TAMK

sairaanhoitajaksi

Tahtoisin kuulla kokemuksia TAMKissa opiskelevilta. Olen suunnitellut hakevani sairaanhoitajaksi, mutta en osaa päättää TAMKin ja Metropolian välillä...

13

8389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ahdistava amk

      Kannattaa harkita tarkkaan. AMK-opintojen keskeytysprosentti on suuri, Metropolian ja TAMKin viralliset keskeyttämisluvut löytynevät jostain. Mikä on syynä ettei ammattikorkeakoulusta valmistuta: Oma elämäntilanne ei suosi opiskelua, tyytymättömyys opintojen sisältöön, suunnitelmat muuttuvat, koulun joustamattomat aikataulut, haetaan kesken opintojen muualle (yliopisto) jne.

      Jos olet perheellinen, vältä AMK:n nuorisopuolen linjoja. Aikataulut ovat joustamattomat ja luennot on ripoteltu pitkin viikkoa. Suurin osa aloituspaikoista on nuorisopuolelle. Aikuispuolelle on vähän aloituspaikkoja ja sinne on vaikea päästä.

      Opintojen ensimmäiset 2-3 viikkoa ovat humpuukia ja tyhjäkäyntiä. Sen jälken alkaa opiskelu ja opiskelijat ovat ahdistuneita ja stressaantuneita. Oppimisen ilo on kadonnut.

    • opiskelija1

      TAMKissa opiskelevana voin sanoa, että TAMK on vaativa, mutta hyvätasoinen koulu. En tiedä terveydenhoitopuolen opinnoista, kun olen eri kampuksella, mutta opinnoista yleensä voin sanoa, että laadukasta on ja kuntokadun kampuksella on hyvät tilat. Oma kokemukseni on aika samanlainen kuin edellisen kirjoittajan. Korkeakoulu eroaa paljon ammattikoulutuksesta. Se voi olla kuulopuheiden perusteella jopa vaativampaa kuin yliopistossa opiskelu. Kaikki revitään selkänahasta irti mikä vaan lähtee. Kaikkensa pitää antaa. Joten kannattaa olla varma, että ala on oikea. Motivaatiota tarvitaan opintojen loppuunsuorittamiseen.

    • tamk amk

      Opiskelu TAMKissa - lyhyt oppimäärä:

      Mene luennolle, läsnäolopakko. Kirjoita nimesi nimilistaan. Lue, lue ja lue. Kirjoita kotona essee, toinen ja kolmas essee jne. Tenti, tenti ja tenti. Menetä younesi lukemisen, esseen kirjoittamisen ja tenttien takia.

      Lue illalla, yöllä ja viikonloppuna. Käy välillä koulussa. Käy välillä töissä tienaamassa. Huolehdi perheestäsi, pese pyykkiä, käy kaupassa, laita ruokaa, siivoa. Mene aamulla silmät ristissä univelkaisena ja rättiväsyneenä kouluun, koska siellä on läsnäolopakko. Lue. Kirjoita essee. Tenti. Varaudu saamaan hylättyjä ja huonoja arvosanoja esseistä ja tenteistä. Arviointi on 0-5 ja tentistä pääset läpi numerolla 1. Sinua pelotellaan opinnäytetyöllä (15 op) ensimmäisistä päivistä alkaen.

      Opiskelijoilla on kestostressi, adrenaliinitaso on huipussaan ja sen näkee ja kuulee. Iso osa AMK-opiskelijoista käy töissä opintojen ohessa, koska opintotuki ei riitä elämiseen. Perheellisillä opiskelijoilla on vaikeinta, koska koulun aikataulut sucks ja pahasti!

      Moni keskeyttää opinnot, koska vaan EI JAKSA! Mieti hakemista, todellakin mieti, mieti ja vielä kerran mieti!

    • 12333

      minä ainakin tykkään paljon tamkissa opiskelusta ,metropoliasta ei tietenkään ole kokemusta niin en voi verrata. tamkissa on todella tasokas opetus ja joustavaa. mukava ilmapiiri =)

    • tässä

      Höpö höpö.
      Itsekin opiskelen TAMKissa eikä siellä tuollaista ole. Mielestäni kursseista jopa päästetään liian helpolla läpi. Joistain kursseista voi - opettajasta riippuen - jopa puhua itsensä läpi jos muuten on ongelmia. Nuorisopuolella on tosin jonkin verran... ööh, miten sen nyt kauniisti sanoisi... opiskelijoita, joilla on vielä hieman matkaa aikuistumiseen...

    • ajanhukkaa

      ei kannata, AMK on paskasakille

    • Aikuisopiskelija

      TAMKin sairaanhoitajan aikuispuolen opinnoista olen kuullut positiivista palautetta. Koulutus toteutetaan niin, että opiskelu on mahdollista myös työn ohessa. Opinnot sopivat aikuisille, perheellisille ja työssäkäyville opiskelijoille.

      Teoriaopinnot toteutetaan lähiopetuksena muutamana päivänä kuukaudessa. Lisäksi on itsenäistä opiskelua ja verkkokursseja. Pakolliset harjoittelut on tehtävä. Jos on töissä, voi anoa töistä opintovapaata työharjoittelujen ajaksi.

    • Lauranen

      Tamkista valmistuneet hoitsut työllistyy siinä missä muutkin hoitsut. Hoitsuista on pulaa vanhuspuolella ja kaikki kynnelle kykenevät kelpaa kouluun ja sen kyllä näkee.

    • huonoa1

      TAMK:ssa saa huono seksiä. Tiedän. Olen kokeillut.

    • Tamkkilainen

      Tamkista kertaalleen valmistunut ja siellä uudestaan. Voin kertoa, että paljon on tänä syksynä meno muuttunut. Opiskelijan kannalta paljon huonompaan suuntaan. Aikataulut kiristyneet, joustavuus 0 ja vaatimukset sekä työmäärä kasvaneet. Hoitotyön puolella olen nyt ja kohta syyslukukausi tehty. Ekasta jaksosta taskussa 2x5, 2x4 , 3 ja hylätty. Asteikolla 0-5. Hylätty saatu juuri uusinnassa läpi, tuli 1. Ihan helvetisti (useita viikkoja) olen lukenut tentteihin, joista läpipääsyyn vaaditaan 50-100% oikein. Useimmiten vaatimus on 75% oikein. Joka viikko on 1-2 pbl istuntoa ja näistä tieteelliset esseet. Koulussa opetetaan ja käydään läpi kuinka asiakasta tulisi kohdata ja käyttää aikaa hoitoon jne jne. Kaikkea sitä käydään läpi mihin tosi elämässä ei ole aikaa tai jos koitat hoitaa asiakkaat hyvin saat potkut liiasta hitaudesta. Jatkuvaan stressiin ja tuskaan tuo koulutus kyllä valmistaa.
      Tässä vaiheessa tuntuu jo ettei mielenterveys kestä enää ja kohta olen itse jollain osastolla. Paljon olen joutunut uhraamaan yhden syksyn aikana mm. Perheen, ystävät.. muulle kuin koululle ei ole aikaa. Yöunista on revitty läksyjen tekoajat. Yhteenlaskettuna itsenäiselle työlle varatut tuntimäärät yhdeltä jaksolta ovat niin suuret, että ne tehdäkseen tulisi opiskella nukkumatta yötäpäivää lähiopetuksen lisänä. Todennäköisesti keskeytän opinnot, sillä en halua että lapseni kasvaa ilman toista vanhempaa. Toivottavasti pääsen vielä johonkin muuhun amk..

    • LääkkistaiFarmasia

      Tamkin monimuotokoulutuksissa on toimivat aikataulut, myös terveysalalla. Lähiopiskelua on joko 2-3 päivänä joka toinen viikko, iltaisin tai viikonloppuisin. Päivätoteutuksissa on huonot aikataulut, liikaa lähiopetusta, muutaman tunnin luentoja heitelty pitkin viikkoa. Suurin osa lähiopetuksesta on turhaa tyhjäkäyntiä. Kesällä Tamkissa on vain yksi tenttipäivä ja kesäopintoja järjestetään todella vähän.

      Terveysalalla on pakollista ja palkatonta harjoittelua liikaa. Harjoittelupaikat varataan JobStepistä. Osa harjoittelupaikoista on luvattoman kehnoja - todella huonoja työilmapiirejä ja jopa opiskelijoiden kiusaamista. Kiusaamisen takia osa hoitoalan amk-opiskelijoista keskeyttää opinnot ja vaihtaa alaa. Tamkin tradenomi-, insinööri- ja rakennusopiskelijat yms. saavat tehdä opintoihinsa kuuluvat työharjoittelut kesällä ja täydellä palkalla.

      Hoitoalasta kiinnostuneen kannattaa hakea yliopistoon opiskelemaan lääketiedettä tai farmasiaa. Lääkäriopiskelijat tekevät opiskeluaikana työkeikkoja hyvällä palkalla ja työpaikkoja lääkkisläisille on pilvin pimein. Valmis lääkäri saa takuuvarmasti töitä. Myös farmasia on hyvä vaihtoehto. Farmaseuttiopiskelijat saavat työharjoittelustaan täyttä palkkaa ja apteekkialalla on hyvä työllisyystilanne.

      Sairaanhoitajat, kätilöt ja terveydenhoitajat valmistuvat suoraan työttömyyskortistoon. Ensihoitajille, fysioterapeuteille, bioanalyytikoille ja röntgenhoitajille on paremmin töitä. Vastavalmistuneet amk-hoitajat eivät saa Pirkanmaalta koulutusta vastaavaa työtä. Työpaikkoja löytyy pääkaupunkiseudulta ja ulkomailta.

    • Trade16

      Tamkin liiketalouspuoli ainakin on pelkkä vitsi. Jos olisin tiennyt niin en olisi mennyt.

    • Anonyymi

      Suosittelen myös välttämään tamkin konetekniikan koulutusta. Kouluttavat liikaa väkeä alalle, jolla työpaikkoja ei kaikille halukkaille ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      164
      2783
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2011
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1816
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      68
      1557
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe