Kiinnostaisi muutama mielipide ulkomailla asuneilta

Kysyn vaan

Ihan ensimmäisenä haluan sanoa, että olen syntyperäinen suomalainen, enkä ole ikinä asunut ulkomailla, joten asiani koskee hieman tätä palstaa poikkeavaa aihetta.



Latailen kaikenlaista mediaa aktiivisesti eri suomalaisille huumorisivustoille ja yksi asia jonka olen huomannut on se, miten suurinosa mediaa kommentoivista ihmistä suorastaan vittuilevat ja arvostelevat median lähettäjää, jos jostain syystä kyseenomainen media ei miellytä. Hyvänä esimerkkinä sanotaan jos ulkomaalaisella sivustolla jokin media(oli se sitten kuva, video tai jokin muu) saattaa saada ison suosion ja jos kyseisen median suomalaiselle huumorisivustolle laittaa, niin saattaa tulla täysi tyrmäys, edes suomalaisena en ymmärrä mistä tämä johtuu.



Toinen sitten on kaikenlainen turhanpäiväinen päteminen jos huomaa mitään virhettä esimerkiksi lähettämän median otsikossa/kuvauksessa. Tähän törmää erittäin harvoin ulkomaalaisille huumorisivustoilla.



Vertailuksi otan kaksi muuta ulkomailla toimivaa huumorisivustoa, joissa käyttäjiä löytyy ympäri maailmaa. Noille kun lataat jotain mediaa, niin selvästi suurinosa kommentoivista ihmisistä kommentoivat positiivisia asioita kysenomaiseen mediaan liittyen, sieltäkin toki löytyy muutama ihminen aina, jotka alkavat syystä tai toisesta pätemään, mutta se on melko harvinaista. Suomalaisilla huumorisivustoilla asia taas on päinvastoin, hyvin harvoin ihmiset kommentoivat mitään positiivista, negatiivinen kommentointi on todella yleistä.



Haluaisin siis kysyä ulkomailla asuneilta, että mikä on teidän mielipide tästä?
Oletteko ulkomailla asuessanne ja sitten tänne palatessanne huomanneet samanlaisia asioita. Onko täällä yleisesti enemmän pätevistä, vittuilua ja mollaamista kun muualla maailmassa?

7

330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • dfhghjfghkhg

      "Onko täällä yleisesti enemmän pätevistä, vittuilua ja mollaamista kun muualla maailmassa?"

      Ei todellakaan. Suomessa olen osannut sopeutua joukkoon paremmin ja ihmiset ovat jopa arvostaneet minua. Ulkomailla asuessa menee vuosiakin, ennenkuin kielitaito ja kulttuurin taju alkaa olla riittävät ymmärtämään kohteliaan piilovittuilun. Suomalaisetkin kiusaavat, mutta se on täkerömpää, päin naamaa-tyyliin. Pidän siitä. Kiero, "sivistynyt" ilkeily saa pahan olon aikaan, eikä siihen osaa reagoida, ellei ole sillä alalla kehittynyt. Kiinalaiset ovat minusta samantapaisia kuin me suomalaiset. Reilusti päin pläsiä, mitä vaan mieleen tulee - tapellaan ja sovitaan ja sillä siisti. Olemme luonnonlapsia ja se on kivaa!

      • Rapakko

        Olen asunut Pohjois-Amerikassa noin 20 vuotta ja olen muuttamassa takaisin Suomeen.

        Olen samaa mieltä siinä asiassa, että kyllä vittuilua ulkomaillakin esiintyy, usein tosin hymy naamalla sanottuna. Ehkä se ero suomalaisiin on se, että täkäläiset ovat paljon paksunahkaisempia. Ilmaisevat oman mielipiteensä mutta toisaalta eivät jää murehtimaan sitä, eivätkä loukkaannu yhtä helposti vaan antavat valua kuin veden ankan selästä.

        Olen viettänyt joka vuosi aikaa Suomessa lomaillen, joten en ole menettänyt tuntumaani Suomeen. Suomalaisessa kulttuurissa on jotain niin rehellistä ja ainutlaatuista, joka ei ole heikkous vaan vahvuus. Suomalaiset painavat itseään aivan turhaan alas. Suomalaisia mollataan usein tyylittömiksi. Mielestäni asia on aivan päin vastoin. Odotan innolla paluutani. Minulla ei ole mitään yliromanttisia odotuksia, vain toive palata takaisin rakkaiden ystävien ja sukulaisten luokse - juurilleni.


    • palasintakaisin

      Olen asunut ulkomailla kymmeniä vuosia,ja palasin Suomeen 5 v sitten, pakko oli palata takaisin siihen maahan mistä muutin.Neljä v Suomessa oli vaikeaa.Suomalaiset ovat katkeria, ei mitään huumoria löydä helpolla, ja erittäin epäsosiaalisia.Hyvin harvan kanssa sai juttua aikaan.
      Aloitus kirjoitukseesi vastaan: Suomalaisilla on erittäin huono itsetunto, ja siitä johtuu se huono käyttäytyminen, jota kutsuit V...tuiluksi.

      • Kysyn vaan

        Kiitos vastauksestasi, kiitos myös edelliselle vastaajalle.


    • juntti mikä juntti

      Allaoleva ehkä ei vastaa yleisesti mediaan suuntautuvasta mutta tuo esille liian monen junttisuomalaisen tollouden. Noin yleensä.

      Esimerkkitapaus: Asiakas pyytaa teetä. Se tuodaan hänelle välittömästi. Kuitenkaan tee ei ole tarpeeksi kuumaa.

      Jenkki: " Anteeksi, tämä tee on hiukan viileää. Voisinko saadaa toisen kupillisen kuumempana? Kiitos niin paljon (ja kaunis hymy) "
      Japanilainen: Kiittää, juo teensä ja kumartaa kiitoksesi sanomatta mitään.
      Suomalainen: (Närkästynyt ilme naamallaan) "Jos olisin pyytänyt jääteetä, olisin sanonut sen. Tää on juomakelvotonta!" Sitten päälle ilme että teen tuoja on aivan mielenvikainen.

      Arvatkaa kuka sai ennätysajassa uuden kuuman teen? Ei, se ei ollut suomalainen.
      (hänen teevesi "täytyi hakea kaivosta, kuumentaa sähköliesi, lämmittää vesi valmistaa uusi tee" ja noin 25 minuutin kulutta hänen teensä oli vasta valmista.)

      Jenkki sai uuden kiehuvan teen alle minuutissa.

      Japanilaiselle tarjottiin heti toinen kupillinen, kuumana. Kumartaen otettiin vastaan.

    • 6-18

      Opi ensiksi suomea!

      Olet nolla.

    • jmnlkafl

      Kysyn vaan, en tiedä onko tämä oikein vastaus siihen mitä kysyt, mutta sepustan nyt kumminkin.
      Olen nimittäin sattumalta juuri viimeaikoina katsellut valtavan määrän standuppeja youtubilla, ja lueskelen usein kommentit, mikäli sieltä esim. löytyisi jotain vinkkiä muista hauskoista jutuista.
      Ja kyllä sielä ainakin tulee kommenttia joka suuntaan - kehuja mutta myös todella törkeää vittuilua. Sama musiikivideoissa. Koska englanti pääsääntöisesti on kielenä niin tietty vaikea tietää mistä maasta kirjoitellaan, mutta vaikuttaa että ainakin USAssa ihmiset voi päästää suustaan ihan mitä tahansa.

      Joten kyllä sanoisin, että ei se ole erikoispiirre suomalaisissa, vaan osa ihmisluontoa. Ilkeys vaan ilmaistaan eri lailla eri maissa, kuten joku muukin jo totesi.
      (Siitä on muuten standuppari Reginald D Hunter tehnyt mainion numeron, löytyy youtubista mutta en nyt muista mistä clipistä.)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe