Epävarmuutta

Epävarma

Olen tänä vuonna aloittanut opiskelun ammattikoulussa LVI-asentajaksi, ja koulua on ollut nyt jo se vähän reilu 3 kk. Mutta nyt on tullut vastaan se mitä varmaan koko yläkoulun pelkäsin, se karmea epävarmuuden ja katumuksen tunne siitä että oliko valinta sittenkään oikea. En siis suoranaisesti kadu ala-valintaa vään lähinnä sitä että muut ryhmäni oppilaat ovat totaalisesti eri maata kuin minä, en siis koe itseäni kiusatuksi mutta jatkuva epämukavuus ja ahdistus kalvaa joka koulupäivän aikana, ja kaiksta eniten tätä ruokkii se että oppilaitoksessani olisi ollut toinen linja joka on ilmeisesti täynnä kaltaisiani ihmisiä ja jälkeenpäin on ajatus kolmesta vuodesta tämän ryhmän kanssa hirvittänyt. Pitäisikö minun siis tehdä jotain vai jatkanko koulun loppuun ja jatkan siitä sitten eteenpäin minne sitten menenkin vai teenkö asialle jotain. Onko kellään muulla kenties samaa ongelmaa?

3

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perseestä

      Mul on aika pitkälti tismalleen samanlainen tilanne, opiskelen myös lvi alaa jo toisella vuodella ja nyt työharjoittelussa huomasin että mulla ei oo edes hirveästi mielenkiintoa alaan. Ymmärrän täysin ton sun epävarmuuden kun mul on ihan sama. Ja luokkalaiset ei tunnu munkaan mielestä samankaltaisilta kuin mä, ainakaan välillä.

      Oon myös miettiny ite keskeytystä ja alan vaihtoa mut oon sit jumissa siinä etten tiedä minne sit menis.

      Kannattaa miettii et haluutko oikeasti tehdä ton alan töitä työkses. Tosin se voi olla vaikeeta noin alussa ja työharjoittelussa sen näkee paljon paremmin.

      • lisäystä vielä

        Lisään vielä että nää putkihommat on usein raskaita esim tavaroitten kantaminen kerroksista toisiin ja että kun ne tehdään urakalla niin on myös kokoajan kiire.


    • Täysin varma

      Huomautan kuitenkin, että ruoho näyttää aina vihreämmältä aidan takaa, eli ihminen näkee hyvin helposti jonkin muun valinnan hyvät puolet, mutta haittapuolien havaitseminen onkin vaikeampaa.

      Lisäksi voin sanoa, että opiskelu- tai edes harjoitteluaikana ei tietyn ammatin todellisuutta pysty havaitsemaan. Vasta vuosikausien työskentely alalla näyttää tositilanteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3387
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2035
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      197
      1678
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1583
    5. 80
      1135
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      266
      996
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      926
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      909
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      855
    Aihe