Lyhyet raajat

Lääkäri kirjoitti

Käytiin tänään 8 kk neuvolassa jossa oli myös lääkäri paikalla.
Käynti sujui mukavasti ja kaikki oli kunnossa.
Nyt kuitenkin luin mitä lääkäri oli kirjoittanut neuvolakorttiin ja se meni kutakuinkin näin
" motorinen kehitys hieman ikätasoa hitaampaa. Pituus keskikäyrällä, mutta kädet ja jalat näyttävät suhteessa lyhyehköiltä. Iloinen tyttö joka ottaa hyvin kontaktia.
Pinsetti ote ok,suojaheijasteet ok"

Mitä tästä nyt pitäisi niinkun ajatella! Lääkäri ei maininnut mitään noista asioista meille vanhemmille, onko ihan tavallista ?

Ja mitenniin motorinen kehitys hitaampaa? Ryömii hienosti ja kokeilee välillä konttausasentoa eli ei kyllä ole jäljessä. Tiedän siksi kun esikoinen oli hidas liikkeelle lähtijä eikä liikkunut vielä mihinkään 10 kk iässä ja silloin vasta pääsimme fysioterapeutille että siihen verrattuna mielestäni ihan normia tuo motorinen kehitys.

3

565

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • )"&&¤)

   En tiedä mitä raajojen lyhykäisyydellä on tarkoitettu. Ehkä tyttö on esim. pitkäselkäinen ja lyhytjalkainen? Millaiset mittasuhteet teillä vanhemmilla on tai teidän sisaruksillanne tai isovanhemmillanne?
   Meillä lapset ovat ryömineet 5-6 kk:n iässä ja kontanneet 6-8kk:n iässä. Kuinka teidän suvussanne on normaalisti lähdetty liikkeelle? Eikö tässäkin ole ainakin parin kuukauden vaihteluväiliä eli 7-8 kk ryömintää ja 8-9 kk konttausta pidetään kai vielä ihan normaalina?

   • Normaalia kehitystä

    Teidän suvussanne on oltu nopeita. Sillä perusteella ei kuitenkaan voi määritellä, mikä on normaalia liikkeellelähtöä ja mikä ei. :) Jos lapsi lähtee joillain keinoin liikkumaan eteenpäin (ryömien tai kontaten) kymmeneen ikäkuukauteen mennessä, kehitys katsotaan normaaliksi. Kaikki lapset eivät konttaa ollenkaan, joten konttaus ei ole mitään pakollinen saavutettava virstanpylväs. Noin yleisesti ottaen lapsen pitäisi kääntyä vatsalleen viimeistään puolivuotiaana, pyöriä napansa ympäri kahdeksankuisena ja lähteä liikkeelle viimeistään kymmenkuisena. Tietysti kymmenkuisena liikkumaan lähtevä on ikätasonsa hitaimmassa päässä, mutta ap:n vauva on kyllä tuon ryömimisensä kanssa aivan ikätasollaan. Olisiko voinut olla, että neuvolalääkäri ei ole ollut työssään vielä pitkään? Hehän eivät ole mitään erikoislääkäreitä (vrt. lastenlääkäri), vaan ihan terveyskeskuslääkäreitä, joten pidemmän kokemuksen puuttuminen työstä voi merkitä esimerkiksi sitä, ettei lääkäri aina muista kaikkia ikätasovaatimuksia oikein.


  • Lääkäri kirjoitti

   Soitin tänään neuvolaan kun jäi niin vaivaamaan nuo lääkärin kirjoitukset.
   No tuttu tätimme kertoi että heillä on aina käynnin jälkeen "palaveri" lapsesta ja lääkäri ei ollut myöskään tuonut noita asioita esiin mitä kirjoitti.
   Hoitajakin ihmetteli kun kerroin mitä neuvolakorttiin oli kirjoitettu.

   Kummallista....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   290
   4615
  2. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   3280
  3. Haluaisin tietää miten sulla menee

   Onko kaikki hyvin? Ja onko sulla yhtään ikävä mua? Itse haluaisin niin kovasti nähdä sut taas :(
   Ikävä
   91
   1392
  4. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   42
   1335
  5. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   272
   1216
  6. Uskallatko paljastaa

   Kaivattusi nimikirjaimet ja sukupuoli? Minä aloitan, KA, nainen.
   Tunteet
   40
   1002
  7. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   156
   987
  8. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   7
   903
  9. Aiotko saattaa sen loppuun

   ..mikä on meillä pahasti kesken..ja milloin...en jaksa odottaa enää..
   Ikävä
   54
   870
  10. En halua satuttaa sinua

   Mutta tässä ei ole järkeä!..
   Ikävä
   39
   823
  Aihe