Budhan valtakuntaan muuttojuhlat

Thaimaa on hieno maa

Olin isoissa bileissä viikko sitten.Hautajaisista muutaman vuoden päästä on sellaiset juhlat kun vainaja muuttaa budhan valtakuntaan.Oli kulkue kylän kaduilla Orkesteri soitti kuorma auton lavalla ja seurasi kulkuetta,Pari tuntia kesti tämä .Sitten illalla oli Orkesteri ja 3 laulusolistia.4 tanssityttöä 10 poliisia järjestyksen valvojina.Tarjoilua vaikka mitä.tosin ostettavia.Vieraita koko kylän väki useita satoja ihmisiä.Isoja riisipaperista tehtyjä "kuumailmapalloja lähetettiin taivaalle,Valaisivat koko juhlapaikan.Sielu kai meni sillä kyydillä.Ilotulitus Tanssia,jossain välissä vainajan muistoksi suitsukkeita ja vähän vakavampaa musiikkia omaiset oli lavalla,
Juhlat kesti aamu3 suunnilleen.
Thaimaalaiset osaa tehdä sellaisia bileitä,että ihan ihmetyttää.
Niin tietty iloytulitus ja pommit lopuksi,kun Thaimaalaiset kuolemaan liittyvät juhlat kyseessä.

10

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hieno juhla

      Tässä kuussa niitä kuumailmapalloja (= kom fai) on taivas täynnä, kun viettävät loy kraton juhlaa, puolessa välissä kuuta.

    • Thaimaan tallaaja

      Budhalaisissa hautajaisissa ei kylläkään myydä tai osteta mitään. Lahjoittavat kylläkin rahaa tapahtuman yhteydessä, kukin varojensa mukaan. Uudet juhlat ovat kuudenkuukauden kuluttua.
      Loy krathong olisi 17.11, mutta saattaa siirtyä erään merkkihenkilön kuoleman johdosta 23 päivään.

    • En ollut hautajaisissa,vaan "ylösnousemusjuhlassa.Ja täällä koillis Thaimaassa ne ei ole 6 kk kuluttua kuolemasta vaan muutaman vuoden päästä.Tämä on todella vanhoja Budhalais traditioita noudattavaa seutua.Tiedän asian hyvin,koska vaimoni äiti kuoli vuosi sitten ,Juhlat on suunnitteilla ensi vuodeksi.
      Olen ollut myös hautajaisissa täällä montakin kertaa,ja niissä ei tosiaankaan myydä mitään.Mutta esim olut ja drinkit kuuluu myös hautajais pöytään.Toisin kuin Suomessa

    • Minulla on ollut hyvä tilaisuus tutustua Budhalaisiin tapoihin.Koska Lähiseudun Temppelissä on vanhimpana munkkina mies,joka on nuoruudessaan ollut töissä suomessa.Ja hän on saman alan ihminen kuin minä"kolleega".Olen päivittäin tekemisissä munkin kanssa Aamuisin olen monesti temppelillä.ja syön aamiaiseni siellä.Samoin autan joskus munkkia käytännön töissä.On tullut hieman tutustuttua Budhalaisuuteen.Jotenkin huvittaa,kun turistit välillä "opettaa"minulle Thaimaalaisten tapoja ja kulttuuria.

    • 28x...

      Miisä päin koillis- taikkuja olet hra mahasarakham? Sehän taitaa mennä lähelle Myanmarin rajoja. Itse olen käynyt vierailemassa Chaiyaphumin maakunnassa; sen
      pääkaupunki taitaa olla samanniminen. Oli kylä sen laidalla aivan kaupungintalon vieressä. Siellä muutamaa lehmää vein aina aamulla laitumelle ja illalla hain pois. Se oli minun työni. Totta on että elämä siellä maalla on auvoisaa. Maailman kiireet eivät vielä sinne asti yletä. Uutta vierasta hieman aikaa tarkkaillaan, sitten lähestyvät varovasti tikusta asiaa tehden; parin päivän päästä olet sitten jo melkein joukkoon hyväksytty. Toki kaikki kyläläiset ovat vierailleet ulkomaanpelleä ihmettelemässä.
      Kolmantena päivänä jo ryypätään kylän poikien kanssa.
      Mitä muuten nimerkkisi tarkoittaa?

    • Loy krathong?

      Tyttöystäväni Sisaketistä höyrysi tuosta 17.11. tapahtumasta joka ei minulle auennut kovin selkeästi että mistä juhlasta on kyse? Koetan ehtiä ennen sitä alueelle kuitenkin. Samalla skypessä vihjaili rivien välistä että "laittaisin" hänen siskonsa tiineäksi kun miehensä ei kuulema voi saada lapsia. Vainoharhaisena epäilen että haluaisivat elatusapuani mutta pyyntö vaikutti varsin viattomalta.

      Voisihan sitä syödä sellaisen "miesten ehkäisypillerin" ja bylsiä kaunista nuorta siskoaan kunnolla ja sitten ihmetellä että miksei hän tule tiineeksi. :) Leikki leikkinä, harmiahan tuosta tulisi oli asia miten vain.

      Eilen kattelin lentoja niin Norwegianilla oli yhdensuuntaisia lentoja Bangkokiin useita vapaana n 400 euron paikkeilla Tukholman kautta lähiviikkoina.

    • maha sarakham

      Tämä maakunta missä asustan on Maha Sarakham.Ja tuossa aika lähellä saman niminen Kaupunki.Kyllä muistan kun muutin tänne,oli joka ilta jollakin jotain asiaa.Välillä oli kuisti Thai naisia täynnä ja hirveät kälätykset.Minulta ei monikaan voi kysellä mitään,kun Englantia osaa vain muutama tässä kylässä.
      OOn täällä muutama ukkeli joiden kanssa joskus "vodkaa "olen ottanut.Silloin ne puhelee minulle Thaimaan kielellä,ja minä vastaan suomenki.
      Vaimoni ensimmäiset suomalaiset sanat mitä oppi oli Voi vittu.Ja tuli eka kerralla heti oikeassa paikassa kun poltti näppinsä keittiössä kokatessaan.
      Sitten kyseli vasta mitä se tarkoittaa.
      Oli nähnyt minun sanovan sanmassa tilanteessa samoin,jota sopii ehkä epäillä.
      Mutta nauru maittoi naapurin muijalle joka oli vieressä,kun selvisi millaisia sivistys sanoja falangi oli opettanut.

    • Aiheeseen sopivasti tänään on hautajaiset tuossa 50 m päässä,jos nousen seisomaan täältä yläkerran ikkunasta nään juhla paikalle.Olin siellä hetki sitten,mutta ei ole sukua,niin en ottanut osaa pitkän kaavan kautta.Tulivat hetki sitten temppeliltä takaisin Vainaja on jo poltettu,nyt on ruokailua ja laukua sieltä kuuluu jotain jankata tankata taa,tai sinne päin.

    • Thaimaan tallaaja

      Niinpä niin, arvoisa mahasarakham...
      Mitenkään en ole "turistina" pyrkinyt opettamaan sinulle Thaimaan tapoja, hieman ehkäpä oikaisen tietojasi.
      Minua ei laisinkaan haittaa nuo "tölväisyt", joita esität.
      Thaimaan maaseutu on minulle todella tuttua ja olen siellä asustellut paljonkin.
      Taustoistani en kuitenkaan viitsi tällä palstalla avautua enempää, mutta kuitenkin voin rehellisesti sanoa "olinhan siellä minäkin"lähes kaikkiin juttuihinne ja lisätä voisin omiani paljonkin, mutta olkoon!!!

    • Sorry,ei ollut tarkoitus tölväistä sinua.Täällä on eri maakunnissa melkolailla eroja perinteissä.
      Ainoastaan se sinun kuuden kuukauden aika uusiin juhliin oli mielestäni oikaisu,mikä ei tässä maakunnassa pidä paikkaansa.
      Moninaista on Thai kulttuuri,Ja jopa Budhalaisuus hieman erilaista eri osissa maata.Ei ole yhtä totuutta.Thaimaa on iso ja moninainen vanha kulttuuri maa.
      Jatketaan tutustumista,tähän hienoon maahan ja kyllä minun tietojani saa oikaista.Aika rajalliset ne on vaikka täällä asustankin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe