Marsu kysymyksiä!?:D

Marsufani!(:

Minulla on kaksi marsua. Tässä olisi muutama kysymys:

1. Kuinka paljon marsu tarvitsee päivässä pellettiä?
2. Miten saisi häkin pysymään puhtaana?
3. Mistä saisi hyvälaatuista heinää? (eläinkaupassamme myydään heinää, mutta se maksaa 5 n. kilo)
4. Kannattaako siyä ostaa?
5. Mitkä ovat hyviä virikkeitä?
6. Mitä kasviksia marsulle kannattaisi antaa päivittäin?
7. Onko vakavaa jos marsu syö pahvia?
8. En saa ikinä melkein marsuja häkistä! Mitä tehdä?
9. Mitä hedelmiä marsuille saa antaa?
10. Kuinka usein pellettiä pitää antaa?

KIITOS JOS VASTAAT EDES YHTEEN KYSYMYKSEEN!(::D

16

2018

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 18+6

   1. Kuinka paljon marsu tarvitsee päivässä pellettiä? -Aikuiselle 1-3 rkl on hyvä, poikaselle saa antaa rajattomasti.

   2. Miten saisi häkin pysymään puhtaana? -Ainoastaan siivoamalla tasaisin välein. Marsuilla tulee varsinkin papanoita todella paljon, joten siivoathan häkkiä monta kertaa viikossa ja kunnolla noin yhden viikon välein riippuen siitä kuinka iso häkki on.

   3. Mistä saisi hyvälaatuista heinää? (eläinkaupassamme myydään heinää, mutta se maksaa 5 n. kilo) -Joiltakin maanviljeliöiltä voi saada hyvää heinää. Itse saan marsuilleni luomuheinää isäni kaverilta. Kannattaa yrittää etsiä kauppojen ilmoitustauluilta heinänmyynti ilmoituksia.

   4. Kannattaako siyä ostaa? -Kenties kirjoitusvirhe? Mitä siis tarkoitat?:D

   5. Mitkä ovat hyviä virikkeitä? -esim. putket, tasot, mökit, marsuille voi ottaa ulkoa esim. pihlajaa ja koivua kunhan pesee, sitä tykkääväät jyrsiä(:

   6. Mitä kasviksia marsulle kannattaisi antaa päivittäin? -porkkanaa voi antaa päivittäin, mutta ei ole mitään kasvista jota kannattaisi/pitäisi antaa päivittäin

   7. Onko vakavaa jos marsu syö pahvia? -Tästä en tiedä. Omilla marsuillani on pahvilaatikko, mutta eivät ole sitä kovin nakerrelleet.

   8. En saa ikinä melkein marsuja häkistä! Mitä tehdä? -Kannattaa laittaa käsi marsun eteen ja taakse. Kun marsu alkaa pakittamaan ja osuu käteesi, saattaa se jähmettyä jolloin sen saa helposti pois.

   9. Mitä hedelmiä marsuille saa antaa? -Kaikkia hedelmiä saa tarjota vain herkkuina enintään pari kertaa viikossa. Marsuille voi antaa esim. banaania, omenaa (suuresta määrästä voi aiheutua virtsakiviä ja huulirupea), päärynää, vesimelonia ja omenaa.

   10. Kuinka usein pellettiä pitää antaa? -Kerran päivässä.

  • -Marsufani!(:

   Kiitos paljon avusta!(: Häkin kokoni on 120 cm... Onko se liian pieni? Marsuni saavat juosta päivittäin myös vapaana:D Oho tarkoitin siis että kannattaako sitä heinää ostaa?(:

   -Marsufani!(:

   • -Marsufani!(:

    Ja häkin siivoan kaksi kertaa viikossa:D Onko se riittävä? Marsuillani on myös wc laatikkoa , mutta ne eivät osaa käyttää sitä...


   • 2+12

    On ihan hyvän kokoinen. Jos et muualta löydä parempaa heinää niin osta sitten sitä, kyllä se kelpaa.


   • 11+5
    -Marsufani!(: kirjoitti:

    Ja häkin siivoan kaksi kertaa viikossa:D Onko se riittävä? Marsuillani on myös wc laatikkoa , mutta ne eivät osaa käyttää sitä...

    Jos mulla itellä ois 120x60 häkki niin siivoaisin sitä varmaan vähintään kolme kertaa viikossa (en siis siivoaisi kokonaan, vaan ottaisin pahimpia pissoja ja kakkoja pois ja laittaisin lisää purua). Itselläni on kahella marsulla 160x80 häkki ja sen siivoon kolme kertaa viikossa.

    Marsuja voi yrittää opettaa vessalle näillä konsteilla:

    - heinähäkki/juomapullo vessalaatkon kohdalle
    - pyyhekatos, pajusilta tms. vessalaatikon päälle/yläpuolelle (marsut tykkää pissata piilopaikassa)
    - laatikon sijoittaminen nurkkaan tai sellaiseen paikkaan, mitä marsut näyttävät suosivan pissapaikkana
    -pissaista purua voi siirtää vessalaatikkoon


   • Anonyymi
    -Marsufani!(: kirjoitti:

    Ja häkin siivoan kaksi kertaa viikossa:D Onko se riittävä? Marsuillani on myös wc laatikkoa , mutta ne eivät osaa käyttää sitä...

    Marsut on yllättävän vaikea opettaa vessaan mutta kannattaa ottaa vähän pissapurua tai pissaisen kangas riekaleen vessaan ja siivota huolella muut paikat niin suultavummin ne silloin pissaa sinne missä sitä pissa purua on (:


  • Niissä joihin en vastannut komppaan 18 6:ta :)

   4. Kannattaako sitä ostaa?
   -Juu kyllä, heinää on pakko ostaa. Siitä kannattaako sitä ostaa 5e/kilo en tiedä, tai onko just se teidän eläinkaupan heinä hyvälaatuista :D

   5. Mitkä ovat hyviä virikkeitä?
   -Osan pelleteistä voi viskoa ympäri huonetta, niin marsut saavat etsiä ne itse!

   6. Mitä kasviksia marsulle kannattaisi antaa päivittäin?
   -Esim. Porkkana, paprika, persilja, basilika ja tomaatti on hyväävitamiinipitoista tasvaraa jota voi antaa päivittäinkin.Monipuolisuuskin on kuitenkin tärkeääjoten tuoreruokia on hyväjonkinverran vaihdella. Ja toki se vaikuttaa mistä marsut tykkää :)

   7. Onko vakavaa jos marsu syö pahvia?
   -Marsu osaa sulattaa pahvin kyllä, joten se ei ole vaarallista, mut ei nyt sinänsä terveellistäkään. Pois ei tarvitse ottaa.

   8. En saa ikinä melkein marsuja häkistä! Mitä tehdä?
   -Ota ne sieltä ja laita lattialle?

   10. Kuinka usein pellettiä pitää antaa?
   -Mä jakaisin mieluiten päivän pellettimäärän mahdollisimman moneen palaseen, esim aamulla, iltapäivällä ja illalla. Niin suoli saa tasalaatuisempaa ruokaa. Toki ei haittaa antaa kerrallakaan, mut pitäisin jakamista terveellisempänä, ja hauskempana marsuille.

   120x60 on ihan jees perushäkki, toki aina on parempi jos marsuilla olisi isompi aitaus tai huone jossa vilistää. Kahdesti viikossa lienee ihan jees, jos häkki ei erityisemmin haise tai vaikuta likaselta. Toki viitsiessään pissoja voi nostella pois päivittäin.

   • marsunomistaja

    Kyl mä tuota 120 cm häkkiä pidän ihan hyvällä omatunnolla ku päästän marsuni juoksentelemaan lattialla joka päivä monta tuntia. Kaverillani on tosin n. 75 cm häkki ja hän omistaa vain yhden marsun. Saa juosta kyllä vapaana jonain päivinä mut kaverini ei välitä johdoista lattialla ja antaa marsun mennä vaan. .-. Kyllä mä nyt sanoisin että hoidan paremmin c:


  • -Marsufani!(:

   Kiitos sinullekin!(: Kyllä sen tiesin että heinää on pakko ostaa, mutta ajattelin vaan, kun se eläinkaupan heinä ei niin hyvälaatuiselta näytä..

   -Marsufani!(:

  • kiitoselämä:)

   Tuohon kahdeksikkoon:ethän jahtaa marsuja häkistä? Pitää olla kärsivällinen ja esim.houkutella ne syliin. ET voi ottaa niitä väkisin, sillä et saa niiden luottamusta ja ne ajattelevat;mitä minulle nyt tehdään? Kun luottamusta kertyy ne tulevat vapaaehtoisesti syliisi,.

  • aloittaja1

   Houkuttelen niitä yleensä jollain herkulla yms Mutta eivät ne silloinkaan helposti tule...):

   • kiitoselämä:)

    Voi harmi:( kärsivällisyyttä vain.. Kyllä ne jossain vaiheessa tulevat ja huomaavat miten turvallinen sylisi on. :) Omillakin marsuilla meni hetki aikaa...


  • Kyllä ne voi ottaa ihan väkisin. Riippuu toki mistä ne on tulleet ja kuinka peloissaan ne on, mutta kasvattajalla marsu on jo tottunut siihen että toisinaan ihmiset käsittelee sitä enempiä kyselemättä, eikä siitä seuraa mitään sen pahempaa. Ja siihen on hyvä tottuakin. Toki jos marsu on tosi peloissaan, niin herkuilla kannattaa lahjoa, mutta on hyvä pyrkiä siihen että marsu tottuu siihen että sitä toisinaan nostellaan. Ajan kanssa se oppii ettei tarvitse paeta, kun ei sylissä tapahdu mitään pahaa.

   Jahdata ei toki kuulu, vaan nostaa marsu itsevarmasti ja rauhallisesti kerralla, mutta niin ettei toki hyökkää vaan äkkiä ilmasta niin ettei marsu edes tajua mikä osui.

   • kiitoselämä:)

    Sitä tarkoitin, mutta itselläni oma mainitsemani taktiikka toimi paremmin, kun marsut sai "päättää" miten pitkään on sylissä tai tuleeko syliin. Ne kesyyntyivät huomattavasti nopeammin .


  • ohjeit

   1.päivässä marsulle olisi hyvä antaa pellettiä ehkä just se yks kupillinen tai riippuu et paljonko se syö.
   2.häkkiä ei saa pidettyä puhtaana perjaatteessa ilman että siivoaa ja kannattaa siivota kerran viikossa!
   3.hyvästä heinästä en tiiä mut ainaki unelmalemmikis on ihan hyvää heinää ite yleensä ostan sielt☺
   4.kai ihan kaikkissa eläinkaupoissa myydään ihan hyvälaatuista heinää.
   5.hyvistä virikkeistä en tiiä koska se on aika laaja käsite myös..
   6.ihan melkeen mitä kasviksia vaan paitsi kiellettyjä ja kannattaa ostaa erilaisia kasviksia ettei syötä samaa pitkään koska marsu kyllästyy.
   7.ei se kai niin vakavaa ole jos marsu syö pahvia.
   8.kun yrittää ottaa marsua pois häkistä niin oikeaoppisesti kun marsu liikkuu niin et saisi liikkua ja kun marsu on paikallaan niin rauhalliset liikkeet niin saat kyllä kiinni ja kyllä se ajan kanssa onnistuu☺
   9.marsuille saa antaa esim. Porkkanaa,omenaa,tomaattia,parsakaalia.. siin oli nyt ainaki jotai
   10.pellettiä ite annan kerran päivässä koska mun marsu syö sen verran päivässä

  • Anonyymi

   Häkkiä kannattaa puhdistaa päivittäin tai joka toinen päivä jollei halua että häkki on likainen
   Pellettiä oisi hyvä antaa noin 1-2kuokalusikallista per päivä koska heinä on marsun tärkein ravinto sitten on tuoreet ja sitten vasta pelletti
   Marsun kannattaa antaa rauhassa haistella ja tutustua sinuun ja koska marsu on saalis eläin niintä ei annat yritää ottaa ylhäältä päin syliin

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksinasumisen tukeminen lopetettava

   Mukavuudenhaluiset köyhät haluavat asua kalliisti yksin. No ei se mitään, jos maksavat itse asumisensa. Mutta kun eivät. Kun lopetetaan asumistukie
   Maailman menoa
   506
   2825
  2. Sara Chafak Rikkaat ja rahattomat -ohjelmassa

   Verotuksessa tulot olleet melko maltillisia edellisinä vuosina ja sitten tullaan rikkaina telkkariin esiintymään. Puoliso Jeffrey Lawman ei ole ollut
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   1463
  3. 3 vuotias lapsi jätettiin yksin Espoon Friisilän päiväkodin pihalle.

   Hoitohenkilökunta oli häipynyt ja lapsi yksin leikkimässä hiekkalaatikolla. Vanhemmat olivat hakeneet sovitusti lapsensa ennen viittä ja päiväkoti oli
   Yhteiskunta
   47
   1013
  4. Jo toinen ei-koti! Päivi Lipponen ei kutsu Maria Veitolaa Paavo Lipposen kanssa jakamaansa kotiin

   No jopas...! Päivi Lipponen asuu puolisonsa Paavo Lipposen kanssa Helsingin Töölössä. Hän ei kutsu Maria Veitolaa yökylään Helsingin kotiin, vaan Porv
   Suomalaiset julkkikset
   46
   907
  5. Andy McCoy heittää hurjan väitteen "heponisti"-elämästään: "Levy-yhtiö toi sulle kamaa, että sä..."

   Ohhoh… Rock-legenda Andy McCoy avautuu huumeiden käytöstään ja esittääkin aikamoisia väitteitä. Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/andy-mccoy-h
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   878
  6. Mitä haluaisit

   Sanoa kaipaamallesi neiti- ihmiselle, juuri nyt?
   Ikävä
   74
   853
  7. Martina IG:ssä pitää rotikoita vapaana metsässä, vaikka lakisääteinen kiinnipitoaika on alkanut

   Ja naisella jo aiempi tuomio metsästyslain rikkomisesta! Martina kuvaa videolla vapaana juoksevia koiria ja selittää "nää nauttii, on kyl iha mielentö
   Kotimaiset julkkisjuorut
   307
   838
  8. Tiedäthän nainen sen

   Että sun ei tarvi tehdä mitään ylimääräistä. Olet täydellinen ja rakastan sinua. Mikään ei muuta tunteitani sinuun.
   Ikävä
   39
   824
  9. Mikä ihastuksesi kohteessa on kuumaa

   Mikä saa haluamaan juuri häntä? Ole rehellinen.. Kukaan ei saa tietää👀
   Ikävä
   37
   762
  10. Mutta sinä et pidä minusta

   Olisi mukava tietää että mitä sinulle kuuluu.
   Ikävä
   37
   650
  Aihe