Sosiaalivirastojen takaisinperintä ?

äimänkäki

Miten Lieksassa ? Kun nimiä ja kaupunkeja ei voi mainita, kerron kyseisen ihmisen luvalla, jossainpäin suomea pienellä paikkakunnalla henkilö joka oli yksityisyrittäjä, jolta loppui työt ja rehellisenä ihmisenä ajoi itse firmansa alas, sillä tavalla, ettei jää velkaa kenellekkää. Kun tulot loppuivat niin raha myös. Sitähän ei uskonut sosku, kela, eikä kukaan. Väittivät, että varmasti sinulla rahaa jossakin. Ei saanut heti soskusta. ei kelasta, ennenkuin toimitti jokaikisen lippusen, lappusen 1.1.2012 lähtien kirjanpidon mukana. Etsi töitä ympäriinsä samalla. Yksi ihminen havahtui yh-äidin hätään ja vei hänelle muutaman kassilisen ruokaa. Paperit saatuaan nippuun, pinoon niin sosku lupautui maksamaan vuokran, maksoi jätemaksun ja antoi ruokarahaa. Huom. Henkilö ei tätä ennen ole koskaan aikaisemmin jooutunut asioimaan sos.virastossa. Sitten löysi kurssin, jonka pitäisi oletettavasti myös työllistää ja kelastakin näytettiin vihreää valoa saada rahaa. Tässä tulee se tarinan pointti. Kela maksoi, mutta sosku otti omansa 1400e, jättäen henkilön tilille vähän yli 100e kk:ksi. Tämä uutispommi tapahtui eilen. Siis kierre jatkuu kuinka pitkään lienee. Ehkä siihen asti kun saa oikeita töitä. Henkilö luuli jo saavansa maksetttua itse laskunsa ja pääsevänsä jaloilleen. Kysynkin, miten voi olla mahdollista mielivaltainen takaisinperintä ? Eikö sitä olisi voinut tehdä useammassa erässä ja lopuksi vielä. Henkilö on täysin putipuhdas suomalainen.

22

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei voi valittaa

      Tuo viimeinen pointti siihen vaikutti ?

    • salesmanager

      Suomi on maa, jossa yrittäjillä on PELKÄSTÄÄN velvollisuuksia. Yleensä yrtittäjät pyrkivät ja pystyvät vastuullisina ja tunnollisina kansalaisina nämä nykyisin jo aivan kohtuuttomat velvollisuutensa hoitamaan.
      Siinä tapauksessa että tulee jotain odottamatonta, vaikka sairastuminen ja työkyvyttömyys, yrittäjä usein on aivan lainsuojaton. Kohdellaan törkeämmin kuin murhaajia, raiskaajia, terroristeja, jne.
      Yrittäjä joka sairastuu, yleensä työuupumus on joko pää- tai vähintään oheisdiagnoosi.
      Mikäli on toiminnan aiheuttamia lainoja, niiden agressiivinen perintä ulosottoineen alkaa välittömästi. Alkaa vaino. "olisi pitänyt ymmärtää riskit" vittuilu kuuluu vahingoniloisten virkamiesnilkkien suusta.
      Suomessa ainoa järkevä yritysmuoto on yhden hengen osakeyhtiö joka pyörii ilman ulkoista pääomaa. Sellaisia ovat mmm. menestyneiden artistien veronkiertoa varten perustamat yritykset. Pääoma kulkee vaatteiden sisällä ja poistojen "säveltäminen" on yksinkertaisen helppoa.
      Uskokaa tai älkää, mutta kirjoitan kokemuksesta.
      Nettotuloa tuottavia työnantajia pitäisi yhteiskunnan taholta paapoa vähintään samalla intensiteetillä kuin maahanmuuttajia, he nimittäin pääsääntöisesti maksavat tämän kaiken hyvivoinnin, vaikka sitten omalla pahoinvoinnillaan.

    • saaga

      Aikaas röyhkeetä toimintaa.

    • mitalijuhlat

      Sosiaalitädit tykkäävät hyysätä kaikkia muita paitsi omia. Niistä ei saa mitaleja sisäpiiripikkulouluissa.

    • Virkamies

      Kunnia- ja ansiomerkkejä annetaan erinomaisista suorituksista ja pitkästä ansiokkaasta palveluksesta kunnan toimissa. Ansiomerkin esittäjä perustelee huolellisesti ja yksityiskohtaisesti esityksensä jonka johdosta kunniamerkki myönnetään.

      • pikkujoulumitalit

        plaaplaaplaa.. niitä voi ostaa kuka vaan ja perusteluthan on onnistuu eskarilaisiltakin.


    • Virkamies

      Osa kunniamerkin esityksistä tulee hylättynä takaisin. Se kertoo yhteiskuntamme arvoista ja käytännön toteutuksesta. Järjestelmä on luotettava sillä kunniamerkkiä esittänyt esimies joutuu tekemään esimiehelleen selvityksen perusteista.
      Lopullisen päätös kunniamerkin myöntämisestä ei ole esittäjän ja tarkistajan käsissä.

    • evp virkamies

      Virkamiehillä on viran puolesta viralliset selitykset.

      Kaikki kansalaiset eivät ole kuitenkaan sinisilmäisiä hölmöjä.

      Virkamiesten mielivaltaiset käytös- ja toimintamallit tulevat yhä räikeämpinä esille nykymedian ansiosta, ja pahempaa on tulossa!

      • onko näin

        Suomi on hyvä maa ja se on paras meille suomalaisille

        Aadolf Ehrnrooth


      • omavika vika väri
        onko näin kirjoitti:

        Suomi on hyvä maa ja se on paras meille suomalaisille

        Aadolf Ehrnrooth

        Se se vaan on sillälailla että jos on valkoinen naamavärkki niin ei saa apua? Sitten jos suoritat joukkotuhonnan niin joudut vankilaan mutta apua et saa sittenkään, vaan hullunpaperit!


    • Muoti-ilmiö

      Se on tämän päivän trendi autella mustaa miestä. Valkoisen oletetaan tulevan toimeen omillaan. Varsinainen moka oli ottaa näin mahdoton määrä somaleja pienelle kylälle. Ehkä ajateltiin Lieksan muuttotappiota. Ajateltiin mustien sikiävän hyvin. Sen ne totisesti ovat tehneet.

      • järkevää

        Ja nyt nostetan veroja että saadan elätit elätetyä.


    • tulitikkutyttö1

      Alottajan kirjotus kertoo kuinka tärkeää sosiaaalitädeille tasa-arvoisuus jokaista kohtaan eli tämäkin yhteiskunnan railoon pudonnut on kädet ojossa otettu vastaan ja saanu kaiken mitä on pyytäny, ja vielä palkittu tollaisella valtavalla summalla joka on jätetty tilille. Hienoa sosiaalit.

    • pankin kuitti

      Peritäänkö mamuilta rahat takaisin ?
      Odotan vastausta sosiaalivirastolta.

      • B(r)asiti

        Eihän niiltä voi perii somaleilta, herranen aika.. Loput rahat menee Somaliaan , että saaavat lisää aseita mustia rodattuu tänne.. Huumekaupalla kanssa rahoitetaan tätä toimintaa , eipä ihme että tälläkin palstalla on lukematon määrä khatin puolustajia.. Voisitte kerran ess jatella omilla aivoilla.. Luen tänä iltana pienen rukouksen tuon yksityisyrittäjän puolesta ja samalla kaikkien valkoihoisten köyhien puolesta jotka on joutunut samaan mankeliin..! ps.Muistaakseni sosiaalilaissa oli kohta että kaikkia o kohdeltava tasa-arvoisesti.. Pirun demarit taisi poistattaa senkin kohdan laista myötäjuoksijoineen.. ; )


      • Virkamies

        Maahanmuuttajien työllistyessä heiltä tullaan perimään palkasta ennalta määrätty prosentuaalinen osuus harkinnanvaraisten toimeentulotukien osalta.
        Tällähetkellä on oleellista tukea maahanmuuttajia kotoutumisessa ja taloushankinnoissa.


      • B(r)asiti
        Virkamies kirjoitti:

        Maahanmuuttajien työllistyessä heiltä tullaan perimään palkasta ennalta määrätty prosentuaalinen osuus harkinnanvaraisten toimeentulotukien osalta.
        Tällähetkellä on oleellista tukea maahanmuuttajia kotoutumisessa ja taloushankinnoissa.

        Näytähän kyseinen lainkohta ja laki nimmek.Virkamies..? Olen täysin varma että takaisin ei saada senttiäkän, koska hyvin harva niistä työllistyy ja koska töitä ei ole..!!!! Että viitit kijoittaa tuollaista soopaa tuohon ylös. Eikä niiltä voida töistä tai työttömyyskorvauksista ottaa mitän , päinvastoin kun valkonaamoilta..!


    • Paska homma

      Kyllä soppala osaa kyykyttää normaalia ihmistä. Puliukkoloille ja muille ne ei tee mitään eli kuset housuun ja viinapullo kouraan niin ei tartte selitellä

    • saaga

      Tos nähhää kui suomalaista kyykytetään, ku yrittää ite pärjää mahollisimma pitkälle. Jätetää jotai 100 e . . .ei todellista.

      • ei oikeudenmukaista

        Toivottavasti ent. yrittäjä tekee valituksen. Järkyttävää mielivaltaa.


    • Samantapaien kokemus muutaman vuoden takaa.Yritystoiminta loppui,minusta riippumattomista syistä.Myin osakeyhtiön sukulaiselleni,hän muutti sen ihan eri toimialan yritykseksi.Sosiaali toimistö työnvälitys epäilivät jotain juonittelua.Sain tapella 6 kk,että sain itseni edes työttömäksi ilmoitettua.
      Huippu oli,että olisi pitänyt viedä rekisteritoimistosta osakasluettelo sukulaisen ostamasta yhtiöstä.Rekisterissä ei ole sellaisia tietoja eikä sellaista todistusta ole olemassakaan.
      Virkailija oli huumori naisia kirjoitti minulle todistuksen leimojen kanssa,että todistusta jota työnvälitys vaati ei ole Suomen järjestelmässä ölemassakaan.
      Tantan ilme oli näkemisen arvoinen kun kiikutin paperin työnvälitykseen.

    • jakuda

      Eli yrittäjä on lainsuojaton, mutta miten voi sosku toimia noin perinnässä.. Eihän tuossa ole mitään järkeä. Onko soskulla liian vähän asiakkaita vai halutaanko muuten vaan kyykyttää kun ei satu olemaan se oikea avuntarvitsija. Kyllä muutamille myönnetään vaikka mihin. Huhujen mukaan jopa bensamaksusitoumuksia, mutta itse pienituloisena ei ole varaa ostaa kalliita älypuhelimia, autoja tai ylipäätään mitään. Kaikki menee lidliin tarkan laskennan jälkeen.Missä tasa-arvo ? Suomalaiset joutuu ruokajonoihin kun ei ole mistä ottaa evästä pöytään. Tiedän erään äidin, jolla loppui kaikki rahat ennen "tilin" saamista. Onneksi sai grilliltä velaksi ruokaa lapsille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe