Lämpölux ikkunat ja ovet

omakoti asukas

Ei tällä tavalla ainakaan kauppoja tehdä.
Meillä kävi Lämpöluxin kauppias, kun annoin hänelle luettelon tarvittavista ovista ja ikkunoista, niin ajatukset sekosivat täysin, kun ei päässytkään mittailemaan ikkunoita, tarjouksen pyysin sähköpostilla.
Muutaman kuukauden päästä soitti toinen Lämpölux myyjä, että minä olisi muka pyytänyt ottamaan yhteyttä. Kun kerroin, että myyjä on jo käynyt, mutta tarjousta ei ole näkynyt, hän lupasi selvittää asian. Taas meni jokunen päivä, kun ensimmäinen myyjä soitti ja halusi tulla tapaamaan ja tulikin, mutta 15 min myöhässä. Tarjous olisi ollut niin kallis, että hän ei lähettänyt koko tarjousta (yli 20000,-). Nyt keskustelimme vain osasta ikkunoita ja yhdestä parvekkeen ovesta, joka olisi korvattu ikkunalla, koska sopivaa ovea ei ole ohjelmassa. Taas meni viikko ja myyjä halusi vielä tulla käymään ja tulikin, mutta nyt puolituntia myöhässä. Vielä tehtiin uusinta mittauksia ja viimein sain kuulla hinnan 4 aukon ikkunoista 7000,-, josta oviaukon tukkiminen ikkunalla olisi maksanut 2100,- (kilpailijalla ovi maksaa 1300,- asennettuna). Tilaus sopimus olisi pitänyt tehdä heti, mitään kirjallista tarjousta en saanut, kaikki laskelmat oli tehty ruutupaperille. Myyjästä jäi sellainen kuva, että nämä 2 viimeistä käyntiä tehtiin vain käskystä, ei tarkoituksena ollutkaan saada kauppaa. Lämpölux mainostaa, että normaalin omakotitalon ikkunat maksavat luokkaa 10000,-, mutta näköjään asiakkaan ikäkertoimella hinta onkin kaksinkertainen.
Kilpailevat tarjoukset ovat 13000,- (4-lasiset) ja 18000,-. Lämpölux yli 20000,-.

31

2041

  Vastaukset

  • Osta poikkeuksetta aina halvimmat ikkunat, jos kerran laadulla ja elinkaarikestävyydellä ei ole mitään merkitystä.
   Harvoin kukaan ikkunaostaja puhuu sanallakaan ikkunoiden valmistus tai elinkaareen vaikuttavista laatutekijöistä.
   Jos ostajalle vaikuttaa vain halpa ostohinta. Lienee aivan turha vaatia ikkunoille ja oville parempia valmistustapoja ja laadukkaita tuotteita jotka sopivat maamme ilmasto-olosuhteisiin.

   Ostajan saituus ja laatutietojen puute, mahdollistaa heikkorakenteisten sekä huonojen rakenneliitosten ja halpojen tuotteiden valmistamisen

   Onko kuuluisa laatutietous kadonnut ikkunoiden ja ovien ostajilta tietymättömiin.

   • Meinaatko, että se suuri hinta on takuu laadusta?
    Halvin tarjouskin on merkkituote ja neljällä lasilla kun Lämpölux on vain 3-lasinen. Nämä toiset tarjoajat kertoivat myös ikkunoiden vamistaja tehtaan, mutta Lämpöluxilta ei saanut mitään tietoa kenen tavaraa he myyvät, samoin kuin tarjous oli vain suullinen kokonaishinta, ei edes kappale määrää mainittu, saatikka, että olisi saanut kirjallisen tarjouksen.


  • Et tainnut ymmärtää edellisen viestin sanoista alkeitakaan. Lasi on vain yksi osatekijä ikkunoista.

   • Sinulla näyttää olevan ongelmia ymmärtämisen kanssa. Mistä voit tietää, että siinä 3-lasisessa muut osat ovat hyvin tehtyjä. Jos muut osat on tehty yhtähyvin, niin 4-lasinen on parempi.


   • wertyuiop5 kirjoitti:

    Sinulla näyttää olevan ongelmia ymmärtämisen kanssa. Mistä voit tietää, että siinä 3-lasisessa muut osat ovat hyvin tehtyjä. Jos muut osat on tehty yhtähyvin, niin 4-lasinen on parempi.

    Se halvin tarjous 4-lasisilla ikkunoilla on Skaala.
    Tässä pieni luettelo, miksi en osta Lämpölux ikkunoita

    Myyjän kanssa sovittiin tapaaminen joka kerta klo 9.00,

    tuloajat olivat 9.05, 9.15 ja 9.30 eli ei kovin luottamusta herättävä aloitus.

    Ikkunat ja ovet hankitaan jostakin, (mistä halvimmalla saadaan) omaa tuotantoa ei ole

    Tarjousta ei saa kirjallisena, saati sitten, että se olisi eritelty ikkuna kohtaisesti

    Laskutus mieluimmin osamaksulla rahoitusyhtiön kautta. Eli lasku on maksettava, oli toimitus mitä tahansa. Laskun maksulla et voi kiristää myyjää korjaamaan puutteita.


   • wertyuiop5 kirjoitti:

    Sinulla näyttää olevan ongelmia ymmärtämisen kanssa. Mistä voit tietää, että siinä 3-lasisessa muut osat ovat hyvin tehtyjä. Jos muut osat on tehty yhtähyvin, niin 4-lasinen on parempi.

    Siinäpä se onkin. Kukaan ei voi varmuudella tietää kuinka hyvin valmistettuja tai tiiviitä ikkunoita tilaaja saa.


  • Meille tuli remontti jonkun uuden firman kautta Varmax oy. toimivat ilmeisesti keski-suomen alueella. Mukavat myyjät oli ja kaikki toimitukset tulivat ajallaan ja asennustyö sujui moitteetta. plussa sille firmalle on kyllä meidän puolesta se että on vielä omat asentajat firmalla eikä tule mitään virolaisia urakoitsijoita.

   • eihän Suomessa ole varmax ikkuna tehdasta. Myyvät jonkun muun tekemää ikkunaa....


   • Onkos lämpölux ikkuna tehdasta???


  • Ei. Myyvät lähinnä www.piklas.fi ikkunaa. Ja sitä minkä milloinkin halvimmalla saavat.
   Lämpö-luksi on pelkkä välikäsi.

  • Kaskipuu taisi iskeä Lämpöluxia suoraan munille.. Mielenkintoista seurata kuinka Lämpölux reagoi tähän. Onko aika laittaa pillit pussiin ja jättää pääomasijoittaja nuolemaan näppejä? No onhan ne jo tiliä tehneetkin vanhusten kustannuksella.

  • nythän joku isompi firma osti lestaluxista aika isohkon lohkon?

  • Lämpöluc:n markkinointitapa! 3.10. oli käynyt ulko-ovellamme Lämpölucin edustaja ja tiedustellut ikkuna ja ovihankinoista ja esittänyt,että seuraavana keskiviikkona klo 10.00 naapurissa on oviesittely ja toivottanut tervetulleeksi. Tuli keskiviikko niin meidän pihaamme tulikin auto ja kaksi miestä, kertoivat tulevansa myymään ulko-ovea, eikä naapurissa mitään esittelyä ollut. Esittelyä kesti 2 1/2 tunnista 3 tultiin, Esittely sisälsi
   pääasiassa vain tuotteen toimittajaa,ei oven kokoa, ei sitäkään onko ovi edes suomalainen. Oviaukko on 130x240 sm, yritin esittää ovea 10x21 ja levikkeeksi 03x21.
   Kaiken tämän turham "esittelyn" jälkeen tivasin kirjallista tarjousta, kiellettiin jyrkästi,
   enkä saanut edes täsmällistä suullistakaan tarjousta. Ruutupaperille näin kitjoitettavan luvun 3 160. Siihen loppui se kaupanteko.
   Tein ovikaupat tänään Suomalaisen tehtaan valmistamasta ovesta koko 10x23 ja levikkeestä 03 x 23 väri ruskea, rakennuspaikalle toimitettuna hintaan 1050 euroa. Asennuksen suorittaa rakennusliikkeen ammattiasentaja Onko kaupanteko rehellistä?
   Perustuu varmasti asiakkaan ikään, liike-elämän kokemattomuuteen ym.
   Myyjän VÄSYTTÄMISTAITOON YM.
   Minun kaupallinen kokemukseni on 25 vuotta kaupallinenjohtaja sekä 12 vuotta
   toimituskohtaja. En ole moista kaupantekoa tähänikääni kokenut

   • Tiesitkö ovimies, että lämpölux ei valmista ikkunoita eikä ovia.
    Eli myyvät pelkästään asennusta ja hieman yli hintaan.

    Toivottavasti uudessa ovessasi ei ole HDF levyä. HDF levy ei kestä ulko-ovessa kuin muutaman vuoden, eteenkin ruskea väri ottaa aurinkon valoa hyvin vastaan ja HDF vääntyy irti ovilehdestä.


   • Ovimiehenkaverille. Tottakai tiesin ettei Lämpölux itse ovia valmista, siksi tivasinkin oven valmistajaa, jota ei annettu. Lämpöluxsin markkinointitapa ei minua henkilökohtaisesti kiinnosta. Olen itse toteuttanut ja vaatinut myös alaisiltani rehellistä, asiakkaan ikään katsomatta vakiintunutta kauppatapaa.
    Ikätovereitani käy syvästi SÄÄLIKSI. Toivotan kaikille onnistuneita ikkuna- ja ovihankintoja.


  • Ihmeellinen ala tuo ikkuna ja oviala. Vuosikymmenien ajan on julkisuudessa kerrottu ikkunoiden ja ovien valmistusheikkouksista sekä rakenteellisista ja asennus puutteista.
   Lisäksi julkisuudessa on kerrottu jatkuvasti näiden heikkouksien ja puutteiden aiheuttamista vesivaurioista sekä ikkunaliitosten ja lämpöeristeiden ilmavuodoista.
   Markkinnoinnissa harhautetaan ostajia kauniilla maalipinnoilla, sälekaihtimen nupilla ja lasien lämpöarvojen pilkutetaan tarkoituksettomilla lämpöeroilla.
   Lienee aivan selvää asia että tämän kaiken täydentää vilpilliset ja epämääräiset myyntitapahtumat ja arveluttavat myyntimiehet.
   Hiukka hämärä ja hämyinen ala tuo ikkuna ja oviala.

   • Tällä hetkellä Suomessa on kaikilla aloilla samanlaista hämärää ja hämystä toimintaa, ei ikkuna ala poikkea siitä millään tavalla.
    Ihmiset on kasvatettu uskomaan kaikkea diipadaapa juttuja, mitä herrat suustaan päästää.


  • Sinnikäs myyntimies halusi tulla esittelemään ikkunoita. 3 kerralla suostuin ja sanoin ottavani tarjouksen, en muuta. En ollut nukkunut kuin pari tuntia. En käsitä, miten lopuksi sitten kuitenkin allekirjoitin ovelasti esitteen sisään modifioidun sopimuksen ja luottosopimuksen. Mitään hintoja ei saanut. Seuraavana päivänä tulin järkiini ja soitin lakimiehelle ja luin esitteen kannesta kanteen. MITÄ H....Ä. Todella törkeää naisia ja vanhuksia lähestyä ja puhua heikot suohon. Opiskelin ikkuna-asiat ja luin kaikki kirjoitukset tästä LÄMPÖLUXista, joka siis myy asennuksia. Sain aivan eri kuvan asiasta. Eli halppisikkunoiden hinta kerrottu väh. kahdella. Joka kaupan voi perua 14 vrk:n sisällä, vaikka he toisin väittävät. SOPIMUKSESSA LUKEE JA LAKIMUUTOSHAN TULI, ETTÄ MITTATILAUSTYÖNÄ TEHTYJÄ TUOTTEITA EI VOI PALAUTTAA TAI KAUPPAA PURKAA. Minä yritin purkua seuraavana päivänä. Joku juppilestapiirimyyjäylipäällikkö kysyi vuodatukseni jälkeen, että mikä on ongelma. Aukaisin nimittäin seinää, jota en ole talon oston jälkeen vielä tehnyt. Tähän taloon ei voi vaihtaa uusia ikkunoita, sillä remontti laajeni. Lisäksi sanoin ennen allekirjoitusta monia pointteja niin myyjä vaan käänsi kaiken hyväksi. Erittäin hyviä psykologisia huijareita. TIEDÄN! Tyhmä ei ole se, joka pyytää vaan se, joka maksaa. No en aio maksaa kuin korkeintaan SOPIMUSSAKON. Se tulisi olla mainittuna sopimuksessa. Yleensä se on 10 % ja pahimmillaan 20% Palvelusopimuksessa lukee vain, että kauppaa ei voi purkaa. Eihän niitä minun ikkunoitani todellakaan ole vielä aloitettu tekemään. Siksi toisekseen kyllä ikkunoiden aukoissa on standardeja ja yleensä tehdas tekee laseja 10 cm:n välein. Mitä mittatilaustyötä se monessa kohtaa on? Todella härskiä toimintaa. Olenpa viisaampi ja aion levittää tätä tietoa laajalle. LÄMPÖHÖPS pitäisi saada vastaamaan törkeyksistään mediaan. ET-lehden juttu oli hyvä ja eivät olleet Pekan korjauksia asiaan ottaneet huomioon. Hienosti tuotteistettu kyllä ja lipevät poijjaat myymässä. Kehtaavat uskovaiset huijata. Häpeäisivät! Nämä edustajat ovat yhen sortin h....a suorastaan. Laittakaa mediaan palautetta LÄMPÖSLUTSEISTA! Ja sinä, joka aina kommentoit heti jotakin negatiivista niin unohda tässä kohtaa. Juu olin liian sinisilmäinen enkä ollut hintatietoinen. Nyt olen! Joku tolkku kotimyyntiin ja onhan se ymmärrettävä se lakimuutoskin, kun kyllä tavalliset pulliaisostajatkin huijaavat. PS. Asennukset viikolla 3-4. Siis silloin on yleensä 25 pakkasta. Voi persehen suti.

  • Kuopiolaisilta ikkunakauppiailta ei kannata ostaa mitään.

  • Laadukkaiden merkkien ei tarvitse kaupustella ovelta ovelle.

   • Sinunpa ei kannata yritystä perustaa, jos luulet että myynti tulee odottelemalla asiakkaita


   • Kyllä se vaan on niin, että oikeasti hyvät tuotteet menee kaupaksi ilman ovelta ovelle myyntiäkin.


   • Vaikka ei kukaan tietäisi tuotteen olemassaoloa?
    Myyntiä joudut tekemään aina, tavalla tai toisella, oli tuote kuinka hyvä tahansa.
    Vaikka olisi kuinka hyvä ikkunaremontti palvelu, ei se mene kaupaksi jos mainostat/myyt sitä väärässä paikassa. Sama koskee muitakin tuotteita.
    Myydä pitää siellä missä asiakkaat on, eli tässä tapauksessa okt asujien ovella.
    Jos taas myyt vaikka firmoille näkyvyyttä, ei sitä kannata ovelta ovelle okt alueella myydä. Mutta jotenkin sitäkin täytyy myydä, oli se kuinka hyvä tahansa, se pitää saada asiakkaan tietouteen.


  • Lämpöluxin puhelinmyyjä kertoi, että heillä on joku uusi ratkaisu pienelementeistä valmistetun omakotitalon ikkunoiden vaihtoon. Kertoi keskustelleensa talopakettivalmistajan edustajan kanssa tuosta ikkunoiden välissä olevasta kantavasta rakenteesta. Olin kyllä ihmeissäni, että mitä nyt muka keksitty.
   Puhelimessa sain käsityksen, että hän olisi tulossa esittelemään tuotetta.
   Sovittuna päivänä tulikin nuori kaveri, joka oli hämmästynyt, kun kysyin aluksi tuosta uudesta ratkaisusta. Eli heti alkuun tuli huijatuksi tullut tunne.
   Annoin kuitenkin tehdä laskelman ikkunoiden vaihdosta. Ensimmäinen hinta oli pöyristyttävä 26000. Kahden puhelinsoiton esimiehelle, jälkeen hinta oli n.14000. Mitään mustaa valkoisella ei tuosta käynnistä jäänyt, eikä yhteyttä ole ole otettu.
   Muut tarjoukset oli n.11500 ja 10000.

  • Käytiin ovella. Ei tehty kauppoja. Jälkeenpäin viesti puhelimeen. Päivä ja aika . Ei kiitos.

  • Hox!
   Lueskelimpahan ohimennen näitä kommentteja ja tuli sellainen tunne että kaikkea ne ihmiset KATEUTTAAN kirjoittaa.
   Täysin selvää mustamaalausta, jokaisen ihmisen pitäisi ensinnäkin ymmärtää että tapaamisajat voivat liikenteen mukaan viivästyä, tosin on kohteliasta soittaa asiakkaalle että nyt myöhästyn, mutta autoa ajaessa ei saa puhua kännykkään. Nopeammin kuitenkin kerkee perille kuin että ajaa p-paikalle ja soittaa....
   Silloin kun myydään ovia ja ikkunoita on mittatilaustyö täydellisen paras ratkaisu kaikenlaisiin tila ongelmiin, on aivan luonnollista että silloin tuote maksaa enemmän kuin rautakaupasta ostettu. Mittatilaustyönä tehty on aina laadukkaampaa, koska se on räätälöity asiakkaan toiveen mukaiseksi. Vaikka ikkunalaseja olisi vaikka tusina per. poka niin ei se laatua tee. Laatu tulee siitä että lämpö ei karkaa harakoille, sen enempää menemättä valmistusprosessiin. Tuskimpa kuitenkaan MDF-levyä on ulko-ovet, sillä ne rakennetaan HDF-levystä.
   MDF-levyä käytetään huonekaluissa ja HDF-levyä esim. ulko-ovissa koska se kestää kosteutta ja vahva alumiini vahvenne tekee siitä varmasti suoran, ei vääntyile niin kuin tekee halpikset.. Talon omistajalla pitää ajatella laatua, tuote joka kestää kymmeniä vuosia on hintansa haukkunut. Markkinointi on aina yrityskohtaista, kotikäynti yrityksestä on parasta kotipalvelua. Koetetaan olla asiallisia eikä yritetä mustamaalata sellaista missä ei ole "maalattavaa" Otetaan asioista selvää ja annetaan palautetta sinne minne ne kuuluu, eikä olla "pusikoista huutelioita" niin tekee vain rassukat.

   • Heh, iso päällikkö yrittää parantaa mainetta täällä, kirjoitusasusta tunnistaa kuka on kyseessä. Jos on tekevinään töitä, niin ollaan maksavinaan palkkaa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heh, iso päällikkö yrittää parantaa mainetta täällä, kirjoitusasusta tunnistaa kuka on kyseessä. Jos on tekevinään töitä, niin ollaan maksavinaan palkkaa

    Ei taida lämpöluxin kusettajien mainetta pelastaa enää mikään. Kuluttaja-asiamies ja media varoittavat näistä huijareista.


  • onko tosiaan lämpölux,niin kiero firma,että huijaavat ihmisiä tällä tavoin. ettei vain ole joittenkin perätöntä puhetta.aika kalliitahan ikkunat ovat mutta jos ne kestävät.niin kiun on luvattu ,se on sit eri asia. ja mielestäni kaupanpurkuun pn mahdollista 14 vuorokauden sisällä.sanokoot edustajat mitä tahtoo.

   • "Myynti" tapahtuu monen tunnin väsytyksen jälkeen pakottamalla nimet paperiin. Ainoastaan hölmöt ja puolustuskyvyttömät eläkeläiset ovat heidän asiakkaitaan. Täyttä rikollista huijausta!


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Myynti" tapahtuu monen tunnin väsytyksen jälkeen pakottamalla nimet paperiin. Ainoastaan hölmöt ja puolustuskyvyttömät eläkeläiset ovat heidän asiakkaitaan. Täyttä rikollista huijausta!

    Kyllähän myyntimies parhaansa yritti joku vuosi sitten, mutta kun minulla ei ollut aikomustakaan kauppaa tehdä, niin kauppoja ei tullut. Hinta toki tuli alas ryminällä, mutta ei sekään auttanut.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   3565
  2. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   63
   1973