Yhteiskunnan rahahanat kiinni eronneille yksinhuoltajille

Vääryys vallalla

Olen sitä mieltä, että eroperheille ei tarvitsisi maksella minkäänlaista yh.korotusta lapsilisissä, ja elatusvelvolliset pitää laittaa itsensä maksamaan kokonaan yhteisten lastensa elarit, eikä maksattaa niitä joko osittain tai jopa aivan kokonaan meillä kaikilla veronmaksajilla eli yhteisestä kassasta kahmien, ja vain sen takia kun on tullut tehtyä elämänmittainen erehdys naimalla vikatikki, ja siitä sitten erottava, ja kun ne tulot ovat monta kertaa niin pikkuiset, oli etävanhempi töissä tai ei.

Toiset pariskunnat vieläpä kikkailevat näillä eroillaan, että saavat netottua mahdollisimman paljon yhteiskunnalta avustuksia elämänsä menoihin, ja ollaan erosta huolimatta epävirallisesti yhdessä.

Em. toiminta ei ole oikein ehjiä perheitä kohtaan.

9

200

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • itsekin yh

   Tuo on valitettavasti totta tänä päivänä kun palkkatöitä ei kaikille riitä. Usein vaan tulee paremmin toimeen kun erotaan virallisesti varsinkin jos toisella osapuolella on töitä mutta toisella ei. Monet joutuu juuri tämän vuoksi kikkailemaan ihan pakosta.
   Pakolliset elämänkulut ovat hurjasti nousseet vuosien saatossa. 90-luvun lamanaikaan kykeni työttömänäkin elämään suhtkoht normaalia elämää ja jäi vielä energiaa miettiä ja suunnitella tulevaa, Tänä päivänä se kaikki energia kuluu selviämiseen eikä jaksa suunnitella parempaa tulevaisuutta.

  • yh-äiti mansesta

   Se hyvä huudella kun on pihvit suussa... miksi vähävaraisilta yksinhuoltajilta pitäisi poistaa yhteiskunnan tuki ? Onko se sinulta pois vai pitääkö yksinhuoltajien lapset automaattisesti pitää vaatteetta ja nälässä, ilman asuntoa yms. Yhteiskunnan tuet on tarkoitettu siihen että myös heikommilla olisi ihmisarvoinen elämä.
   Harva meistä on köyhyyttä valinnut.
   Itse olen sitä mieltä että rikkailta kaikki yhteiskunnan tuet pois!

  • seliseli sullekin

   Jos on tottunut 90-luvun laman aikaan elämään työttömänä leveästi? on kyllä jossain vikaa ja paljon. Kaikki kikkailijat ja lintsarit kärsiköön nahoissaan eli paapominen seis.
   Näin kaamosaikaan on kiva aamuisin lähteä paskapalkalla aamukuuteen töihin niin ei jää liikaa aikaa miettiä vippaskosteja.

   • itsekin yh

    Pitäisikö harjoitella luetun ymmärtämistä? Jos kirjoitan suhtkoht normaalia elämää niin sinä muutit sen leveäksi elämäksi. Mielestäni kaksi aivan eri asiaa!!!


  • tämä pitää muuttaa

   Meillä ei ole lapsia mutta olen sitä mieltä että,lapsilisät kaikki pois niiltä joiden varakkuus sovittaisiin jollekkin tasolle esim:2000e ylittävän perheen bruttotulo yhteensä ylityisi 2000e niiltä pois lapsilisät esim:puolet siitä mitä saa tukea,kun palkka summat olisi esim: 3000eyhteensä brutto niin tukia ei saisi.

   Vastaavasti vähä varaisten kuten alle 2000e perhe hankkisi nostettaisiin vähintään puolella en tiedä noiden tukien määrää mutta oletetaan vaikka 100e niin yhden lapsen kohdalla se tuplattaisiin 200e kuussa.

   Ottaisimme pois varailta esim:jopa niiltä jotka hankkivat yhteensä jopa 5000e kuussa eivät he tarvitse kipeasti vaan se lakkautettaisiin,ja annettaisiin tuplana niille jotka oikeasti sen tarvii.

   Tämä voi kuulostaa tylyltä mutta ei tukia tarvitse parempipalkkaiset,sitten voitaisiin käyttää työttömien jotka ovat peruspäivärahalla tuota korotusta vieläkin korkeammalle jonnekkin 250e-300e kuussa,varsinkin jos kasvattaa yksin,jouluisin se voisi olla vaikka 350e ,rahaa olisi nimittäin kun sitä ei jaettaisi kaikille niille jotka sitä ei kipeästi tarvitse.

   Ei korkeapalkkaiset tarvitse tukia se annetaan lakiin perustuen ja ettei heitä sorsita.

   • oups

    Niinpä, ei lapsia ja oletus ajattelulla jaetaan mielipiteitä, Toki mielipiteitä saa ja pitää olla, mutta mieluummin fakta pohjalta.


  • perhepoli

   miksi yleensä lapsilisiä maksetaan?
   sen voi muuttaa tueksi ja siinä katotaan tulorajat
   jos on kolmihenkinen perhe niin 40000 rajaksi
   jos ylittää niin tukea ei makseta
   ja lestat joutaa omillaan eltäämään lapsensa
   käyttäsivät kumia makkarissa niin maailma pelastuis

  • Vihreät+KOK vastaan

   Tähän tuskin puututaan sillä varsinkin pyhien maahanmuuttajien keskuudessa tämä on enemmän sääntö kuin poikkeus. Kokoomus ja Vihreät eivät siis halua puuttua ongelmaan. Tietysti Suomessa on vähän hankalaa, kun saa olla muutenkin vain yksi vaimo ja sitten kun joillakin niitä tuppaa olemaan useampia.

  • Vallan väärin on....

   Nimim. Vääryys vallalla

   Asiaa kirjoitat. Miksi muuten lapsilisän yhkorotusta maksetaan? Just nämä verottomat yhtuet ja korotukset laittaa lapsiperheet eriarvoiseen asemaan. Ovat tuloja joita ei huomioida muita etuuksia esim asumisen tukea laskettaessa.

   Ja joka lapselle sama lapsilisä/ kk. On tenavia sitten yksi tai yksitoista. Samanarvoisiahan ne on.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   185
   5929
  2. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   562
   2660
  3. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   86
   1853
  4. Oma kansa ensin?

   Mitä tarkoittaa oma kansa ensin? Mihin verrattuna. Muitten kustannuksella? Miten voisimme olla erillään maailmasta? Mikä on se kansa, joka on vauras
   Maailman menoa
   364
   1285
  5. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   15
   1283
  6. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   282
   1216
  7. Naton kannatus Suomessa on hiipunut olemattomiin.

   Ovatko aiemmin fanaattisesti natoa kannattaneet tajunneet, että sotajärjestöön liittyminen onkin täysin turhaa, kun itänaapurista ei mitään uhkaa ole?
   Maailman menoa
   237
   825
  8. Martina menestyi Barcelonassa

   Martina kävi kisaamassa Espanjan Barcelonassa ja sijoittui hienosti sijalle 7. Pyöräilyssä Martina oli 2 nopein.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   811
  9. Yllätys! Maajussille morsian -sarjan maajussi ja tangokuningatar v. 2019 Temptation Islandissa!

   Oooo, Maajussille morsian kohtaa Tempparit… Aika villiä. Mitä tunteita herättää, aiotko katsoa nyt Temptation Islandia, jos olet katsonut Maajussill
   Tv-sarjat
   8
   770
  10. Aiotteko tehdä mitään saadaksenne kohteenne

   Aiotteko tehdä mitään oikeassa elämässä saadaksenne henkilön jonka perään täällä haikailette vai aiotteko vain ikuisesti kirjoitella tänne?
   Ikävä
   59
   754
  Aihe