Matkailukausi alkaa!

katariina44

Ja oma matka lähenee. Onko teillä jotain rituaaleja tms. mitä teette ennen matkaa..
Mulla NAISENA näin: kuukausi ennen lähtöä tarkastan matkalaukkujen kunnon ja ostan aurinkorasvat, kolme viikkoa ennen lähtöä alan syödä beetakaroteenia, viikkoa ennen lähtöä käyn kasvohoidossa ja samoin viikkoa ennen lähtöä teen pakkauslistan (tosin kesävaatteet jätin jo syksyllä helposti otettavaan paikkaan), sitten muutama päivä ennen lähtöä säärten sokerointi (!) ja lähtöä edeltävän päivänä pakkaan.

Sit perillä heti menopäivänä pedi- ja manikyyri ja loma voi alkaa!

48

1535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • katariina44

      Myös maitohappobakteerit otan käyttöön viikkoa ennen lähtöä!

      • unohda maitohappo

        Ne maitohappopillerit kannattaa heti unohtaa. Haluatko että vatsasi bakteetikanta on suomen tasolla koko matkan ? Jos näin teet vatsataudin saaminen on todennäköisempää. Syö paikallisia maitotuotteita saat oikeanlaisen bakteerikannan vatsaasi. Nämä on yli 20 vuotta thaimaassa reissaanneen ohjeita.


      • Ratto-Raili

        Hi,hi muista myös muut pillerit ja rokotteet.


      • Juo kirnupiimää myös
        unohda maitohappo kirjoitti:

        Ne maitohappopillerit kannattaa heti unohtaa. Haluatko että vatsasi bakteetikanta on suomen tasolla koko matkan ? Jos näin teet vatsataudin saaminen on todennäköisempää. Syö paikallisia maitotuotteita saat oikeanlaisen bakteerikannan vatsaasi. Nämä on yli 20 vuotta thaimaassa reissaanneen ohjeita.

        Elikkä Thaimaata et ole nähnykkään ja naimahan et ole päässytkään.
        Vastaat aivan päättömiä, ettei tuollaisia usko Tallinnan turistikaan.


    • Vi Jo

      Solariumissa käyntiä ja vatsamakkarat pois :)

      Pakkaaaminen on ehkä kivoin juttu, ja suunnittelu mitä ottaa mukaan :)

      Lentokenttä rituaalina on katkarapuleipä ja valkoviini.

      • Rutiineja

        Aurinkorasvat ja beetakaroteenit ajoissa. Matkagarderoobin suunnittelua myös ajoissa ja pakkaaminen pari päivää ennen lähtöä. Ai niin, hauska rutiini on myös seurata muutaman viikon ajan miten oma lento lähtee...myöhässä vai ajallaan. Ja tietty selata näitä keskusteluja matkakuumeessa!


    • katariina44

      Ja niitä sääennusteita tulee myös vilkuiltua :)

      Okei, olen käsittänyt, että maitohappobakt. tukevat nimenomaan kun se bakteerikanta muuttuu. Tällä tyylillä ei ole vatsatautia tullut reissussa koskaan, ei Thaimaassa, ei muuallakaan päin maailmaa.

    • Rutiineja

      THAI METEOROLOGIGAL DEPARTMENT -sivusto ehdoton sään tarkkailuun. Sieltä näkee myös viime päivien toteutuneen sään. Sitä tulee seurattua ahkerasti ennen matkaa.

    • reizzari

      Kasvo- ja muut hoidot ja hemmottelut tietty paikan päällä reissussa, murto-osahintaan.

      • Katariina44

        Kyllä, kaikki muut hoidot perillä, mutta kasvohoidosta harmillisen huono kokemus ekalta Thaimaan matkalta v. 2008. Käyttivät niin tujuja aineita, että herkkä ihoni meni aika huonoon kuntoon.


      • 2+14

        " Kasvo- ja muut hoidot ja hemmottelut tietty paikan päällä reissussa, murto-osahintaan."
        Mitä sitä turhaan palkkoja paikalliselle maksamaan.

        Sinäkin voisit jäädä sinne samalle palkkatasolle.


    • Pitkätukkainen tyttö

      Muuten aika samat rituaalit ja ennen minäkin otin enemmän hoitoja Thaimaassa, mutta mani- ja pedikyyritkin otan nykyään jo Suomessa. Thaimaassa on hinnat nousseet niin kovasti että siellä ei kannata ottaa enää kuin hierontaa.

      Ennen lähtöä käyn siis kasvohoidossa, otan geelilakkaukset kynsiin ja käyn myös kampaajalla. Ihon aurinkosuojien lisäksi hiusten aurinkosuoja on myös ehdoton matkalla.

    • Miehen helppo elämä

      On nuo naisten lähtörutiinit niin erilaisia kuin miesten.Minä pakkaan pari t- paitaa ja parit shortsit aurinkorasvat ja hammasharja.Kaikki mahtuu olkalaukkuun.
      Puhelimen vaihdan mini liittymään samoin nettiesto päälle läppäriin ja menox.

      • miehen lokikka

        no etkö pakkaa kalsareitasi matkaan vaan shortseillako koko ajan ja samoilla nurin ja oikein :(


      • Kukin tyylillään...
        miehen lokikka kirjoitti:

        no etkö pakkaa kalsareitasi matkaan vaan shortseillako koko ajan ja samoilla nurin ja oikein :(

        Minua hieman naisena huvitti nuo jutut... Itse matkustelen niin paljon (sekä työkseni että muuten), että jos aina joka matkaa ennen tollanen rumba olis niin enhän ehtisi muuta tekemäänkään. Ihan rennosti vaan muutama tunti ennen lentoa kamat laukkuun ja taksi lentokentälle. Jos jotain unohtuu, ostan matkalta.


      • Amaran
        Kukin tyylillään... kirjoitti:

        Minua hieman naisena huvitti nuo jutut... Itse matkustelen niin paljon (sekä työkseni että muuten), että jos aina joka matkaa ennen tollanen rumba olis niin enhän ehtisi muuta tekemäänkään. Ihan rennosti vaan muutama tunti ennen lentoa kamat laukkuun ja taksi lentokentälle. Jos jotain unohtuu, ostan matkalta.

        Matkustan useimmiten naisen seurassa ja hän on asenteeltaan samanlainen kuin sinä. Onneksi!

        Niillä, jotka matkustavat paljon on aivan erilainen matkaanlähtörutiini kuin "iloisilla aurinkomatkalaisilla".

        Meillä on aina valmiina sellaiset reissupaketit, joissa on valmiiksi pakattuna nk. kosmetiikkapussi, jota ei koskaan tarvitse purkaa sekä sveitsiläinen linkkuveitsi, adapteri yms.

        Passit, luottokortit, rahat ja elektroniikka mukaan, ja eikun reissuun. Jos jotain unohtuu sen saa paikan päältä.


    • Niin vähän joka matkalle tulee pakattua entistä vähemmän. Pakkaamiseen menee se vartti.
      Viime reissulla piti sitten ostaa matkalaukku thaimaasta, kun tuliaisia oli niin paljon, ja ylipainoakin oli rutkasti, onneksi eivät punninneet käsimatkatavaroita :). khao lakissa ei toki niin paljon shopattavaa ole.

      Rutiineja on tarkistaa passi, ja ostaa kylpyvaahtoa, sitä kun ei khao lakista tahdo löytyä. kylpysuolaa toki löytyy.

      Itse kyllä olen saanut manikyyrit ja pedikyyrit yleensä *ilmaiseksi* khao lakissa pyytämättä, kun käyn samassa paikassa hieronnassa päivittäin. Voi toki olla, että naisilla vaatimustaso erilainen. kynsilakkaa eivät sentään ole laittaneet :). Tai sitten kynteni vain ovat heidän mielestään aina hoidon tarpeessa.

      Rutiineja ennen matkaa on myös etsiä sopivaa hintaa, sopivalle hotelille, ainakin ensimmäisille öille. Ennen kävin parturissakin ennen matkaa, mutta 200thb:n (5€) hinta on saanut lomatukan laiton siirtymään Thaimaahan.

    • aasia-fani

      Ei kaikilla naisilla ole noin monimutkaista:) Repun pakkaus ei kauan vie, kosmetiikka minigrippiin, jämäbhatit valuuttakätköistä ja menoksi. Pari hotelliyötä kenties varattu etukäteen, koko lomaa harvemmin. Hiustenleikkuu reissussa on jo traditio samoin kuin spa-palvelut; miten niitä voisi vastustaa jos muutamalla kympillä tarjotaan usean tunnin hemmottelu päästä varpaisiin. Matkailu on ihanaa! :D

    • sokerisääri

      no, jos mä meen esim. jouluostoksille Budapestiin, ni mä ostan aurinkorasvat vasta lentokentältä, niin ja passin mä laitan edellisenä iltana povariin,
      sääret mä sokeroin vaasta matkan jälkeen,
      että semmonen poika mää oon.
      onkohan katariina laittanu ihan kellon herättään, kun on aamulla klo 6.12
      tämmösiä alkanu miettimään ??????? !! ???

      • On varmaan!

        :DDD


    • rappe

      Pamputan vaimoani koko edellisen yön ettei hänen tarvitse mennä hakemaan vierasta sänkykaveria matkani aikana,riittää kun minä pamputan matkani aikana Thai tyttöjä!

    • huuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      Enen matkaa tarkistan vakuutukset ja passin voimassaolo ajan. Siivoan asunnon ja tyhjennän jääkapin. On mukava tulla siivottuun ja siistiin kotiin.

    • Miehenä helppoa

      Passin voimassaolon tarkistus matkaa ostettaessa. Lähtöä edeltävänä iltana pakkaus jos lähtö on aikaisin aamusta, muuten pakkaus alkaa tunti-puolitoista ennen lähtöä niin ehtii vielä kahvit keitellä ennen kun lähtee lentokenttää kohti. Eipä siinä yhden pikkurepun pakkaamisessa kauaa mene ja sillä pärjää hyvin 2-3 viikon reissun.

      • heleppoooo

        Juurikin näin!


    • Ihana LOMA

      Emme koskaan tee mitään erityistä. Aloitamme matkan lentokenttähotellissa jos aikainen lähtö. Syömme kohdemaan ruokia, emmekä koskaan ole tullee "vielä" sairaaksi. Emme tosin käytä koskaan paikallista vettä kuin peseytymiseen. Juomme aina pullovettä. Senkin ostamme yleensä hotellista ja matkustamme hyvin kun matkustamme. Jätämme mieluimmin vuoden väliin ja säästämme parempaan. Tuttumme, jotka ovat matkustaneet perheen kera, niin melkein aina vatsataudin jne.??? Ja aina sama laulu, että aamiainen sitä samaa mössöä, vaikka kuinka olemme kertoneet, että lähimarketista löytynee tosi hyviä tuotteita. Ihan samoja kuin täälläkin. Ainakin jos puhutaan normi matkakohteista. Välimeren maat. Siskoni tytär matkustellut siellä täällä, mutta aina pitänyt nimenomaan huolen siitä, että vesi puhdasta. Ei juo ihan mitä tahansa. Viime kevään olimme Kreetalla, tosin al inclusive reissula ja kaikki pelasi. Kävimme myös paikallisesti syömässä ja ruoka oli tasokasta ja hyvää, samoin juomat. Olemme reissanneet n. 30-50 eri kohteessa ja ehkä 10 eri maassa, eikä koskaan mitään valittamista. Ehkä ollut tuuria, ehkä ei. Samoin meillä aina käsipyyhkeitä mukana. Ihan niitä vauvojen kosteuspyyhkeitä pari pkt. Yksi pkt aina mukana ja yks hotskulla. Eihän ne nyt bakteereita ehkä pyyhi, mutta tuntuu itsestä hyvältä kun voi raikastaa itseään. Eikä maksa maltaita. Tosin olemme lomamatkailijoita ja senkin merkkaa, eli emme rieku siellä sun täällä. Käymme paljon meressä uimassa, mutta emme suosi hotellin altaita. Matkalla tietty menee enemmän rahaa, mutta emme sinne lähtisi centtejä laskemaan, koska silloin se ei olisi loma. Kunnon matkabudjetti on aina kohdallaan. Jos ei saa tarpeeksi kasaan, siirrämme reissun myöhemmäksi. Tosin meilläkin tuttuja, jotka lähtevät velaksi ja joka sentti lasketaan, ei kiva, koska mieli ei lepää. Etukäteen säästettynä ei ole näitä murheita. Myös matkakassa säästettynä ja sen mukaan elellään ja ehkäpä loppupuolella voidaan jo vähän törsätä.

      • meititellään

        Jotenkin huvittavaa luettavaa nämä me-ihmisten puheenvuorot... Oletteko 1 vai 2 ihmistä?


    • mie vaan

      Miksi otat kasvohoidon Suomessa?
      Itse otan sen yleensä matkakohteessa (joka on useimmiten Tallinna).

      Ja itse pakkaan aina muutamaa päivää aikaisemmin.

    • emppu

      yleensä runkkaan tuntia ennen lähtöä ja pakkaan mahdollsimman myöhässä

    • Lauppuri

      Aurinkovoiteita ja säärten sokerointia, no vot! Mihin ap. oikein on menossa, kokemaan miehiä Thaimaahan vai.
      Ei kaupunkilomalla tuollaista hommailua tarvita eikä viinireissulla eikä kulttuurimatkalla.
      Mutta kukin tyylillään ja tyylittäkin.
      Passi, mahd rokotukset, vakuutukset, säätilan tarkkailu ja pakkaaminen.
      Siinä se. Hyvää matkaa.

    • matkaan lähden

      itse olen lähdössä reissuun.pakkaan ennen matkaa noin viikko kaikki tarvittavat.vaihtovaatteet apuvälineet,(LÄÄKKEET LÄÄKKEET)vaihtoalusvaatteet.teetä ym kivaa,karvanpoistoaineet välineet.ja mikä vielä tietysti varaan alkumatkan ja perillä olo vaattet.sitten avaan pullon ja nautin olosta.kun kaikki on jo valmista.ja lähtöaamuna on taksi pihassa odottamassa ja matkaan lähden matkaan lähden

    • lsjkklhjakhjk

      Miehena.. edellisena iltana hieman pohjia laukkuun ja lähtö aamuna loput.
      Kyseessä voi olla kolmen kuukauden reissu toiselle puolen maapalloa.
      Niin lähtöaamuna on yleensä vielä 5h ajaminen kentälle ja auton jättö sukulaisten hoiviin.

      En todellakaan stressaa liiasta pakkaamisesta ja aina havaitsee että puolet liikaa matkalla:(
      Vähempikin piisaa.

    • helposti vaikka heti

      No on vaivalloista matkoille lähtemistä. Itse pakkaan päivää aiemmin tavarani. Passi ja rahapussi kortteineen kun on mukana, niin on kaikki hvyin. Ja tietysti kamera. Aurinkovoiteet, pesuaineet yms. ostan paina päältä, en halua kantaa ylimääräsitä mukanani. Jätän ne yleensä myös hotelliini.

    • itämeri kulttuuri

      COGE/GOGE/GOCE pörräämässä maata kohti, kysynkin? "aihetta ulko ilma lomaan, vai tuleeko odottamatta."

      • Goce miäs

        jooo ooh Goce viittaa tervetuloa katsastaa, vaihdellaanko vaatteita, joo oooh, sieltä se


    • vkpbjbp

      Alkuperäinen kyselee muiden rutiineja ennen matkalle lähtöä.
      Ei pyydä arvostelemaan toisten rutiineja.
      Ihmeellistä että aina löytyy niitä joiden mukaan kaikkien muiden tapa on väärä ja sitä pitää kovasti ihmetellä.
      Eri ihmiset matkustaa eri tavalla ja elää muutenkin eri tavalla.
      Jos minusta on mukavaa kun tavaraa on mukana 30 kg niin ei mun tarvitse ihmetellä ihmistä joka matkustaa 5 kg repun kanssa.
      Sen oman tavan voinee kertoa arvostelematta toisten tapaa.

    • mies -81

      Lähtöä edeltävänä iltana vien koiran koirahotelliin, nostan laukut ulkovarastosta ja jos lähtö on aikaisin aamulla, pakkaan, mutta jos on päivä/iltalento, pakkaan vasta lähtöpäivänä.

      Lentokentällä otan aina kaksi brandyä, oak barrel on rituaali, ajan perillä heti kentältä tai en.

    • tarkkasilmäinen

      Pienenä vinkkinä, että tämä on Khao Lak -palsta. Esim. Budapestin jutut eivät siis kuulu tälle palstalle.

      • ...

        Tämä on nostettu S24 etusivulle, älä vedä hernettä nenään, vaikka tänne eksyy vahingossa muitakin matkailijoita, kuin kookosmaitorottaa syöviä ja töpselikärsiä painavia. Aloituspuheenvuoro itsekään kun ei mainitse tuota aasian playa del inglesiä, puhui oikeastaan pakkaamisesta?


    • no9huh9

      Ennen matkaa nostan rahaa yleensä edellisenä päivänä ja käyn vaihtamassa paikallista valuuttaa jossain vaihtopisteessä. Lähtöpäivänä tai edellisenä päivänä jos lähto aikainen pakkaan. Sitten vaan matkalle...

    • Pakkaus

      Aloittajalle matka tarkoittaa viikon etelän matkaa. Minulla matkavalmistelut riippuvat kohteesta ja pituudesta.

    • sollentuunaDelhi

      Jos reissaan Suomessa, pakkaan laukun viidessä minuutissa. Jos lähden toiselle puolelle maapalloa kahdeksi viikkoa, valmistelut alkavat n. kuukausi ennen.

      Tuolloin kuukausi ennen matkaa pistän jääkaapin oveen lapun, johon voi listata matkalla tarvittavia asioita. Kuukauden aikana täydennän listaa aina, kun jotain tulee mieleen "ainiin, sekin täytyy muistaa ottaa mukaan". Sitten ennen matkalle lähtöä pakkaan listassa olevat asiat laukkuun, joskus saatan tarkoituksella jättää jotain pois (esim. vaatteita, niitä tulee aina liikaa mukaan kuitenkin).

      On ollut toimiva systeemi, sillä mitään ei ole tähän mennessä unohtunut ottaa mukaan! Jos kiireessä koittaa miettiä, mitä kaikkea täytyisi muistaa, niin helposti jotain unohtuu. Kuukauden aikana sen sijaan saa kaikki listattua.

    • jebadebaMurcia

      Tähän samaan keskusteluun voisi vielä pistää yhden jatkokysymyksen: mitä te ihmiset yleensä pakkaatte mukaan? Tai mitkä ovat ainakin sellaiset ´perus´ asiat, jotka ainakin ovat matkoillanne mukana. Itsellä on nämä:
      -passi
      -matkavakuutuskortti
      -valmiiksi vaihdettua ulkomaanvaluuttaa
      -kännykän laturi
      -hygieniatuotteet (kasvosaippua ja -rasva, hammasharja)
      -reseptilääkkeet
      -tärkeät paperit, esim. tiedot hotellista, matkakohteesta tmv.

      • Viinipullon avaaja, kansainvälinen kelakortti jos matkustaa eu-maahan


    • vuodeloma Suomi

      niin matkaaja myöhästyy viime hetken ja on ajoissa etuhetken ja valmistella ei, asia on vain niin ettei yksin voi ajatellakkaan matkoja, ei piikkiä, eikä palturia, peluria, paras matka viime hetkellä on riittävä rahat tai valuuttaa taito ... matkustelen mieluimmin ja hivelen hiljalleen omia sukupuoli elimiä rauhassa vetäneenä verhot, ja lukitsemalla mahdollisuus muilla ei mahdollisuuden niin paljoon kiihottavaan ettei vastaa yksikään emiratti, tai mansarri ... ja kyllä on muuttunut mailma onnistaneena, ellei, niin ... siitä uusi kierros ... ota Talon laskuun

      • Kummastuttaa...

        Mistä ihmeestä nuo idiootit, omasta mielestään varmaan hauskat ja vitsikkäät tollot eksyy kaikille keskustelupalstoille?


    • globetrotter

      Maailmalla kun voi sattua ja tapahtua mitä tahansa. Kämppä kuntoon ennen lähtöä. Jos ei sattuisi palaamaan niin ei ole jälkeenjäävillä niin kova homma edessä..

    • Johanna045

      Joo, aina pitää SIIVOTA koti kuntoon, ennenkuin lähtee, etenkin pidemmälle matkalle. En tosin niinkän ajattele niitä jälkeenjääviä, jos en itse palaisi. (Yhtä hyvin saatan olla palaamatta tavallisena työpäivänä autolla ajessa.) Mutta jotenkin en vaan halua palata sotkuiseen kotiin. Kotiinpaluu varsinkin pitkältä matkalta on aina kivaa ja on kiva palata kauniiseen siistiin kotiin.

      • muutama päivä enne reisuun lähtöä matkalaukku esille ja kaikki vaatteet mitä luulen tarvitsevani reissussa matkalaukkuun samoin parit sandaali ja yhdet matalavartiset vaellus kengät mukaan,Sitten pikku hiljaa mitä mieleen tulee heitetään laukkuun tietenkin pari kirjaa mitkä on jäänyt lukematta ,lähtöä edeltävä iltana laukun tsekkaus onko kaikki tarpeelliinen mukan ja onko mitään ylimääräistä mitä ei tarvitalja laukku kiinni.Lähtöpäivän aamuna turren kanssa tunnin lenkki jonka jälkeen kaveri hoitoon sukulaisille ja iltapäivällä jonkun kyydillä omalle kotiikentälle josta lento Helsinki-Vantaalle ja loma voi alkaa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2936
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2692
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2168
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1757
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe