Emme halua lahjoja

vain hauskaa

Olemme miehen kanssa jo pitkään miettineet mitä kutsuun laittaa, että saa ihmiset ymmärtämään että emme oikasti halua lahjan lahjaa, ei rahaa tai mitään. Haluamme järjestää juhlat ilman hyötyä niistä, kiitoksena myös kaikille läheisille siitä että ovat olemassa. Emme siis halua skumppapulloa rusetilla, vaahtokarkkeja tai ylipäätään mitään.

Yksi idea tuli siskoltani. Pyytäisimme vain jokaiselta vieraalta nimettömänä tai ei, viestin, kortin, tarinan omasta liitosta Tai runon, neuvon, toivotuksen. Näillä koristelisimme vastaanoton eteisaulan. Jokainen joka haluaa voisi myös kertoa tarinansa, neuvonsa, runonsa mitä vaan ääneen. Tälle varattaisiin pieni aika ohjelmasta. Ja koska nämä viestit/ kirjeet on henkilökohtaisia, menisi vierailla aika niiden tekoon tai sitten kaupan kortin kirjoittamiseen taiten, että enää ei olisi kellään tarvetta erottua lahjalla.

Olisiko hyvä idea, vai mitä itse tekisit/ teeitte?

4

136

  Vastaukset

  • Hyvä idea.
   Huono idea, että (pakotettaisiin) ihmiset lukemaan niitä tarinoita ja juttuja ääneen. Ehkä yksi viidestäkymmenestä on innokas.

   Joillain ihmisillä taas ei ole mitään runosuonta ja joillekin jopa kortin kirjoittaminen on puolen tunnin urakka (Hyvää hääpäivää Matille ja Maijalle toivottavat Virtaset).

   Ja sitten on niitä vanhempia ihmisiä, joiden mielestä hääparin on pakko saada hääastiasto, mieluusti jotain vanhaa, kuten Myrnaa. Sitten saatte 6 kpl Myrnan kahvikuppia, joita ette edes käytä, koska juotte mukeista. Seuraavien juhlapäivien lahjapulmat on tuolla ratkaistu...

   Suosittelen "hätävaralistaa" niille Liisa -tädeille ja Aune -mummuille, jotka soittavat teille joka päivä, kunnes saavat jonkinlaisen lahjavinkin.

   Sisustustavaraa voisi olla kiva toivoa. Esim. tyylikäs pöytävalaisin. Kuvia vain lehdistä ja näytätte Aune -mummulle että tommosen jos saisi...

  • Päätimme laittaa kutsuun, että:

   Toiveena olisi, ettei hääparille tuotaisi tavara- tai rahalahjoja, vaan tultaisiin vain nauttimaan, syömään ja juomaan ja juhlimaan kanssamme.

   Ilmoitamme siis mitä kohteliaammin, että kaikki saamamme tavara- ja rahalahjat osoitetaan paikalliselle Punaiselle Ristille.

   Jos nyt kuitenkin haluatte muistaa hääparia jotenkin, voitte tuoda heille tarinan omasta suhteestanne, kuvan, neuvon tai toivotuksen.

   *******
   Onko parempi näin?

   • "Toiveena olisi, ettei hääparille tuotaisi tavara- tai rahalahjoja, vaan tultaisiin vain nauttimaan, syömään ja juomaan ja juhlimaan kanssamme."

    Lisäyksenä " Tuokaa tullessanne vain paljon Onnentoivotuksia!"

    Eiköhän tuo riittäisi.


   • juhlija kirjoitti:

    "Toiveena olisi, ettei hääparille tuotaisi tavara- tai rahalahjoja, vaan tultaisiin vain nauttimaan, syömään ja juomaan ja juhlimaan kanssamme."

    Lisäyksenä " Tuokaa tullessanne vain paljon Onnentoivotuksia!"

    Eiköhän tuo riittäisi.

    Kiva. Kiitos lisästä :)


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Johanna raskaana! Ei pyhää päivää sentään

   Johanna Tukiainen ilmoittanut raskaus-uutisen. Saa vauvan syksyllä. 41 vuotias. https://www.seiska.fi/Uutiset/Totta-se-on-Johanna-Tukiainen-vahvistaa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   235
   18050
  2. Suomalaiset työttömät

   maatiloille töihin, onko mahdoton ajatus? Kausityöntekijöitä ei koronan takia saada Suomeen joten voidaanko suomalaisia työttömiä velvoittaa vastaanot
   Maailman menoa
   325
   3451
  3. Mansikka- ja marjasato voidaan uhrata

   niillä ei ole mitään merkitystä elintarvikehuollon kannalta,ne voidaan uhrata.Elintarvikehuollon kannalta tärkeitä ovat vilja-ja perunasato ymv. mutta
   Maailman menoa
   166
   1566