Kokemuksia kaupungin vuokra-asunnoista?

Emma21

Onko kellään kokemuksia Helsingin kaupungin vuokra-asunnoista? Minkälaista siellä on asua? Onko melua öisin, kun vertaa tavallisiin vuokra-asuntoihin? Onko levottomuutta? Kertokaahan :)

24

8858

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • puotila

      Mitä itse olen asunnut noin vajaan kahden vuoden kaupungin asunnoissa. Puotilassa / karhulantie en kyllä ole kokenut mitään melua. Kovin tiheästi vain vaihtuu naapurit. Aikasemmin asuin omisasunnossa eikä se ole se asuminen sen kummallisempaa eniten vaikuttaa millaiset naapurit kohtaa

    • 6+16

      Olen myös miettinyt samaa. Olen lueskellut, että on ns. hyviä taloja, joissa kaikki viihtyy ja on ihan normaalia väkeä. Mutta koskaanhan ei voi tietää kuka naapuriin muuttaa.

      Mun vanhemmat asuu edelleen ja itsekin asuin reilu 10 vuotta sitten talossa, jossa on sekä omistusasuntoja että kaupungin vuokra-asuntoja. Niissä on asunut lähinnä ulkomaalaisia, yksi mustalaisperhe ja yksi somaliperhe ollut pitkään.

      Onhan se tietenkin niin, että ne jotka on vaan vuokralla, ei välitä siitä siisteydestä samalla tavalla ja se harmittaa niitä, joilla on omistusasunto. Hissiä sotketaan oksennuksella tai muilla eritteillä silloin tällöin. Seinille piirrellään ja raaputellaan tms. Nuoriso hengailee rapussa joskus laumana ja räkii seinille.

      Bileitä ja muita häiriötekijöitä on ollut sekä vuokralaisilla että omistusasujilla. Kesäaikaan oli jotain yöllistä parvekebiletystä, joka kivasti kaikui talon sisäpihalla. Kerran lapset sytytti tulipalon, joka ei onneksi ehtinyt levitä kovin pahasti. Näitähän voi tapahtua kuitenkin muissakin kuin kaupungin vuokrataloissa.

    • 94869034u693

      Mitähän miettii taas kysyjä? Meinaako ettei kenelläkään ole kokemusta kaupungin vuokra-asunnoissa asumisesta? Voi helevetti taas näitä urpoja kysymyksenasettelijoita... Itse en ainakaan vaivaudu vastaamaan typeriin kysymyksiin!

    • Kaupungilla

      Tosin kuin HOAS:in paperiseinäisissä biletysluukuissa, täällä on oikein hiljaista. Epäsiistiyskään ei ole niin räikeän välinpitämätöntä sorttia: veri-, kusi- ja oksennusvanoja ei näy oikein missään, ja tyhjät pullot osataan viedä kauppaan ihmisten tavoin.

      Uhkaavimpia kaduilla liikkujia ovat perjantai-iltaisin laumoissa viihteelle lähtevät nuoret herrat, jotka huutelevat äkäisesti tuntemattomillekin.

      Rankat työt, rankat huvit. Mitäpä se päästään levinnyt pitkäaikaistyötön mekkaloisi.

    • 5VKokemusta

      Itse olen kokenut häirikkönaapuri helvetin. Oikeuteenhan se meni ja naapuri saatiin häädettyä..
      Aikaa kului vuosi ja prosessi hyvin rankka.
      Jos on rahaa mennä yksityiselle niin go for it..

    • keplotti

      Ainakin Käpylässä hyvin rauhallista ollut ja tässä talossa ei vaihtuvuutta juuri ollenkaan.

      Mutta toista on Koskelassa jossa somalit pitää meteliä ja menoa.

    • Emma.21

      Kiitos vastanneille. Kellään muulla vielä kokemuksia? :)

    • Entinen asukas

      Sorry, ei stadista, Espoosta kylläkin ja ihan mukavia ovat olleet. Tosin asuinalueilla on eroja. Ja sieltäkin tulee nopeasti stadiin. Espoon lahdessa kivoja puhumattakaan Saunalahdesta. Se on vaan siitä kiinni millaisia naapureita saat. Pääosin ihan jees ja vielä kivempi jos löytyy porukkaa, joka osallistuu pihatalkoisiin jne., jotta voi oppia tuntemaan kenen kanssa täällä oikein asutaan. Uskon, että ihan sama missä asut, niin ei se siitä miksikään muutu. Asuinpa muutaman vuoden omistusasunnossa ja olipa aikamoista menoa välillä. Pidettiin bileitä, ukko ryyppäs päivästä päivään kunnes joutu hourulaan. Ja tää oli siis oy, et revi siitä huumoria. Olen kyllä kuullut karmeita juttuja näistä mamutaloista. Pakkasset paukkuu hajalle vesivahinkojen kera vähän väliä. Siirrellään mööpeleitä jatkuvasti ja koko talo haisee ihmepöperölle mihin muut ei oo tottuneet. Ota selvää eri paikkojen asukastoimikunnista ja ota yhteyttä. Kyllä ne kertoo. Kaupungin vuokra-asuntoja on myös rivareissa ja Espoosta löytyy ihan Haukilahdesta. Westendiin ne ei oo uskaltanu rakentaa, koska täytyyhän rikkaiden saada valita kenen naapurissa asuvat. Saishan ne paskahalvauksen jos muutama mamu muuttas tien toiselle puolelle. Hehän ovat niitä kaikkei suvaitsevaisempia. Ja muutama muu paikka Espoossa missä ei näy muualta tulleita, ei sitten mitenkään päin. On se kumma. Voisivat laittaa vaikka vastaanottokeskuksen Tapiolaan, se on muutenkin pilattu jo.

    • Emma.21

      Juu, kerotkaa myös Espoossa tai muilla lähialuella asuneet. Sielt pääsee noppeesti stadiin :)

    • maija

      Näissä "suurkaupungeissa" kerrostaloissa on niin kirjavaa väkeä että aina jotain meteliä jostain kuuluu. Etenkin viikonloppuisin. Itse asunut Helsingin kaupungin vuokra-asunnossa jo 15 vuotta ja rauhallisessa rapussa. Viereinen rappu on sitten sottainen ja meluisa, YHDEN ainoan melusakin takia. :( Valituksia on mennyt mutta vieläkin siinä asuvat, ilm. sosiaalisin perustein.

      • Emma.21

        Outoa, ettei tommosia saa pois häädettyä. :o


      • MeluAPINAT

        Olis loogista, että vuokra-asunnon meluAPINAT laitettaisiin kaikki samaan taloyhtiöön asumaan keskenään. Siinähän tehtailevat toisistaan valituksia ja soittavat poliisille ja kaikki saavat lopulta häädön. Tai oppivat elämään ihmisiksi. Problem solved.


    • kuklukskaan

      se on täysin tuurista kiinni minkälaisia naapureita on.Kaupungin vuokra-asunnot ei ole yhtään sen huonompi kuin jokin muu vuokra-asunto.

      • m.i.n.d.i.s

        Meillä naapurin ukko saanut pihalle ne henkilöt, jotka on ottanut kiikariinsa..oli yh 3 lapsensa kanssa ja ukkoa vitutti kun lapset ei olleet arjalaista rotua. Tää sakemanni keräs nimmarit ja sit oltiin oikeudessa puolustamassa tätä mukavaa naista. Nyt se ukko huutelee niille uusille naapureille, joiden naama ei miellytä. Kun nyt on intialaiset kuvioissa. Ite sen ukon pennut korjaa mopoa keskellä yötä niin että osia kilahtelee lattiaan, en oo viittiny puuttua, jossainhan ihmisen minimissään pitää kuitenki asua . Ja näitä natseja löytyy joka paikasta. Toivotaan ettet muuta tänne, josta jonku mielivaltaisen vainon takia joudut pihalle hyvin nopeesti. Toiset pitää huolen että kaikilla vituttaa jos itellä ei oo elämää.
        Onnea asunnon saantiin.


    • 10+14

      Viiden vuoden kokemus eikä sinällään mitään valittamista. Meluongelmahan on puhtaasti naapureista kiinni. Talot on ihan yhtä huonosti rakennettu kuin kaikki muutkin yhtä huonosti rakennetut talot eli jos naapurissa on alkoholisti tai haukkuva koira, niin kyllä kuuluu, mutta ei se ole sanottu että stadin kämpässä olisi automaattisesti kumpiakaan. Itselläni ei ole alkoholistia ollut, mutta koiria parikin kappaletta. Ennen asuin VVO:lla ja siellä oli alkkis.

      Omat naapurit ovat pääasiassa perheitä ja sitten näissä pienemmissä kämpissä nuoria sinkkuja. Maahanmuuttajia on enemmän kuin monessa muussa taloyhtiössä, mutta eivät aiheuta ongelmia. Ainoa sellainen selvästi "alemman luokan" ihmisten talolle leimallinen piirre on yleinen välinpitämättömyys. Roskakatokseen kannetaan sumeilematta kaikki mahdollinen, tuuletusparvekkeiden ovia pidetään talvisinkin auki ja karkkipapereita kylvetään rappuun ja pihalle. "Hienommissa" piireissä tuo ei menisi läpi ja vähän ärsyttää, että meillä menee. Varsinkin siivoojan takia, joka tekee hyvää työtä, mutta joutuu sitten noukkimaan toisten tyynesti rappuun heittämiä roskia.

      Huoltoyhtiö toimii esimerkillisesti ja esim. lumityöt tehdään monesti paremmin (=tehokkaammalla kalustolla) kuin pienempien yhtiöiden hoitamissa pihoissa. Samoin kun on ollut tarvetta esim. vessanpöntön fiksaamiseen, on homma toiminut hyvin. Yhteydenpito huollon/kiinteistöyhtiön kanssa on ollut helppoa ja asiakaspalvelu todella ystävällistä. Erityisellä lämmöllä muistelen sitä kun muutin tähän ja oli kaikenlaista alkuvaiheen ongelmaa mm. kassavirran kanssa, niin toimistossa autettiin. Siitä tuli todella hyvä mieli.

      Kaiken kaikkiaan olen oikein tyytyväinen. Hinta-laatusuhde on tässä meidän talossa varmasti parempi kuin yksityiseltä vuokratussa. Jos vuokra nousisi lähemmäs markkinahintaa eikä olisi enää halpa, niin sitten alkaisi vaakakupissa painaa enemmän huonot puolet, mutta nykyisellään en ole kyllä pois lähdössä. Tosin talo alkaa olla putkiremontti-iässä ja sen myötä tulee luultavasti pakkomuutto tai vähintäänkin tuntuva vuokrankorotus eli ei sitä koskaan tiedä...

    • duunari ari

      Juu joitain on, elementtitalossa vaikea paikantaa mistä jokin ääni kantautuu esim. koiran jatkuva eroahdistuksen ulvominen/haukkuminen ei pidetä normaalina asumisen äänenä mutta sitä on joskus vaikea paikantaa missä asunnossa koira haukkuu. Kaikissa taloissa ei ole sellaista ilmoitustaulu käytäntöä johon tälläisiä nootteja voisi laittaa eikä toisaalta tiedä kannattaako jollekin summassa pudottaa lappua jos kerroksessa useampia joilla eläimiä.

      Jossain ylemmän kerroksen asunnossa asuu joku himo pyykinpesijä jonka kone hyppii ja pomppii. Pesee valehtelematta pyykkejään x5 päivittäin ja linkous aina ilmeisesti nopein mahdollinen kun koko talotärisee. Ei päivää ilman päivittäistä pyykinpesua hänellä. Sitten on eräs naapuri joka jatkuvasti tekee jonkinlaista remonttia onko sitten isännöitsijän lupa vai ei mutta sitä tehdään työpäivän jälkeen sekä viikonloppuisin sirkkeli laulaa parvekkeella. Jossain asunnossa tosiaan ulvoo se koira aamulla kun isäntäväki lähtee töihin sekä muinakin aikoina kun jää yksin. Jotain algaidan terroristin näkösiä maahanmuuttajia asuu mutta pääasiassa ihan suomalaisia sukunimiä ovissa. Sitten on sitä tupakanhajun kantautumisongelmaa naapuriasunnoista joiden oven kohdalla haisee joku vahva tupakkamerkki. Mutta tuotahan nyt esiintyy kerrostaloissa ja siihen sitten etsitty erilaisia ratkaisuja.
      Osalla on oma pikku-pihansa ja sinne on kerätty kaikenlaista romua viimeksi sinne kannettu joku pesukoneen raato tehnyt siitä romujen säilytyspaikan. Jotkut säilyttää skootteria pyöräkellarissa. Järjestyssääntöjä saisi hieman täsmentää joiltain osin esim. koska tollasia omatoimiremontteja sopii tehdä ja koska välttää ettei ihan verstas toiminnaksi mene.

      Tämä on eräs asuin alue täällä idässä. Varmaan paljon vaikuttaa se missä alueella asuu uudiskohteissa todennäköisesti asuu varakkaampaa väkeä ainakin kun katsoo vuokria melkein vvo tai sato tasolla ja heillä saattaa olla ihan eri käsitys kaupungista vuokran-antajalla kuin näissä vanhoissa asuvilla. Ei sillä että, uudiskohde olisi aina paremmin rakennettu mutta itselle ratkaisee mikä on vuokra ja että, asunto on sellainen jossa viihdyn.

      Pitkälti samoilla linjoilla nimimerkin 10 14

    • ..............

      Äsköseen vielä täydentään, että esimerkiksi sopivan palovaroittimen löytäminen ollut haasteellista kun jotkut niistä alkaa hälyttämään tärinästä ja kun koko talotärisee pyykinpesukoneen linkouksen voimasta nimenomaan tuo kohta johon varoitin kiinnittää on pahimman tärinän kohteena, niin nepä alkaa hälyttämään ilmeisesti jossain tässä aika yläpuolella tai jostain syystä tähän huoneistoon tuo tärinä vaikuttaa.

    • Tupakoimaton

      Hekalla on ongelmana se ,että tupakointia ei ole kielletty.Kaikki tupakansavut tulevat ilmastoinnin mukana asuntoon ! Jatkuva päänsärky.
      Vuokraa pitää kumminkin maksaa,vaikka aiheuttaa terveyshaittoja.

      • Anonyymi

        No voi kyynel


    • Anonyymi

      Näköjää vanha keskustelu, mut HEKA:lla huoltomiehet on patalaiskoja. Lunta ku on tullu tässä ennen jouluja ja vielä tää myrsky päälle ni portaat missä pitäs olla lämmitys ja ne pitäs siis olla sulat mutta eipä toimi lämmitys eikä huoltomies oo viittiny petkeleellä käydä hakkaa jäitä pois ni on saanu koko talven liukastella niillä portailla ja auraaminen on muutenki aika sinne päin.
      Jos katkasen jalan niissä ni kuka korvaa?

      • Anonyymi

        Juu,Hekalla huolto toimii kyllä hitaasti ja huonosti...toisilla nopeammin.Vanhempien asuntojen kiinteistönhuolto on surkeaa ja asiakaspalvelun hyvä laatu riippuu paljon asiakaspalvelu henkilöstä.


      • Anonyymi

        Jos on puutteita, niin suoraan työnjohtoon yhteyttä.
        Talvella piha-alueiden kunnossapidon sekä liukkauden torjunnan laiminlyönti on sen verran iso riski, että se on varoituksen paikka vähintään.

        Kannattaa myös pitää oma järki mukana ja välttää liukkaita paikkoja.
        Talvi on talvi, liukastumisia tulee ja menee vaikka tekisi mitä ja se kuuluu tähän vuodenaikaan.
        Suuri osa kaupunkilaisista on muutenkin aikamoista pullamössösakkia, että hohhoijaa...

        Anyway, kannattaa tosiaan olla yhteydessä suoraan työnjohtoon ja/tai isännöitsijään.


    • Anonyymi

      Asun Kontulassa Ostostie 3:ssa Hekan kämpässä. Aivan kouluja käymätöntä urpoa porukkaa ja yksi intialaisperhe kokkailee jatkuvalla syötöllä omia etnisiä ruokia niin että koko rappukäytävä haisee koko ajan ja oma asunto haisee intialaiselle katukeittiölle, yhtä kärsimystä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      8992
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2400
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1267
    Aihe