kiinnostunut

markovehvilainen

Onko wiccalaisuudessa jotain sääntökirjaa? Palvellaanko wiccalaisuudessa jotakuta tai joitakuita? Mikäli joku wiccalainen saa jonkinlaisen yhteyden henkimaailmaan niin kuuluuko sellainen wiccalaisuuteen. Voiko kysymys olla jostain muusta kuin wiccalaisuudesta eli mikä määrittää sen mikä on wiccalaista ja mikä jotain muuta?

6

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirjanlukenut

      Hei. Näyttää siltä että kaipaat vähän tietoa.

      Minusta sinun kannattaisi lukea Kate Westin Wiccan käsikirja. Se antaa hyvän yleiskuvan wiccasta, sen jumaluuksista ja siitä, mikä kuuluu wiccaan ja mikä ei.

      Toivottavasti tästä oli apua:)
      Blessed be )O(

    • sääntöjä

      Tietääkseni wiccalaisuudessa on ajatus että "kunhan se ei vahingoita ketään, tee mitä tahdot" ja se että saat kolminkertaisena sen takaisin mitä teet.

    • Firechild

      Kate West ei kerro wiccasta, vaan yleisesti noituudesta.

      Suosittelen Janet & Stewart Farrar "Witches bible". Nimi johtaa harhaan, ei ole raamattu vaan hyvä koottu kirjanen missä selitetään wiccasta ja sen harjoittamisesta.
      Suosittelen myös tutustumaan näiden henkilöiden kirjoihin:
      Gerald B. Gardner
      Vivianne Crowley
      Patricia Crowther
      Doreen Valiente
      Maxine Sanders

      Niistä on hyvä aloittaa. Tosin suomennettuja kirjoja ei heillä ole, ne mitä on suomennettu eivät ole varsinkaan hyviä.

      Wicca jakautuu traditionaalliseen ja eklektiseen. Traditionaallinen on se alkuperäinen wicca, josta on sittemmin 60-luvulta eteen päin irtaantunut eklektisiä suuntauksia hippiliikkeen ja Jumalatarpalvonnan myötä. Traditionaallisessa on ohjaavia sääntöjä, koska toiminta on vahvasti coven painotteinen. Eklektinen harjoitus on enemmän yksilöpainotteinen, mutta coven toimintaa on myös ja eklektisyyden sisällä on muodostunut omia traditioita.
      Eklektiläisyydessä ei ole sääntöjä, paitsi jos sitoutuu itse ryhmätoimintaan tai eklektiseen traditioon seuraajaksi, sitten voi tulla sääntöjä vastaan.

      "tee mitä tahdot, kunhan et vahingoita ketään" on niin ja näin, lähinnä perintöä setä Crowleyltä ja yleinen ohjenuora miettimään tekoja.
      Kolminkertainen on varsin uudempi lisäys ja muistutus jälleen että se mitä teet tulee jossain vaiheessa eteen.
      Wiccassa ei ole synti -käsitettä ja näiden kahden ohjenuoran kautta tuntuu että sellaista yritetään luoda, jos ei jo jossain piireissä ole.

      Wiccassa on jumaluudet, traditiot harjoittavat tiettyjen jumaluuksien kanssa, eklektiset valikoivat oman kiinnostuksen mukaisesti. Yleisesti hyvä muistisääntö ettei sekoita eri kulttuureiden jumaluuksia, moni yleensä valikoikin eklektisessä wiccassa minkälaista kulttuuripantheonia seuraa ja palvoo esim kelttiläistä tai kreikkalaista.

      Riippuu mitä tarkoitat henkimaailman kanssa yhteydessä oloon. Wicca ei pois sulje muiden okkultististen tai uskonnollisten tekniikoiden käyttöä. Esimerkkis shamanistinen rummutus voi hyvin toimia rinnakkain harjoitettuna. Joillakin ihmisillä on taipumusta henkityöskintelyyn, mutta se ei ole wiccassa pääasia.
      Wiccaa ei tulisi sekoittaa muiden uskontojen kanssa, tämä on epäystävällistä niin muita uskontoja kohtaan, kuten myös wiccalaisuutta kohtaan.

      Wicca on noituutta, mutta kaikki wiccat eivät tahdo kutsuttavan noidiksi. Kaikki noituus ei ole wiccaa, vaan maailman historia on täynnä erilaisia noitapolkuja ja kulttuureita jotka sisältävät noituutta.

    • Ok,paljon on englanninkielistä mut mietityttää toi tulkki kielimuurien välillä. Sen vois toki kääntää. Jotenkin fiilispohjalta kyseessä olis mun mielestä elämäntapa. Eri asia on sitte jos pyrkis noituudella vaikuttamaan todellisten asioiden kulkuun. Kuten tavoittelis onnea rakkaudessa.

    • Firechild

      Wiccalla vaikutetaan todellisten asioiden kulkuun, työskentelemällä itsensä ja ympäristön kanssa.

    • Ok, voin uskoo et Suomes voi vaikuttaa suomalaisiin asioihin mut vaikee tajuta kuinka vaikuttaa muun maalaisiin asioihin. Voisin kuvitella et keskittymällä tiettyihin asioihin ja pitämällä niitä mielessään voi saada muutosta aikaan.,haluamaansa suuntaan. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Siitä puhe mistä puute.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      68
      4743
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      15
      2290
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1536
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1481
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1328
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1247
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1102
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      4
      1081
    Aihe