Epätoivoinen

hohhoijaa

Osaisiko joku auttaa tai kertoa, että mitä tehdä tässä tilanteessa.
Meillä on parivuotias uros labbis ja olen nyt menettänyt kaiken toivoni ja valunut epätoivon partaalle. Kyseessä ei ole edes ensimmäinen koirani.. mikä lisää tätä epäonnistumisen tunnetta. Edelliset koirat olleet ihania!

Koira on ylivilkas. Vieteri.

Kotona olo sujuu hienosti ja on kiltti.

Lenkit ovat tosi epämiellyttäviä. Koira vetää kuin hullu. Se ei kuule, ei nää yhtään mitään. Toisten koirien ohittamiset ovat tosi vaikeita.
Välillä menee oikein mallikkaasti, mutta joistain se sekoaa. Kuola vaan valuu ja ihan vauhkoontuu. Pomppii kun kenguru. Sitten koko loppulenkin se onkin ihan vauhko!

Olemme käyneet kaikissa mahdollisissa koulutuksissa arjen tottelevuudestaa, hihnakäytös ja ohitukursseihin asti. Mistään ei ole mitään hyötyä! Kouluissa koira on tosi nätisti ja tottelee..

Koira on menossa pallit pois leikkaukseen kohta puolin. En kyllä tiedä onko siitäkään mitään hyötyä.

Jokainen lenkki on täysi treeniä edelleen. Se on kuin pikku pentu ja sen päähän ei vaan mene mitään..

Minulta on usein kyselty, että miksi en kouluta sitä jne.. tuntuu, että en ole mitään muuta tehnytkään kuin kouluttanut sitä! se ei vaan opi.. tai se osaa kyllä, mutta vauhkoontuminen kun tulee niin mikään ei auta!

Kouluttajamme sanoi, että emme ole tehneet mitään väärää sen kanssa. Teemme kaiken oikein ja odotuksemme vielä palkitaan.. Tuntuu, että muiden koirat ovat jo rauhoittuneet ja voi kävellä lenkkiä häpeämättä silmät päästään.

Koirani sekoaa myös joistain ihmisistä. Yleensä ei välitä ihmisistä mitään, mutta joistain se vauhkoontuu ja niiden ohitus onkin sitten äärimmäisen noloa kun koira vieterinä pomppii ja sätkii..

Lenkittämisestä on tullut vain pakollinen paha ja välttelen aikoja jolloin tiedän kaikkien muidenkin olevan lenkillä.

8

350

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voimia!

      Leikkaaminen voi auttaa paljonkin asiaa, ainakin oman kokemuksen mukaan! Ja yleensä aina omistajat ollut tyytyväisiä operaation lopputulokseen, jos vähän googlettaa. Meidän koira oli ihan mahdoton, karkasi aina tilaisuuden tullen ja teki yleensä tutun kierroksen naapureiden koirien luona oli niillä juoksut tai ei. Karkasi siis ovenraosta niin kuin hihnastakin. Olin itse vielä lapsi (en kovin pieni enää), kun meille otettiin kaksi labbista. Täysin vastuuttomasti kylläkin, kumpaakaan ei koulutettu ollenkaan, tai joitain temppuja, mutta ei oikeaa tottelevaisuutta. Onneksi molemmat niin hyvä luonteisia, että suurin haaste oli tuo karkailu, mikä johtui kyllä ihan liikunnan puutteesta. Huono omatunto näin aikuisena ja paremmin asioista ymmärtävänä sekä vastuullisena oman koiran omistajana :( Pointtini oli kuitenkin, että kun nuorempi koiruuksista sitten leikattiin, muuttui koira ihan erilaiseksi! Onneksi, ihan koiraa itseäänkin ajatellen. Sen jälkeen saattoi olla aina vapaana pihassa puuhailemassa ilman tarhaan sulkemista. Koira myös otti perheestä ensimmäistä kertaa johtaja-hahmon, jota seurasi ja vahtikin. Mutta koira vaikutti itse paljon rauhallisemmalta ja stressittömämmältä kuin ennen, mikä oli parasta. Monet muutkin puhuvat foorumeilla, että on auttanut nimenomaan yli-innokkuuteen muita ihmisiä ja koiria kohtaan, tekemättä silti koirasta mitenkään apaattista tai tylsämielistä. Koiran persoona ei operaatiossa muutu. Uskon meidän koiramme kohdalla muutoksen olleen niin suuri koska koiraa ei oltu koulutettu eikä se tiennyt selkeää asemaansa perheessä. Myös koiran saama liikunta lisääntyi samalla, samoin kuin liikkumisalue kun koira saattoi olla vapaana. Olipas taas sepustus. :D Älä luovu toivosta, saattaa olla hyvinkin positiivinen yllätys!

    • Mulla 1v uroslabbis ja ulkoilu oli vähän samanlaista kun kuvailit.Kokenut koiraystäväni auttoi koiran käsittelyssä ohitustilanteissa ja itse huomasin jännittäväni tilanteita johon koirakin reagoi koska aisti jännitykseni.Myös riittävä liikunta ja koiran kanssa harrastaminen helpottaa kummankin elämää.Omalle koiralleni on tullut uhma-ikä eikä se ole enää puistossa kaikkien kaveri.Koiraani ei ole kastroitu ja sen kanssa harrastetaan enkä anna sen lenkillä haistella muita vaikka se haluaisi.Sillä on kuitenkin koirakavereita.Meillä oli myös kyse johtajuudesta ja vaikka labbista pidetään helppona perhekoirana olen minäkin huomannut että ei kaikki aina mene kuin Strömsöössä!

      • Labbari

        Mikset anna haistella toisia koiria ? jos meinaa murinaks mennä vedät koirasi pois ja labbis kyllä väistää ristiriitatilanteet esim. vapaana ollessa. Vapaaksi labbis lenkillä aina kuin voi mielellään koirakouluun . Hyväntahtoinen labbis on kuitenkin jos ei nuorena ja kouluttamattomana helppo.


      • enriseera
        Labbari kirjoitti:

        Mikset anna haistella toisia koiria ? jos meinaa murinaks mennä vedät koirasi pois ja labbis kyllä väistää ristiriitatilanteet esim. vapaana ollessa. Vapaaksi labbis lenkillä aina kuin voi mielellään koirakouluun . Hyväntahtoinen labbis on kuitenkin jos ei nuorena ja kouluttamattomana helppo.

        Ei saa koiraa pitää missään vapaana ilman maanomistajan lupaa, enkä omista maat.Jos koira hykkää jonkun kimppuun, en sitä riskiäkyllä ota.Kalliiksi tulee korvata vaatteia, jos hyppii päälle, tai jos joku siinä sitten kaatuu ja loukkaantuu.Kaikki koirat ei tykkää vieraistakoirista, voi tulla tappeluja.Jon ei kannata neuvovapaanapitoa, muualla kun koirapuistossa, tai omall aidatulla alueella.


      • Labbari

        Lakia kannattaa rikkoa koiran irtipidossa aina sopivan tilaisuuden tullen niitä tilaisuuksia halutessa löytyy kaupungistakin paljon. Ei hypi labbis toisten päälle väistää toiset koiratkin vapaana ollessa poikkeuksetta. Maavainuiselle koiralle ei kuonopanta ole hyvä valjaat paremmat.


    • Labututtuna

      Kokeile reaktiovaljaita tai canny collaria. Kaverin vauhko dobberi rauhoittui sekunneissa kun laitetiin collari päähän. Pääpaino on tietenkin aina aivotyön ym. saamisessa vaan noutajien riippakivi on ihmiset ja ruoka niiden suuri rakkaus :D
      Youtubesta kannattaa etsiä impulse control training for dogs ja myös verkkomateriaalina.

    • liikuntaajakoulutusta

      Kuonopannalla pitkiä reippaita lenkkejä.Ohitat vieraat koirakot, tutustut vaan sellaisiin joiden kanssa tiedät että tulee juttuun.Ei siis kaikkien kanssa.Lisäksi kouluta perusjuttuja, istu,maahan, sivulle jne päivittäin.
      Koulutushetkiin missä muitakin koiria kannnattaa osallistua, joko maksullisiin,tai järjestät vieraita koiria pyytämällä paikalle.
      Kunhan jaksat olla periksiantamaton,koirasta kyllä tulee hyvä viellä.
      Opeta sisäkäytös myös,koiralle oma "paikka",johon käsket sen rauhoittumaan jos kuljeksii jaloissa.Kun syötte, koira paikalleen,kun vieraat tulee, koira paikalleen.Opetat käskyllä,ja palkitset nameilla.Sitkeys palkitaan, älä anna periksi.Laittaisin koiralle oman pedin lattiatasoon,enkä päästäisi sohville/sängyille.

      • Labbari

        Koirat tykkää myös olla ylemällä kuin lattialla kotonakin oma tuoli koiralle. Kyllä labradori kuleksii kotona jaloissa paljon luonteensa vuoksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1451
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1263
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      41
      951
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      777
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe