Näin pehmität vanhempia jyrsijän ostoon!

Neuvoja tarjoan

Haaveiletko jostain jyrsijästä, mutta asut vielä vanhempiesi luona? Kysymyksesi "enkö saisi..." ei ehdi kunnolla edes alkaa, kun vanhempasi tiuskaisevat "et"? Näiden vinkkejen avulla pääset toivottavasti lähemmäs lemmikin hankintaa!

1. Älä ruinaa ensin yhtä, sitten toista lemmikkiä. Älä siis vaihtele koko ajan mielipidettäsi siitä, minkä lemmikin haluat. Muuten vanhempasi eivät ainakaan anna lupaa; he pelkäävät sinun kyllästyvän eläimeen pian ja tahtovan ehkä toisen tilalle.
2. Esittele eläinlaji kunnolla vanhemmillesi. Kielto saattaa johtua siitä, että heillä on joitain ennakkoluuloja tai vääriä tietoja eläimen suhteen. Kertomalla eläimestä tietoja vanhemmillesi osoitat heille, että olet perehtynyt lemmikin hoitoon ja tiedät mitä olet tekemässä. Kannattaa myös pyytää kasvattajalta lupa, josko saisitte käydä hänen luonaan "tutustumassa" livenä eläimeen. Eläinkauppaan ei kannata viedä vanhempia lemmikkejä katsomaan, sillä ikävän usein lemmikit ovat siellä epäkesyjä ja se tuskin tekee hyvää vaikutusta.
3. Perustele kunnolla, miksi tahdot lemmikin. "Kun Sirpallakin on..." ei taida olla järin hyvä syy. Jätetään suosiolla tuollaiset perustelut viisi vuotiaille. Osoita vanhemmillesi kasvaneesi jo sen vaiheen yli ja perustele kunnolla. Kerro, että tutkimuksissa on todettu, että lemmikki lisää nuorten vastuuntuntoa sekä ehkäisee stressiä ja masennusta. Kerro myös, miksi juuri se eläin olisi ihana.
4. "Miksi ei?" on tärkeä kysymys. Jos vanhempasi eivät vastaa mitään tai sanovat tyyliin "siksi ei", he ovat aika varmasti epävarmoja itsekin siitä, että miksipä ei. Jos he luettelevat syitä, yritä tarjota niihin ratkaisut. "Ei ole tilaa hamsterille." "Pöydälläni on tilaa, kunhan vain siivoan sen. Tehän olette halunneet mun siivoavan sen, no nyt siivoaisin." "Ei iguaanikasvattajia edes ole lähistöllä ja autoakaan ei ole." "Olen ottanut selvää, että eräs kasvattaja voi pientä maksua vastaan tuoda." jne. Taas osoitat vanhemmillesi sitä, että olet harkinnut asioita ja saat ehkä heidät myöntymään lemmikkiin.
5. Lahjo. Jos vanhempasi eivät tykkää taktiikastasi, lahjo epäsuoraan; "Olisin paljon enemmän kotona, jos mulla olisi täällä lemmikki joka tarvitsee mua.". Suora lahjonta sopii joillekin vanhemmille; "Lupaan panostaa enemmän kouluun." "Lupaan maksaa itse kaiken." "Lupaan leikkiä pikkusiskon kanssa." jne.
6. Vetoa heidän tunteisiinsa. Ole todella myrtynyt. Eivät vanhempien sydämet kauaa kestä katsella lastaan todella onnettomana. "Olisi ihanaa saada *eläin*, se olisi tosi ystävä ja voisin kertoa sille kaikki salaisuudet. Se rakastaisi mua ja mä sitä." Jos olet bongannut eläinkaupasta lemmikin ja kiintynyt siihen, sano: "Mä en kestä, jos joku ostaa sen käärmeen ruuaksi...!"
7. Ehdota "kokeilua". Eli otat haluamasi eläimen hoitoon teille joksikin aikaa. Näin vanhempasi näkevät, miten yhteiselo sun ja eläimen välillä sujuu, kuinka hyvin osaat hoitaa ja sitoutua jne. Kysy tutuilta lemmikkiä hoitoon tai etsi netistä ilmoitus, jossa haetaan hoitajaa.
8. Jos vanhempasi pelkäävät, ettei sulla ole aikaa tai et jaksa hoitaa eläintä tarpeeksi hyvin, tarjoa sopimusta: Jos laiminlyöt lemmikin hoitoa yhtään, sen saa myydä pois. Painota kuitenkin, ettet todellakaan aio laiminlyödä, mutta tarjoat tätä vaihtoehtoa rauhoittaaksesi heitä. Näin osoitat heille, että varmasti aiot hoitaa sitä hyvin.
9. Poissa silmistä, poissa mielestä. "Te ette tule edes huomaamaan, että mulla on lemmikki!". Lupaa vanhemmillesi, että lemmikki pysyy huoneessasi (jos eläin on sellainen että se onnistuu, esim. jyrsijä. Esimerkiksi koiraa ei ole hyvä pitää vain yhdessä huoneessa). Lupaa myös, että haet itse ruuat sun muut tarvittavat, sekä hoidat muutenkin lemmikin itse ilman että vanhempien tarvitsee siihen haluamattaan puuttua.
10. Jousta tarvittaessa. Jos vanhempasi eivät suostu esimerkiksi viiden gerbiilin laumaan, kutista vaatimuksiasi. Huom. Älä jousta lemmikin hyvinvointiin vaikuttavissa asioissa, esim. suostu liian pieneen häkkiin tai siihen, että saat yhden eläimen joka tarvitsisi ehdottomasti lajitoverin.
11. Jos edes toinen vanhempasi on puolellasi, olet jo todella lähellä voittoa! Pyydä lemmikkiin suostuvaista vanhempaasi juttelemaan suostumattoman kanssa. Voit myös koittaa pyytää esim. puolellasi olevaa tätiä puhumaan vanhempiesi kanssa.
12. Muista keskustella ja anella rauhallisesti ja järkevästi, niin sinut otetaan vakavammin. Ei siis älytöntä maukunaa ja murinaa! Osoitat myös, ettet ole enää mikään pikkukakara ja tarpeeksi järkevä hoitamaan eläintä. Lisäksi mankuminen ärsyttää vanhempiasi.

Kaikkia vinkkejä ei tarvitse käyttää ja niitä voi soveltaa. Jokaisen vanhemmat ovat erilaisia, niinpä en voi luvata että nuo toimivat

4

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jyrsijäfani1

      Tosi hyviä neuvoja, oon itekkin kokeillut noita :D

    • Kania haluava

      Kiitti voi olla apua. Itse ottaisin kanin ja ostaisin sen häkin ja kanin itse yms. Mutta äiti ei oo suostunu. Mun äiti on sellanen että se suuttuu mulle jos murjotan ja oon pahalla päällä,masentunu jne. Sitte mulla on veli ja ne äitin kaa aina komentelee mua,mutta sillee yks hyvä puoli ku veli sanoo,että kani ois ihan ok lemmikki meille/mulle. Oon ettiny niistä tietoa ja aijon kirjottaa lapulle kaikkea hoidosta ja mitä siihen kuuluu. Saan myös serkun kanin hoitoon pian ja silloin voin näyttää että pystyn siihen. Oon oikeestikki aika stressaantunu ja masentunu nykysin,enkä jaksa ennää että mulle huuetaan niin pitää koittaa noita mitä sun viestissä on.

      • Kaninen:3

        Mul on ollu masentunu olo viimeset kolme vuotta ja nyt haluan kanin. Siitä olis kaveriksikin moneks vuodeks. Ellei se sit sairastu.. Äiti ei vaa suostu. :( Mut itsekkin yritän näitä.


    • lisäys aloittajalle

      Noi on ihan hyviä ohjeita, muttei kannata kumminkaan nyt sit luvata ettei ne huomaa mitään eikä ne joudu koskee siihen tai siivoomaan häkkiä, koska kun tulevaisuudessa sairastut esim. vatsatautiin, ja vanhempiasi ällöttää pelkkä ajatuskin niihin koskemisesta saati häkin puhdistamisesta, niin sitten ne sanoo: lupasit hoitaa sen aivan itse!


      Joten ole vanhemmillesi myös realistinen, älä sano jotain mikä ei ole totta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2489
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      55
      2204
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      197
      2188
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      172
      1722
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1277
    7. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      7
      1252
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      18
      1222
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe