Budapestin 7vrk turistilippuonko sellaista?

LähtöLähenee

Ensi viikolla olis lähtö Budapestiin 6 päivän ajaksi. Mikä olisi siis kätevin kortti tai lippu, jotta liikkuminen kaupungissa olisi helppoa ja kätevää?

Budapest korteista luinkin jo vähän, mutta ymmärsin että sellaisen saa max 72h. Jostain luin 7 vuorokauden turistilipusta, jolla saa matkata julkisilla rajattomasti..onko näin ja mistä sellaisen saa ostettua?

Saako lentokentältä ostettua tällaisia pidemmän ajan lippuja/kortteja? Jos saa niin mistä?

Kertokaa ja auttakaa, mä kun satun olemaan varsinainen panikoija kaiken tuntemattoman edessä ja jos en tiedä miten toimia ;) Auttakaa siis please :)

6

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HYVÄÄ LOMAA

      Osta metroasemilta 7 pvä lippu, niin saat ajaa julkisillä välinellä niin paljon kuin haluat
      hinta on 4950 HUF

    • buda ja pest

      Lokakuun alussa oltiin Budapestissä ja ostettiin 72 h lippu lentokentän postista, valitettavasti en tiedä saako 7 pv:n lippua ostaa sieltä.
      Löytyisikö lentokentän sivuilta tarkempaa tietoa tai käykää kysymässä sieltä postista.

    • turningday

      Joku aika sitten pistivät lentokentälle saapuvien departmenttiin pystyyn sellaisen tosi pienen kojun (sitä on vaikea bongata kun se on sivussa ja kaiken takana) joka myy kaikkia matkalippuja jos vain lentosi saapuu inhimilliseen aikaan. 7 päivän rajoittamaton lippu (4950 forinttia = 18€) on nimeltään Hetijegy ja ehdottomasti paras, myös hintalaatu-suhteeltaan jos olette 6 päivää. Ne laittavat siihen lippuun alkamis ja loppumispäivän, ja sitten pitää itse mustekynällä laittaa etu- ja sukunimi isolla (mieluiten sellaiset nimet joihin löytyy passi tai joku muu id ;-)). Sitä lippua ei tarvitse leimata missään, näytätte aina metroon mennessä, tai jos bussiin pääsee vain etuovesta niin voi näyttää kuskille sisäänastuessa. Sitten jos tulee lipuntarkastaja (jonka hihnassa lukee "revenue inspector" kun oli pieni käännösvirhe niitä käsihihnoja tilatessa Unkarilaiseen tapaan) niin usein riittää että näyttää sen lipun, joskus harvoin pitää myös näyttää passi tms id.

      Jos nyt käy niin että saavutte sellaiseen kellonaikaan että ette saa ostettua sitä 7 päivän lippua lentokentältä, niin sitten niitä 7-päivän lippuja saa vain isoimmista metro-asemista, ja sitten joudutte matkaamaan kentältä keskustaan taksilla, shuttlella, tai ostamaan kertalippuja (saa lentokentän kioskista jossa on laidalla tosi iso oranssi lipunkuva). Kertalippuja menee yksi per matka per kärsä ja se ei sisällä mitään vaihtoja.

      Budapest-kortti: No, sillä saa vähän alennusta museoihin ja pariin muuhun paikkaan. Monen mielestä se on aika turha, kun aika rajallisen määrän moisia paikkoja kaikkien muiden nähtävyyksien lisäksi saa kuitenkin ravattua tuossakaan ajassa. Ja mikä on todennäköisyys että haluatte käydä juuri niissä paikoissa mihin sillä kortilla saa oikeasti ison alennuksen.

      • Matka-Iita

        Kiitos tästä infosta. Itsekin olen lähdössä loppuviikosta Budapestiin. Aikomuksenani oli ostaa tuo Budapest-kortti, mutta taidankin hankkia tuon 7-päivä lipun :)


    • LähtöLähenee

      Kiitos paljon vastauksista, niistä oli apua :)

      • tervetuloa

        7 pv lippu on paras


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe