vinkkejä Floridaan

matkakuume

Heipa !
Kaivataan neuvoja ja vinkkejä Floridan matkan onnistumiseen.
Olemme suunnitelleet ensi hiihtoloman aikaan
Floridan reissua : lento Miamiin, autonvuokraus ja saman tien ajo Orlandoon, jossa 1 viikko (pääkohteena Disneyworld), seuraava viikko leväten Miamissa ja takaisin kotiin.
Olen selaillut netin kautta hotelleita, mutta ongelmaksi muodostuu se, että kun yritän varata / tarkistaa hintaa, vastaus on - vaikka huonetiedoissa olisikin 1-5 henkilöä - max 4 henkilöä per varattava huone.
Olemme viisihenkinen perhe (lapset 6,10 ja 12 v)
ja haluaisimme yöpyä samassa huoneessa, 2 huoneen ottaminen on sekä hankalaa että kallista.
Onko asia tosiaan näin, vai onko varauskoneessa joku automaattinen vastaus 4 hlöä/huone ?
Kuinka helposti huoneen saisi paikan päältä
(pitäisi tosiaan olla väh 2 ISOA vuodetta),
vai kannattaako varata etukäteen ?
Lasten kanssa reissatessa ei voi kauaa etsiskellä yösijaa, varsinkin kun lento lähtee Helsingistä 8 aikoihin aamulla, ja on perillä Miamissa paikallista aikaa 16.00 - 20.00 ja siihen päälle ajo Orlandoon, alkaa olla vanhemmillakin mehut vähissä siinä vaiheessa.
Löysin Interhomen välittämiä loma-asuntoja,
joista veloitetaan Orlandossa 576 euroa/viikko
ja Miamissa 898-1133 euroa/viikko. Näissä onkin jo 2-3 makuuhuonetta, tulisiko hotelli ratkaisevasti halvemmaksi ? Hotelleissahan tosin kuuluu aamiainen samaan hintaan ??
Vinkit olisivat tervetulleita myös Disneyn lippujen hankintaan, etukäteen en viitsisi varata, kun lasten kanssa reissatessa ei tiedä pääseekö edes lähtemään, jos jokun onnistuu hankkimaan korvatulehduksen ennen matkaa.
KIITOS AVUSTA...

14

9033

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mik

      Sanoisin, että parasta varata huone etukäteen. Voi olla tuskaista etsiä pitkien lentojen jälkeen, vaikka paikan päältäkin huoneita löytyisi. Yleisesti ottaen USA:ssa toimii hinta-laatusuhdelaki eli halvalla saa vaatimatonta ja laatu maksaa.

      Kannattaa ehkä enemmän katsoa, minkälaiset vuoteet huoneessa ovat kuin että montako henkeä niihin sanotaan mahtuvan. "King" on leveä parisänky, johon mahtuu kaksi aikuista reilusti tai kolme lastakin. "Queen" on ehkä vähän leveämpi kuin tyypillinen suomalainen yhden hengen sänky. Useasti noissa 4-5 hh huoneissa on 1 king ja 2 queen-sänkyä.

      • trove

        Totta puhut Mik, ja etenkin turistiaikoihin on parasta varata huoneet etukateen....niinkuin muinakin, koska monet hotellit pitavat itse "lomaa" sesongin ulkopuolella, ja saattavat olla kokonaan kiinni, riippuen toki kohteesta.

        Yleensa huoneiden maksimi normimaara on se 4henkea, mika tosiaan tarkoittaa sita, etta huoneeseen mahtuu useimmiten 6h jos ei enemmankin, myos lisavuoteita loytyy tarvittaessa. Lahinna se mita lukee huoneen kokona, maaraa huoneen hinnan, ei sita montako ihmista sinne majoittuu. King size sanky normaalisti hotellissa on leveydeltaan n. 2m ja Queen size n. 155cm.
        Jos asia kovasti epailyttaa, kannattaa soittaa hotelliin ja kysya mahtuuko huoneeseen 5 hloa joista osa on lapsia, mutta vastaukseksi saat varmasti: kylla. Hauskaa reissua!


    • -P-

      Hei

      Tuota noin, kannattaisiko miettiä tuota siirtymistä Orlandoon vaikka siten että olette ensin yön tai pari Miamissa, sitten ajatte Orlandoon ? Kun siihen matkaan kuitenkin menee sellainen 4-5 tuntia joka on kyllä aika paukku moisen lennon jälkeen. Itse teimme vastaavan reissun viime keväänä ja lensimme Miamiin, oltiin 2 yötä South Beachilla, ja sieltä sitten Orlandoon n. viikoksi.

      Silloin ekana iltana kun hotelliin pääsi heti huilaamaan niin kyllä kävi mielessä että onneksi päätettiin jäädä ensiksi Miamiin, ei olisi ollut herkkua se ajaminen...

      - P-

    • miraj

      Disneyn liput voi ostaa ihan sieltä portiltakin sinne mennessä...

    • hotelliin

      Itse en kyllä varaisi mitään majoitusta etukäteen.Majoituspaikkoja se maan on pullollaan ja hintatasokin on todella paljon edullisempi kun pääsee pikkasen valkkaamaan.

    • sfo

      Ei Floridan Disneyssä pitäisi olla lapsi perheille ongelmia.

      Meilaa ja kysele perhe hotelleihin vaikka aluksi...Tax on hinnoissa erikseen kysy Total price ja offer.

      http://orlandoqualityinn.com/reserve.html
      http://www.clarionhotelmaingate.com/contact.html

      -Kasi on halpa ja varma hotelli mutta sen varaus systeemissä pitää ensin varata ADULT ja sitten vasta -step 3- mainita lapset jotta hommaavat lisävuoteet tai varata lapsille oma huone ei ole kovin kalliita huoneita etukäteisvarauksessa $30 huone.Tai soittaa Orlando:n 8 hotelliin tosin se ei ole ihan Disneylandin luona.

      http://www.super8.com/Super8/control/home

      Orlandon Disneyhin olen ajanut Kissimmee kylän ohi Disneylandin suuntaan Miamista päin tultaessa pois Turnpike -junction Kissimmee- näkyy kartasta tie numero 192 sen varrelta tulee kymmeniä pikkuhotelleja joista taatusti löytyy sopuhintaan majaa ja sen varrella on sitten -
      http://www.kissimmeetouristinformationbureau.com/
      Josta voi kysellä lisää...

      Itse Disneyland ja Universal studios ei sijaitse Orlandossa vaan 30 km päässä Orlandosta itse Orlandossa ei ole mitään paitsi Akvaariohttp://www.touristflorida.com/ joten kaikki nähtävyydet on sitten siellä entisellä suolla jota kutsutaan Disney Worldiksi.Liput saa portilta kannattaa ostaa useamman päivän liput ainakin 3 päivän saa halvemmalla nuo muutoinkin kalliit liput mutta varmistettava ostettaessa että liput kelpaa myös muihinkin Disney teema puistoihin Epcot,Magic.Animal.MGM. Niihin on Shuttle tai pääsee autollakin on isot ilmaiset parkkipaikat.
      Mieluiten ennen aamu Yhdeksää sitten alkaa ruuhka
      puistoihin.

      En suosittele ajaa heti lennon jälkeen Miamista Orlandoon sinne on 400 Kilometriä ja Suomen aikaa aamu yö sinne saavuttaessa.

      Halpoja Hotelleja löytää Miamin keskustasta jos ajaa kentältä Tamiami trail tie 41 alkupäätä on halpa hotelli kilpiä.

      Tai ajaa suoraan kentältä Miami Beachiin ja sieltä muutama kilometri kaupungista North A1 on useita Halpa Hotelli kilpiä. En tarkoita oikeita isoja hotelleja vaan Guest house tyyppisiä.

      Tai suoraan kentällä olen ollut INN hotellissa jotain $70 yö mutta saa jet-lagin nukuttua pois.
      -On varattava ja confirmation mukaan.

      http://miami.airporthotelguide.com/airporthotels.html

      PS: Jos autoilette ajakaa takaisin Miamiin tie 1 ranta reitti ruuhkainen ja hidas mutta on näkemistä ja on motelleja $50-60 yö vaikka Key West:iin saakka tai Meksikon lahden reunaa ja tie 41 Alligator alley ja sen sivutie 94 jossa Alligaattorit vapaana juoksee tiellä kun on evergladesin lähellä.Itse evergladesiin ei pääse on rauhoitettu ainoastaan sen osa-alueille tie 94 ja 41 varrelta. Pari viikoa on lyhyt aika Floridaa josta puolet teillä menee Disneyssä ..

      -Jos jossain näkee airboat ride kannattaa mennä.
      http://www.airboateverglades.com/

      • matkakuume

        Kiitos vinkeistä !
        Olisiko vielä heittää vinkkiä Miamin majoitukseen. Haluaisimme majoittua toisen viikon Miami Beachin alueella, mielellään
        edullisemmin (max. n. 100 eur/vrk), SAMASSA huoneessa koko lössi(5 HENKEÄ !). Voisi olla loma-asunto, suite, condo ja mitä kaikkia niitä onkaan...
        Olen surffaillut netissä jo upoksiin asti eri
        sivuilla, hotel.com, roomsaver ym... discount-
        jutuilla, eksyinpä jopa apartment-sivuille, joissa etsittiin kämppäkavereita.
        Pitäisi olla vähintää 2 ISOA vuodetta, mielellään myös jääkaappi,mikro ym. , parkkipaikka autolle, uima-allas ja ranta lähellä. Löytyykö näitä kohtuulliseen hintaan (alle 800 euroa/viikko) vai täytyykö tyytyä unelmoimaan ?
        Orlandossa ajateltiin yöpyä loma-asunnossa, 90 neliön kämppä viikoksi kustantaa n. 550 euroa.
        Vastaava homma Miamissa olisi 1133 euroa, ja samaan hintaan saisi nauttia viereisestä building constructionista !!!!


      • sfo
        matkakuume kirjoitti:

        Kiitos vinkeistä !
        Olisiko vielä heittää vinkkiä Miamin majoitukseen. Haluaisimme majoittua toisen viikon Miami Beachin alueella, mielellään
        edullisemmin (max. n. 100 eur/vrk), SAMASSA huoneessa koko lössi(5 HENKEÄ !). Voisi olla loma-asunto, suite, condo ja mitä kaikkia niitä onkaan...
        Olen surffaillut netissä jo upoksiin asti eri
        sivuilla, hotel.com, roomsaver ym... discount-
        jutuilla, eksyinpä jopa apartment-sivuille, joissa etsittiin kämppäkavereita.
        Pitäisi olla vähintää 2 ISOA vuodetta, mielellään myös jääkaappi,mikro ym. , parkkipaikka autolle, uima-allas ja ranta lähellä. Löytyykö näitä kohtuulliseen hintaan (alle 800 euroa/viikko) vai täytyykö tyytyä unelmoimaan ?
        Orlandossa ajateltiin yöpyä loma-asunnossa, 90 neliön kämppä viikoksi kustantaa n. 550 euroa.
        Vastaava homma Miamissa olisi 1133 euroa, ja samaan hintaan saisi nauttia viereisestä building constructionista !!!!

        Rooms for rentals osio ja soittele niille ja kirjallinen sopimus lyhyt vuokrauksesta
        suullisessa sopimuksessa voi muuttua myöhemmin loppusumma.

        http://classifieds.miami.com/mhf/home/real_estate/rentals;jsessionid=0rt6wxrym1.worker12


    • Flausa

      Meillä Floridan matka on edessä ensi keväänä ja sen verran on nettissä surfaillessa selvinnyt, että jos Disney Worldissä aiotte useamman päivän viettää paras vaihtoehto on ns. Hopper-lippu. Eli se ostetaan niin moneksi päiväksi kuin eri puistoja on tarkoitus kiertää. Esim. Disney-hopperilla pääsee kaikkiin Disneyn puistoihin rajattomasti niin monena päivänä kuin lipussa on päiviä. Ja jos päiviä jää käyttämättä ne eivät koskaan vanhene. Eli ovat valmiina jos joskus toiste tekee Floridaan mieli. :) Netissäkin ko. lippuja on myynnissä mm.

      http://www.greatorlandodiscounts.com

      Yleisesti ottaen portilta lippujen ostaminen on hieman etukäteen ostamista kalliimpaa.

      • sfo

        Koko kylä on täynnä aina hotelleja myöten Disneyn etukäteislippu myyntiä mutta ne on kuin Saunalahden kännyliittymät että vaihtoehtoja niin monia ettei enää edes tajua mikä on edullisin että itse katsoin varmimmaksi ostaa lippu vaikka kalliimmalla portilta on ainakin selvempää minulle sillä en todellakaan jaksanut etsiä kun aina vaan löytyi edullisempa ja edullisempaa lippupakettia ja jenkki tyyliin kuuluu halpuuden liiottelu ja usein aina joku jippo.
        Onhan kysymyksessä bisnesmaa.


    • hyvin meni!

      Toivottavasti viestini ei tule liian myöhään! Majoittukaa Orlandossa ehdottomasti International Driven varrelle. Todella hyvä ja edullinen hotelli on BestWestern Plaza International. Siellä on sisäpihalla uima-altaat. Ollaan just oltu hiihtoloman aikana, ja allasalueella on illalla mukava nautiskella kuumasta porekylvystä! Hotellissa on ihan reilut huoneet (ollaan oltu 4 aikuista tyttöä samassa huoneessa - 2 isoa sänkyä ja mahdollisuus vielä lisävuoteeseen!)Aamiainen ei kuulunut hintaan ja hotellissa ei ole isoa ravintolaa, mutta hotellin välittömässä läheisyydessä on ihania ruokapaikkoja ja aamiaispaikka hotellin parkkipaikan vieressä. Vastapäätä meksikolaisen ravintolan vieressä on heti lippumyymälä, josta saa liput kaikkiin huvipuistohin. (pikku lippukioskeissa on vähän korkeemmat hinnat ja ne saattaa haluta näyttää teille jotain uusia lomakohteita, jos ostatte liput niistä!). Lippupaketeissa voi olla esim. 3 kohdetta kolmena päivänä seuraavan viiden päivän sisään, eli välillä saa pitää huilipäiviäkin!
      International Driven varrella pääsee helpoiten liikkumaan trollilla ja bussiyhteydet Orlandon keskustaan ja huvipuistoihin on hyvät. Hotellilla on myös oma bussikuljetus muutaman kerran päivässä huvipuistoihin. Tosin ne ovat niin lähellä, että taksikaan ei tule kalliiksi. Paketin lentoineen saa helposti ebookersiin tai matkapörssiin soittamalla. Ainakin ebookersissa on meille aina hommattu toiveidemme mukainen hotelli! Toivotan oikein mukavaa matkaa - itse joudun vielä kärvistelemään toukokuuhun ennen Floridaan pääsyä!

      • Hyvin meni

        piti vielä lisätä, että Orlandon keskustaan ei kannata majoittua; se on kaukana kaikesta, siellä ei ole mitään...


    • Reissu tehty

      Hei,
      Viisihenkinen perheemme palasi juuri 2,5 viikon Floridan matkalta.
      Lensimme Lontoon kautta Miamiin jossa olimme ensin viikon. Koska tuloaikamme oli melko myöhäinen, menimme taksilla hotelliin ja haimme vuokra-auton vasta seuraavana päivänä. Tämä oli todella järkevä valinta, koska ei todellakaan olisi ollut herkkua jonottaa autoa raskaan lennon jälkeen kolmen lapsen kanssa teollisuusalueella ja ajella pimeässä etsimään hotellia. (on tästäkin kokemusta aimmeilta reissuilta)Ja huh, huh jos olisi vielä pitänyt ajaa n. 4-5 h Orlandoon.

      Hotellimme oli pohjois-Miami Beachilla Sunny Isles:n alueella. Ajomatka suorinta tietä kentältä hotellille kesti 45 min. Etäisyydet ovat yllättävän pitkiä vaikka eivät kartalla siltä näyttäisi. (Muuten, navigaattori on ihan pakollinen. Sen hommasimme jo Suomesta koska vuokraamot pyytävät niistä ihan sikahintaa eli 15-20 $/vrk.) Miamista käsin teimme retken Evergladesiin suokopteriajelulle (kannattaa ottaa privaatti 5-hengen paatti eikä niitä isoja lotjia joihin mahtuu 20-25 hlöä) Teimme myös retken Key Westiin ja tutustuimme Miamin nähtävyyksiin, mm.meriakvaarioon.
      Tämän jälkeen suuntasimme viikoksi Orlandoon jossa kävimme Magic Kingdomissa, Epcotissa ja Universal-studioilla.Tämän jälkeen palasimme takaisin Miamiin pariksi yöksi jotta saimme auton palautettua ja elvyttyä paluumatkaa varten rannalla makoillen.

      Viisihenkisen perheen on todellakin vaikea löytää majoitusta netistä koska useimmiten varaussysteemi antaa valita ainoastaan 4 hlöä samaan huoneeseen. Halusimme Miamista ehdottomasti hotellin joka sijaitsee Miami Beachilla ja varasimme huoneet täältä: http://www.newportbeachsideresort.com/ Sijainti oli aivan mahtava meren äärellä ja hyvien kulkuyhteyksien varrella. Hintataso merenrantahotelliksi oli kohtuullinen ja viisi henkeä sai majoittua yhteen huoneeseen. Huoneessa oli leveä "King Size" parisänky sekä seinästä kaadettava leveä sänky johon lapset 3 kpl mahtuivat (juuri ja juuri) nukkumaan. Mutta meille tärkeintä oli että hotellin altaalta pääsi suoraan valkohiekkaiselle mahtavalle hiekkarannalle...

      Autonvuokraus kannattaa ehdottomasti tehdä reilusti etukäteen netistä vuokrausvälitysmeklarilta. (esim. TravelJigsaw).Keskikokoisen "intermediate"-luokan auton 15 vrk:n vuokra oli yhteensä 330 €, sisältäen kattavimman mahdollisen vakuutusturvan eli "collision damage waiver, theft protection, 3rd party liability, supplimentary liability insurance, uninsured motorist protection, local taxes, airport surcharge, premium location fee, homeland security fee sekä SunPass -maksut jolloin saa ajaa tullimaksupisteiden ohi suoraan. Ilman näitä vapaaehtoisia vakuutuksia en kyllä ajaisi amerikassa metriäkään. Sääliksi kävi hollantilaista vuokraajaa joka oli samaan aikaan kanssani Alamon liikkeessä vuokraamassa samankokoista autoa samaksi ajaksi ilman ennakkovarausta. Pyynti oli 1500 $ mutta ei selvinnyt oliko siinä vielä vakuutuksetkaan mukana. Sama koskee hotellin vuokraamista; jos vasta paikanpäällä kyselee huonetta, pyydetään niistä silmää räpäyttämättä kauden kovinta mahdollista hintaa. Lähde siinä sitten perheen kanssa kiertämään helteistä suurkaupunkia pimeässä.

      Orlandossa hotellien taso on erittäin korkea ja hintaso huokea. Itse asuimme tällaisessa lukaalissa;
      http://www.caribecove.com/ Hintaso Miamiin verrattuna alle puolet halvempi ja huoneisto upea. (kolme makuuhuonetta, olohuone, keittiö, ruokailuhuone, kolme taulutelevisiota, keittiössä kaikki mahdolliset kodinkoneet ja kodinhoitohuoneessa pesukone ja kuivausrumpu). Vinkkinä: hotelli kannattaa varata Kissimmeestä eikä Orlandosta, koska Kissimmee on paljon lähempänä mm. Disney Worldia. Hotellistamme oli ainoastaan 10 min. ajomatka Disney Worldiin.
      Sisäänpääsyliput kannattaa ostaa vasta kohteen portilla koska hinnat ovat samat kuin netistä etukäteen ostetuilla. Esim. Disney Worldissä voi valita 1-5 päivän liput joilla saa viikon kuluessa käydä niin monessä Disneyn huvipuistossa kuin on valinnut. (mm. Magic Kingdom, Epcot Disney, Studios ym.)
      HUOM! Orlandossa on miljoona lippujen tarjoajaa jotka mainostavat kaikkialla edullisempia lippuja. Nämä ovat kuitenkin kaikki enemmän tai vähemmän epämääräisiä juttuja jotka perustuvat ihmisiltä käyttämättä jääneiden lippujen lunastuksiin ja edelleen myyntiin. Mukana on selvästi myös huijareita jotka myyvät väärennettyjä tai jo käytettyjä lippuja.)

      Florida on mahtava paikka jonne tulemme tekemään vielä useita reissuja. Toivottavasti näistä vinkeistä on apua.

      • Villa Aqua

        Laatumajoitusta perheille ja ryhmille Kissimmeestä, vain 3 km Disney Worldista löytyy: www.villaaquaorlando.com. Huvilan omistaa suomalainen perhe ja se on kilpailukykyinen vaihtoehto jo viiden hengen perheelle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      343
      3574
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      231
      2181
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1712
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1607
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      85
      1444
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      294
      1315
    7. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      87
      1155
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1141
    9. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      84
      1139
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      986
    Aihe