Miksi palkataan isännöitsijä?

Pieni osakas

Miksi taloyhtiön hallitus palkkaa isännöitsijän.
Onko isännöitsijällä jotain erikoistietoja tai osaamistaitoja.
Onko isännöitsijä kustannustehokas tai vain pakollinen kuluerä.

42

3332

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskinappi

      Taloyhtiön, pienenkin, hallinnon pyörittämisessä on aika tavalla työtä. Tärkein syy palkata isännöitsijä voi yksinkertaisesti olla, että hallitustyöstä ei makseta mitään. Eli miksi tehdä ilmaista työtä. Kun yhtiö palkkaa isännöitsijän, sen kustannuksen jakavat kaikki osakkaat ja hallitus voi keskittyä enemmän varsinaiseen hallitustyöskentelyyn ja jättää operatiiviset asiat isännöitsijälle.

    • Vanha täti

      Jotta asiaan saadaan selvyys, niin annat isännöitsijällenne puolen vuoden loman ja kirjallisesti vakuutat, että hoidat hänen työnsä sinä aikana ja ehtona viellä, että as.oy:ssä, jota hoidat, on enemmän osakkaita kuin sinä ja äitisi.
      Palkaahan et tarvitse, koska ei ole juuri mitään töitäkään.
      Palataan sitten puolen vuoden jälkeen asiaan.

    • köäiweougyiq

      Nämä on nyt taas niitä ikkuna-maurin juttuja!

    • Pieni osakas

      Halusin vain tietää vähän enemmän sekä puolustaa isännöitsijän tarpeellisuutta pienessä as oy.ssä.
      Viimeistä viestiä en ymmärrä?

    • ITS...

      Riippumatta asunto-osakeyhtiön koosta, on siellä lakisääteisiä tehtäviä jotka pitää hoitaa. Ne eivät toki vaadi ylempää korkeakoulututkintoa mutta harva oikeasti viitsii perehtyä niihin tai pelkän yleissivistyksen perusteella niistä suorituu.

      Isännöitsijä on taloyhtiön asiantuntija joka tekee sovitut työt sovittua korvausta vastaan. Koska kyse on liiketoiminnasta ei työtä kukaan ammattilainen tee ilmaiseksi, yksi suurimmista väärinkäsityksistä liittyy siihen ettei isännöinti ole kenenkään päätyö.

      Pienelle taloyhtiölle oto-isännöitsijä voi olla järkevä vaihtoehto, mutta suurin osa heistä on eläkkeellä ja heidän osaamistasossa on merkittäviä eroja. On hyviä ja sellaisia joita en päästäisi yhteiseen omaisuuteen käsiksi. Palkkio voi olla hyvin lähellä ammattilaisen pyytämää korvausta.

    • Osakas A-rapusta

      Taloyhtiön hoitoon kuuluu runsaasti tehtäviä, joita on hankala hoitaa oman päätyön lisäksi. Sitä paitsi minun varsinainen osaamiseni on aivan toiselta alalta. Maksan mielelläni parisataa euroa vuodessa ammattimiehelle, joka tekee isännöintiin kuuluvat työt kunnolla ja vastaa mahdollisista virheistä.

    • phjn phjn ikhjnu9o

      Pitää se olla joku, joka tekeekin jotain. Isännöitsijä on talouhtuössä renki, joka tekee käytännön jutu, mitä sille on määrätty tehtäväksi. Asikkaat ja hallitus monesti vaan haahuilevat haaveissaan. Niistä haaveista tekee totta isännöitsijä, käytännön rutiinihommiensa lisäksi.

      Kuten joku tossa kirjoittikin, antakaa potkut isännöitsijälle ja ettikää omasta porukoista joku, joka suostuu hoitelemaan kirjanpidot, kiinteistönhoitoon liittyvät asia, kaikki lakiasiat, verot, vastikkeet jne KÄYTÄNNÖSSÄ.

      Isännöitsijöitä monenlaisia, mutta taloyhtiö, käytännössä asukkaitten valitsema hallitus sen valitsee. Joskus hyvä duunari, joskus ei.

      • ....,,,,

        "phjn phjn ikhjnu9o", ei kannattaisi alkaa kapakasta tultua suoltamaan soopaa vuokra-asunnossaan.


    • Onko näin

      Talouden hoito ja sääntötuntemusten lisäksi isännöitsijä tuo hallituksen tietoon myös kiinteistön ylläpito- ja huolto-osaamista.

    • Asukasisännöitsijä

      Asukasisännöitsiä ollut jo vuosia taloyhtiössä ja eroa ei ole mitään muuta, kuin hulppee säästö rahaa!

      Asukasisännöitsijä ei kaiketi sovi, kuin pieniin taloyhtiöihin ja meillä on 11 asuntoa
      ei ole tuskaa hoitaa. Tilitoimisto hoitaa laskut ja vastikeseurannat..

      Tuhansien eurojen isännöinti maksaa kaikkineen tilitoimisto ja asukasisännöitsijä
      meidän taloyhtiölle 1500e Normaalisti n 4500e vähintään.

      Ihan turhaa siis maksaa jollekkin isännöitsijäfirmalle, kun itsekkin pystyy.

      Asukasisännöintiin muistettavaa, että nykyinen voi olla tehnyt sopimuksen jopa 1v irtisanomisajalla, eli päätös kannattaa tehdä heti kokouksessa irtisanoa nykyinen, jos kokouksessa niin päätetään.

      Sitten sellainen tilitoimisto, joka tekee vastikeseurantaa tehdä.

      Isännöksijäksi joku taloyhtiöstä joka osaa tehdä kokouskutsut ja hoitaa
      helppoa puhtaaksikirjoittamista kokouspöytäkirjat muutama vuodessa.

      Hallitus on kaiken tärkein se hoitaa asioita ja itse olen hallituksessa sihteeri ja
      samalla asukasisännöitsijä (isännöitsijä ei voi olla hallituksen pj)
      Hyvä hallitus kyllä hoitaa hommat ja isännöitsijänä en juuri kummempa atee, kun ei tarvitse. Isännöitsijä on oikeesti ihan turha.. eli hoidetaan itse!!

      Pelko pois ja yksi asukas hommiin pienellä korvauksella ja hallitus apuna ei ole ongelmia ja rahaa säästyy!

      • Tekninen_Inssi83

        Mihin sitä tilitoimistoa tarvitaan? Vastikeseurannan pystyy hoitamaan pienessä yhtiössä itsekin, kirjanpitokaan ei mitään rakettitiedettä ole. Lähinnä se kiinnostaa, miten perustelet tilitoimiston käytön muille osakkaille?


      • Anonyymi
        Tekninen_Inssi83 kirjoitti:

        Mihin sitä tilitoimistoa tarvitaan? Vastikeseurannan pystyy hoitamaan pienessä yhtiössä itsekin, kirjanpitokaan ei mitään rakettitiedettä ole. Lähinnä se kiinnostaa, miten perustelet tilitoimiston käytön muille osakkaille?

        Kirjanpito vaatii kyllä osaamista. On ihan turha vähätellä asiaa. Isännöitsijän on perehdyttävä moneen asiaan. As Oy laki määrittelee sen, mitä asioita kuuluu hoitaa yhtiössä,


    • jktyruilyioip

      Paljonko tilitoimisto maksaa?

    • Rapistuva tönö

      Rahaa säästyy ja korjausvelka kasvaa.

    • oppimista olis

      Hyvä isännöitsijätoimisto, ei pidä osakkaita alamaisinaan.

    • ITS...

      Asentaako wc-pytyn "asukasputkimies", korjaako autosi "asukasautoasentaja" ja leikkaako umpisuolesi "asukaskirurgi"?

      • asukaskadunlakaisija

        Vertaatko isännöitsijää ja kirugia toisiinsa? Jee!


      • asukasisännöinti

        Ei isännöitsijä sitä pyttyä itse asenna, vaan tilaa siihen jonkun muun sen työn tekemään ja siitä tulee erillinen lasku taloyhtiölle.
        just saatiin tarjous pieneen taloyhtiöön isännöinnistä ja isännöitsijä ei tee oikein mitään, seuraa vastikkeita ja kilpailuttaa putkimiehet ym, joita tarvitaan korjaus- ja huoltotöihin. Kirjanpito maksaa vielä erikseen. meillä jatkuu asukasisännöinti ja -kirjanpito.


      • amatööritouhut sucks
        asukasisännöinti kirjoitti:

        Ei isännöitsijä sitä pyttyä itse asenna, vaan tilaa siihen jonkun muun sen työn tekemään ja siitä tulee erillinen lasku taloyhtiölle.
        just saatiin tarjous pieneen taloyhtiöön isännöinnistä ja isännöitsijä ei tee oikein mitään, seuraa vastikkeita ja kilpailuttaa putkimiehet ym, joita tarvitaan korjaus- ja huoltotöihin. Kirjanpito maksaa vielä erikseen. meillä jatkuu asukasisännöinti ja -kirjanpito.

        Niinhän se olis jos toimis. Meillä oto-isännöitsijä olettaa, että jokainen hoitaa korjauksensa itse. Laittakaa tämmöset mainninat jonnekin papereihin tiedoksi ostajaehdokkaille, ettei tule kusetetuksi kuten itse tulin. Jokaisesta asiasta ja korjaustoimenpiteestä pitää riidellä ja saa sitten v-tumaisen maineen, kun lulin muuttaneeno as. oy:öön, joka hoitaa laissa möäärätyt tehtävät. Sitten elvistellään pienellä vastikkeella, kun korjaukset on hoitamatta ja vesikin maksaa alle hinnan, jonka kaupunki perii, kylmällä ja kuumalla vedellä sama kuutiohina kaukolämpötalossa.


    • Ei taitoja

      Ei todellakaan, mutta ei niitä tee isännöitsijäkään.

    • Väsynyt isännöitsijä

      Osakkaathan päättävät viime kädessä mitä haluavat ja mistä maksavat. Onhan näitä nähty. Niin kauan toimii, kun pienessä talossa riittää puuhamiehiä, jotka eivät halua palkkaa talkootöistään. Toisaalta sitten kun tulee isompia remontteja halutaan isännöitsijä, mutta silloin kyllä pitää toden teolla houkutella ammatti-isännöitsijöitä kiinnostumaan "vasemmalla kädellä" hoidetusta taloyhtiöstä.

    • Mikä ratkaisee?

      Laatu ratkaisee ei titteli. Tosin titteli usein ....

    • Ehkä näin

      Isännöitsijäkoulutukseen sisältyy useita eri perustietoja. Esim lainsäädännön osalta, kiinteistön elikaarihuollosta, ilmanvaihdosta jne.
      Hänellä on myös valmiudet ja tiedot käyttää avuksi eri alojen asiantuntijoita.

      Arvalla valittu alan kouluttamaton isännöitsijä on vaaraksi kiinteän omaisuuden ylläpitoratkaisuissa. Yhtä vaarallinen kiinteistölle, kuin taidoton ja kortiton henkilö on vaaraksi liikenteessä.

    • Vähemmistö osakas

      Samaa "taidottomuutta ja kortittomuutta" on useimmassa hallituksessa.

    • pienisännöitsijä

      Toisaalta "isännöitsijä" toimenkuvana voi olla melkein mitä vaan, ääripäät on mun kaltainen OTO-isännöitsijä 3 talon yhtiössä ja toinen ääripää on jonkun 1000 huoneistoisen yhtiön ammatti-isännöintsijä. Ei muuta yhteistä kuin nimitys "isännöitsijä".

    • Vanha täti

      Joo, kyllä asukkaat voivat kernaasti hoidella kaikki as.oy:sa tehtävät ja monissa taloyhtiöissä se varmasti toimiikin loistavasti.
      As.oy:ssä jossa itse asun ja olen pj, niin n. 40 % asunnosta on sijoittajien omistamia ja joka vuosi on todellinen vääntö, että saadaan edes hallitukseen jäsenet.
      Ja aika lähellä onkin hallitusammattilasten palkkaaminen.
      Niin miksi minä tai joku muu alkaisi täällä hoidella hommia ilmaiseksi tai pilkkahintaan? Sehän lihottaisi edelleenkin sijoittajien tiliä.

    • Vaikea työ

      Älkää vähätelkö ammattitaitoista sekä tehtäväänsä omistautunutta ammatti-isännöitsijää.
      Hallitusten jäsenillä on harvoin edes teorian, puhumattakaan käytännön tietoja kiinteistön ylläpito- elinkaarihuolloista ja remonttitöistä tai niiden tarpeellisuudesta.
      Alan taitamattomat, saidat ja kustannuksia kavahtavat hallitusten jäsenet sekä osakkaat vaurioittavat tai tuhovat eniten rakennuskantaamme.
      Saituri sijoittajat ovat toinen suuria rakennusten tuhooja ryhmittymä.

      Tässä välimaastossa isännöitsijän tehtävät vaativat suurta tietämystä monista eri asioista sekä etenkin ymmärrystä ja kärsivällisyyttä.
      En ole isännöitsijä vaan asioita hyvinkin läheltä seurannut.

    • Hallituksen pj 20v

      Isännöitsijä ja/tai kirjanpitäjä palkataan siksi, ettei kenekään tarvitsisi tehdä ilmaiseksi töitä muiden pussiin.
      Moni meistä myös käy päivätöissä muualla/ei osaa tai teidä/ei ole kiinnostunut osakeyhtiölaista.

      Omatoiminen isännöinti ja tilinpito onnistunee niissä pienissä yhtiöissä, joissa on asukkaina joku eläkeläinen. Vaikkapa juuri eläkkeellä oleva isännöitsijä tai rakennusalan ja talousalan ihminen. Mutta miksi hänkään tekeisi niitä ilmaiseksi.

      Isäni asuu rivitalossa, jossa yhtiöjärjestyksen mukaan jokainen vastaa omasta talosta ja tontistaan. Eli käytännössä lähes sama, kun asuisi omakotitalossa. Vain lumenluonti ja mennyt aitojen korjaus tehtiin/tehdään yhdessä.
      Tuollaisissa taloyhtiöissä siis homma voi toimia ja heillä isännöintivuoro kiertää, vuosi kerrallaan jokaisella.

      Isoissa taloyhtiöissä voi olla hankalaa saada edes hallitukseen jäseniä. Parempi olisi, jos halitusvastuustakin tulisi kiertävä ja kaikille pakollinen. Loppuisi roskalaatikkokitinä ja jokainen joutuisi joskus ottamaan vastuuta. Ja siinä myös nähtäisiin, että välillä asioita hoitaisi eläkeläinen, välillä nuoriso ja välillä besserwisserit. Mahdotonta sanoa etukäteen, mikä tai kuka on paras hoitamaan.
      Kokouspalkkio ja puhelinkulut hallituksen jäsenille, niin alkaisi löytymään ehkä muutama halukas.

      Ja menkää osakkaat niihin kokouksiin - luulisi, että omaisuuden hoito kiinnostaisi teitä?

    • Tiedolle kunnia

      Uskon edelleenkin että kokemusperäinen sekä taitava isännöitsijä on paras valinta hoitamaan osakkaiden kiinteää omaisuutta sekä ylläpitoa.
      Järkevät hallitusten jäsenet eli kiinteistöhuollon amatöörit, kyllä kuuntelevat taitavaa isännöitsijää.
      Osakkaiden oikeuksiin ja velvollisuuksiin kuuluu rahoittaa ja ylläpitää kiinteää omaisuutta.
      Osakkaiden ymmärtämättömyys sekä saituus pilaa eniten rakennuksiamme.

    • Messutallaaja

      Isännöitsijän yksi tärkeimmistä asioista on huolehtia kiinteistömassan ylläpidosta sekä huoltotöistä.
      Kiinteistömessuilla tavataan.

    • Tiploomi osakas

      Teknillinen ja osaava ammatti- isännöitsijä on kiinteishuollon kannalta todellinen aarre. Amatöörivetoiset ja kunnostusrahoja pihtaavat hallitukset aiheuttavat suurimmat kiinteismassan vauriot sekä korkeat käyttökustannukset.

    • Miksi?

      Korjausvelka kasvaa, rakenteet rapistuvat, suuret lämmitys- ja käyttökustannukset sekä odotettavissa olevat suuret ja kalliit perusremontit.
      Puhumattakaan kosteusongelman aiheuttamasta altistumisesta sairauksille ja huonosta sisäilmasta.
      Tässä asiat jotka koskevat suurinta osaa olemassaolevaa kiinteistökantaamme.

      Täysin syyttömät käyttäjät maksavat koko ajan korkeita käyttökustannuksia sekä tulevat rajut ja kalliit peruskunnostukset.

      • yxkirottusijoittaja

        Ei se isännöitsijä kuitenkaan taikuri ole. Hallitus on vastuussa oli taloyhtiössä ammatti isännöitsijä tai oto isännöitsijä. Ammatti isännöitsijällä on tietoa jota järkevä hallitus käyttää hyväkseen. Vielä sekään ei riitä, vielä tarvitaan osakkaat jotka ovat kiinnostuneita säilyttämään omistuksensa arvon.

        Jos yhtiössä, vaikka sitten pienessä, ollaan sillä kannalla että isännöitsijä on pelkkä kuluerä, eikä sen osaamista ja tietotaitoa haluta käyttää hyväkseen, niin kohta yhtiön ja etenkin kiinteistön kunto on sillä tolalla ettei sitä halua isännöidä kukaan: Rahaa kuuluu vääriin asioihin samalla kun vääristä asioista säästetään. Tällöin edessä on tilanne, että kiinteistön arvo rapistuu jopa nopeammin kuin sen kunto. Itse olen pyrkinyt omistuksissani säilyttämään sijoitusteni arvon. Valitettavasti kaikki sijoittajat eivät ymmärrä että se vaatii joskus muutakin kuin säästämistä väärissä asioissa.


      • Hpj vuosien ajan
        yxkirottusijoittaja kirjoitti:

        Ei se isännöitsijä kuitenkaan taikuri ole. Hallitus on vastuussa oli taloyhtiössä ammatti isännöitsijä tai oto isännöitsijä. Ammatti isännöitsijällä on tietoa jota järkevä hallitus käyttää hyväkseen. Vielä sekään ei riitä, vielä tarvitaan osakkaat jotka ovat kiinnostuneita säilyttämään omistuksensa arvon.

        Jos yhtiössä, vaikka sitten pienessä, ollaan sillä kannalla että isännöitsijä on pelkkä kuluerä, eikä sen osaamista ja tietotaitoa haluta käyttää hyväkseen, niin kohta yhtiön ja etenkin kiinteistön kunto on sillä tolalla ettei sitä halua isännöidä kukaan: Rahaa kuuluu vääriin asioihin samalla kun vääristä asioista säästetään. Tällöin edessä on tilanne, että kiinteistön arvo rapistuu jopa nopeammin kuin sen kunto. Itse olen pyrkinyt omistuksissani säilyttämään sijoitusteni arvon. Valitettavasti kaikki sijoittajat eivät ymmärrä että se vaatii joskus muutakin kuin säästämistä väärissä asioissa.

