Siperian huskysta

aloittaja

Moikka, olen suunnitellut ottavani siperian huskyn jossain vaiheessa ja tänne tulin kysymään, että pystyisikö sellainen asustelemaan koht suuressa(kolmio) kerrostaloasunnossa vai odotanko että joskus tulevaisuudessa pääsen omakotitalon hankkimaan mahdollisesti. Liikuntaa koira saisi melko samalla tavalla kuin nykyinen lapinkoirani(voin myös lisätä määrää, se ei ole ongelma) aamulla noin 10 min pissatus heti herättyäni, sitten noin tunnin juoksutus. Päivällä kotiin tultuani 1-3 tuntia kävellään/hölkätään (eli kävelyä ja välillä hölkkää ja spurtteja) joskus haetaan vetovaljaat ja kiinnitän potkulautaan. ja illalla noin puolisen tuntia kävellään.

7

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+15

      Meillä on Huskyn ja Samojedipystykorvan risteytys, jo 10 vuotias. Roduthan ovat hyvin samanlaisia, molempia käytetään vetokoirina, joten kokemuksemme sopii varmaan myös puhtaaseen huskyyn.

      Liikuntaahan koira kaipaa runsaasti, ja ulkoilmaa. Meidänkin koiramme tykkää olla ulkona kovassa pakkasessa. -30 astetta on sille sopiva, ja siellä ulkona se voi semmoisessa ilmassa olla mukisematta tuntikausia. Kesät ovat sitten hankalampia ja useimmiten ulisee ja haluaa sisälle melkein välittömästi. Siis kerrostaloasujaksi ei mielestäni huskystä, eikä myöskään samojedista oikein ole juuri sen runsaan raikkaan ulkoilman tarpeen vuoksi.

      Liikuntaa koira ilman muuta tarvitsee runsaasti. Semmoiseenhan se on jalostettukin - vetokoirana.

      Yksi asia, joka kannattaa ottaa erityisesti huomioon, ettei tule yllätyksenä. Jos rakastat koirankarvoja husky on ilman muuta sinulle sopiva. Varsinkin keväisin, kun koira vaihtaa talviturkin kesämalliin, taistelu karvojen kanssa on hurjaa, enkä mnä ainakaan ole siihen vieläkään tottunut. Silloin karvoja on joka puolella ja ne tarttuvat vaatteisiinkin kuin takiaiset. Myös pientä karvanlähtöä on ympäri vuoden.

      Kun sitten sinne omakotitaloon pääset, niin jos kukkasi ovat sinulle rakkaita, niin älä ota huskyä. Se nimittäin on kova kaivamaan, ja kuoppia tulee olemaan ympäri pihan.

      Luonteeltaan husky ja varsinkin tuollainen risteytys on mitä mainioin koira, kiltti ja ihmisrakas, ja lapsetkin sen seurassa ovat hyvin turvassa.

    • ihanakoira1

      no tutullani on kaksi siperian huskya rivitalo kaksiossa ja ovat pärjänneet hyvin.ne ovat 4v uros ja 2v narttu. kun vaan tarpeeks lenkkeilee ja tekee aktiviteettejä paljon nii pärjää hyvin kolmiossakin.ja pitää kouluttaa ettei hauku tai ulvo sisällä yms.

    • lkjhh

      Siperianhuskyt ovat rekikoiria eikä mitään sohvafifejä. Eivät todellakaan sovi kerrostaloon. Onnellinen husky ei hauku tai ulvo "muuten vain" kuin ruokinta- ja lenkille/ajamaan-lähtöaikaan ja leikkiessä. Jos täytyy koulutella huskya olemaan hiljaa, niin taitaa olla väärissä oloissa sellainen husky. Ne ovat laumakoiria, eivät ole onnellisia yksin kerrostalokämpässä. Juuri tästä syystä liikkuu vaikka millä mitoin nuoria huskeja kaikenmaailman nettipalstoilla myynnissä "allergioiden" tai "elämäntilanteiden muutosten" ym. syiden takia. Minullekin ovat tuikituntemattomat ihmiset viestitelleet ja tuputtaneet koiriaan, koska ovat ottaneet aivan vääriin oloihin huskyn.

      Tottakai ne ovat kauniita koiria ja ei mikään ihme, että sellaisista moni haaveilee (kerrostalokämppäänkin...). Jotain selkärankaa saisi ihmisillä kuitenkin olla ja pystyä rehellisesti arvioimaan pystyykö tarjoamaan koiralle OIKEASTI parhaat mahdolliset oltavat. Ei aina tarvitse olla liikkeellä "minä haluan minulla on oikeus"-asenteella liikkeellä.

      Aloittajalle suosittelisin, että odota sitä omakotitalokämppää. Oikeissa oloissa ja riittävästi liikuntaa ja aktiviteettejä saadessaan huskyt ovat todella mukavia koiria.

      • ei taas tätä

        "Eivät todellakaan sovi kerrostaloon"

        Taas samaa sontaa "ei kerrostaloon". Juttu on niin että se riippuu omistajasta, kuinka paljon on valmis antamaan edes jonkinlaista vetoa.


    • hmm...

      Huskeja pitäisi ensinnäkin olla ainakin kaksi, sillä ne ovat todellakin seurankipeitä. Ajattelin lähinnä sen takia, koska useimmat meistä käy töissä, jossa menee valitettavasti se muutama tunti. Valkoinenpaimenkoira olisi näin kerrostalossa parempi ja pystyy olemaan paremmin työajan yksin, sekä sen turkin vuoksi. Tässäkin tulee muistaa senkin, ettei huskyn turkki kasva sisätiloissa yhtä pitkiksi. Riippuu ihan nyt siitä, kuinka paljon olet valmis tarjoamaan sitä tekemistä huskylly ylipäänsä.

      • aloittaja1

        Yksin husky ei olisi, lapinkoira kaverina:) turkinhoito ei ole ongelma ja tekemistä olisi melko paljon koska on paljon aikaa koska ihmisiä ei ole sitä viemässä.


    • 11+10

      "siperianhuskyjen kasvavaan epilepsiaan pitäisi kiinnittää huomiota ankarasti vielä kun mahdollista. Monet showlinjaisia kasvattavat kennelit suomessa sulkevat silmänsä omilta epilepsialinjoiltaan hyvällä menetyksellä, pennut menee kaupaksi ja epilepsiatapauksia tulee koko ajan lisää ilmi. Myöskin sisäsiittoisuuteen kannattaa tulevaisuudessa varautua, sillä samaiset showlinjan kasvattajat viljelevät tiettyjä sukulinjoja niin että ne tursuvat suomessa yli äyräidensä jo nyt ja alkavat vaikuttaa myös sekarotuisiin koiriin, sillä samoja sukuja yhdistellään niihin. Myös arkoja ja aggressiivisia, hermostuneita koiria on alkanut putkahdella rodusta, kun mitään laatuseulaa ei ole olemassa jalostuskoiria valitessa."

      Katso tarkkaan mistä otat koiran!!!!!!!!!!!!
      Pentutehtailija puhuu ummet lammet ja käyttää hymiöitä nätisti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe