaikkiin noihin (ja moneen muuhunkin) asiaan karaistuu, mutta kyllä niitä lähtökohtaisesti pitää pystyä tekemään vaikka se vähän pahalta tuntuisikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2374
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      55
      2085
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      95
      1923
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1672
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1592
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1430
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe