Albany Invest, IPOC International Growht Fund, Saarijärvi

Albany Cyprus

Albany Invest, IPOC International Growht Fund, Denis Fokin, Salusharju, Saarijärvi

Lisäksi Fokin mukaan todistus IPOC rahaston entisen pääjohtaja Vidia Sharman todistuksen mukaan , Denis Fokin vastasi operaatiosta "paluu", jolla siirrettiin takaisin "Pietarin" Bermuda offshoresta rahaa Venäjälle.
Äskettäin Fokin ostanut maata Suomessa.

Sharman mukaan rahavirtoja ”Pietarin singnaalers” ohjasi seuraavasti. Joka viikko Jeffrey Galmondille ilmoitti kaksi henkilöä – Vadim Budarov ja Roman Ivansky – paljonko oli tällä hetkellä saatavilla investointeihin. Sitten nämä rahat tulevat eri tileille Kyproksen Offshore (Albany Invest, Mercyry Import Montego, Riversand Holding, ja muut), jotka sitten sijoittanut sen rekisteröity neljä Bermuda sijoitusrastoon (IPOC, Com Tel Itä-, Gamma Capital, Aproach Capital).

Sieltä rahat palautettiin Venäjän investointiin televiestintä- ja IT-yrityksiin. Edellä mainityt varat toimitettiin toisistaan riippumattomiin rahalitoksiin ja investoida raha länsimaisten sijoituksina ja salata sen, että ne kaikki on vain yksi sijoittaja – Jeffrey Galmond. Joskus lisää Sharma, Venäjälle oli Bermudalta palautettava käteisvaroja ja siihen käytettiin Latvian yritys Dsson-Com tel ja IntercoLoan joita johti Galmodan toinen jäsen – Denis Fokin"

http://www.cnews.ru/top/2009/05/13/piterskie_svyazisty_vsplyli_v_finlyandii_i_germanii_347003

Ja nyt samat yhtiöt ja yhtiöketjut kyseessä SEKOM Finlandin rahanpesussa.


"Ne on sellaisia tavallisia liikemiehiä", niin kuin Ilpo Kokkila totesi Saarijärvellä huhtikuussa. Hänen yhtiönsä turvapalvelu oli selvittänyt liikemiesten (KSML 1.5.2013)

7

969

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TeliaSoneran kumpani

      KRP tutki venäläisministerin rahavirtoja Suomessa

      Kansainvälinen rahanpesuepäily alkoi Leonid Reimanin epäillystä rikoksesta
      11.10.2013 5:57 10

      Petri Sajari

      Helsingin Sanomat

      Poliisi epäili, että suomalaisen Sekom-yhtiön rahansiirtojen taustalla olisivat entisen venäläisministerin toimet.

      Keskusrikospoliisin viime viikolla ilmoittama kansainvälinen rahanpesuepäily alkoi Helsingin Sanomien tietojen mukaan Venäjän entisen viestintäministerin Leonid Reimanin väitetyistä rikoksista Venäjällä.

      Keskusrikospoliisin mukaan suomalaisen monialayhtiön Sekomin kautta olisi siirretty kyproslaiselle Albany Investment -yhtiölle yli 11 miljoonaa dollaria.

      Helsingin Sanomien tietojen mukaan poliisi katsoo Reimanin hankkineen Sekomin kautta kulkeneet varat epärehellisesti venäläisistä valtionyrityksistä.

      Myöhemmin varat olisi poliisin mukaan siirretty Albany Investmentistä bermudalaiseen sijoitusyhtiöön IPOC International Growth Fundiin.

      Sen omistaja on Zürichin kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeuden vuonna 2006 tekemän ratkaisun mukaan Leonid Reiman.

      Rahanpesu tarkoittaa rikoksella hankitun omaisuuden tai hyödyn alkuperän kätkemistä. Pitää siis olla esirikos, jotta poliisi voi epäillä rahanpesua. Reimania ei ainakaan toistaiseksi ole syytetty eikä tuomittu Venäjällä mistään rikoksesta, joka liittyisi valtionyhtiöiden varoihin.


      http://www.hs.fi/kotimaa/a1381454237444

      http://www.talouselama.fi/uutiset/rahat paatyivat kyprokselle hs krpn rahanpesujuttu liittyy entiseen venalaisministeriin/a2208871

    • Kalaton lampi

      Saarijärvellä paikallinen lehti SAMPO kielsi kirjoittelun, keskustelun ja puhumisen Ahvenlammen tapauksesta ainakin omilla palstoillaan.

      Saas nähdä, nyt se vasta taitaa alkaakin.

    • Pollen poika

      Eikös tämä Jorma Viitanen ollut edellisen kaupungin valtuuston ja sitä edellisenkin puheenjohtaja, eli Saarijärven poliitikkojen ykkösmies silloin kun hän antoi näitä lausuntoja Ahvenlammen maakaupoista.

      Ja kaupungin kaavainsinööri väittää, ettei kaupungilla ole ollut mitään tekemistä tämän IPOC yhteyden päässä roikkuviin liikemiehiin ja businekseen.

      Hevosetkin nauraa.

      YLE Uutiset

      Keski-Suomi 20.11.2008 klo 14:15 | päivitetty 25.5.2012 klo 0:21

      "Ahvenlammen venäläisostaja on TeliaSoneran kumppani
      Saarijärven Ahvenlammen maista kiinnostunut venäläinen liikemies Denis Fokin kytkeytyy IPOC-rahastoon, jota on epäilty rahanpesusta. Saarijärveläispäättäjä harmittelee venäläissijoittajien saamaa kielteistä julkisuutta.

      Saarijärven Ahvenlammen maista kiinnostunut venäläinen liikemies Denis Fokin kytkeytyy IPOC-rahastoon, joka on puolestaan TeliaSoneran yhteistyökumppani Venäjällä.

      Ex-liikenneministeriin Leonid Reinamiin kytketyt IPOC-rahasto ja Telekominvest omistavat yhdessä TeliaSoneran kanssa Venäjän kolmanneksi suurimman teleoperaattorin Megafonin. TeliaSonera omistaa Megafonista osakekannasta noin kolmanneksen.

      TeliaSoneralla ja IPOC-rahastolla on ollut lähes koko toimintakauden ajan valtataistelu Megafon-yrityksen määräysvallasta. Kesällä 2007 Telia-Sonera voitti välienselvittelyn, jossa IPOC yritti saada taustajärjestelyjen kautta TeliaSoneraa suuremman osuuden.

      MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma kertoi keskiviikkona, että venäläissijoittaja Fokinilla on Suomessa maakauppoja tekevä Silta Solution. Silta Solutionsin emoyhtiö on Luxemburgiin rekisteröity telealan sijoituyhtiö Complus Holding SA.

      Complus Holdingin taas omistaa Bermudalle rekisteröity IPOC-rahasto, jonka omistaja on Leonid Reiman.


      Rahastolla kielteistä julkisuutta

      Saarijärven kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jorma Viitanen harmittelee Ahvenlammen maista kiinnostuneiden venäläissijoittajien saamaa kielteistä julkisuutta.

      Sijoittajat on kytketty venäläiseen IPOC-rahastoon, jota on useaan otteeseen epäilty rahanpesusta. Viitasen mukaan mitään näyttöä rahanpesusta ei ole löytynyt.

      - Sanotaan näin, että kaikilta osin tämä julkisuus ei ole sellaista, jota kaipaamme. Näyttöä rahanpesusta ei ole, joten se ei vaikuta suunnitelmiin, Viitanen sanoo.

      Viitanen huomauttaa, että päätös maakauppojen hyväksymisestä voi jäädä vasta seuraavan valtuuston harteille, eli neljän vuoden päähän.


      Suunnitelmat eivät herätä luottamusta

      Venäläissijoittajien suunnitelmissa on rakentaa Saarijärven Kolkanlahteen ensi vaiheessa noin 60 mökin lomakylä ja seuraavaksi golf-kenttä. Golf-hankkeeseen tarvitaan maata useilta eri maanomistajilta, kuten valtiolta, seurakunnalta ja yksityisiltä.

      Kolmannessa vaiheessa venäläisten tavoitteena on ostaa kaupungin omistamaa maata Ahvenlammen ympäriltä."

      http://yle.fi/uutiset/ahvenlammen_venalaisostaja_on_teliasoneran_kumppani/6121457

    • Sekomin sekoilut

      Venäjälle, Liechtensteiniin, Monacoon ja Brittiläisille Neitsytsaarille, IPOC Fundit 4 kpl, Albany Invest Kypros

      Onko Saarijärvelle??
      .

      "Suomeen tullut satoja miljoonia dollareita veroparatiiseista

      Keskusrikospoliisi epäilee laajaa talousrikosvyyhtiä idänkaupassa
      2.10.2013 9:44 Päivitetty 2.10.2013 10:24 16

      Irina Vähäsarja
      Helsingin Sanomat

      Tuomo Pietiläinen
      Helsingin Sanomat

      Martti Kainulainen / Lehtikuva

      Keskusrikospoliisi epäilee, että konkurssiin mennyt suomalainen monialayhtiö Sekom olisi osallistunut vuosien ajan kansainväliseen rahanpesuun. Kuvassa krp:n toimitalo Vantaalla.
      Keskusrikospoliisi (krp) on saanut valmiiksi esitutkinnan laajassa, kansainvälisiä yhteyksiä sisältävässä talousrikoskokonaisuudessa, jonka kohteena ovat olleet ulkomailla rekisteröidyn yrityskonsernin suomalaiset tytäryhtiöt. Yhtiöillä on ollut liiketoimintasuhteita Venäjälle.
      Epäilyt liittyvät idänkauppaa käyvään Sekom Group -konserniin. HS kertoi joulukuussa 2008, että Sekom Groupin entistä johtoa oli vangittu epäiltyinä törkeästä rahanpesusta.
      Esitutkinta on alkanut lähes viisi vuotta sitten. Epäillyt rikokset ajoittuvat vuosille 2002–2009. Tekoja on tutkittu törkeinä veropetoksina, törkeinä kirjanpitorikoksina, törkeänä avustuspetoksena ja törkeinä rahanpesurikoksina.
      Krp:n mukaan epäily törkeästä avustuspetoksesta on kohdistunut organisaatioon, joka myöntää valtion avustuksia.
      Törkeitä rahanpesurikoksia koskevaan haaraan liittyy myös epäily törkeästä lahjuksen antamisesta.
      Rikoksista epäillään yhtiöiden omistajia, johtohenkilöitä sekä joitakin muita yhtiöiden palveluksessa olleita henkilöitä. Tutkinnan alkuvaiheessa oli vangittuna neljä henkilöä.
      Krp on tehnyt tutkinnan aikana oikeusapupyyntöjä muun muassa Venäjälle, Liechtensteiniin, Monacoon ja Brittiläisille Neitsytsaarille.
      Krp:n rikostarkastaja Sirpa Laakso pitää erityisen mielenkiintoisena asiakastilien käyttöä epäillyssä rahanpesussa. Ne ovat epäiltyjen suomalaisissa pankeissa avaamia tilejä, joiden kautta Suomeen on virrannut vuosittain enimmillään noin sata miljoonaa dollaria veroparatiiseihin eli off shore -maihin rekisteröidyiltä yhtiöiltä.
      "Suomalaisissa pankeissa avatut asiakasvaratilit eivät ole osa yhtiöiden kirjanpitoa. Niitä ei myöskään tilintarkasteta, joten yhtiöt ovat voineet ohjata rahaliikennettä vailla ulkopuolista tarkastelua", Laakso kertoo.
      Suomesta asiakasvaratileiltä on siirretty vastaavasti kymmeniä miljoonia dollareita lukuisille muun muassa Liechtensteiniin rekisteröidyille yhtiöille ja säätiöille sekä Kyprokselle.
      Krp epäilee, että asiakasvaratilejä on käytetty tarkoituksena häivyttää tileille tulleiden varojen alkuperä.
      Tutkinnassa on monta kokonaisuutta, joista epäillyt törkeät avustus- ja veropetokset ovat jo menneet syyttäjälle.
      Epäily törkeästä lahjuksen antamisesta liittyy siihen, että eräs yhtiöistä olisi saanut haltuunsa osan ulkomaisista telelaitemarkkinoista maksamalla kynnysrahaa tahoille, joilla on ollut mahdollisuus vaikuttaa yhtiön pääsyyn telelaitemarkkinoille.
      • KRP tutki venäläisministerin rahavirtoja Suomessa
      Julkaistu 11.10.2013 10
      • Suomalaisyhtiön epäillään osallistuneen satojen miljoonien rahan¬pesuun
      Julkaistu 3.10.2013 12 "

      http://www.hs.fi/kotimaa/Keskusrikospoliisi epäilee laajaa talousrikosvyyhtiä idänkaupassa/a1380677524742

    • Äripäev, Tallin

      Mihinkähän nuo Mauri Pekkarisen selvitylset IPOC.sta johtivat vai eikö mihinkään?

      IPOC on ollut suomalaisten poliitikkojen tiedossa jo pitkään.

      "Pekkarinen odottaa TeliaSoneralta selvitystä

      Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) edellyttää teleoperaattori TeliaSoneran johdolta selvitystä yhtiön kumppanin laittomuuksista.

      - Pidän luonnollisena, että TeliaSoneran operatiivinen johto informoi keskeisiä omistajiaan tilanteesta, Pekkarinen sanoo.

      Kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeuden mielestä TeliaSoneran Bermudalle rekisteröity kumppani IPOC International Growth Fund on syyllistynyt rahanpesuun eikä se omista väittämäänsä 25,1 prosenttia venäläisestä Megafon-operaattorista. TeliaSonera on Megafonin suuromistaja.

      - Jos kaikki tämä pitää paikkansa, niin kieltämättä se on hyvin vakava tilanne, varsinkin jos kyseessä on tietoinen toiminta. Jos on jostain syystä taas eksytty tai asiassa on jotain epäselvyyttä, en usko että yhtiö olisi tietoisesti tällaisen tahon kanssa toiminut."

      http://www.taloussanomat.fi/arkisto/2006/05/25/pekkarinen-odottaa-teliasoneralta-selvitysta/200614307/12

    • kahto 4 sivu

      TeliaSonera Venemaa partneril rahapesukahtlus

      Zürichi arbitraažikohus süüdistab endist Venemaa sideministrit Leonid Reimani rahapesus ja alusetus rikastumises.
      Reiman on kohtu väitel TeliaSonera osalusega Vene mobiilsidefirma üks omanikke.

      "Kui see kõik paika peab, on olukord vaieldamatult väga tõsine".

      Mauri Pekkarinen
      Soome kaubandus ja tööstusministe


      TeliaSonera on sattunud keerulisse olukorda seoses oma osalusega
      Venemaa suuruselt kolmandas mobiilsidefirmas Megafon.
      Sirje Rank
      [email protected]

      http://leht.aripaev.ee/publicationimages/pdf/lehed/3232.pdf

    • julkisensanananeuvos

      Miksei Sampossa saa keskustella asiasta,eikä uutisioida?
      Puolueeton paikallislehti???
      Päätoimittajalta odotetaan tänne vastausta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe