Anoppi vie vauvan!

Masentaa kiis

Tästäkin varmaan paljon ollut aloituksia, mutta pakko purkaa...ärr

Anoppini on aina ollut vahvaluonteinen ihminen ja aina oikeassa, hänelle ei pistetä vastaan. Aina pitää olla hänen kanssaan samaa mieltä!
Nämä piirteet ovat paljon korostuneet vauvan synnyttyä.

Vauva on kuukauden ikäinen. Välillä tuntuu että haluaisin olla ihan vaan vauvan ja isän kanssa perheen kesken, mutta tämä ei ole mahdollista koska anoppi käy joka päivä kylässä ja on monta tuntia. Alkoi käymään heti kun pääsimme sairaalasta.
Ottaa heti vauvan sylistäni kun tulee eikä anna häntä minulle ennen kuin lähtee. Tulee niin pahamieli kun kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. Sitten joku tulee ja vie vauvan moneksi tunniksi joka päivä kun itse haluaisin tutustua uuteen perheenjäseneen rauhassa! Olenko lapsellinen kun koen näin?

Lisäksi kun en pystynyt imettämään niin en edes sen varjolla saa vauvaa syliini kun anoppikin voi pullosta antaa.
Pätee kokoajan mitä teen väärin, pidän väärin, väärät vaatteet jne jne..
Haluaa ostaa kaiken tarvittavan vauvalle, me emme kuulema saa ostaa mitään!
Suunnittelee jo että ottaisi pian vauvan yökylään kun kerta voi pullosta syöttää ja pääsisin tuulettumaan. Ainoa asia mistä haluan tuulettua on anoppini eikä vauvani'

En vain pysty sanomaan vastaan! Mieskin on sitä mieltä että anopin pitää saada häärätä, mutta minusta tämä on vähän liikaa! Ei ole siis yhtään päivää kuukauden aikana ettei olisi käynyt, kerran oli onneksi vain tunnin.
Olen niin ahdistunut koko tilanteesta ja ihmisestä...

Onko muilla tälläistä anoppia?:(

15

1359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kamala tilanne...

      Kuulostaa aivan kammottavalta! Ja tuo on kyllä paha juttu, että miehen mielestä anopin käytöksessä ei ole mitään vikaa. Liekö mies ihan vierottunut äidistään itsekään? Sinä, mies ja vauva olette perhe, johon anoppi ei kuulu. Valitettavasti kuulostaa siltä, että sinun pitäisi vain nyt sanoa miehelle suoraan, että anopin on rajoitettava vierailuja. Jos mies ei aio tehdä asialle mitään, sinun täytyy itse alkaa pistää anopille kampoihin ja sanoa suoraan, että kaipaatte enemmän aikaa perheenä. Valitettavasti joillekin ihmisille pitää sanoa kovasti ja suoraan, ennen kuin asia menee perille.

    • ...

      Ei ole, eikä ole sinullakaan. Tällaisen avauksenkin olet jo aiemmin tehnyt. Seuraavan kerran kun mielikuvitusanoppisi rimpauttaa ovikelloa, älä avää ovea.

    • Masentaa kiis

      En ole tehnyt tälläistä avausta aikaisemmin ja kyllä on ihan todellinen tämä anoppi eikä suinkaan mikään mielikuvitusystäväni!!
      Uskon että vastaavanlaisia anoppeja voi olla muillakin.
      Ärsyttää kun täällä muutenkin lukee keskusteluja niin aina on joku epäilemässä että onko kirjoitus totta vai ei....

      Olen pyytänyt miestäni että pyytäisi äidiltään vähän omaa rauhaa, mutta mies sanoo että hän sitten katkaisee välilt kokonaan siis anoppi. Enkä kyllä epäile yhtään, häipyisi varmaan sitten kokonaan marttyyrina! Sitä en tietenkään halua että mieheni menettäisi välit äitiinsä..
      Pitää yrittää kehittää jokin toimiva ratkaisu.

      • jghjh

        Sano suoraan anopille että max. 3kertaa vk saa tulla ja enintään tunniksi kerrallaan. ilmoita ettei lapsi mene yökylään ennen kuin hän on sinusta siihen valmis (menköön vaikka 5vuotta) vaikka kuinka on pulloruokinalla.
        Jos anoppi suuttuu niin anna suuttua, lapsi on SINUN JA MIEHESI, ei anopin!


    • opdejnpjod

      Lähestymiskielto.
      Jos sekin siitä kehittyisi ihmiseksi.

    • vaikea ongelma

      Tuo on ikävä juttu että mieskin on äidinsä linjoilla. Mies taitaa elää vielä osana lapsuuden perhettään. Voistko puhua asiasta miehesi kanssa, että et todella jaksa ja oma kotirauha häiriintyy. Kyllähän lapselle on hyvä juttu että hänellä on useampia läheisiä aikuisia. Niin ei vain nykyään enää ole. Isovanhemmat jäävät vieraiksi.

    • t5hths

      Meillä kun ei anoppeja tai muita ihmisiä juurikaan apuna näy, tulee ensimmäisenä mieleen, että ole kiitollinen. Toki kun kaikki on vielä uutta ja jännittävää, voithan sinä ottaa sen lapsesi anopilta ja sanoa, että tule äidin syliin tai minä syötän tms. Vaikka hän vahva ihminen onkin, ei sinun tarvitse hiljaa kaikkeen tyytyä. Ja joku päivä voit tuumata "kiva, kun olit kanssamme tänään. Huomenna aiomme olla ihan kolmestaan, joten tervetuloa ensi viikolla uudelleen." Keksi vaikka joku homma anopille, että tuu siivouskaveriksi maanantaina sitten jookosta :D Mutta muista, että anoppisi varmasti on kultaakin kalliimpi apu sinulle vielä monet kerrat, kun lapsi kasvaa ja olet valmis hänet hetkeksi jollekulle jättämään hoitoon.

    • liikakilttiys

      On helpompi puhua puhelimessa kuin face-to-face anopin kanssa. Kiellät kertakaikkiaan tulemasta joka päivä. Voi sen ehkä kauniimminkin sanoa. Mieti etukäteen, kirjoita vaikka lapulle miten asian ilmaiset. Että tervetuloa korkeintaan x päivänä korkeintaan kahdeksi tunniksi. Vika on nyt kyllä itsessäsikin, kun olet mykkä myötäilijä. Ehkä äitisi voisi auttaa sanomisessa, pyydä vartavasten joku "oma" ihmisesi tueksesi kun sanot jämäkät sanat. Opettele pitämään puolesi, on pakko jos meinaat tuossa porukassa vanheta.

    • asiaa

      Tuollainen anoppi on jotain aivan kauheaa! Miehesi tehtävä on puolustaa vaimoaan, ja vaimonsa mielenterveyttä. Tuossa tilanteessa pitää anopille tehdä selvät säännöt ja jos ei säännöt kiinnosta niin ei tarvi käydä.

    • ...

      Teeppä nyt avaaja silleen, että laitat lapsen vaunuihin ja työntelet hänet nukuksiin. Tuollainen kuukauden ikäinen käärö nukkuu helpostikin 3-4 tunnin unet ulkona ja siinähän se anoppi sitten istuu kylässä ja ihmettelee. Voit tietty sanoa anopille, että jos joutessaan siivoaisi...

    • pojun äiti

      Olisi hyvä, jos pystyisit sanomaan anopillesi suoraan, että hänen käyntinsä eivät ole tervetulleita, ainakaan noin useasti. Kuten joku jo aiemmin sinua neuvoi, jotkut ihmiset eivät tajua, ellei heille suoraan sano. Muista kuitenkin, että sinä olet lapsesi äiti ja päätät lapsesi asioista, ei anoppisi. Vaadi myös miestäsi olemaan jämäkämpi ja kerro, että asia todella ärsyttää sinua. Luulen, ettei anoppisi välejä katkaisisi kokonaan, vaikka kieltäisitkin jatkuvat vierailut ja vauvan omimisen, vauva tuntuu olevan anopillesi liian tärkeä, jotta pystyisi siihen. Nyt vaan jämäkästi kieltämään häntä tulemasta ja sano hänelle suoraan, että meillä tehdään näin, jos arvostelee vauvan pukemista tai päivittäisiä rutiinejanne. Nyt näyttää siltä, että hyppii silmillenne, koska annatte hänen tehdä niin.

      Tsemppiä sinne!

    • ...

      Juu, ehdotan myös sitä, että nyt kun on näin valtavan hyvät kelit, laitat vauvan vaunuihin ja lähdet hänen kanssaan pitkälle lenkille. Anna anopin juosta perässä, jos jaksaa. :D

    • ööppöö

      Muuttakaa sellaisen matkan päähän ettei anopin ole mahdollista jatkuvasti tulla häiritsemään :)

    • etjetj

      Oma äitini on/oli samaa settiä kun anoppisi.

      Ikävä kyllä jouduin oman äitini kouluttamaan kovan käden kautta.
      En yksinkertaisesti päästänyt häntä toisinaan ovesta sisälle, ja hän jäikin jokusen kerran sinne oven ulkopuolelle räyhäämään.
      Sanoin suoraan jos ei käytos ala muuttumaan, niin se on kyllä hän joka siinä vaiheessa on se häviäjä, koska silloin ei kotiini ole mitään asiaa.

      Hänen tehtävänsä on olla mukava mummo, ja pitää mölyt mahassaan ja minä teen asiat omalla tavallani. Räpätyksestä ja arvostelusta tulee näytän heti ovea. Jos apua kaipaan, sitä pyydän, on ja neuvomiset saa rakas äippä työntää takasin sinne pulloon mitä hörppi koko lapsuuteni.

      Sun tarttee myös ap. tehdä ukolles selväksi, että se emäntä siellä kotona olet SINÄ eikä hänen äitinsä. Ja anoppi saa kyllä hoitaa lasta, silloin kun sinulle sopii. Sinä olet ÄITI ja anoppi on se mummo. ja PISTE!

    • Tosi pimpo anoppi

      jättänyt itse pari mukulaa tekemättä ja nyt yrittää vauvakuumeissaan omia vauvasi. Nostat kissan pöydälle ja käsket sen leikkiä vain oman poikansa kanssa ja sinä oman vaavisi kanssa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1806
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1593
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      51
      1542
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      11
      1263
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1142
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe