Pukeutuminen Pariisissa

galluppiakävijöitä

Voisiko joku valaista kuinka Pariisissa turistit /paikalliset yleensä pukeutuvat?
Missä vermeissä siis nähtävyykisä ja kaupunkilla tallaillessa?
Entä ihan tavallisissa ruokapaikoissa illalla?

12

2952

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paris03

      Unohda urheilulliset vaatteet. Kaikki muu käy.

    • Pariisin matkaaja

      Kuten edellinen sanoi, ei siis verkkareita muuten kuin aamulenkillä. Ei yöskään kannata näyttää amerikkalaiselta eikä venäläiseltä turistilta.

      Miehillä siis kesällä ihan normaali kävelykengät, chinot, kauluspaita ja tarvittaessa pikkutakki tai neule. Puku- ja solmiopakkoon olen törmännyt vain muutaman kerran. Nekin ovat olleet päivällisellä kalliimmissa ravintoloissa. Tiedän, että on paikkoja, joissa koodina on smokki, mutta en ole ollut noissa.

    • minnelieseuraavaksi

      Kaksi kertaa tullut käytyä ja ihan miten vaan. Kaikenlaista tallaajaa tulee vastaan :) Mutta tietysti jos haluatte illalla hienommin niin sen mukaan meette/otatte vaatteet.

    • saksaksalksaksksas

      ihmettelen tuota kommenttia ettei kannata turistilta näyttää... mitä vikaa on siinä, että näyttää turistilta kun sen joka tapauksessa näkee??
      Ei kai nyt kukaan verkkareissa kadulla talsi ... mutta että kauluspaita/pikkutakki??

      • Pariisin matkaaja

        Ei kannata näyttää amerikkalaiselta tai venäläiseltä turistilta. Palvelu ei ole silloin parhaimmillaan - varsinkaan Ranskassa. Täälläkin on aina välillä valituksia siitä, miten joku on saanut töykeää palvelua. Epäilen, että yksi syy saattaa olla juuri tässä.

        Pariisi on niitä kaupunkeja, joissa kannattaa katsella ympärilleen myös pukeutumista. Suomalaiset pukeutuvat aika usein tavalla, joka ei sovi eurooppalaiseen tyylitajuun. Jos näytät pummilta, saat sen mukaisen kohtelun.


      • Chattonen

        No mitä turistimmalta ja eksyneemmältä näyttää, sen varmemmin saa huijarit ja taskuvarkaat kintereilleen. Että sitä vikaa.


    • hhwhrrtet

      hawaijipaita ja sellanen kireä tööttipipo jossa suomen lippu

      • kjöjöj

        no jooo- tuota varmaan tarkoitettiinkin


    • skaksal

      kuinka pariisissa: kehtaako lenkkareissa mennä kevät aikaan jos aikoo nähtävyyksiä kierrella? kebät pukeutuminen turistilla tähän aikan vuodesta

      • pariisitar82

        Kyllä kehtaa lenkkareissa kulkea, jos vaatteet on muuten siistit, eli ei mitään verkkareita tai tuulipukuja. :) Lenkkarit on ihan normaalijuttu täällä.


    • Pariisin lintu

      Voin sanoa, että Pariisin laidalla asuvana vastaan tulee mitä moninaisempia kulkijoita. Eli lenkkarit vaan jalkaan ja menoks!! Varsinkin jos meinaatte kävellä paljon niin ihan ehdottomasti lenkkarit. Pariisilaisten tyylikäs ja glamouri pukeutuminen on mielestäni melkeinpä urbaani legenda.. He pukeutuvat enemmänkin boheemisti ja aika normaalisti. Eivät kylläkään tuulipukuun :'D Ja ehkä asteen "hienommin" kuin suomalaiset, mutta esimerkiksi juhlissa minä olen yleensä se laittautunein nainen mekko päällä. Täällä tietysti lämpötila sallii sen, että läpi vuoden voidaan pukeutua hameeseen, mikä Suomessa talvella vähän tökkii... Jos joku tulee lähtee nähtävyyksiä kiertelemään pikkutakissa, niin hyvä, mutta itse laitan aina Pariisiin mukavat vaatteet, joissa jaksaa olla koko päivän. Ja jos näytät turistilta niin et eroa joukosta mitenkään, siellä on joitakin tuhansia muitakin aivan samalta näyttäviä :)

      Hyvä esimerkki oli, kun vein poikaystäväni Tour Montparnassen ravintolaan syömään hänen synttäreidensä johdosta. Varasin etukäteen pöydän ja tilasin 94e:n menut, joten ajattelin hintaluokan perusteella, että paikkaan pitää pukeutua hienosti. Olin ainoa, jolla oli mekko päällä. Viereisessä pöydässä istui nainen farkuissa ja fleecetakki päällä!! :''DDD Hän oli turisti :) ja luulen, että minulle tuli enemmän olenko väärässä paikassa-olo kuin hänelle :) Kuitenkin iltaravintolaan suosittelen ottamaan edes jotain kivempaa päälle laitettavaa kuin fleecetakin!! XDD Varsinkin, kun läpi vuoden ilmat eivät ole niin kylmät etteikö tarkenisi.

      • Pariisin lintu

        ... ja mitä tulee varkaiden houkuttelemiseen turistilta näyttämällä, niin en usko, että pystytte heitä vaatetuksella hämäämään kovinkaan paljoa. Pääasia on näyttää siltä, että tietää minne on menossa (vaikkei olisi hajuakaan)... Itselle ei ole tullut kertaakaan mitään vaikeuksia, vaikka varmasti näytän enemmän turistilta kuin vieraani, joiden kanssa Pariisia kierretään :) Äidilleni kävi niin, että eräs mies tuli hänen eteensä ja laittoi sormuksen äitini sormeen. Kun hän jatkoi matkaa, mies vaati rahaa. Äitini antoi sormuksen pois, jolloin mies sylkäisi häntä päin! Ei varas, mutta aivan totaali törkeää käytöstä! En ollut valitettavasti paikalla, kun se tapahtui...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe