Herrat metsästää ilman lakeja

Ministerin etuoikeus

Lapin käräjäoikeus on tuominnut tamperelaisen yrittäjäneuvoksen Markku Koskenniemen metsästysrikoksesta ja metson luvattomasta pyynnistä 3840 euron sakkoihin.



Markku Koskenniemi syyllistyi metsästysrikoksen. )Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi metsästyksessä käytetyn haulikon valtiolle menetetyksi. Koskenniemi määrättiin metsästyskieltoon vuodeksi ja viideksi kuukaudeksi.

Koskenniemi on tamperelaisen valomainoksia valmistavan Tammerneonin perustaja.

Tuomioon johtanut linnunpyynti sattui parisen vuotta sitten Rovaniemen Marrasjärvellä. Koskenniemi oli Lapin Kansan entisen päätoimittajan Heikki Tuomi-Nikulan metsästysvieraana. Metsästysseurueeseen kuuluivat muun muassa myös entinen valtiovarainministeri Iiro Viinanen ja autoliike Pörhön toimitusjohtaja, vakuutusyhtiö Fennian hallituksen varapuheenjohtaja ja Alkon hallituksen jäsen, kauppaneuvos Matti Pörhö.

Koskenniemi ampui metson tien yli ja auton takana seisten. Tapahtuman näki kaksi paikallista hirvenmetsästäjää. Koskenniemi oli tarjonnut silminnäkijöille 3 000 euroa, jotta poliisia ei kutsuta paikalle. Silminnäkijät eivät tähän suostuneet vaan asiasta ilmoitettiin poliisille.

Pörhöä syytettiin avunannosta metsästysrikokseen, mutta syyte jätettiin tutkimatta. Tuomi-Nikula ja Viinanen eivät olleet osallisena ampumisessa, eikä heitä epäilty rikoksesta.

JARNO LAKKA
Lähde:Iltalehti

12

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ryynäsen Topi

      Tässä nähdään että jokainen herroista hyväksyi metson laittoman ampumisen mutta kuten arvattavissa sakko oli minimaalinen herrojen varallisuuteen nähden olihan hän yrittänyt ostaa silminnäkijät lähes sakkohinnalla (pikkurahalla)
      Tuloihin nähden nolla pitäisi lisätä sakkojen perään. Sekä lahjonnan yrityksestä vielä lisää mutta tätä korruptiotahan elämä muutenkin on johtoportaissa.
      Ase sentään tuomittiin menetetyksi mutta alle puolentoista vuoden metsästys kielto ei merkkaa mitään. Vähintään viisi vuotta olisi pitänyt langettaa. Sellaisen määrän olisi tavallinen pulliainen saanut ja varmaan kymppitonnin sakot.
      Tässä nähdään että herrat eivät ole lain edessä samalla viivalla kun tavan pulliaiset.

    • Hävetkää !

      Ei asia ole sitä miltä näyttää.

      Väärät valat tässä rasitteena ja sitä kun ei voida näyttää toteen, on tuomarin annettava tuomio, kuten teki.

      Älkää Te hyvät herrat alentuko tuomitsemaan tietämättöminä asioiden oikeasta tolasta, tai jos niin teette, rinnastettakoon teidät juoru-ämmiin, mutta miehinä hame päällä.

      • 19+6

        Oletko itse niitä johtajia jotka syyllisty metsästys rikokseen kun noin puolustelet? Kanalinnun laiton tieltä ampuminen on säälittävintä mitä on ja ehdottoman rangaistavaa!!


      • Ai laiton tielt ampumine
        19+6 kirjoitti:

        Oletko itse niitä johtajia jotka syyllisty metsästys rikokseen kun noin puolustelet? Kanalinnun laiton tieltä ampuminen on säälittävintä mitä on ja ehdottoman rangaistavaa!!

        Saapiko sitä sitten ihan laillisestikin ampua tielle sinun
        Mielestä, kun noin asian kerrot?


    • degcyu

      Helpoin tapa saada metso saaliiksi, on ajella aamu tai iltahämärissä hiljalleen
      hiekkateitä ja etsiä kiviä syöviä lintuja. Ikkuna vaan auki ja kivääri peilin päälle ja metso nurin. Tosi hyvä ja helppo keino. Varmuudeksi kannatta jatkaa heti matkaa
      ja palata vasta hetken päästä hakemaan lintu, jos joku sattuu tulee just siihen autolla. Tosi hyvä ja helppo keino. Suosittelen.

    • Fasaani

      mitä tuo ilmaisu "tien yli" tarkoittaa? Kai tiellä saa seistä ja ampua metsäkanalinnun joka muuttomatkallaan lentää tien yli? (metsästysaikana ja muutenkin laillisesti) Sen ymmärrän ettei maassa kökkiviä kanoja saa ampua vaikka fasaaninmetsästys on sallittua ;-)

      • Ryynäsen Topi

        Metsäkanalinnun ampuminen niin että lintu tai metsästäjä on tiellä on kiellettyä. Myös tien yli lentävän linnun ampuminen metsästäjän ollessa tiellä on kielletty.
        Sitävastoin tien yli saa ampua ja laki ilmeisesti sallii tämän mielestäni siitä syystä että tiheä metsätie verkosto ei voi olla kaikille metsästäjille aina selvillä ja esim metsässä teeriparven havaittuaan 150 metrin päässä ja kiväärillä ampuessaan huomaakin saalista hakiessa että välissähän kulki myös tie.
        Toisekseen metsäkanalinnut ei pahemmin muuta ja laki ei koske fasaania.


    • malttia

      Jaa, vai että tien yli saa ampua riistaa, onkohan ihan niin?? mielestäni asia on niin että tien sekä rautatien yli ei saa ampua, näin sanoo myös heinäntekojärkeni.

      Liekö laki muuttunut, se että ampuu teertä kaukaa tien yli jota ei tiedä että se on siinä aseen ja riistan välissä niin on hieman eri asia kuin se että olet seisot tien toisella puolella ja ammut haulikolla tien yli toisella puolella havaitsemaasi teertä tai metsoa..en väitä kiven kovaa tätä mutta ainakin itse tällaista sääntöä noudatan..ihan turvallisuus syistä..joskus kun on ns. tilanne päällä niin ei ihan kaikkea välttämättä pysty havaitsemaan.

      Tämän tie yli kiväärilläkin ampumisen voi välttää kun on mukana kartta niin hyvä olla "kartalla" kun metsästetään ja samalla kartasta voi katsoa missä suunnassa esim asutusta niin voi senkin estää että ohi mennyt luoti ei aiheuta vahinkoa asuntuksen suunnassa. Tosin kaikki tiet eivät ole merkitty karttoihin mutta kyllä suurin osa on ja kiväärillä hyvin harvoin ammutaan ihan laakaan eli itse en koskaan ammu aivan vaakatasoon metsäkanalintua vaan aina puun latvaan tai ainakin ylemmille oksille, harvoin istuu teeri tai aivan metso ala-oksilla.

      Eli järkeä saa käyttää ja miettiä hetken aina ennen laukausta aiheutuuko laukauksesta vaaraa.

      • 3+11

        Sinä et ole laki! Tutustu metsästyslakiin ennen kun tuomitset toiset!


    • kuukerinnelli

      ruikulipaskahousu tiemetsästäjät ilmi ja poliisi hoitaa loput. tuntuu, että moni ei tiedä metsästyslaeista mitään vaan metsästää omien lakien mukaan ja miten huvittaa. ei noudateta kiintiöitä, ajetaan autolla metsäteitä ja päästetään koira autosta tiellä olevalle linnulle.

      sitten sanotaan, ei niitä lakeja tarvi pilkulleen noudattaa että kyllä ne muutkin. vittu mitä porukkaa. sitten autoralli hirvimetsällä, mahtais moni hirvimies saada sakot kun seurataan gps:llä missä koira hirven perässä menee ja ajetaan autolla eteen. siitäkin on laki, että välittömästi autonpysäytyksen jälkeen ei saa ampua tai pitää olla 100m ajoneuvosta. metsäautotiet on kyllä suurin virhe suomessa.

    • tavan mettämies vaan

      Turha se on asiasta vain herroja haukkua. Kun herrat jää tuollaisesta kiinni, niin se ylittää uutiskynnyksen, mutta tavallinen turakainen vain tuomitaan käräjillä. Jossain paikallislehdessä korkeintaan pieni maininta asiasta.
      Tuo tielle ampuminen on ollut vuosien saatossa rikos, jota on pieni osa metsästäjistä harrastaneet. Itse tiedän montakin kiinni jäänyttä meidän kunnasta, eikä yksikään niistä ole ollut herra.

    • hiase on tulossa

      se hiase miäs on tuttu joka sivutiellä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5338
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2396
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1917
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      45
      1625
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1571
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1368
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      7
      1248
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe