Budhan valtakuntaan muuttojuhlat

Thaimaa on hieno maa

Olin isoissa bileissä viikko sitten.Hautajaisista muutaman vuoden päästä on sellaiset juhlat kun vainaja muuttaa budhan valtakuntaan.Oli kulkue kylän kaduilla Orkesteri soitti kuorma auton lavalla ja seurasi kulkuetta,Pari tuntia kesti tämä .Sitten illalla oli Orkesteri ja 3 laulusolistia.4 tanssityttöä 10 poliisia järjestyksen valvojina.Tarjoilua vaikka mitä.tosin ostettavia.Vieraita koko kylän väki useita satoja ihmisiä.Isoja riisipaperista tehtyjä "kuumailmapalloja lähetettiin taivaalle,Valaisivat koko juhlapaikan.Sielu kai meni sillä kyydillä.Ilotulitus Tanssia,jossain välissä vainajan muistoksi suitsukkeita ja vähän vakavampaa musiikkia omaiset oli lavalla,
Juhlat kesti aamu3 suunnilleen.
Thaimaalaiset osaa tehdä sellaisia bileitä,että ihan ihmetyttää.
Niin tietty iloytulitus ja pommit lopuksi,kun Thaimaalaiset kuolemaan liittyvät juhlat kyseessä.

10

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hieno juhla

      Tässä kuussa niitä kuumailmapalloja (= kom fai) on taivas täynnä, kun viettävät loy kraton juhlaa, puolessa välissä kuuta.

    • Thaimaan tallaaja

      Budhalaisissa hautajaisissa ei kylläkään myydä tai osteta mitään. Lahjoittavat kylläkin rahaa tapahtuman yhteydessä, kukin varojensa mukaan. Uudet juhlat ovat kuudenkuukauden kuluttua.
      Loy krathong olisi 17.11, mutta saattaa siirtyä erään merkkihenkilön kuoleman johdosta 23 päivään.

    • En ollut hautajaisissa,vaan "ylösnousemusjuhlassa.Ja täällä koillis Thaimaassa ne ei ole 6 kk kuluttua kuolemasta vaan muutaman vuoden päästä.Tämä on todella vanhoja Budhalais traditioita noudattavaa seutua.Tiedän asian hyvin,koska vaimoni äiti kuoli vuosi sitten ,Juhlat on suunnitteilla ensi vuodeksi.
      Olen ollut myös hautajaisissa täällä montakin kertaa,ja niissä ei tosiaankaan myydä mitään.Mutta esim olut ja drinkit kuuluu myös hautajais pöytään.Toisin kuin Suomessa

    • Minulla on ollut hyvä tilaisuus tutustua Budhalaisiin tapoihin.Koska Lähiseudun Temppelissä on vanhimpana munkkina mies,joka on nuoruudessaan ollut töissä suomessa.Ja hän on saman alan ihminen kuin minä"kolleega".Olen päivittäin tekemisissä munkin kanssa Aamuisin olen monesti temppelillä.ja syön aamiaiseni siellä.Samoin autan joskus munkkia käytännön töissä.On tullut hieman tutustuttua Budhalaisuuteen.Jotenkin huvittaa,kun turistit välillä "opettaa"minulle Thaimaalaisten tapoja ja kulttuuria.

    • 28x...

      Miisä päin koillis- taikkuja olet hra mahasarakham? Sehän taitaa mennä lähelle Myanmarin rajoja. Itse olen käynyt vierailemassa Chaiyaphumin maakunnassa; sen
      pääkaupunki taitaa olla samanniminen. Oli kylä sen laidalla aivan kaupungintalon vieressä. Siellä muutamaa lehmää vein aina aamulla laitumelle ja illalla hain pois. Se oli minun työni. Totta on että elämä siellä maalla on auvoisaa. Maailman kiireet eivät vielä sinne asti yletä. Uutta vierasta hieman aikaa tarkkaillaan, sitten lähestyvät varovasti tikusta asiaa tehden; parin päivän päästä olet sitten jo melkein joukkoon hyväksytty. Toki kaikki kyläläiset ovat vierailleet ulkomaanpelleä ihmettelemässä.
      Kolmantena päivänä jo ryypätään kylän poikien kanssa.
      Mitä muuten nimerkkisi tarkoittaa?

    • Loy krathong?

      Tyttöystäväni Sisaketistä höyrysi tuosta 17.11. tapahtumasta joka ei minulle auennut kovin selkeästi että mistä juhlasta on kyse? Koetan ehtiä ennen sitä alueelle kuitenkin. Samalla skypessä vihjaili rivien välistä että "laittaisin" hänen siskonsa tiineäksi kun miehensä ei kuulema voi saada lapsia. Vainoharhaisena epäilen että haluaisivat elatusapuani mutta pyyntö vaikutti varsin viattomalta.

      Voisihan sitä syödä sellaisen "miesten ehkäisypillerin" ja bylsiä kaunista nuorta siskoaan kunnolla ja sitten ihmetellä että miksei hän tule tiineeksi. :) Leikki leikkinä, harmiahan tuosta tulisi oli asia miten vain.

      Eilen kattelin lentoja niin Norwegianilla oli yhdensuuntaisia lentoja Bangkokiin useita vapaana n 400 euron paikkeilla Tukholman kautta lähiviikkoina.

    • maha sarakham

      Tämä maakunta missä asustan on Maha Sarakham.Ja tuossa aika lähellä saman niminen Kaupunki.Kyllä muistan kun muutin tänne,oli joka ilta jollakin jotain asiaa.Välillä oli kuisti Thai naisia täynnä ja hirveät kälätykset.Minulta ei monikaan voi kysellä mitään,kun Englantia osaa vain muutama tässä kylässä.
      OOn täällä muutama ukkeli joiden kanssa joskus "vodkaa "olen ottanut.Silloin ne puhelee minulle Thaimaan kielellä,ja minä vastaan suomenki.
      Vaimoni ensimmäiset suomalaiset sanat mitä oppi oli Voi vittu.Ja tuli eka kerralla heti oikeassa paikassa kun poltti näppinsä keittiössä kokatessaan.
      Sitten kyseli vasta mitä se tarkoittaa.
      Oli nähnyt minun sanovan sanmassa tilanteessa samoin,jota sopii ehkä epäillä.
      Mutta nauru maittoi naapurin muijalle joka oli vieressä,kun selvisi millaisia sivistys sanoja falangi oli opettanut.

    • Aiheeseen sopivasti tänään on hautajaiset tuossa 50 m päässä,jos nousen seisomaan täältä yläkerran ikkunasta nään juhla paikalle.Olin siellä hetki sitten,mutta ei ole sukua,niin en ottanut osaa pitkän kaavan kautta.Tulivat hetki sitten temppeliltä takaisin Vainaja on jo poltettu,nyt on ruokailua ja laukua sieltä kuuluu jotain jankata tankata taa,tai sinne päin.

    • Thaimaan tallaaja

      Niinpä niin, arvoisa mahasarakham...
      Mitenkään en ole "turistina" pyrkinyt opettamaan sinulle Thaimaan tapoja, hieman ehkäpä oikaisen tietojasi.
      Minua ei laisinkaan haittaa nuo "tölväisyt", joita esität.
      Thaimaan maaseutu on minulle todella tuttua ja olen siellä asustellut paljonkin.
      Taustoistani en kuitenkaan viitsi tällä palstalla avautua enempää, mutta kuitenkin voin rehellisesti sanoa "olinhan siellä minäkin"lähes kaikkiin juttuihinne ja lisätä voisin omiani paljonkin, mutta olkoon!!!

    • Sorry,ei ollut tarkoitus tölväistä sinua.Täällä on eri maakunnissa melkolailla eroja perinteissä.
      Ainoastaan se sinun kuuden kuukauden aika uusiin juhliin oli mielestäni oikaisu,mikä ei tässä maakunnassa pidä paikkaansa.
      Moninaista on Thai kulttuuri,Ja jopa Budhalaisuus hieman erilaista eri osissa maata.Ei ole yhtä totuutta.Thaimaa on iso ja moninainen vanha kulttuuri maa.
      Jatketaan tutustumista,tähän hienoon maahan ja kyllä minun tietojani saa oikaista.Aika rajalliset ne on vaikka täällä asustankin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4730
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      276
      2844
    3. 134
      1737
    4. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      209
      1437
    5. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1421
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1176
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1144
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1099
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1077
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe