Mistä saisi helppotajuista opastusta kameroista...

Avuton tuleva ostaja

Hei! Tuli vain mieleen, kun tälle palstalle eksyin, että mistä saisi tietoja kamerasta ennen sellaisen ostamista. Esim., että voiko kameran muistista siirtää kuvia muistikortille tai päinvastoin, ja millaista muistikorttia kameraan tarvii. Pitääkö vain kysyä myyjältä?

6

99

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unohda avuttomuus

      Painettu kirja on hyvä lähtökohta.
      http://www.kirjavinkit.fi/valokuvausoppaat/

      Jos panet hakukoneeseen vaikkapa hakusanan ”valokuvausopas”, saat liudan linkkejä, joita klikkailemalla löydät varmasti jotain ihan netistäkin.

      Minun kameroissani ei ole ollut varsinaista muistia, vaan ne ovat vaatineet toimiakseen kameran uumeniin asennettavan muistikortin. SD-tyyppiset, kynnenkokoiset kortit lienevät nykyisin yleisimpiä. Hinnat eivät enää päätä huimaa. Yhdelle 8 tai 16 gigatavun kortille mahtuu satoja kuvia. Kortin voi napata irti kamerasta ja työntää tietokoneen kortinlukijan aukkoon, jolloin se toimii kuin tietokoneen oma muistiväline ainakin. Toinen mahdollisuus on yhdistää kamera ja tietsikka kameran mukan tulevalla piuhalla.

      Helppoa kuin heinänteko.

      Ja myyjältä toki sopii kysyä – sitä vartenhan myyjät ovat olemassa!

    • myyjältä?

      Kameraa ostaessasi et ilmeisesti tarvitse mainitsemiasi tietoja muisteista, kunhan muistat ostaa kameraan sopivan muistikortin esim. 8 gb.

      Minusta kameraa ostaessa tarvittset tietoja omasta tarpeestasi (lähinnä polttoväli ja budjetti). Yleensä saman hintaiset kamerat ovat n. yhtä hyviä merkistä riippumatta.

      Myyjältä kannattaa aina kysyä neuvoa, mutta ei uskoa kaikkea mitä yksi myyjä sanoo

    • Yleisesti kameralla kuvataan muistikortille. Joissain kameroissa voi olla sisäistä muistia, jolle mahtuu ehkä kymmenisen kuvaa. Se on puhdas hätävara.

      Ensimmäinen valinta on järjestelmä vs. kompakti. Järjestelmässä objektiivia voi vaihtaa ja niissä on yleisesti isompi kenno kuin kompakteissa eli kuvanlaatu on parempi etenkin huonoissa olosuhteissa. Perustason järkkäreitä saa alkaen n. 300 eurosta ylöspäin. Kompakteja saa tarjouksessa jopa viidellä kympillä, mutta kalleimmillaan kompaktikin voi maksa yli 500 euroa. Kompakteja usein nimitetään myös pokkareiksi, joskin tarkemmin vain pienimmät kompaktit ovat pokkareita.

      Jos päädyt kompaktiin, niin sitten mieti ostako jonkun satasen halvan vai hieman kalliimman. Jälkimmäisessä tapauksessa mieti painostatko valovoimaan ja kuvanlaatuun vai pidempään zoomiin. Muista, että on hyvä varata 30-50 euroa hinnan päälle varusteisiin. Välttämättömiä on vain muistikortti, lisäksi on hyvä olla suojalaukku ja mahdollisesti vara-akku.

      Järkkäreissä ensimmäinen kysymys on peilillinen vai peilitön. Kannattaa ottaa huomioon, että jokaisessa näissä valinnoissa on ihmisiä, joilla on fanaattinen mielipide siitä, mikä toiselle on oikea ja väärä. Kuitenkin jokainen merkkivalmistajan kamera on periaatteessa hyvä johonkin käyttöön. Ei niitä muuten myytäisi. MInä varmempi jonkun mielipide on, sitä väärempi se on.

      Yksittäisestä mallista saa sitten tietoja googlella. Katso maahantuojan sivut, erilaisia arvosteluita ja tarvittaessa etsi käyttöohje.

    • ostaja1

      Kiitos kaikille vastauksista! T: Avuton

      • Canonisti minäkin

    • Moniavaihtoehtoja on

      Pikkuvinkkinä koskien niin kameroita kuin muita vempaimia ensiostajalle sanoisin jottei aina kannata ensisilmäyksellä tuijotella uusinta ja näinollen myös kalleinta valmistajan mallia. Vaikka sen väitettäisi olevan ja/tai se olisi jotenkin teknisesti parempi.
      Koska erittäin hyväksi todettuja ja koettuja aiempia malleja saattaa saada "poistomyyntilaarista"
      aivan pilkkahinnalla reippaassa ALESSA uutena ja takuulla.
      Nykysyksyisin mallisto ja hinnasto muuttuu yllättävän nopealla syklillä myös
      eräissä kameramalleissa ja siitä saattaa olla merkittävää etua ensiostajalle
      joka aikoo tehdä itselleen edulliset kaupat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1805
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1514
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1194
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1182
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1119
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe