Pohjatyöt talvella

talooo

Meille olisi rakennuslupa tulossa marras-joulukuussa. Mitä mieltä olette pohjatöiden tekemisestä talvella? En peurustusten valua, mutta niin että kaivaisi kuopan, vetäisi liittymät ja tasottaisi sorapinnalle. Ja sitten jättäisi odottamaan huhtikuuta ja pääsisi heti tekemään perustuksia. Maapohja on moreenia ja paikkana Etelä-Suomi joten tietenkin riippuu paljon millainen talvi tulossa.

Mutta noin ylipäätänsä onko järjevää ja mitä riskejä voi tulla? Hieman epäilyttää kaivetun maan routiminen, mutta jos toisaalta laittaa "heti" eristelevyt pohjalle ja soran päälle. Kiitokset asiallisista vastauksista!

9

4417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä hosu!

      Miksi noin kiire? Jos kerran perustustyöt teet keväällä, niin eikö se kannattaisi jättää ne maatyötkin keväälle? Eri asia on sitten, jos joutuu vaikkapa kalliota louhimaan, niin ne kannattaisi tehdä nyt ja jatkaa siitä keväällä kun pakkaset on paukuteltu.

    • eiääliö

      Kyllä hyvin voi tehdä tuohon aikaan. Jos oikein huono tuuri käy, niin vesisateet häiritsee. Sulla on vastaava mestari ja valvoja noita asioita varten. Kysy niiltä.

    • wqeqwewqee

      Ei kannata. Todella paljon riskitekijöitä ja saattaa muutenkin aiheuttaa turhia kuluja ja stressiä. Keväällä sitten kaikki kerralla niin ei tartte jännittää jäätyykö ja routiiko.

      Naapurissa tekibät pohjat talvella....ja sittenhän perustukset ja laatta vähän liikahtivat kun routa sulikin vasta paljn myöhemmin.

    • slavia

      kaipaa tarpeeksi syvälle niin ei talo kylmene

      • henrik ijös72

        ois risujen laittoa polttopuiksi ja betonia maanalle.


    • Ffjskdknsbbsb

      Jos pystyt teettämään talvella niin siinä on ainakin se hyvä puoli, että kaivuria luulisi olevan hyvin (ja mahdollisesti halvemmalla) saatavalla kuin huhti-/toukokuussa jolloin joka työmaalla kaivetaan samaan aikaan. Ja jos sorsapatja on valmiina keväällä heti kun lumet sulaa niin saat varaslähdön myös kaikkiin muihin töihin eli kaiken järjen mukaan tekijöitä pitäisi olla paremmin tarjolla kuin jos aloittaisit samaan aikaan kuin kaikki muutkin rakentajat. Lisäksi rakennuskausi kesällä on loppujen lopuksi aika lyhyt ja ei ole yhtään pahasta että ehdit hyvin saamaan vesikaton, ulkokatokset, rännit jne valmiiksi ennen syyssateita ja kohtuu vähällä stressillä.

      Mutta juttele toki sen mesun kanssa mahdolliset riskit läpi että osaatte poistaa ne oikein.

      • konemiäs

        Kaivuri on talvella kalliimpi. = enemmän töitä lumen ja roudan kanssa, enemmän tyhjäkäyntiä lämmityksen vuoksi (huom. laskutus koneen käyttötunneista!!) ym ym. Tuntitaksat ei taatusti ole ainakaan halvemmat talvella, voi olla jopa kalliimmat kun koneet kuluu talvella enemmän ja polttoainetta menee enemmän.
        Täysin järjetöntä tehdä pohjia talvella. Ei säästä mitään.


    • talooo

      Kiitokset vastanneille ja hajontaa on mielipiteissä kuten odotettua. Oma mestari oli sitä mieltä että voi alkaa tekemään talvella.

      Enemmän taitaa olla merkitystä tulevalla talvella. Pari vuotta sitten tammikuun alkuun nollan tienoilla ja sitten tuli aika paljon lunta > maa ei juuri jäätynyt. Eli katsellaan miten sää tässä muttuu.

      • Maanrakentaja 57

        Nykyisellä kalustolla maanrakennustöitä voidaan tehdä aivan samoin kuin kesälläkin. Viemäri ja vesijohtotöitä on monasti parempikin tehdä talvella kun kaivannon seinämät pitävät jäätyessään paremmin.
        Usein pieni pakkanen on paras kaivukeli on kuivaa eikä tarvitse pumpata. Vesisade on moreenille myrkkyä ja sen kaivu kannattaa sijoittaa pakkaspäiville.
        Koneen hintaa tuskin enää saa alennettua, koska ovat täysin pohjamudissa jo kannattavuusrajan alapuolella reilusti. Sepeliä ja soraa voi saada halvemmalla, samoin tarvikkeita, kuten putkia ja kaivoja.
        Pienempi kone pärjää routakoukulla ja isommat parikymmentä tonniset voimalla , hyvin onnistuu ja aikataulu nopeutuu. Jossain moreeni mäenrinteissä huhtikuun sulamisvesissä voikin olla helisemässä.
        Täyttökerroksina käytetään nykyisin lähes yksinomaan sepeliä 16 -32 tai 8-16 mm , jotka ovat hienoaineksista vapaita ja routimattomia. Kuivuvat keväälläkin erittäin nopeasti ja ovat hyviä kapillaarikatkoja.
        Siitä vaan koneet käymään, vastaava mestari kyllä tuntee hommat.
        Perustuksetkin voi kätevästi valaa eristemuoteilla ilman jäätymisen riskiä, että heilahtaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe