Haso Poiju Kalasatama

Jätkäsaarelainen

Kertokaapa Hason Kalasataman Leonkatu 16:ssa asuvat, millaista talossa on asua. Onko rauhalliset naapurit ja hyvä äänieristys? Onko talossa tai asunnoissa ollut paljon korjattavaa? Oletteko viihtyneet Kalasatamassa? Asun itse Jätkäsaaressa elokuun lopussa valmistuneessa kohteessa, mutta olisin halunnut ennemmin Kalasatamaan tai Arabianrantaan. Leonkatu 16:een en päässyt haussa enkä Hämeentie 109:ään / Toukolankuja 2:een seitsemän vuoden hakemisesta huolimatta. Ajattelin jossain vaiheessa jättää asuntojen vaihtopörssiin vaihtoilmoituksen Kalasatamaan ja Arabianrantaan, voi olla, että ensi vuonna tai vasta parin vuoden päästä.

Mahtaisiko ketään kiinnostaa vaihto uuteen Jätkäsaaren 45 m2:n saunalliseen kaksioon, vastike vähän alle 650 euroa?

47

5019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jätkäsaarelainen

      Lisään vielä, että mahtaisiko ketään Hason yli 45 m2:n kaksiossa Kalasatamassa tai Arabianrannassa asuvaa kiinnostaa vaihto Jätkäsaareen pieneen kaksioon?

      • Vaihtohalua.

        Juu kaikkiahna tämä kiinnostaa! Onko Hason vai jonkun muun aso-yhtiön hallinnoima kiinteistö?
        Mutta jospa Arabianrantaan haluaisit vaihtoehtoisesti (yksiö)?
        Millainenkos se asunto Jätkäsaaressa on, neliöt, vuokrat, ympäristö, ja naapurit yms. seikat?
        Oletko ilmoitellut muualla virallisemmin vai onko vasta alustavaa kartoitusta?


    • paikkana ok?

      http://www.att.hel.fi/pdf/KapHorn.pdf
      Onko sijaintinne se täällä > linkki? Maalattu betonikuorinen talo sisäänviedyt parvekkeet jne.
      Siis L-terminaaalin naapurissa ja vilkkaan ajoväylän vieressä tiheä alue vuokratalojen yms. ympäröimänä, ja alimmat kerrokset siis ...? Keskeinen sijainti kyllä, kaupungin sykkeestä nauttivalle - miksi siis halua pois jo nyt voisi kysyä, missä mättää Kap Hornin kadun asukas? Haluatko kertoa, kaikkihan pitää olla hyvin jos uusi talo yms..... vai onko hyvin? Mamujako ymp. tms. haittaavia monille .-.-.?

    • Miten asukkaana?
    • Jätkäsaarelainen

      Tämä on ihan alustavaa kartoitusta, en ole pannut vaihtoilmoitusta mihinkään. Talo on Hason, eipä täällä ole asumisoikeusasuntoja muilla kuin Hasolla ja Senioriasumisoikeudella. Vastike on vähän alle 650 euroa, 45 m2:n saunallinen kaksio. Olen kiinnostunut sekä Kalasatamasta että Arabianrannasta, mutta vain Hämeentie 109:stä. Kaanaankatu 6:ssa on vain 64 m2:n kaksioita ja niissä on jo liian korkea vastike. Yksiöön en muuttaisi, vaan hieman suurempaan kaksioon kuin nykyinen 45 m2. Kuten tuossa ensimmäisessä viestissä kerroin, olisin halunnut Kalasatamaan tai Arabianrantaan, mutta en päässyt. Kyse ei ole siis siitä, että Kap Hornin kadun talossa olisi mitään vikaa eikä "mikään mätä", vaan tämä ei ole minun ensisijainen toivepaikkani. Otin tämän peruutusasunnon vastaan, koska se on helpoin tapa saada Hason asunto ja sain näin asunnon, joka on tarvittaessa helppo vaihtaa toivealueeseensa, jos vain vaihtaja löytyy. Muussa tapauksessa olisin varmaan odottanut ainakin seuraavat seitsemän vuotta, että saisin ehkä Hason asunnon haluamaltani alueelta. Kaikilla ei ole ehkä tietoa, kuinka vaikea Hason asuntoa on saada. Eräskin nainen kertoi tällä palstalla, ettei saanut vanhaa Hason asuntoa Herttoniemenrannasta edes 20 vuotta vanhalla numerolla.

      Tämä talo ei ole ajoväylän vieressä, vaan rauhallisella sisäpihalla, niin kuin asuntokin, ja toinen talo on meluesteenä kadun puolella. Kadun äänet eivät kuulu sisälle. Asunnoissa on ihan hyvä varustus, parketit, kaakeloidut kylpyhuoneet, kylpyhuoneessa ja saunassa vesikiertoinen lattialämmitys, suurimmassa osassa saunat, lasitetut, ulostyönnetyt parvekkeet, kooltaan lähes 8 m2. Ne puutteet tai virheet, mitä asunnossa on ollut, on käyty nopeasti korjaamassa. Mamuja ei tässä talossa ole enkä ole mamuja nähnyt koko alueella. Ei ole myöskään bilettäviä naapureita ainakaan vielä ollut. Länsisatamaan on tosiaan vain 400 metriä, ainut miten se on itselleni näkynyt, on se, että ratikoissa on paljon Viron ja Venäjän matkailijoita. Samassa pihapiirissä on hitas-talo ja Nuorisosäätiön joulukuussa valmistuva vuokratalo. Kyseessä ei liene mikään "Hilton", koska vuokrataso on kuitenkin yli 17 €/m2. Jätkäsaari on pitkään vielä yhtä suurta rakennustyömaata, mutta tämän osa-alueen talojen pitäisi valmistua v. 2014 aikana.

      • odottelija

        Se on tietysti luksusta, jos sattuu pääsemään asoon hgin keskustaan, mutta biletysvuosien jälkeen lähiöasuminen alkaa vaikuttaa täysin siedettävältä eikä keskustassa ole varsinaisesti mitään erityisen houkuttelevaa kunhan sinne pääsee kohtuullisessa ajassa. Tai ehkä sitten jos voisi mennä mökille välillä.


    • Näillä eväillä...

      Okei, siinähän sitten selvä ja kattava asunnonvaihtoilmoitus - sama nyt sitten vaikka Hason sivuille vaihtopörssiin! Ja onne matkaan!
      ----------------------------------------
      Mutta edellisestä vielä, - kommenttisi: "Kaikilla ei ole ehkä tietoa, kuinka vaikea Hason asuntoa on saada. Eräskin nainen kertoi tällä palstalla, ettei saanut vanhaa Hason asuntoa Herttoniemenrannasta edes 20 vuotta vanhalla numerolla"

      No eihän tuo voi pitää paikkaansa ettei koko aso-järjestelmän "ikäisellä" jonotusnumerolla ( 20-v.) olisi saanut haluamaansa asuntoa ja mistä vaan!
      On kyllä täysin päinvastaisiakin esimerkkejä eli tapauksia. Eli nyt on jossain muissa asioissa vikaa, tai sanoisko valinnan vaikeutta ollut?

      • Jätkäsaarelainen

        Lukaisepas rekisteröityneen käyttäjän siralii60 viestit, muistaakseni Jätkäsaari/Kap Hornin katu 4:n aiheketjussa. Siinä hän kertoo kuinka oli useiden muiden hakijoiden kanssa yhteisnäytössä Hason Herttoniemenrannan eräässä talossa katsomassa kaksiota. Hänen asumisoikeusnumeronsa oli jotain 13000 90-luvun alkupuolelta. Hän olisi ottanut asunnon, mutta kolmella muulla näytössä olleella oli vielä pienempi numero, ja joku heistä otti sen. On vähän eri asia hakea asuntoa uudesta talosta, kun yhtä aikaa valmistuu useita kymmeniä uusia asuntoja kuin hakea yhtä vapautuvaa asuntoa, johon on kymmeniä hakijoita. Samoin esim. Pohjois-Helsingistä saa paljon helpommin asunnon kuin kantakaupungista. Kaksion saaminen on monin verroin vaikeampaa kuin isompien asuntojen.Tästä Kap Hornin kadun talosta asunnot on saatu pääasiassa 90-luvulla haetuilla numeroilla. Lisäksi on meitä muutamia, jotka ovat saaneet peruutusasunnon hieman uudemmalla numerolla.


      • siralii50

        Satuin taas vilkaisemaan tätä palstaa, ja täytyy heti oikaista näitä oletuksia. Minulla todella oli v. 1993 haettu numero 13***, jolla aloin hakea joulukuussa 2012 asumisoikeusasuntoa lähinnä Hasolta. Ensin rajasin alueen siten, että oli kantakaupungin Hasot ja Herttoniemenranta. Hain parvekkeellista kaksiota 42 - 60m2. Ei tärpännyt - kävin kyllä useissakin näytöissä, mutta aina kun asunto olisi kiinnostanut olinkin kakkosena, kolmosena tai nelosena numerojärjestyksessä. Koska asunnontarpeeni alkoi olla suuri, laajensin sitten aluetta, ja lopulta elokuussa pääsin muuttamaan Hason saunalliseen kaksioon Itä-Helsinkiin. Olen nyt aivan tyytyväinen - asunto on hyvä, vastike edullinen, eikä aso-maksukaan olllut päätä huimaava.
        Niin että silleen - ei 20 vuotta vanhallakaan numerolla ihan mitä tahansa saa...


    • Jätkäsaarelainen

      Korjaan sen verran, että nimimerkki, joka kirjoitti Herttoniemenrannan asunnosta oli siralii50 ja aihe oli Tällaiseen ei mitään toivoa päästä. Kerropa sinä nimimerkillä Vaihtohalua kirjoittanut oman asuntosi perusjutut: Onko asunto Hämeentie 107:ssä vai Kaanaankatu 6:ssa, neliöt, mikä kerros, lattiamateriaali, parvekelasitus, kylpyhuone, äänieristys ym. Jos et halua tähän kirjoittaa tietoja, voit kirjoittaa minulle sähköpostiosoitteeseen: [email protected].

      • haso ***

        Kiitos juu ei ole sopiva kohde tarpeisiisi täällä. Kohe jonne kyllä riitti "vain" 9-vuoden jonotus uudella numerolla entisen jälkeen.
        Uudiskohde siis kuten edellinenkin (valm. 2003) johon nyt "hamuat" ja haaveilet, riitti n. 5 vuoden jonotus - ja toivelistalla 3.na asuntoon tällöin (yksiö).

        Onnea hakuunne aina joskus jotain muutoksia on meneillään, kelle milläkin tavalla.


      • Alkuperäinen
        haso *** kirjoitti:

        Kiitos juu ei ole sopiva kohde tarpeisiisi täällä. Kohe jonne kyllä riitti "vain" 9-vuoden jonotus uudella numerolla entisen jälkeen.
        Uudiskohde siis kuten edellinenkin (valm. 2003) johon nyt "hamuat" ja haaveilet, riitti n. 5 vuoden jonotus - ja toivelistalla 3.na asuntoon tällöin (yksiö).

        Onnea hakuunne aina joskus jotain muutoksia on meneillään, kelle milläkin tavalla.

        Olisiko sinulla siis vaihdossa 40 tai 41 m2:n yksiö Kaanaankadulla? Sellainenkin kiinnostaisi. Muutit siis ilmeisesti Arabianrannan kohteesta Kaanaankadulle. Onko Hämeentie 107:ssä jotain vikaa vai halusitko vain uudempaan?


    • luru

      Monennessako kerroksessa tämä nyt sitten mahtaa olla? Vai sattuuko aloittaja olemaan se sama, joka kirjoitteli joskus aiemmin siitä, että oli onnistunut saamaan peruutuksen vuoksi 2. kerroksen kaksion Jätkäsaaresta.

    • Alkuperäinen

      Jos vielä tarkemmat tiedot esim. kerros kiinnostavat vaihtomielessä, tuohon aiemmin annettuun sähköpostiosoitteeseen voi ottaa yhteyttä. Sinä "Vaihtohalua", Kaanaankatukin saattaisi kiinnostaa, koska siellä näyttääkin olevan 40 ja 41 m2:n yksiöitä sekä 35 m2:n yksiöitä. Jos sinulla on 40 tai 41 m2:n yksiö, voisit halutessasi ottaa yhteyttä. Erityisesti alempien kerrosten asunnot kiinnostavat, minulla on nimittäin korkeanpaikankammo. Paikkanahan Kaanaankatu on aivan unelma, Vanhankaupunginlahti ja Vanhankaupunginkoski ihan vieressä (lempipaikkojani). Ihmettelen vain netistä löytyvistä pohjakuvista, missä ovat Kaanaankatu 6:n yksiöiden vaatekaapit. Eikö niitä ole ollenkaan?

      • Siis huimaako ?

        Ps. Katso kommennteja ketjua aloituksesta tässä Kaanaankatu Haso.

        Katsellaan vielä... 2-vuotistakuu korjaukset yms. em. kohteessa?

        Kommettisia kun oli tämä-...?(lainaus)
        "Tämä on ihan alustavaa kartoitusta, en ole pannut vaihtoilmoitusta mihinkään. Talo on Hason, eipä täällä ole asumisoikeusasuntoja muilla kuin Hasolla ja Senioriasumisoikeudella. Vastike on vähän alle 650 euroa, 45 m2:n saunallinen kaksio. Olen kiinnostunut sekä Kalasatamasta että Arabianrannasta, mutta vain Hämeentie 109:stä. Kaanaankatu 6:ssa on vain 64 m2:n kaksioita ja niissä on jo liian korkea vastike. >>> Yksiöön en muuttaisi, vaan hieman suurempaan kaksioon kuin nykyinen 45 m2. Kuten tuossa ensimmäisessä viestissä kerroin, olisin halunnut Kalasatamaan tai Arabianrantaan, mutta en päässyt"...


    • Poiju

      Ei sitten kukaan Kalasatamassa Leonkatu 16:ssa asuva lue tätä, että kertoisi hieman talosta ja siinä asumisesta?

    • Alkuperäinen

      Aion tehdä huomenna vaihtoilmoituksen Hason ja Asokotien vaihtopörssiin, jos jotakuta Kalasataman tai Arabianrannan asukasta sattuisi vaihto kiinnostamaan.

    • IirisK

      Poijussa on kuulemma paljon iäkkäämpää asukaskuntaa, jotka oletettavasti vähemmän surffaavat nettiaalloilla. Mitä jos veisit talon ilmoitustaululle ihan perinteisen paperisen ilmoituksen?

      • Alkuperäinen

        Vein pari päivää sitten ilmoituksen Leonkatu 16:n molempien rappujen ilmoitustaululle. Toivottavasti joku kiinnostuu. Arabianrannasta on tullut jo vaihtotarjous. Samoin meillä tässä Jätkäsaaren talossa asuu enemmän vanhempaa, rauhallista porukkaa.


    • kosmos

      Hello. Asun Kalasataman Poijussa. Mitään oikeesti valittamisen aihetta en täältä löydä. Kehumista kylläkin, sijainti on superhyvä sekä julkisten että oman auton kannalta. Talo on rauhallinen ja asukkaat mukavia. Naapuritontti on pian paalutettu, joten rauha senkun paranee. Kohta käyttöönotettavassa putkiroskiksessa on aina tilaa, mukavaa sekin. Siwa löytyy ja vuokrakin on kohtuullinen, niinpä täällä asuvat viihtyvät, eivätkä ole vaihtamassa muualle...

      • Alkuperäinen

        Harmi, jos kukaan kalasatamalainen ei halua vaihtaa. Ajattelin, että saunallinen kaksio voisi kiinnostaa, kun Leonkatu 16:n kaksioissa ja pienissä 3h kk:ssa ei ole saunoja. Panin Leonkatu 16:n kuitenkin myös uuteen vaihtohakemukseeni Plazankuja 3:n ja Arabianrannan lisäksi. Lähetin sulle kosmos-nimimerkille viestin.


    • ExKalasatamanasukas

      Tämä tulee ehkä vähän myöhässä, mutta koiranomistajia ei suosita tänne. Varsinkin tuossa talossa asuu hullu nainen joka valittaa koira pissoista ja kyttää koiria ulkona, ettei vaan pissaa talon kulmiin. Vaikka ihan laillista pissaaminen on. Plus levittää koirakielto merkkejä joka puolelle. Aika rauhatonta heti kun mustikkamaa aukesi. Paljon koiravihaajia ainakin. En oo aikaisemmin törmännyt missään tälläistä.

      • kaikella_kunnioituksella

        Miten koette koiravihaajia olevan kaikkialla, jos kysymys onkin koirien ohjaajista eli omistajista! Heitä kyllä kehoittaisin tarkkailemaan itsekin!

        Koirat ovat kuten ne opetetaan ja kuvastaa omistajiensa tapoja myös yllättävää kyllä!

        Jos on eläin jota pitää käyttää ulkona se paikka EI OLE TALOJEN OVEN PIELET omat eikä naapurien - eikä istutukset ja kivijalat, ns. minuutti käynnillä joita esiintyy enemmän kuin eläinsuojelulaki edellyttää!

        Kyllä on oikein ja kohtuullista myös talojen rakenteiden ja istutusten ja nurmikkojen kannalta että koirat viedään etäämmälle niistä ja siten opetetaan joku sallittu ja hyvä paikka kuten mm. koirapuistot ovat!

        Kaikki ei jaksa juosta aikuisten ihmisten perässä tarkkailemassa koirakäytöstä. mutta monilla olisi todella opeteltavaa ja siten myös kunnioittaa muiden asukkaiden elämää niin sisällä kuin ulkona!

        Koirat ym. eläimet ovat aivan ihania mutta valitettavasti ei kaikki niiden narun päässä olevat eivät!


      • kalasatamalainen

        olet ihan oikeassa siitä, että vika koiranomistajissa jos koira käyttäytyy huonosti. Kalasatamassa ei ole omakotitaloja, jos uroskoira päättää kusta talon nurkkiin, niin se ei maailmaa kaada. Asiasta on kyselty ja otettu selvää ja koirapissat ei todellakaan haittaa jos ne kusee talon nurkkiin tai kivajalkoihin, lain mukaan. Eikä kalasatamassa ole koirapuistoa, lähin nurmikko löytyy mustikkamaalla ja kyllä koirat ehtii pissata tolppiin ennen kuin ne sinne pääsee :). Täällä ihmisillä on niin hyvin asiat, että koirien pissat on päänvaivana. Aika naurettavaa.


      • kuseexxx

        "Aika rauhatonta heti kun mustikkamaa aukesi".
        Please explain! Millä tavalla rauhatonta? Ei saa yöllä nukuttua? Iltaisin ei saa opiskeltua kun nuoriso riehuu ulkona? Vai mitä siel kusee?


      • Huhheijaa
        kuseexxx kirjoitti:

        "Aika rauhatonta heti kun mustikkamaa aukesi".
        Please explain! Millä tavalla rauhatonta? Ei saa yöllä nukuttua? Iltaisin ei saa opiskeltua kun nuoriso riehuu ulkona? Vai mitä siel kusee?

        Asutaan Sörnäisissä ja viikottain kuljetaan koiran kanssa Mustikkamaalle. En kyllä tajua, mikä levottomuuden aiheuttaisi, eihän siellä edes ole esim. nuorille mitään sopivia kokoontumispaikkoja. Isoisänsillan vieressä on pari ravintolaa, jotka on ollu siellä jo pidempään. Lisäksi sillan avautuminen on ollut pitkään tiedossa, joten lisääntyvät ihmismäärät on ollut kaikkien tiedossa.

        Ehkä kesällä sitten levottomampaa, lun ihmiset tykkää ottaa aurinkoa ja juoda parit bisset Mustikkamaan kallioilla. Elämä on.

        Jos Kalasataman kokee rauhattomaksi, niin kannattaa kuitenkin muistuttaa itselleen asuvansa Suomen pääkaupungin kantakaupungissa. Jos ei kestä lenkkeileviä tai ravintolasta tulevia ihmisiä, tai vaikka Korkesaaressa käyviä lapsiperheitä, niin sitten voi miettiä asuinpaikkansa uudestaan.

        Kalasatamassa jatkuu massiiviset rakennustyöt vielä vuosikausia, se jos mikä saattaa toki aiheuttaa ärsytystä. Mutta uutinen se ei kellekään asueelle muuttaneelle voi olla.


    • si1

      Onko Kalasatamassa mukava asua? Onko Poiju talona viihtyisä ja hyvä? Olisin ehkä piakkoin muuttamassa sinne teini-ikäisen tyttären kanssa ja koirakin kuuluu perheeseen :)

      • OdotanOdotan8

        Sulla oli varmaan 25 vuotta vanha numero? En ole kuullut, että kukaan olisi saanut tuolta tarjouksia - tai mistään muualtakaan kantakaupungista.


      • öpöpöpöp

        Mun kaverille tarjottiin jo toissakesänä 4 h -asuntoa numerolla 43 XXX. Tosin pienempiin kämppiin varmasti jo vanhemman numeron!


      • öpöpöpöp

        ...siis TARVII vanhemman numeron.


      • si1

        On aika vanha nro, muttei 25v..
        Edelleen kyselisin minkälaista asua Leonkadulla tai Kalasatamassa yleensäkin?


    • Jepjeejuu

      Ihan mukavaa, kai se riippuu siitä, mitä arvostaa. Pari pientä ruokakauppaa ja ravintolaa alueella jo on, mutta muuten palvelut ovat niukat. Sörnäisiin kävelee 10 min ja metro menee vierestä, joten kaikkea onneksi löytyy kuitenkin läheltä. Mustikkamaalla on tullut käytyä paljon lenkillä ja kesällä uimassa.
      Redin myötä palvelut vaan paranevat, mutta keskeneräisyyttä alueella on tietenkin paljon. Rakennustyöt jatkuu vielä vuosikausia, mutta Poijun lähiympäristö alkaa olla valmista.

      • Si1

        Kiitos vastauksesta! Kivalta paikka näytti, tietysti etenkin kesällä. Rakenteluhan tietysti jatkuukin pitkään ympäristössä. Ihana mustikkamaa lähellä, parasta meri :). Ja kyllähän sinne hyvin metrolla pääsi, vähän vai "sokkeloista" mutta hyvin reitti löytyi Kalasatamaan.


      • Si1

        Upps


      • Tiiu

        Onko mahdollista saada numerolla 75 xxx keskustan alueelta tai Vuosaaresta Hason 3h k joka olisi 60-70m2?


      • Tiiu

        Siis tuo Kalasatama kyllä eniten kiinnostaisi työmatkankin vuoksi.. :)


    • Jukjg

      Vuosaaresta voi saada ja keskustan alueelta uudiskohteesta jos on oikein hyvä tuuri. Kolmioita valitettavasti on aika vähän tarjolla, mutta ehkä ison kolmion saa helpommin.

      • Tiiu

        Ok, kiitos. Valitettavasti pientä kolmiota joudun odottelemaan kun isompaan ei ole varaa.. Olisiko joku Vuosaaresta asunnon saanut voinut kertoa kauanko jonotti pientä kolmiota tai kauanko on odottanut tarjousta kolmiosta 60-70m2?
        Ja minkälaista on asua Vuosaaressa?


    • Anonyymi

      Olisi kiva kuulla Poijussa asuvien kommenttejä talosta ja ympäristöstä.

      Tämä talo/alue kiinnostaa kovasti, mutta myöhästyin Haavin hakemisesta. Avioero tulossa ja tarve asunnolle tuli vähän "puskista". Numeroni on alle tuhat joten oletan että olisin Haavista saanut melkein asunnon kuin asunnon. Olen jo jonossa Hason vapautuviin asuntoihin, Poiju ykköstoiveena.

      • Anonyymi

        Piti vielä kysyä että mikä on talon alla olevan autopaikan maksu kuukaudessa?


      • Anonyymi

        Haso Atrain Kalasataman Verkkosaaressa tulee hakuun elo-syyskuussa. Se sijaitsee ehkä 100 metrin päässä Haavista. Tosin, jos nopeasti tarvitset asunnon, niin siihen se ei auta. Haso Poijusta ei tainnut vapautua yhtään asuntoa viime vuonna. Sinne itsekin haluaisin, mutta ei ole vaihtohalukasta löytynyt toiseen kantakaupungin asuntoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Haso Atrain Kalasataman Verkkosaaressa tulee hakuun elo-syyskuussa. Se sijaitsee ehkä 100 metrin päässä Haavista. Tosin, jos nopeasti tarvitset asunnon, niin siihen se ei auta. Haso Poijusta ei tainnut vapautua yhtään asuntoa viime vuonna. Sinne itsekin haluaisin, mutta ei ole vaihtohalukasta löytynyt toiseen kantakaupungin asuntoon.

        Vuonna 2017 ja vuonna 2018 ei yhtään irtisanoutumista Haso Poijusta (Kalasatama).


    • Anonyymi

      Hei. Laitan nyt tähän viestiketjuun kun en löytänyt muutakaan läheltä liippaavaa. Kaipailisin asumiskokemuksia Arabianrannan Hason kohteesta, Hämeentie 107. Meille on tarjottu nyt jo kolme asuntoa tästä soitteesta vuoden sisään...mietin, mistä ns "joukkopako" johtuu kun noin yleisesti Hasolta ei kämppiä juuri irtisanota jos sellaisen on onnistunut saamaan. Tämä juuri tullut tarjous on vielä sellainen jota tarjottiin meille viime joulukuussa mutta joka meni pienemmälle numerolle. Ovat siis asuneet siinä vain n. 6kk...? Ei ole ainakaan minun korviini kantautunut, että olisi jotenkin levotonta seutua tai että ko taloissa olisi jotain muuta perustavanlaatuista vikaa...

      • Anonyymi

        Minkä kokoista asuntoa sinulle tarjottiin ja monennesta kerroksesta? Asun Hasolla uudehkossa talossa kantakaupungissa, mutta tarvitsisin isomman asunnon. En ole viitsinyt edes tehdä Hasolle hakemusta, kun tuntuu turhalta hakea Hason kantakaupungin asuntoja alle 10 vuotta vanhalla numerolla. Asunnot menevät yleensä alle 100 000 numeroille.


      • Anonyymi

        Kaikki tarjotut asunnot ovat olleet neliöitä, siis perheasunnoista siirrytty muualle. Tuo tahti vaan tuntuu oudolle kun ovat varsin kohtuuhintaisia asuntoja...Meillä on n. 20v. vanha jonotusnumero. Miten lie mahtaa toimia Hason asunnonvaihtopörssi, vaihtuukohan sitä kautta juurikaan asuntoja?


      • Anonyymi

        Taitaa ihan konkreettinen syy olla asuntojen kunto. Isoista asoista yleensä siirrytään joko uudempiin, pienempiin tai jopa omaan asuntoon, kun pesämuna on säästetty. Hämeentien asotalo on rakennettu 2003 ja perheasunnot ehtivät kulua 16:ssa vuodessa. Joissakin vanhoissa Hasoissa on alunperin ollut jopa muovilattia. Hasohan ei vaihtotilanteessa tee muuta kuin maalaa seinät. Kulunut keittiö ja kylpyhuone eivät välttämättä pitkään tyydytä. Ja harva asukas ryhtyy omalla rahalla isoja remontteja tekemään, kun asoasunto on käytännössä vuokra-asunto.


    • Anonyymi

      Hämeentie 107 on valmistunut 2003: isoissa asunnoissa asuvien lapsiperheiden lapset ovat muuttaneet omilleen. Vanhemmat eivät enää tarvitse neljää huonetta ja keittiötä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe