Googlen Chromecast -mediatoistin, ensimmäiset kokemukset

pekka686

Sain tilattua Chromecast -tvmokkulan juuri sinä päivänä kun Amazonissa oli tuotteen kansainväliset toimitukset sallittuja. Nyt niitä ei enää saa tilattua, mutta oma toimitukseni saapui ovelle eilen.

Käyttöönotto sujui oikein miellyttävästi. Laite kiinni tv:n taakse hdmi-porttiin ja läppärillä nettiin asennuksen antamaan osoitteeseen. Konfigurointi sujui helposti, sekä läppärillä ja tv:ssä näkyi osuvat ohjeet asennuksen vaiheista. Muutaman minuutin softapäivityksen jälkeen Chromecast ilmoitti olevansa valmis näyttämään kuvaa.

Läppärillä piti Googlen Chrome -selaimeen asentaa lisäosa, käytännössä se lisäsi yhden painikkeen osoiterivin viereen. Painikkeesta naksauttamalla selaimen välilehden sisällön saa telkkariin johdoitta. Oikein näppärästi!

Itselläni on Sonyn smart-tv, mutta eihän näistä vielä mikään ole niin älykäs että nettisivujen näyttäminen kaukosäätimellä ohjaten olisi miellyttävää. Mahdollista se on ollut ennenkin, mutta osoitteiden kirjoittaminen ja kontrollit ovat olleet aivan tuskallisia. Nyt, kun ohjaimena onkin kannettava tietokone - on facebookin, uutisten ja muiden suosikkisivustojen selailu suurella näytöllä helppoa.

Seuraavaksi piti ottaa kokeiluun puhelimet. Samsung galaxy S3 tarvitsi play-kaupasta uuden appsin. Netflix ja Youtube lähti toimimaan heti, niihin ilmestyi sama streamaus-nappula josta kuvan saa telkkarille. Netflixissä ei suomi-tekstit lähteneet pyörimään, se voi olla yksi puute joka toistaiseksi on jarruttanut kansainvälistä levytistä - tai sitten ensimmäisten kokeiluiden käyttäjä.

Youtube oli vaikuttava, tv:lle pystyi lähettämään kuvaa, luomaan toistolistaa ja selailemaan videoita toiston aikana. Itseasiassa chromecast saa kuvan suoraan netistä, eikä puhelimen kautta. Näin, puhelimen akku ei tyhjene vaan puhelin toimii kuin älykäs kaukosäädin. Toistolistalle saa siis kerättyä kivasti vaikka musiikkivideoita illaksi tai lapsille hassuja kissavideoita.

Xbox360 on vaatinut maksullisen tilin, jotta sen kautta saa toimisi netflix. Nyt Chromecastin vuoksi voi luopua tuosta maksullisesta tilistä, eli sillä säästää laitteen hinnan jo vuodessa.

AppleTV:tä olen koekäyttänyt myös ja se oli turhauttava kokemus jos et ole aktiivinen iTunes-käyttäjä.

Ensituntuma laitteeseen on siis oikein miellyttävä, olen tyytyväinen ostokseen vaikka suomeen toimitettuna hinta melkein tuplautuu (tilasin pari, huutiksessa on toinen kappale).

http://www.theverge.com/2013/7/29/4566718/google-chromecast-review
http://mobiili.fi/2013/07/26/googlen-chromecast-televisiotikun-myynti-kavi-kuin-siimaa-netflix-tarjouksella/

4

1618

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cromecast

      Mä tilasin kans sen "mokkulan" heti jenkeistä kun se ilmesty, e-bay:n kautta sain joltain yksityiseltä. Maksoin 100 euroa eli raakasti liikaa....
      No meillä se on asennettu läppärillä käyettäväksi. Läppäri muutaman vuoden vanha ja siihen piti kans laittaa toi chrome lisäosa että sai sen yhdistettyä telkkarin kanssa. Netflix, y-tube pelaa saumattomasti yhteen, muita ei oo oikein kokeiltukaan.

      No sit yritin laittaa sen pelaan samsung:n muutaman vuoden vanhan tabletin kkanssa mutta en saanut siihen lisättyä sitä cromen lisäosaa. Samoin ei onnistu samsung kännykkään vaikka se ihan uusi. Niistä kummastakin pelaa netflix moitteettomasti muuten.

      Mikähän avuksi??

    • kysyjä..

      "Läppärillä piti Googlen Chrome -selaimeen asentaa lisäosa, käytännössä se lisäsi yhden painikkeen osoiterivin viereen. "

      Minkä niminen se lisäosa on??

      • kysyjä..

        Löysinki sen ite: Se on Google Cast


      • kysyjä..
        kysyjä.. kirjoitti:

        Löysinki sen ite: Se on Google Cast

        Voikohan jotain tehdä kun Yle Areena pätkii kun yrittää streemata sen televisioon?

        Mitenhän voisi katsoa omia videoita tietokoneelta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5288
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1608
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1277
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1226
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      6
      1209
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe