Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

GTAV alitti odotukseni

Jackal_5on

Onko täällä ketään muita, jotka kokisivat tuon Vitos Grand Theft Auton pettymykseksi?
Ei sillä että se missään mielessä olisi omasta mielestäni ollut varsinaisesti huono tai edes keskinkertainen pelikokemus, mutta tarinasta jäi loppujen lopuksi semmoinen fiilis, kuin käsikirjoittajilta ja pelisuunnittelijoilta olisi loppunut aika kesken ja juoni olisi kurottu enemmän tai vähemmän hätäisesti kasaan, jolloin koko homma lässähtää ikävästi loppua kohden. Minkä tahansa valinnan pelin lopussa tekeekin (ei liene kummoinen spoileri, että pelissä on useampi kuin yksi mahdollinen lopetus), viimeinen tehtävä on ihan liian lyhyt ja simppeli, jotta se tuntuisi kunnolliselta loppuhuipennukselta johon pelin tarina on hyvä päättää ja yleensäottaenkin minulle jäi sellainen tunne, että pelissä olisi ollut vielä runsaasti käyttämätöntä potenttiaalia, jolla tarinaa olisi voinut viedä hieman pidemmälle ja kehittää päähahmoista keskinäisine suhteineen kiinnostavampia kokonaisuuksia.
Tällaisenaan peli häviää sekä tarinan että päähahmojensa osalta edeltäjälleen GTAIV:lle. Vaikka miljöönä Liberty Cityä laajempi, kiinnostavampi ja sisältörikkaampi Los Santos, sekä selkeästi parannettu pelimekaniikka tasoittavat tilannetta siinä määrin että Viitonen voi häpeättä seistä hyllyssäni Nelosen vieressä, minun on myönnettävä että odotin tältä peliltä enemmän.
Tuntuu aika uskomattomalta, että kaikilla rahkeillaan GTAV ei edelleenkään onnistunut kuromaan kiinni lähes kymmenen vuoden jälkeenkään San Andreasta, joka kuluneemmista grafiikoistaan ja simppelistä aktiviteettivalikoimastaan huolimatta on ehdoton suosikki-GTAni ja vaikkei tiedostotilaltaan sitä olekkaan, tuntuu yhä isoimmalta ja säväyttävimmältä koskaan pelaamaltani hiekkalaatikkopeliltä. Muutaman kerran Viitosta pelatessa tuntui, että se onnistui hönkimään vähän San Andreasin niskaa, mutta juonen kompuroiminen viime metreillä jättää sen auttamatta Nelosen seuraksi jaetulle kakkossijalle.

11

254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ahlamsahlam

      Mitä enemmän peliä mainostetaan ja hehkutetaan, sitä enemmän ihmiset siltä odottaa. Kenties GTA:lle käy samoin, kuin Battlefieldille ja CoDille, eli uusiin peleihin ei keksitä mitään muuta, kuin uusi maailma ja uusia aseita.

    • tervor

      Kuten aina, taas on uutta odotellessa toivottu tekijöiltä kuuta taivaalta. Ite en edes pitänyt San Andreaksesta saati jaksanut pelata sitä läpi. GTA V on tarjonnut viihdettä ja on makuuni enemmän kuin IV jonka tarinan olen pelannut useammin kuin kerran. En ole GTA V:n tarinaa vielä päässyt läpi kun on ollu kiire sekoilla kaikkea muuta. Iso plussa multiplayerista vaikka se nyt on vielä toiminut miten sattuu, mutta tekemistä on mahottomasti ja melkeen hävettää pelata näin paljon.

      • Jackal_5on

        "Kuten aina, taas on uutta odotellessa toivottu tekijöiltä kuuta taivaalta."
        No voihan asian noinkin ilmaista. Kieltämättä odotukseni peliä kohtaan olivat kovat; en odottanut enempää, enkä vähempää, kuin että se olisi ollut tähän mennessä paras pelaamani GTA ja tässä suhteessa se oli minulle henkilökohtaisesti selkeä pettymys.
        Onko tuo sitten kuun toivomista taivaalta, mene tiedä.

        "Ite en edes pitänyt San Andreaksesta saati jaksanut pelata sitä läpi. GTA V on tarjonnut viihdettä ja on makuuni enemmän kuin IV jonka tarinan olen pelannut useammin kuin kerran."
        Makunsa kullakin. Itse koen San Andreaksen olleen täydellisyyttä hipova peli, ei niinkään minkään yksittäisen asian kuten tarinan tai miljöön loistavuuden vuoksi (vaikka molemmat ovatkin mielestäni pelisarjan ehdotonta kärkeä), vaan miten saumattomasti kaikki pelin aspektit loksahtavat yhteen ja miten miljöö & tarina onnistuvat tukemaan toisiaan koko pelin juonikaaren ajan. IV tekee mielestäni monta asiaa samaan tapaan hyvin kuin San Andreas ja sen tarina saattaa olla jopa koko GTA-sarjan paras, mutta Liberty City tuntui omasta mielestän miljöönä harmittavan suppealta ja rajoittaneelta kokemukselta San Andreaksen jälkeen. Itse olen läpäissyt IVn kahdesta-kolmeen kertaa ja San Andreaksen about viidesti.

        "En ole GTA V:n tarinaa vielä päässyt läpi kun on ollu kiire sekoilla kaikkea muuta."
        Itse hakkasin Vitosen läpi n. kahdessa viikossa. Mukavastihan siinä oli sisältöä, mutta kuten todettua, en pitänyt juonen hätiköidyltä tuntuneesta lopetuksesta ja mielestäni tarina oli muutenkin liian lyhyt (kolmella pelihahmolla juonitehtäviä sietäisi kyllä olla mielellään enemmän kuin San Andreaksessa, tai vähintään lähemmäs sata kuten nelosessa, mutta niitä taisi olla kaiken kaikkiaankin vain 70-80). Toinen ongelmani pelissä oli se, etteivät juoni ja miljöö tue toisiaan yhtä hyvin kuin SAssa ja IVssä, jolloin ympäristön tutkiminen ja erillaiset vapaamuotoiset toiminnot jaksavat kiinnostaa paljon vähemmän. Itse olen enemmän juonivetoinen pelaaja, enkä ole vielä koskaan törmännyt hiekkalaatikkopeliin, jossa päämäärättömältä tuntuva pyöriskely olisi jaksanut kiinnostaa yli puolta tuntia, vaikka sitä koettaisi miten värittää erillaisilla kulkuneuvoilla, tai piilotetuilla esineillä.

        "Iso plussa multiplayerista vaikka se nyt on vielä toiminut miten sattuu, mutta tekemistä on mahottomasti ja melkeen hävettää pelata näin paljon."
        Multiplayerin osalta en voi itse oikein kommentoida mitään, kun en ole sitä itse edes kokeillut, enkä todennäköisesti koskaan kokeilekkaan. Monin- ja nettipelaaminen kun eivät koskaan ole minua kiinnostaneet.


    • FEdoRoR

      liika raha pilaa aina hauskuuden..

    • itsekkin petyin ku loppu oli aika vaisu. mutta odotan kyl mielenkiinnolla millasia lisäosia on tulossa. jos tarinaan tulis jotain jatkoo viak.

    • ole pettynyt

      Kyllä se tarina oi ihan hyvä ja tehtävät oli ihan hienoja, ammuntaa oli mutta tarinan jälken tehtäviä ei pahemmin ole. Ei voi mennä mihinkään rakennuksiin sisälle, ei voi varastaa autoja ja myydä niitä, ei voi ansaita rahaa muuten kuin pörssissä ja mitä sillä rahalle edes tekee.

      ostaa jonkun golf kentän josta saa rahaa lisää mutta ei voi tuhlata sitä mihinkään. voi toki ostaa autoja mutta niitä voi varastaakkin. miksi ostaa lentokone kun ei sillä tee rahaa, lentokoneen voi myös varastaa. voi ryöstää pari huoltoasemaa ja sitten poliiseja karkuun, siihenkin kyllästyy aika äkkiä.

      Michaelin vaimo on ihan turha koko pelissä kun ei sen kanssa voi muuta tehdä kuin pelaa golfia tai tennistä. Tarinaan ja siihen kaupunkiin oli kiinnitetty liikaa huomiota mutta vaisuksi jäi mun mielestä koko peli.

      • masterpiece-

        Enpä oo singleä enään pahemmin pelannut tarinan jälkeen. Multiplayeria sitten monin kertaisesti. Siihen ei kyllästy ihan heti.


    • Pöllimöykky

      Kuulemani mukaan pelintekijöiltä loppuivat rahat kesken pelinteon, siksi tarina jäi vähän tyngäksi ja juosten kustuksi. He aikovat korjata tämän kuutososassa aloittamalla pelinteon lopusta, jotta enintään pelin alusta voi puuttua osa tarinasta, ei aina lopusta. Alku voi siten tuntua vähän hutaistulta, olet samantien jo ajamassa autoa ja pahikset ammuskelevat kohti, vaikka et ole vielä edes tehnyt mitään.

      • gta v

        No, tässäpä on laitettu oikein tornihuhu liikkeelle.

        Arvioiden mukaan pelin kehittämiseen käytettiin yli 250 miljoonaa dollaria, joten kyseessä on kallein videopeli, mitä on koskaan tehty.

        Tuolla budjetilla pystyy kyllä kehittämään kunnon pelin, joten ei varmastikaan ole loppunut pelintekijöiltä rahat kesken.


      • Jackal_5on
        gta v kirjoitti:

        No, tässäpä on laitettu oikein tornihuhu liikkeelle.

        Arvioiden mukaan pelin kehittämiseen käytettiin yli 250 miljoonaa dollaria, joten kyseessä on kallein videopeli, mitä on koskaan tehty.

        Tuolla budjetilla pystyy kyllä kehittämään kunnon pelin, joten ei varmastikaan ole loppunut pelintekijöiltä rahat kesken.

        Juu ei noilla budjeteilla kuulosta oikein uskottavalta, että rahan loppumisesta olisi jäänyt kiinni. Sen sijaan tuntuisi hyvinkin uskottavalta selitykseltä, että deadline puski päälle ja tekijöille tuli kiire saada peli markkinoille, jonka seurauksena tarina jäi pelimekaniikkaa ja kaikkia peliympäristön yksityiskohtia vähemmälle huomiolle.

        Toivoisin kyllä että noista Pöllimöykyn kuulemista väitteistä tuo jälkimmäinen pitäisi kuitenkin paikkaansa että seuraavaa osaa alettaisiin suunnittelemaan juonen osalta tuolla tavalla lopusta alkuun päin. Kyllä GTA-pelin täytyy loppua jonkinmoisella rytinällä, jotta se oikeasti tuntuu GTAlta ja moisen toteuttaminen kunnolla vaatii huomattavasti isompaa työpanosta kuin toimivan aloituksen kyhääminen. Toivoisin myös parempia antagonisteja, koska viitosessa oikeastaan kukaan pahiksista ei lopulta tuntunut mieleenpainuvalta saati että heikäläisiä olisi ollut pätkääkään haastavaa löytää, saada kiinni, tai päästää päiviltä, vaikka pelin viimeisen tehtävän (sen niistä jolla oli uhkaavimmalta kalskahtava nimi) kuvaus kuulostikin ensialkuun siltä kuin edessä olisi ollut kutkuttava, kaoottinen ja yliampuvat mittakaavat saava luotimyrsky.


    • GTA3+4+sa paras ++++

      sen jälkeen kun missionit on ohi, niin tuntuu tämä peli pysähtyvän.
      en väitä tätä huonoksi peliksi mutta liian tyhjää on koko kaupunki, mihenkää ostamaasi paikkaan ei pääse sisälle, missä on jumalauta kaikki yökerhot "paitsi se strip club" missä on autoliikkeet? ruokapaikat? huoltoasemat jossa voi tankata? ihmisten tekoäly kaupungilla jotain ihan käsittämätöntä paskaa.

      tenniskenttiä on kyllä laitettu vittu joka paikkaan ja ne vaateliikkeet niitä on saatana kartta täynnä.
      ne Trevorin lentotehtävät juonen jälkeen sekä se paketin nouto sillä romulla ei vois vähempää kiinnostaa ajaa edes takas hakea sama paketti moneen kertaan.
      se lentäminenkin vitutti kokoajan.

      kytät on tehty erittäin rasittaviksi, kerran ampuu pistoolilla niin on helikopteri yläpuolella tulittamassa. ei jumalauta.

      87% pelannnu tota peliä ja en pelaa toista kertaa läpi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2122
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1808
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      30
      1760
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1520
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1471
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1392
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1312
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1271
    Aihe