        Käytännössä ne poissa kokouksesta olevat asukkaat on pahin vastuun kiertäjä.
        Ei kiinnosta oman omaisuuden ylläpito pätkääkään. Kitistään jokaisesta menoerästä.

        Jos yhtiökokous vastustaa kaikkea remonttia, ei siinä mikään hallitus tai isännöitsijä mitään voi tehdä.
        Sitä saa mitä tilaa ja päätökset tehdään enemmistöpäätöksellä.

        Itse toivoisin modernisointia kokouskäytäntöihin. Jos esim remontteihin tulisi pakkovastus jokaiselta - olet läsnä tai et, yes/no, tai kiertävä hallitusvastuu, selän takana puheet vähenisivät.


    • Varajäsen

      Isännöitsijä lienee yleensä ainoa henkilö as oy:ssä joka ymmärtää kiinteistön ylläpitotarpeita.

    • Osaava

      Jokaisen kiinteistön hallituksessa pitäisi olla edes yksi kiinteistöhuollon ammattilainen. Sukanvarteen säästävät osakkaat vain pilaavat koko kiinteistön.
      Kiinteistön ylläpito tehtävään palkataan isännöitsijä.

    • Semmottis

      Jos yhtiössänne on henkilöt jotka kykenevät tekemään yhtiönne kirjanpidon ja tilinpäätöksen lakien ja asetusten mukaisesti, ovat sisäistäneet asoy- lain ja noudattavat sitä kaikissa taloyhtiönne asioissa ja päätöksenteossa sekä henkilöt jotka hoitavat kaikki vuosittaiset velvoitteet jotka alalle on säädetty, sekä saatte nämä henkilöt tämän kaiken tekemään, rahalla tai ilman (huom. palkanmaksuista ja vastikkeista säädetyt lain kohdat), EI TEIDÄN TARVITSE PALKATA ISÄNNÖITSIJÄÄ.
      Jos haluatte, että joku muu tekee nämä puolestanne, TARVITSETTE ISÄNNÖITSIJÄN tai jonkun muun nimikkeisen henkilön.
      Jos em. henkilöillä ei ole näitä taitoja, etsikään taidokkaampi!

    • Eri ammatteja

      Kiinteän omaisuuden ylläpito sekä huoltotoimet pitää olla osaavan ammattihenkilön hallinassa.
      Paperitöille on omat osaavat ammattihenkilöt jotka eivät yleensä hallitse kiinteistön ylläpitoasioita.

    • Anonyymi

      Meidän asuntoyhtön isännöitsiä ei edes ole kiinnostunut yhtiön asukkaista kun hän saa korvauksen työstään jota hän ei edes tee?

    • Anonyymi

      Olen osakas Taloyhtiö Osmajoentie 96 78210 Varkaus.Isännöitsiämme ei vaikuta olevan kiinnostunut osakeomistajien tarpeista,kun hän saa palkkansa?Olen todella huolestunut hänen työ kyvystään??Mitä tehdä tällaisessa propleemassa??

      • Anonyymi

        Ensiksi katsokaa taloyhtiön yhtiöjärjestys. Onko siellä kohta jossa vaaditaan taloyhtiölle isännöitsijä? Mikään lakihan ei sitä vaadi.

        Sitten käytätte vain kirjanpito yritystä ja hallitus hoitaa loput ja rahaa säästyy roppakaupalla.

        Isännöitsijähän on kuin se vakuutusyhtiön lääkäri joka potilasta näkemättä evää korvaukset. Isännöitsijä taas näkee työpöytänsä takaa tarpeet esim. katto- tai putkiremontille vaikka ei ole koskaan edes käynyt taloyhtiön pihalla.


    • Anonyymi

      Isännöitsijä leikkii toimistusjohtajaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1475
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1040
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      907
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      850
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe