mitä rohtoa iherbiltä

kuntulivilu

Olisko jotain,mistä apua paleleviin sormiin ja varpaisiin.

10

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rohtoo tarjolla

      Liikunta ja villasukat.

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk

      D-vitamiinia 50-125µg / vrk

      Magnesium (sitraattimuodossa) 200-400mg/vrk (tutkimusten mukaan lähes 90 % ihmisistä kärsii magnesiumin puutteesta)

      Pohjoismaiset terveysviranomaiset suosittelevat aikuisille Omega-3 rasvahappoja 1-2 grammaa päivässä eli esim. villiä lohta vähintään 150 grammaa päivässä. Eli käytännössä kaikkein tulisi syödä Omega-3 rasvahappoja lisäravinteena purkista. Raskauden aikana Omega-3 rasvahappojen tarve jopa tuplaantuu. Omega-3 rasvahapolla on tärkeä rooli mm. aivotoimintojen säätelyssä, tulehdusten ehkäisemisessä ja immuunijärjestelmässä.

      Vuoden D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä ja lähimarketistakin n. 50€:lla.

      Muut saa todella edullisesti Citymarketin luontaistuotehyllystä. Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      D-vitamiinin lähde ihmiselle on aurinko. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3, kello 10-16 välisenä aikana vähintään kädet ja jalat paljaina 30 minuuttia päivittäin. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Talvella UVB-indeksi on nolla.

      Ruuan merkitys D-vitamiinin lähteenä on vähäinen. Suomalainen saa hyvästäkin ruokavaliosta (runsaasti kalaa ja suositusten määrän vitaminoituja maitotaloustuotteita) 5-7µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa syödään pääosin kasvatettua kalaa, jossa ei ole D-vitamiinia, johtuen kalan rehusta, joka ei sisällä D-vitamiinia.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Meillä asiantuntijat Ursula Schwab, Christel Lamberg-Allardt ja Suvi M. Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle, vaikka se estää ainoastaan riisitaudin. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      D-vitamiinin syönti purkista läpi vuoden pitäisi olla itsestään selvä asia, mutta yllättävän harva edelleen ymmärtää D-vitamiinilisän tärkeyden. Ja jos ymmärtää, niin valitettavan harva nauttii sitä riittävästi. Tutkimusten mukaan virallinen suositus ei riitä edes vastasyntyneelle. Viralliset suositukset eivät edes nouse.

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

      http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

    • 123abc

      Koodilla: WTG209 saat 10$ alennuksen ensimmäisestä Iherb:n tilauksesta!

      • koodejaomiksitarpeik

        Kysyinkö koodiasi,eipä kannata vastailla,jos ei tiedä mitään!


      • tillllaaja
        koodejaomiksitarpeik kirjoitti:

        Kysyinkö koodiasi,eipä kannata vastailla,jos ei tiedä mitään!

        L-arginiini auttaa ZUP853


    • puos

      Jos tässä pitää ryhtyä puoskaroimaan, niin tarvittaisiin kyllä vähän enemmän taustatietoja kun pelkkä oire ja uskaliasta sekin, jos siihen jotakin erityisesti alkaa mättämään. Jossakin muistelen nähneeni jotain, kunhan palautuisi mieleen.

      Itse pidän öisin puuvillakäsinettä oikeassa kädessä, vasen ei tarvitse kun on lähempänä sydäntä. Minulla syke laskee levossa 50:n pintaan ja lisäksi alhainen verenpaine vaikuttaa. Jaloille riittää untuvapeitto. Muutoin palelu ehkä hieman vähentynyt vaihdevuosien myötä, vaikka edelleenkin hytisen normaalivaatetuksella 23 ° C huoneessa.

      • rohtoo tarjolla

        Olet ihan normaali.

        Itellä villasukat vaikka ei vedä ja lämpöö 21 astetta


      • puos
        rohtoo tarjolla kirjoitti:

        Olet ihan normaali.

        Itellä villasukat vaikka ei vedä ja lämpöö 21 astetta

        Aivan, huono verenkierto voi olla täysin normaalia, ja omalla kohdallani en ole siihen koskaan edes harkinnut mitään rohtoa saati olettanut että vikaa olisi päässä.


      • 787
        puos kirjoitti:

        Aivan, huono verenkierto voi olla täysin normaalia, ja omalla kohdallani en ole siihen koskaan edes harkinnut mitään rohtoa saati olettanut että vikaa olisi päässä.

        Toiset vaan palelee herkemmin kuin toiset.

        Se on ihan normaalia.


    • k.s

      "Aivan, huono verenkierto voi olla täysin normaalia, ja omalla kohdallani en ole siihen koskaan edes harkinnut mitään rohtoa saati olettanut että vikaa olisi päässä" Todella vaarallisesti ajateltu!
      Mitä esim. diabeetikon huono verenkierto tekee? Meille niin sanotuille terveillekin ihmisille pitkäaikainen huono mikroverenkierto aihuttaa pitkässä juoksussa jonkun sairauden...se on sitten joku sairaus...

    • 564218645

      Jos kyseisistä vitamiineista mitä yllämainittiin, haluat kokeilla tai vastaavaa niin löydät halvimmat ja laadukkaimmat iHerbiltä. Älä mene missään nimessä ljuontaistuote kauppaan ostamaan, vetävät välistä 2-4x tuotoilla. iHerbiltäkin löytyy jopa samoja tuotteita kun Lifestä. Erona on että iHerbiltä saat 2x enemmän ja 2x halvemmalla. Esim. SOLGAR merkkisiä vitamiiinejä, voit itse katsoa. Tilausohjeet ym löytyy:

      http://edulliset-vitamiinit.blogspot.fi/

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      107
      2087
    2. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      117
      1584
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1510
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1337
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      75
      1216
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      482
      1121
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      67
      1118
    8. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      953
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      922
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      876
    Aihe